1 2 3 4 5 6 7 8 | height: 15px; width: 15px; cursor: pointer; text-indent: -9999px; border: none; background: url(http://www.mijnwerkgever.nl/images/final/arrow_double.png) no-repeat left top; } |
quote:Op vrijdag 27 februari 2009 09:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Hmm, weet iemand hoe ik vanuit mn style sheet text (link) uit een list kan verwijderen, zonder dat ik ook de afbeelding verwijder?
[ code verwijderd ]
Werkt niet in IE en Chrome omdat ik dan nog kleine stipjes zie. In FF gaat dit wel netjes.
Display none werkt niet, omdat in de link een afbeelding staat welke dan ook weg is (ik wil alleen dat de tekst weg gaat :) ).
XHTML kant is niet aan te passen, het gaat om een standaard snippet binnen het cms..
1 |
De div waar ze in staan de grootte van het vlaggetje maken dan, met overflow: hidden?quote:Op vrijdag 27 februari 2009 09:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
De tekst is groter dan de afbeelding![]()
Dan is zijn plaatje ook verdwenen, aangezien die gewoon in de text flow staatquote:Op vrijdag 27 februari 2009 09:51 schreef Light het volgende:
quote:Op donderdag 26 februari 2009 18:05 schreef cablegunmaster het volgende:
[..]
ok je noemt je pagina php ipv html
<?php
include 'blablabla.php';
?>
en dan heb je een stukje pagina erin gezet in een andere pagina
Dat is een bitch, maar ik heb ooit deze verzonnen:quote:Op vrijdag 27 februari 2009 09:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens nog een leuke: Ik heb de searchbutton vervangen met een plaatje, alleen IE laat nog deels de zoektekst door het plaatje heen zien...
1 2 3 4 5 | height: #px; padding-top: #px; overflow: hidden; text-indent: -9999px; |
quote:Op vrijdag 27 februari 2009 11:40 schreef Roy_T het volgende:
[..]
Dat is een bitch, maar ik heb ooit deze verzonnen:
[ code verwijderd ]
Waarbij de padding-top gelijk moet zijn aan de height. De text-indent is nodig omdat anders Safari de bovenste pixel van de tekst alsnog laat zien.
Safari heeft standaard een kleinere line-height dan de andere browsers. Dat kan ook zorgen dat die bovenste pixel nog verschijnt.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 11:40 schreef Roy_T het volgende:
[..]
Dat is een bitch, maar ik heb ooit deze verzonnen:
[ code verwijderd ]
Waarbij de padding-top gelijk moet zijn aan de height. De text-indent is nodig omdat anders Safari de bovenste pixel van de tekst alsnog laat zien.
Dat is dan een bug die ze snel moeten fixenquote:Op vrijdag 27 februari 2009 12:43 schreef Light het volgende:
Safari heeft standaard een kleinere line-height dan de andere browsers. Dat kan ook zorgen dat die bovenste pixel nog verschijnt.
Als je gewoon een line-height instelt, is er niets aan de hand.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 13:03 schreef Roy_T het volgende:
[..]
Dat is dan een bug die ze snel moeten fixen23px witruimte zou namelijk geen 22px moeten zijn.
Dat maakt het niet minder een bug toch?quote:Op vrijdag 27 februari 2009 13:09 schreef Light het volgende:
Als je gewoon een line-height instelt, is er niets aan de hand.
Het is geen bug. Er staat nergens gedefinieerd of een tekst van 10 pixels een line-height van 12, 13, 14, 15 of 20 pixels moet hebben. En normaal gesproken maakt het ook niets uit. Maar als je uitgaat van een bepaalde line-height dan moet je die wel ergens instellen. En als je een vlak een hoogte geeft met als doel een deel van de inhoud erbuiten te laten vallen, dan gebruik je (impliciet) die line-height.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:19 schreef Roy_T het volgende:
[..]
Dat maakt het niet minder een bug toch?
Als je een padding-top gebruikt, dan mag je wmb verwachten dat er binnen die hoogte geen tekst staat. Ik zie niet wat line-height hiermee van doen zou moeten hebbenquote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:48 schreef Light het volgende:
[..]
Het is geen bug. Er staat nergens gedefinieerd of een tekst van 10 pixels een line-height van 12, 13, 14, 15 of 20 pixels moet hebben. En normaal gesproken maakt het ook niets uit. Maar als je uitgaat van een bepaalde line-height dan moet je die wel ergens instellen. En als je een vlak een hoogte geeft met als doel een deel van de inhoud erbuiten te laten vallen, dan gebruik je (impliciet) die line-height.
Jammer dat de hele site niet werkt zonder Javascript. Naar mijn mening moet Javascript gebruikt worden om de user experience te verhogen, door bijvoorbeeld extra functionaliteit toe te voegen of extra effecten. Maar functionaliteit moet m.i. nooit púúr op Javascript gebouwd worden.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 20:23 schreef Flaccid het volgende:
www.jeroencoelen.nl
Hij is eindelijk af. Op en aanmerkingen?
Ik denk dat misschien 1 op de 100 of nog minder een browser gebruikt die geen javascript ondersteunt. Waarom nu nog lastig doen? Het werkt toch prima?quote:Op dinsdag 3 maart 2009 20:32 schreef PimD het volgende:
[..]
Jammer dat de hele site niet werkt zonder Javascript. Naar mijn mening moet Javascript gebruikt worden om de user experience te verhogen, door bijvoorbeeld extra functionaliteit toe te voegen of extra effecten. Maar functionaliteit moet m.i. nooit púúr op Javascript gebouwd worden.
Ja dat heb iuk toevallig al gedaan. Moest het nog even uploaden.quote:Verder inline Javascript-code, kun je toch veel makkelijker/mooier binden in een los Javascript-bestand? Zelfde geldt voor je CSS, waarom heb je deze allemaal in je HTML staan...?
Wat je nu hebt gemaakt kan op de precies dezelfde manier werken maar op zo'n manier dat het ook bij niet javascript users werkt. Op mijn mobiel zou ik nu onmogelijk je portfolio kunnen bekijken daar javascript altijd maar half werkt op die mobiele browsers.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 20:37 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Ik denk dat misschien 1 op de 100 of nog minder een browser gebruikt die geen javascript ondersteunt. Waarom nu nog lastig doen? Het werkt toch prima?
[..]
Ja dat heb iuk toevallig al gedaan. Moest het nog even uploaden.
Ook zonder javascript lukt dat niet, een mobiele browser zal meestal geen hoge resolutie hebben. En centreren wordt volledig gedaan door negatieve margins. Geen scrollbalken, en bij een klein venster mis je een deel van de content.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 21:09 schreef ikJur het volgende:
[..]
Wat je nu hebt gemaakt kan op de precies dezelfde manier werken maar op zo'n manier dat het ook bij niet javascript users werkt. Op mijn mobiel zou ik nu onmogelijk je portfolio kunnen bekijken daar javascript altijd maar half werkt op die mobiele browsers.
Ontbrekende alt-tags vind ik niet zo'n heel groot probleem, hoewel het voor de toegankelijkheid wel netter is als ze er staan. Een & niet als entiteit schrijven is slordig. Ik vind de css-fouten storender, eerlijk gezegd.quote:Verder is je code verre van W3C valid wat voor een webdesign/develop bedrijf toch wel een must is.
Ik ga er van uit dat niemand mij mobiel bereikt.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:51 schreef Light het volgende:
Ook zonder javascript lukt dat niet, een mobiele browser zal meestal geen hoge resolutie hebben. En centreren wordt volledig gedaan door negatieve margins. Geen scrollbalken, en bij een klein venster mis je een deel van de content.
Ik ben niet zo professioneel als jij misschien denkt. Ik klus hier en daar wat bij.quote:Ontbrekende alt-tags vind ik niet zo'n heel groot probleem, hoewel het voor de toegankelijkheid wel netter is als ze er staan. Een & niet als entiteit schrijven is slordig. Ik vind de css-fouten storender, eerlijk gezegd.
Ik had op mijn vorige website heel erg last van spam. Mij leek dit de beste manier om mijn e-mail adres toch openbaar te maken. Als je gewoon mijn adres daar plat op de site neerpleurt, is de kans op spam erg groot.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 21:12 schreef ikJur het volgende:
verder vind ik je visitekaartje niet echt professioneel een 06 nummertje met spaties tussen elke 2 nummersen het email adres is ook erg slordig zo.
het is meer dat een mobiele browser overschakelt naar de html omdat ie de javascript overslaat. Verder wordt alles gewoon gecropt op dergelijke browsers.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:51 schreef Light het volgende:
[..]
Ook zonder javascript lukt dat niet, een mobiele browser zal meestal geen hoge resolutie hebben. En centreren wordt volledig gedaan door negatieve margins. Geen scrollbalken, en bij een klein venster mis je een deel van de content.
hmm qua W3C fouten valt het idd nog mee. Maar css fouten storend? in wat voor opzicht want css fouten maak je niet zo snel volgens mij alleen met ie hacks enzo je kan ervoor kiezen om die in een aparte sheet te zetten maar daar heb ik nooit zin in.quote:Ontbrekende alt-tags vind ik niet zo'n heel groot probleem, hoewel het voor de toegankelijkheid wel netter is als ze er staan. Een & niet als entiteit schrijven is slordig. Ik vind de css-fouten storender, eerlijk gezegd.
Dat heb ik allang begrepen, en toen ik er mee begon vond ik dat ook niet erg. Er is niemand die mijn site mobiel bezoekt. Je moet ook aan je publiek denken. Ik ga toch ook geen iPhone versie maken van mijn website?quote:Op dinsdag 3 maart 2009 23:10 schreef ikJur het volgende:
[..]
het is meer dat een mobiele browser overschakelt naar de html omdat ie de javascript overslaat. Verder wordt alles gewoon gecropt op dergelijke browsers.
In deze versie van de website zou je niet verder dan homepage komen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |