Heeft niets met geld te maken, met 320 studenten op een hoogleraar is Informatiekunde vermoedelijk met afstand de best renderende van de beta-opleidingen. Het is volgens mij ook niet de kleinste, scheikunde heeft bijvoorbeeld minder eerstejaars.quote:Op dinsdag 30 november 2010 16:54 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Het gaat financieel niet zo goed met de Bčtafaculteit in het algemeen, en Informatiekunde als kleinste studie is dan makkelijk op te heffen, en zo blijft er meer geld over voor de andere studies. De Utrechtse bčtastudies Wiskunde, Natuur- en sterrenkunde, Scheikunde en Biologie staan vrij hoog aangeschreven, dus ik denk dat de Bčtafaculteit liever daar z'n geld in stopt dan een niche als Informatiekunde.
Maar goed, de grootste Informatiekunde opleiding van Nederland verdwijnt dus, ben benieuwd of de instroom bij andere Informatiekunde opleidingen zal stijgen. We worden als informatiekundigen zo wel schaarser
Wat is het verschil tussen die studie en informatie wetenschappen op de VU?quote:Op dinsdag 30 november 2010 23:38 schreef fonsoy het volgende:
Op de VU is Informatiekunde er een paar jaar geleden uit gegaan. Tegenwoordig het het Informatie Multimedia en Management. In de praktijk is dat hetzelfde.
Is die studie Informatie Multimedia en Management altijd laat met het op TisVU zetten van vakken? Moet me inschrijven voor een vak dat in de 4e periode begint (31 januari) maar dat vak staat niet op TisVU en niet op BB.quote:Op dinsdag 30 november 2010 23:38 schreef fonsoy het volgende:
Op de VU is Informatiekunde er een paar jaar geleden uit gegaan. Tegenwoordig het het Informatie Multimedia en Management. In de praktijk is dat hetzelfde.
Zo goed als geen. Er wordt geprobeerd wat meer accent op die disciplines gelegd te krijgen, maar dat mislukt jammerlijk.quote:Op woensdag 1 december 2010 09:12 schreef Devz het volgende:
[..]
Wat is het verschil tussen die studie en informatie wetenschappen op de VU?
Volgens mijn ervaring wisselt dat nogal. Gedurende het vak verschijnt 'ie op tisVU en hij is meestal pakweg een week van tevoren op BB.quote:Op woensdag 1 december 2010 09:31 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Is die studie Informatie Multimedia en Management altijd laat met het op TisVU zetten van vakken? Moet me inschrijven voor een vak dat in de 4e periode begint (31 januari) maar dat vak staat niet op TisVU en niet op BB.
Software Modelingquote:Op woensdag 1 december 2010 15:07 schreef fonsoy het volgende:
[..]
Volgens mijn ervaring wisselt dat nogal. Gedurende het vak verschijnt 'ie op tisVU en hij is meestal pakweg een week van tevoren op BB.
Welk vak/leraar is het?
Ditch dan business informaticsquote:Op dinsdag 30 november 2010 19:58 schreef speknek het volgende:
[..]
Heeft niets met geld te maken, met 320 studenten op een hoogleraar is Informatiekunde vermoedelijk met afstand de best renderende van de beta-opleidingen. Het is volgens mij ook niet de kleinste, scheikunde heeft bijvoorbeeld minder eerstejaars.
De enige reden waarom het wegmoet is geestelijke masturbatie van fossiele snobs herijking van wat de betafaculteit voor moet stellen.
Helaas, die heb ik nooit gevolgd. Ga maar van een week, hooguit twee weken van tevoren er van uit dat het er op staat.quote:
Apart dat de grootste IK opleiding gaat verdwijnen.quote:Op dinsdag 30 november 2010 16:46 schreef MoneyTalks het volgende:
Het ziet er naar uit dat de bachelor Informatiekunde aan de UU in de komende jaren gaat verdwijnen. Het plan is om vanaf studiejaar 2012 geen nieuwe instroom meer toe te laten.
bron: http://stickii.nl/blog/view.htm?id=156
Twente.quote:Op zondag 12 december 2010 17:21 schreef motorbloempje het volgende:
ik ken geen informatiekundigen met wolvenshirts.. weet niet waar jij zit?
We weten natuurlijk niet wat de uitwerking zal zijn van de opheffing van de studie. Wat je kan verwachten is dat docenten op zoek gaan naar ander werk, en dat medewerkers die overblijven, die een bepaald vak nooit gegeven hebben, dit moeten opvangen. De kwaliteit zou in die zin dus naar beneden kunnen gaan. Maar als de vervangers kwalitatief gewoon goed zijn, hoeven er niet per se problemen op te treden.quote:Op zondag 12 december 2010 17:10 schreef StijnDa het volgende:
Interessant![]()
Dit jaar eindexamen en ik overweeg Informatiekunde als 2e keuze na Geneeskunde. Ik weet het, lijkt er niet op, maar toch lijkt het me een interessante opleiding.
Ik neig het meest naar Informatiekunde in Utrecht momenteel, ik kan bčta vakken goed aan maar ik vind ze minder interessant, vooral wiskunde (abstract gelul). Ook van programmeren ben ik niet ondersteboven eigenlijk.
Nijmegen valt af omdat het vooral technisch is dan, Groningen is wel erg ver weg want ik woon nu in Noord-Brabant.
Op 1 maart een meeloopdag in Utrecht, ben benieuwd
[..]
Apart dat de grootste IK opleiding gaat verdwijnen.
Is het nog wel aan te raden om dan mee te doen in de laatste lichting? Lijkt me moeilijk als universiteit om goede voorzieningen te houden in de laatste jaren, als er nog maar een paar studenten over zijn.
Hangt volledig af van de mensen, en wat jij verstaat onder gezelligheid. Wat ik in Utrecht merk is dat mensen hier alleen naar de colleges komen, en na afloop van het college gaat men weer huiswaarts. Maar zou zomaar kunnen dat jij een groepje treft die na afloop nog gezellig gaat pilsen in de stad (dat zou ik zelf onder gezellig verstaan, buiten coursework met elkaar omgaan). En verder is er een studievereniging, maar in de praktijk is dit een kleine kliek, als je daar vanaf het begin niet actief mee bent, is de kans ook klein dat je daar later actief in zal worden, althans dat is mijn impressie.quote:Op zondag 12 december 2010 17:32 schreef StijnDa het volgende:
Zijn de IK studenten een beetje gezellig?
Ja oké maar als iedereen hier leuke studiegenoten heeft zit het wel goed denk ikquote:Op zondag 12 december 2010 17:39 schreef motorbloempje het volgende:
Dat is niet universeel bepaald ofzo... ik had best leuke studiegenoten, maar dat zegt niet dat
a) anderen ze ook leuk vinden
b) ze overal leuk zijn (omdat ze IK doen)
Ja daar zit ik niet op te wachten, ik kies niet voor niets informatiekunde.quote:Op zondag 12 december 2010 18:47 schreef speknek het volgende:
Als je Nijmegen te technisch vindt, zou ik het niet aanraden. Er is best kans dat je halverwege min of meer gedwongen wordt over te stappen op Informatica.
Ik heb er 5 jaar gezeten, en met plezier. IK in Groningen heeft de focus op taal, taalkunde en het parsen (grammaticaal ontleden met een computer), en de studie bevat daarnaast nog een stuk information retrieval (zoekmachines) en beeldverwerking (GIS bijv.). Je zit met een kleine club (mijn introjaar was 20 man, maar een jaar later waren het er 6) in de Letterenfaculteit (je krijgt dus ook een BA/MA, geen Bsc/Msc). Verkijk je niet op de Letteren, er zitten genoeg uren in programmeren en logica (en logisch programmeren, Prolog) en werken met databases e.d. Het is wat minder technisch dan Utrecht en Nijmegen (gebaserd op infoavond en meeloopdag), wat meer dan Amsterdam (ging studiegenoot heen) en Tilburg, al zijn die laatste 2 er niet meer onder de IK benaming. Voorzieningen zijn prima, eigen lokaal met aparte accounts (dus nooit ergens last van) en de studie staat hoog binnen de Letteren. De studie is klein, maar blijft bestaan, dat is al jaren zoquote:Op dinsdag 7 december 2010 23:01 schreef HalvinCarris het volgende:
Is er hier iemand die informatiekunde studeert in Groningen? Zou graag wat informatie inwinnen. Alvast bedankt!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |