Een pan met water zal veel koeler blijven als een pan die leeg is. Water is maximaal 100graden bij normale druk. Een pan die leeg is, kan in het vuur velen malen warmer worden. Dan krijg je op korte afstanden in de pan zulke temperatuurverschillen, wat de pan niet leuk vind.quote:Op donderdag 5 februari 2009 17:41 schreef woopehh het volgende:
Bedankt alvast, het gaat trouwens in dit geval om koken op gas
Wat ik niet echt snap, de pan bereikt toch dezelfde temperatuur onafhankelijk van of er wat in zit of niet? Waarom zou het dan wel schadelijk zijn zonder inhoud, en niet met inhoud?
Ah, dat klinkt inderdaad nogal logisch, bedankt!quote:Op donderdag 5 februari 2009 17:50 schreef Brad het volgende:
[..]
Een pan met water zal veel koeler blijven als een pan die leeg is. Water is maximaal 100graden bij normale druk. Een pan die leeg is, kan in het vuur velen malen warmer worden. Dan krijg je op korte afstanden in de pan zulke temperatuurverschillen, wat de pan niet leuk vind.
Ja dit, de inhoud van je pan neemt een deel van de warmte over, anders zou het niet gaar worden natuurlijk. Als die leeg is gaat alle energie (hitte) in de pan.quote:Op donderdag 5 februari 2009 17:50 schreef Brad het volgende:
[..]
Een pan met water zal veel koeler blijven als een pan die leeg is. Water is maximaal 100graden bij normale druk. Een pan die leeg is, kan in het vuur velen malen warmer worden. Dan krijg je op korte afstanden in de pan zulke temperatuurverschillen, wat de pan niet leuk vind.
Je gebruikt nooit een grillpan?quote:Op vrijdag 6 februari 2009 13:21 schreef Molluck het volgende:
[..]
Ja dit, de inhoud van je pan neemt een deel van de warmte over, anders zou het niet gaar worden natuurlijk. Als die leeg is gaat alle energie (hitte) in de pan.
Daarnaast vraag ik me af of je niet onwijs veel spetters krijgt als je water of olie in een gloeiend hete pan gooit?
Een goede wok op een wokbrander, wordt gewoon overal gelijkwaardig warm. Duurt dus veel langer voordat het foutgaat in vergelijk met een pan met platte bodem.quote:Op donderdag 12 februari 2009 00:38 schreef mistdeja1 het volgende:
hoe wil je anders de boter laten uitbruisen of zelfs laten roken om flink te wokken?
Probeer eens pannen die ook geschikt zijn voor inductie (of iets vergelijkbaars met een glasplaat). Pannen die je "misbruikt" hebt op gas, zullen een grote kans hebben om niet meer goed contact te hebben met het glas. Als je altijd op gas kookt, zul je met de hedendaagse kwaliteit die kleine verandering niet snel merken.quote:Op donderdag 12 februari 2009 18:45 schreef mistdeja1 het volgende:
fout gaan? zoals wat? lege pan op het vuur, laten roken, olie erin en wokken maar...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |