abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65585551
Ah, het gaat weer om geld. Verrassend
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 31 januari 2009 @ 00:29:33 #152
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65585840
Uiteraard...
Als je de getallen hoort is het ook niet verwonderlijk: bij warm roken verliest een buik ongeveer 40% van zijn gewicht.
En aangezien wij (de consument) lekker goedkoop vlees willen heeft dat de fabrikant op een ideetje gebracht....
  zaterdag 31 januari 2009 @ 09:24:51 #153
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65589453
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 00:29 schreef robber57 het volgende:
Uiteraard...
Als je de getallen hoort is het ook niet verwonderlijk: bij warm roken verliest een buik ongeveer 40% van zijn gewicht.
En aangezien wij (de consument) lekker goedkoop vlees willen heeft dat de fabrikant op een ideetje gebracht....
Hoezo WIJ?, ik heb al die info niet, dus als ik kan kiezen tussen 2 dezelfde soorten vlees waarvan de 1 om wat voor reden dan ook goedkoper is, ga ik voor de goedkopere.
Dus zo gek is dat niet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65589529
Die info is vrij gemakkelijk beschikbaar (en staat ook op de verpakking voor de goede verstaander). Helaas zijn er nog maar weinig 'ambachtelijke' dingen die echt ambachtelijk zijn.

Vroeger was vlees een luxeproduct dat zeker niet dagelijks gegeten werd. En elk stukje beest werd heel efficiënt gebruikt.

Tegenwoordig eist de consument elke dag vlees, tegen kiloknallerprijzen en dat kost kwaliteit. Dan krijg je volgespoten kipfilets en koudgerookt spek. Niemand weet nog hoe het allemaal echt hoort te smaken.
  zaterdag 31 januari 2009 @ 12:55:42 #155
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65592978
Helaas kun je niet op de verpakking terug vinden of er warm of koud gerookt is.
Wat je wel kan vinden is of er is "gerookt" of dat het met "rooksmaak" is, als er op de verpakking staat "gerookt" dan moet dat ook zijn en mag het niet met "rooksmaak" zijn.
Helaas maakt dat weinig verschil want "gerookt" betekent tegenwoordig nagenoeg altijd koud gerookt en dat scheelt in mijn beleving maar erg weinig met de rooksmaak uit een potje.

Het is juist de warmte van het rookproces in een rookoven die maakt dat vleeswaar zo lekker word, en het is niet alleen ontbijtspek, denk maar aan rookvlees,osseworst,bacon,rookworst,palingworst,gelderse enz enz
pi_65594066
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 09:37 schreef Isegrim het volgende:
Die info is vrij gemakkelijk beschikbaar (en staat ook op de verpakking voor de goede verstaander). Helaas zijn er nog maar weinig 'ambachtelijke' dingen die echt ambachtelijk zijn.

Vroeger was vlees een luxeproduct dat zeker niet dagelijks gegeten werd. En elk stukje beest werd heel efficiënt gebruikt.

Tegenwoordig eist de consument elke dag vlees, tegen kiloknallerprijzen en dat kost kwaliteit. Dan krijg je volgespoten kipfilets en koudgerookt spek. Niemand weet nog hoe het allemaal echt hoort te smaken.
Amen!
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 31 januari 2009 @ 14:09:03 #157
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65594672
Filet american is in de aanbieding deze week bij de AH
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65594682
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 14:09 schreef Paul het volgende:
Filet american is in de aanbieding deze week bij de AH
Ze stikken maar bij AH in hun Filet
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 31 januari 2009 @ 14:12:12 #159
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65594742
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 14:09 schreef TJDoornbos het volgende:

[..]

Ze stikken maar bij AH in hun Filet
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65596459
Die gewone van de AH is lekker smeuig

Ik kan nooit kiezen, gewone, met uitjes of pesto
  zondag 1 februari 2009 @ 02:27:29 #161
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_65614806
Er is me altijd sterk afgeraden door mensen die verstand hebben van gezondheid om dit te eten, maar ik ga het toch proberen.
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_65614841
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 15:34 schreef Simsfan88 het volgende:
Die gewone van de AH is lekker smeuig

Ik kan nooit kiezen, gewone, met uitjes of pesto
Ik heb voor de sweet onion gekozen, ik ga 'm zo ff proeven...
pi_65616160
Best lekker op een broodje/toastje, maar ik ben er altijd snel weer klaar mee. Niet teveel van eten
pi_65652852
De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt".
Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies.
Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken)
Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees.

Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen.
ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt.
Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel


]Wat een onzin bij elkaar.
Koud gerookte vleeswaren of vis is veel langer houdbaar. Door warm roken verandert de stuctuur van het vlees.(warm gerookte zalm is niet te pruimen, warm gerookt spek verliest al zijn vet).
Vlees wat in een pekelbad heeft gelegen verliest juist vocht.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 12:45:33 #165
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66892868
Ik ben verslaafd . Ik ga zometeen voor de 3e keer in een week tijd een kuipje opsmullen . Uiteraard weer met versgesneden rode uitjes
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66899632
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.

Off: Zag trouwens laatst een fimpje over rauw vlees in een kom waar cola overheen werdt geschud.... Na genoeg cola kwamen er godverdomme wormpjes naar boven kruipen!
  dinsdag 10 maart 2009 @ 16:10:57 #167
84524 Morwen
I got life
pi_66900276
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 15:53 schreef LuKaLiKe het volgende:
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.

Off: Zag trouwens laatst een fimpje over rauw vlees in een kom waar cola overheen werdt geschud.... Na genoeg cola kwamen er godverdomme wormpjes naar boven kruipen!
Dan zou ik ze constant moeten hebben, filet americain
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  dinsdag 10 maart 2009 @ 17:10:48 #168
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66902663
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 15:53 schreef LuKaLiKe het volgende:
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.



tot voor 3 jaar geleden was ik daar ook 'bang' voor . Maarja sindsdien nooit gehad. Als je geen gevoelige maag ofzo hebt, hoef je er ook niet bang voor te zijn
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 10 maart 2009 @ 19:14:24 #169
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66907150
Mij is het overkomen dat ik een bakje van 2 ons filet americain in de ijskast had staan, en ik had honger, en er lag nog een eind brood.

Dus ik at het op met veel peper.

Bakje leeg en ik kijk naar het etiket: tenminste houdbaar tot: een maand geleden. oeps

Ik dacht oh fuck, dat wordt een maand op de wc met een emmer voor me.
Maar ik heb helemaal niks gehad! Helemaal niks.

En dat voor rauw vlees, dus allemachtig wat moeten daar een conserveringsmiddelen inzitten. Het was m'n geluk dat het al die tijd achteraan in de ijskast heeft gestaan, maar je maakt mij niet wijs dat het alleen maar daarom was dat het na een maand nog lekker rook, lekker smaakte, en er normaal uitzag..
pi_66907508
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 19:14 schreef Leef het volgende:
Mij is het overkomen dat ik een bakje van 2 ons filet americain in de ijskast had staan, en ik had honger, en er lag nog een eind brood.

Dus ik at het op met veel peper.

Bakje leeg en ik kijk naar het etiket: tenminste houdbaar tot: een maand geleden. oeps

Ik dacht oh fuck, dat wordt een maand op de wc met een emmer voor me.
Maar ik heb helemaal niks gehad! Helemaal niks.

En dat voor rauw vlees, dus allemachtig wat moeten daar een conserveringsmiddelen inzitten. Het was m'n geluk dat het al die tijd achteraan in de ijskast heeft gestaan, maar je maakt mij niet wijs dat het alleen maar daarom was dat het na een maand nog lekker rook, lekker smaakte, en er normaal uitzag..
En daar gaan de geruchten....

Mij zul je nu minstens 1 tot twee keer per week een lekker broodje FA zien eten!


Wordt ik toch ziek ervan, dan zal ik je achtervolgen tot de dood!
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:21:11 #171
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66909827
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
pi_66909974
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
Mits met mate geen probleem. Als je dik bent moet je vooral koolhydraten mijden en niet eens zozeer vetten.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:28:57 #173
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66910193
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
het is juist mager vlees!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66910983
Ja, en mayonaise.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 21:02:08 #175
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66911769
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')