Heb je op dumpert ook redelijk vaak trouwens..quote:Op zaterdag 21 februari 2009 00:48 schreef erikkll het volgende:
[..]
Meestal (99%) ligt dat aan het filmpje op youtube, waar de synchronisatie niet helemaal lekker is gegaan.
Hoe heb je ubuntu dan hiervoor geinstalleerd? In 1 grote partitie? Er is op zich geen enkele reden waarom dat stabieler of minder stabiel zou werken; de opdeling in partities is zuiver praktisch.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 13:39 schreef Yildiz het volgende:
Hmm, toch weer errors met m'n GRUB. Error 25 in stage 1.5 en stage 1.5 read errors.
Ik kan wel GRUB rescue doen, maar ik denk niet dat dat het is.
Tijd om een herinstallatie te doen, maar dan met partities.
http://www.easy-ubuntu-linux.com/ubuntu-installation-606-7.html
Het lijkt me dat zoiets moet werken..
Ja, 1 grote partitie. Gewoon automatisch. Als volgt:quote:Op zaterdag 21 februari 2009 13:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Hoe heb je ubuntu dan hiervoor geinstalleerd? In 1 grote partitie? Er is op zich geen enkele reden waarom dat stabieler of minder stabiel zou werken; de opdeling in partities is zuiver praktisch.
Als je spontaan GRUB erros krijgt dan zou ik het eerder zoeken in schijfproblemen...
Deze dus.quote:Op woensdag 18 februari 2009 08:50 schreef pfaf het volgende:
En wellicht zoiets: http://www.captain.at/howto-linux-smartmontools-smartctl.php
1 |
http://www.linuxjournal.com/article/6983quote:[..] They are timestamped with the disk's power-on lifetime in hours when the error occurred [..]
quote:Op zaterdag 21 februari 2009 15:55 schreef Cid het volgende:
Geen idee precies. maar 100 hours lifetime klinkt bij mij als of hij 100 uur in leven is, en niet nog maar 100 uur te leven heeft.![]()
Zou ik wel een erg mooi tooltje zijn, laten zien hoe lang een disk nog te leven heeft.
Hmmmquote:199 - UDMA_CRC_Error_Count
This is generally the literal count of how many times the controller encountered an error while processing an ATA command in UDMA mode. It also counts how many times a CRC checksum has mismatched during operations. Usually, this indicates a problem with the cabling or drive electronics. These errors can also be triggered by incorrect IDE device chaining or simply a faulty IDE or SATA cable. bron
Waar heb je die swap space geplaatst, aan het begin of aan het einde van de harde schijf?quote:Op zondag 22 februari 2009 16:36 schreef Yildiz het volgende:
Zo, ik heb toch eens de andere kabel gebruikt voor mijn SATA schijf, benieuwd of dat werkt.
Verder, partitie gedaan tijdens het opnieuw installeren, en wel zo:
MB
493 /boot ext3
8
495581 / ext3
8
4005 /swap
8
Benieuwd of dat überhaupt gaat werken, hij's nu aan het installeren..
Ehm, geen idee?quote:Op zondag 22 februari 2009 16:39 schreef Thomass het volgende:
[..]
Waar heb je die swap space geplaatst, aan het begin of aan het einde van de harde schijf?
Alles wat je over ssh doet is sowieso gecodeerd dus veilig. Alleen als je met public/private keys werkt dan heb je een extra beveiliging. Als mensen bijvoorbeeld je password vinden door een keylogger of een camera op je toetsenbord, ik noem maar wat, dan kunnen ze inloggen als je alleen wachtwoordbeveiliging hebt. Met keys hebben ze naast je passphrase je private keys ook nodig. Een brute force attack op je wachtwoord heeft dus ook geen kans van slagen.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 16:33 schreef Thomass het volgende:
yo, ik heb een tweetal kleine vraagjes
had wat oude computers over, ubuntu 8.10 server editie erop geslingerd; maar:
dat ding 'administer' ik over ssh, ik maak geen gebruik van pub/priv keys e.d. maar gewoon password authentication, de verbinding zelf is wel encrypted - right? en hoe (on)veilig is het als ik buitenshuis hiermee verbind over ssh met alleen password auth.? dat ben ik namelijk van plan op een vrij groot universiteitsnetwerk en ik heb geen zin in meeluisterende mensen for obvious reasons
In de standaard config wel - maar check voor de zekerheid even je config (/etc/samba/smb.conf), het gaat om het volgende:quote:verder draait samba ook waarop ik een paar mappen deel, zoals public_html, logfiles e.d., die shares zijn alleen toegankelijk binnen mijn thuisnetwerk en niet van buiten - right? samba vind ik zelf nogal lastig te doorgronden omdat het zoveel services zijn e.d. en in de config kon ik weinig vinden over een ip waarop geluisterd wordt
alvast bedankt
1 2 | bind interfaces only = yes |
http://linux.derkeiler.com/Mailing-Lists/Fedora/2005-07/5912.htmlquote:[..] You see, if you place the swap partition at the end of the disk, you'll get
like 40% less performance than if it is at the beginning. [..]
Op zich kan dit prima. Maar waarom een aparte /boot partitie, dat is niet zo heel zinvol vind ik... en geen aparte /home partitie? Dat wil je wel hoor, erg makkelijk, vooral bij reinstalls.quote:Op zondag 22 februari 2009 18:08 schreef Yildiz het volgende:
Maarr, ehm, heb ik het nu dus goed gepartitioneerd? (Zie screenshot 2 posts terug)
Zo ja, dan hoor ik dat graag.
Zo nee, dan hoor ik als het kan hoe het dan wel moet.
Ja, dat moet goed werken. Samba is een van die dingen die je liever niet rechtstreeks aan het grote boze internet wil hangen. Het komt per slot van rekening toch van Microsoft vandaan.quote:Op zondag 22 februari 2009 18:22 schreef Thomass het volgende:
Mja ik zie nu die regel staan, die is alleen standaard eruit gecomment. Ik wil dus zon share wel beschikbaar hebben op mijn thuisnetwerk, dus 192.168.~
interface = 192.168.0.0/16 eth0
bind interfaces only = yes
Zou dat hem dan worden? Verder zijn die mapjes wel gewoon beveiligd met een password uiteraard, maar toch
Ik weet niet precies hoe het gegaan is, maar ik zie inderdaad ook sda1 en sda2 staan, dat was op zich niet helemaal de bedoeling, maar, goed.quote:Op zondag 22 februari 2009 18:48 schreef Farenji het volgende:
[..]
Op zich kan dit prima. Maar waarom een aparte /boot partitie, dat is niet zo heel zinvol vind ik... en geen aparte /home partitie? Dat wil je wel hoor, erg makkelijk, vooral bij reinstalls.
Nou, ja, grafisch staat ie op zich wel op het einde, maar ik kan me niet herinneren dat ik bij het aanmaken ervan op 'einde' heb geklikt, zoals je op deze afbeelding -op deze site- kunt zien bijvoorbeeld.quote:Hou het voor de rest vooral simpel. Ik maak voor een desktop systeem meestal iets van 15GB voor / (aan het begin van de schijf, bootable) en de rest als /home. En nog altijd 2 keer het aanwezige geheugen als swap. Die staat bij mij ook gewoon aan het einde van de schijf, net als bij jou. Al heb je swap niet veel meer nodig, weglaten van de swap is niet slim.
Het lijkt er uiteindelijk op dat het wel prima moet gaan.quote:Partitioneren is verder geen exacte wetenschap. Je kan er enorm over discussieren. Het is ook afhankelijk van je eigen voorkeur, maar ook wel van de toepassing van de machine. Voor (web)servers maak ik bijv ook altijd een aparte /var partitie en meestal ook een aparte /www en /db partitie.
Op het moment dat je systeem swap gaat gebruiken, dondert je performance al met enige honderden procenten omlaag (disk is veel trager dan memory) dus die 40% kan er dan ook nog wel bij.quote:Op zondag 22 februari 2009 18:46 schreef Yildiz het volgende:
Hmm. in deze discussie:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=539164
zeggen users dat het eigenlijk niet veel uitmaakt...
Fedora:
[..]
http://linux.derkeiler.com/Mailing-Lists/Fedora/2005-07/5912.html
Nu heb ik wel zoiets van, 'ik laat het wel staan zo'.
Voordeel van een aparte /home partitie is dat je bij een reinstall deze partitie kunt behouden, en dat je na de installatie dus al je usersettings terug hebt. Dus ook al je bookmarks, mailinstellingen, je desktop inclusief al je panels en achtergrond, themes etc... Dat scheelt echt heel veel tijd en moeite!quote:Op zondag 22 februari 2009 18:54 schreef Yildiz het volgende:
Ik heb verder een externe opslag. Mocht ik ooit een nieuwe reinstall doen, dan haal ik de data simpelweg uit mn usermap (documenten, afbeeldingen, etc.) en veeg ik de schijf in z'n geheel leeg..
True, maar de enige reden waarom ik -ok, op deze na dan, maar dat is vanwege dat GRUB- een reinstall zou doen, is om juist die zooi op te ruimen.quote:Op zondag 22 februari 2009 19:00 schreef Farenji het volgende:
[..]
Voordeel van een aparte /home partitie is dat je bij een reinstall deze partitie kunt behouden, en dat je na de installatie dus al je usersettings terug hebt. Dus ook al je bookmarks, mailinstellingen, je desktop inclusief al je panels en achtergrond, themes etc... Dat scheelt echt heel veel tijd en moeite!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |