70 graden zal toch makkelijk te halen zijn. Ik stook die van mij eerst flink op, dus echt gewoon fikkie stoken waardoor er een gloeiende aslaag komt, dan doe ik er wat houtsnippers over en houtmot. Zo nu en dan fik het nog even op met een gasbrander om de temperatuur niet te ver te laten zakken.quote:Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
Wat voor vis ga je roken?quote:Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef Puckzzz het volgende:
Nah ben maar aan het experimenteren gegaan. Vis ligt er nu op, temp is zo'n 60 graden. Dan maar wat langer roken toch?
70oC?quote:Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
Heb je daar een foto van? Kan me er geen voorstelling bij makenquote:Op vrijdag 18 december 2009 08:59 schreef RooieHoed het volgende:
Bookmarked
Ik heb een kachel/oven van rioolpijpen. Een cm dik, vrij massief dus. Ik gebruik hem als kachel en rookoven.
Wat ik altijd doe is paling erin hangen en eikenhout in het laatje. Aansteken, opwarmen tot zo'n 90 graden en de paling zo'n 10 minuten garen. Als de 10 minuten voorbij zijn flikker ik er een hoop houtmot bij (Bij de dierenspeciaalzaak een bigass zak voor 10 euro) en rook ik een uurtje.
Dan is de paling hier iig op z'n best. Vel los, aardig vet en vol van smaak.
Koud roken is niet erg geslaagd. De temperatuur bleef erg hoog. Ik heb na twee uur de kip eruit moeten halen, gelukkig is die wel heerlijk geworden, niet te droog, mooi van kleur en smaak.quote:Op zaterdag 19 december 2009 15:15 schreef Dirkh het volgende:
Zo lees je maar dat iedereen zijn eigen manier van roken heeft. Ik zou kipfilet nooit koud roken en toch wel rond de 80 90 graden roken. Met koud roken gaar je het niet, dus blijft het wel rauw.
Maar goed, ieder zijn eigen smaak en advies.
Daarom rook ik dat ook gewoon warm, uurtje of drie vier en hij is heerlijk.quote:Op zaterdag 19 december 2009 15:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Kipfilet moet je na het (koud) roken altijd garen.
Online bestellen?quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
wat een moment om dit topic te vinden
vroeger maakte mijn opa, die had een rooktonnetje in de haven waar hij zijn bootje had liggen en altijd makreel rookte
met kerst, hadden we altijd een speciale tractatie: gerookte sliptongman man man!
Nu heb ik nog sliptong liggen en doen mijn vriend en ik op tweede kerstdag sushi, en is wellicht gerookte tong daarbij ook wel heel lekker.. wil iig dat mijn vriend het een keer proeft.
Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halenen de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken
en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen
iig even een meelees/tvp
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |