abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 13 december 2009 @ 18:01:52 #251
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75584247
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75584519
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
70 graden zal toch makkelijk te halen zijn. Ik stook die van mij eerst flink op, dus echt gewoon fikkie stoken waardoor er een gloeiende aslaag komt, dan doe ik er wat houtsnippers over en houtmot. Zo nu en dan fik het nog even op met een gasbrander om de temperatuur niet te ver te laten zakken.

Zoals ik in dat filmpje van jou zie wordt daar veel met brikketten gewerkt en lijkt het meer op koken, al zie ik op een gegeven moment een bakje met houtmot verdwijnen zonder dat echt duidelijk is waar die heen is gegaan.
  zondag 13 december 2009 @ 18:20:18 #253
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75584838
Nah ben maar aan het experimenteren gegaan. Vis ligt er nu op, temp is zo'n 60 graden. Dan maar wat langer roken toch?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75585039
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef Puckzzz het volgende:
Nah ben maar aan het experimenteren gegaan. Vis ligt er nu op, temp is zo'n 60 graden. Dan maar wat langer roken toch?
Wat voor vis ga je roken?
  zondag 13 december 2009 @ 18:33:04 #255
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75585253
Ik heb 2 zijdes Red Snapper
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75586166
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
70oC?

Ik vind het al heet als ik mijn handen verbrand aan de kast, hier roken we (schat ik) op een graad of 40.

Het is een rookkast, geen barbecue met deksel waar je in plaats van kooltjes houtjes in doet.

En vooral de tijd nemen, wij doen rustig 1,5 uur over paling, en 2 uur over zalm.

Droogroken-gaarroken-smaakroken, 100% op gevoel.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  zondag 13 december 2009 @ 19:13:08 #257
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75586497
Thnx, dat geeft de burger moed. Ik doe ook maar wat, is de eerste keer
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 22:17:03 #258
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75595521
Het was super lekker! Ik heb foto's gemaakt, die komen morgen...nu slapen...1 fles wijn al wachtende op vis en in de kou maken een mens slaperig
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 14 december 2009 @ 08:43:44 #259
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75603722
Ik gaar eerst altijd boven de 72 graden. Ongeveer 15 minuten. Dat is ook voor de gezondheid wel zo prettig, want dan zijn bepaalde bacteriën dood. Dan de mot erop en roken voor 30 - 45 minuten.

Met dit weer moet je echt een behoorlijke fik stoken wil je de 72 graden halen.

Vrijdag weer wat zijdes zalm en flink wat paling roken. lekker!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75658832
Aanstaande zondag gaat me vader paling roken op een kerstmarkt yammie!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  donderdag 17 december 2009 @ 20:06:32 #261
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75742224
Morgen voor het eerst in opdracht roken voor een kerstborrel. Ze wilde iets anders dan chinees :-)
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75757548
Bookmarked

Ik heb een kachel/oven van rioolpijpen. Een cm dik, vrij massief dus. Ik gebruik hem als kachel en rookoven.

Wat ik altijd doe is paling erin hangen en eikenhout in het laatje. Aansteken, opwarmen tot zo'n 90 graden en de paling zo'n 10 minuten garen. Als de 10 minuten voorbij zijn flikker ik er een hoop houtmot bij (Bij de dierenspeciaalzaak een bigass zak voor 10 euro) en rook ik een uurtje.

Dan is de paling hier iig op z'n best. Vel los, aardig vet en vol van smaak.
  vrijdag 18 december 2009 @ 09:27:44 #263
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75758048
quote:
Op vrijdag 18 december 2009 08:59 schreef RooieHoed het volgende:
Bookmarked

Ik heb een kachel/oven van rioolpijpen. Een cm dik, vrij massief dus. Ik gebruik hem als kachel en rookoven.

Wat ik altijd doe is paling erin hangen en eikenhout in het laatje. Aansteken, opwarmen tot zo'n 90 graden en de paling zo'n 10 minuten garen. Als de 10 minuten voorbij zijn flikker ik er een hoop houtmot bij (Bij de dierenspeciaalzaak een bigass zak voor 10 euro) en rook ik een uurtje.

Dan is de paling hier iig op z'n best. Vel los, aardig vet en vol van smaak.
Heb je daar een foto van? Kan me er geen voorstelling bij maken
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 10:20:04 #264
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75759536
Ik had ook nog wat foto's van mijn eerste rookavontuurtje

pekelen (ik heb ze ruim een uur gepekeld, was misschien een beetje lang, vis was redelijk zout maar net niet té)


Schoonspoelen en drogen. het was heerlijk vriesweer dus buiten was geen probleem.


Oventje aan de praat krijgen.


een paar uur later


Ik heb nu vakantie tot 4 januari, dus ik ga lekker aan het experimenteren. Vandaag ga ik denk ik een lekker stuk varkensvlees halen bij de slager (of lam...zal vast ook wel lekker zijn...of gewoon allbei ) en dat ga ik marineren zoals in het filmpje hierboven. maar ik zat ook te denken om 'm gewoon te verzuipen in whiskey. Is dat wat? Heeft iemand dat al eens geprobeerd?

En ik wil eigenlijk dan koud gaan roken...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 11:42:09 #265
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75762490
Varkensvlees is lekker om te roken. Als je procureur (varkensnek) gebruikt heb je wle geduld nodig. Ik rook dit wel eens op een Weber Smokey Mountain en doe er vaak 12 -15 uur over.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 18 december 2009 @ 11:45:41 #266
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75762628
en een hammetje? (is toch een bilstuk? ) ik moet me diep schamen heb anderhalf jaar bij eenslager gewerkt, maar ik weet het echt niet meer
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 17:48:59 #267
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75776608
Ik heb de slager om advies gevraagd. Nu heb ik een fricandeau van een dikke kilo en wat kipfileetjes in de marinade liggen.

Ik heb marinade gemaakt door een pan water te koken met kruidnagels, korianderzaad, zwarte sesam, zout, basilicum (vers) en Karwijzaad. Na het afkoelen heb ik er een flinke scheut Whisky in gekiept. De fricandeau heb ik op een heleboel plaatsen geinjecteerd met Whisky
Daar ligt alles nu lekker in te marineren....Ik ben zóóó benieuwd, dit is eigenlijk niets voor zo'n stuk ongeduld als ik
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 20:28:17 #268
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75782185
Fricandeau is best lastig, want niet vet. Mijn advies zou zijn een pekel. weet je bijna zeker dat het goed gaat. Je marinade ziet er wel super lekker uit. Benieuwd naar het resulaat!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 19 december 2009 @ 11:24:19 #269
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75799408
Het ligt nu allemaal anderhalf uur te roken. De temperatuur is naar mijn idee een tikje te hoog (35 ongeveer) is dat heel erg? de kipfilet krijgt nu al een bruine rand, dat lijkt me allemaal wat snel
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75804805
Zo lees je maar dat iedereen zijn eigen manier van roken heeft. Ik zou kipfilet nooit koud roken en toch wel rond de 80 90 graden roken. Met koud roken gaar je het niet, dus blijft het wel rauw.
Maar goed, ieder zijn eigen smaak en advies.
pi_75805330
Kipfilet moet je na het (koud) roken altijd garen.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2009 15:37:40 ]
  zaterdag 19 december 2009 @ 15:45:34 #272
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75805566
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 15:15 schreef Dirkh het volgende:
Zo lees je maar dat iedereen zijn eigen manier van roken heeft. Ik zou kipfilet nooit koud roken en toch wel rond de 80 90 graden roken. Met koud roken gaar je het niet, dus blijft het wel rauw.
Maar goed, ieder zijn eigen smaak en advies.
Koud roken is niet erg geslaagd. De temperatuur bleef erg hoog. Ik heb na twee uur de kip eruit moeten halen, gelukkig is die wel heerlijk geworden, niet te droog, mooi van kleur en smaak.


Het varkensvlees ligt er nog even in. Ik heb al wel even gekeken of die gaar was, maar hij mag nog wel een uurtje ofzo.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75805962
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 15:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Kipfilet moet je na het (koud) roken altijd garen.
Daarom rook ik dat ook gewoon warm, uurtje of drie vier en hij is heerlijk.
Ik heb woensdag en donderdag vrij genomen voor de kerst, dan ga ik beenham en zalm roken. Vandaag eiken mot en aanmaakhout op de kop getikt dus ik kan weer helemaal los.
pi_75806515
wat een moment om dit topic te vinden

vroeger maakte mijn opa, die had een rooktonnetje in de haven waar hij zijn bootje had liggen en altijd makreel rookte

met kerst, hadden we altijd een speciale tractatie: gerookte sliptong man man man!
Nu heb ik nog sliptong liggen en doen mijn vriend en ik op tweede kerstdag sushi, en is wellicht gerookte tong daarbij ook wel heel lekker.. wil iig dat mijn vriend het een keer proeft.

Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen

iig even een meelees/tvp
Ja doei.
  zaterdag 19 december 2009 @ 16:23:00 #275
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75806576
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
wat een moment om dit topic te vinden

vroeger maakte mijn opa, die had een rooktonnetje in de haven waar hij zijn bootje had liggen en altijd makreel rookte

met kerst, hadden we altijd een speciale tractatie: gerookte sliptong man man man!
Nu heb ik nog sliptong liggen en doen mijn vriend en ik op tweede kerstdag sushi, en is wellicht gerookte tong daarbij ook wel heel lekker.. wil iig dat mijn vriend het een keer proeft.

Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen

iig even een meelees/tvp
Online bestellen?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')