abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65238261
Aangezien ik nog al wat dagjes laat thuis ben en dan geen zin heb om te koken zoek ik:

Suggesties (graag met een recept) voor maaltijden die je kunt bereiden en daarna vervolgens in te vriezen voor de dagen dat ik geen tijd heb.

Zelf maak ik regelmatig saus voor de pasta en vries die in .

Daarnaast is erwtensoep goed te doen.

Liefste gerechten waar je enorm veel van kunt maken dus en dan in delen de vriezer in
pi_65238282
stamppotten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_65238365
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:23 schreef Mirjam het volgende:
stamppotten
Kun je die invriezen dan?

Ja tuurlijk je kan alles invriezen Maar blijft het lekker?

Heb ooit stampot andijvie geprobeert in te vriezen. Was geen succes (soort natte smurrie kwam er uit de vriezer)
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:29:14 #4
81846 minkuukel
Lekker hoorrrr
pi_65238461
nasi bami etc.
Mij mag je er voor wakker maken.
pi_65238579
Lasagne, andere soepen en dan vooral groente soep, dat is heeel makkelijk te makkelijk en smaakt prima als het uit de vriezer komt.
Vroege maakt ik vaak rijstschotels (met spinazie en helemaal hoop andere ingredienten) en dat smaakte ook prima als het uit de vriezer kwam.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_65238750
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:26 schreef Becel het volgende:

[..]

Kun je die invriezen dan?

Ja tuurlijk je kan alles invriezen Maar blijft het lekker?

Heb ooit stampot andijvie geprobeert in te vriezen. Was geen succes (soort natte smurrie kwam er uit de vriezer)
Stamppotten met stevige groenten (neem als criterium dat je de groente moet kunnen koken zonder dat het drab wordt zoals andijvie) vriezen heel goed in, net als soepen en inderdaad pastasauzen.
Quiche in puntnen invriezen gaat ook erg goed.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:41:50 #7
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65238807
Hete kip recept uit het kookboek kan je heel goed invriezen, rijst gaat ook redelijk. Gewoon in porties invriezen en in schaaltje opwarmen.
BIjna alle kiprecepten blijven goed in de vriezer, als het maar in een redelijke hoeveelheid saus zit.

Bietjes van te voren klaarmaken en in porties invriezen, zakje kant er klare kookaardappelen ( 8 min magnetron), speklapje erbij en uitje en smullen maar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65239465
Muizen, ratten, kuikens, kippen en konijnen?
Gouwe tande zijn toch geen echte tande!
*Tot onze grooste spijt is de cursus omgaan met teleurstellingen afgelast.*
pi_65242499
Erwtesoep
pi_65248290
TVP.. ik ga binnenkort ook fulltime stage lopen en wil dus wel wat maaltijden in de vriezer gooien voor dagen dat ik echt moe ben. Ik heb maar een klein vriesvak dus ben ook niet zo op de hoogte wat er wel en niet in kan.

Ik heb wel altijd twee zakjes van die roerbakgroenten van Appie in de vriezer liggen, die kunnen zonder ontdooien de wok in
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_65248525
Je kan ook gewoon ingredienten inviezen?
Paprika, peper en ui doen het hier iig goed (wel in alu )
En als je dan gewoon een paar kippen in stukken snijdt en marineert en dat dan met de groenten en peper in de pan mikt en daar nog een beetje ketjap en sweet chili saus bij doet ! Je bent in 5 minuten klaar
pi_65248967
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 16:03 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Je kan ook gewoon ingredienten inviezen?
Paprika, peper en ui doen het hier iig goed (wel in alu )
En als je dan gewoon een paar kippen in stukken snijdt en marineert en dat dan met de groenten en peper in de pan mikt en daar nog een beetje ketjap en sweet chili saus bij doet ! Je bent in 5 minuten klaar
Je kan dat ook met de kip, de saus (mits nietzelfgemaakt of niet knoflookbevattend!) in de vriezer gooien. Hoef je savonds alleen nog je bakje boven je wok om te draaien.
pi_65250301
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 16:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je kan dat ook met de kip, de saus (mits nietzelfgemaakt of niet knoflookbevattend!) in de vriezer gooien. Hoef je savonds alleen nog je bakje boven je wok om te draaien.
Waarom mag het geen knof bevatten??
Kun je toch gewoon invriezen?
pi_65251067
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 16:44 schreef kabouter.muts het volgende:

[..]

Waarom mag het geen knof bevatten??
Kun je toch gewoon invriezen?
Knoflook zonder zuurstof en bij lage temperatuur (ie. onder olie, of in een saus en ingevroren) kan botulisme ontwikkelen Knoflook + olie = listeria?
pi_65251893
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 17:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Knoflook zonder zuurstof en bij lage temperatuur (ie. onder olie, of in een saus en ingevroren) kan botulisme ontwikkelen Knoflook + olie = listeria?
Aaah ja niet aan gedacht.
Ik zou me er toch niet zo druk om maken.
Zelfs bevroren kans op botulisme??
  dinsdag 20 januari 2009 @ 17:34:06 #16
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65252293
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 17:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Knoflook zonder zuurstof en bij lage temperatuur (ie. onder olie, of in een saus en ingevroren) kan botulisme ontwikkelen Knoflook + olie = listeria?
Je hebt het toch al voldoende verhit?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65270379
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 17:34 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Je hebt het toch al voldoende verhit?
Dat lijkt me dus ook

Edit :van brie zou je het ook kunnen krijgen toch?

Weet je hoeveel brie er gevreten word in Nederland en ik heb nog nooit gehoord dat er iemand echt serieus ziek van geworden is of zelfs dood gegaan.

Zwangere vrouwen ok , maar als gezonde gast valt het reuze mee.

[ Bericht 25% gewijzigd door Becel op 21-01-2009 02:01:54 ]
pi_65275718
stoofpotten invriezen! In hele grote porties maken!
pi_65275799
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 01:49 schreef Becel het volgende:

[..]

Dat lijkt me dus ook

Edit :van brie zou je het ook kunnen krijgen toch?

Weet je hoeveel brie er gevreten word in Nederland en ik heb nog nooit gehoord dat er iemand echt serieus ziek van geworden is of zelfs dood gegaan.

Zwangere vrouwen ok , maar als gezonde gast valt het reuze mee.
Nee.. de topictitel klopte niet, ik had een vergissing gemaakt tussen listeria (kaas/brie) en botulisme ontwikkeling..
pi_65275812
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 17:21 schreef kabouter.muts het volgende:

[..]

Aaah ja niet aan gedacht.
Ik zou me er toch niet zo druk om maken.
Zelfs bevroren kans op botulisme??
Ja, juist. Alleen de verhitting kan nog een verschil maken
pi_65276035
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 11:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nee.. de topictitel klopte niet, ik had een vergissing gemaakt tussen listeria (kaas/brie) en botulisme ontwikkeling..
Botulisme is toch door dode eenden etc?

Verder haal ik zelf regelmatig van die Daregal doosjes voor in de vriezer (italiaanse kruiden) en daar zit ook knoflook tussen.

http://www.daregal.fr/fr/daregal/fiches-produits/ail.html

Voila knoflook uit de vriezer. Gewoon te koop bij uw lokale supermarkt
  woensdag 21 januari 2009 @ 11:22:05 #22
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_65276305
Je kan zelf pesto maken, in een ijsklontjesvorm doen en in de vriezer zetten, erg simpel om je saus snel smaak te geven. Gekookte pasta zelf is natuurlijk niet echt lekker uit de vriezer, maar saus kan wel supersimpel.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_65276398
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 13:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Erwtesoep
Erwtensoep
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No Guts, No Glory
  woensdag 21 januari 2009 @ 11:55:59 #24
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_65277596
Nasi

(4 pers)

2 schouderkarbonade
Rijst
Ketjap manis
Prei
ui
Ei (2)
Maggi

Schouderkarbonade in stukjes snijden
Idem dito met ui en prei.
Ui fruiten
Vlees erbij
Ketjap Manis in de pan bij het vlees en de ui naar smaak, idem dito met de maggi.
Rijst koken (ik pleur er een compleet pak in )
Ei in de pan doen, met een spatel stuk maken zodat je stukjes ei krijgt.
Prei bij het vlees en de ui in, ei erbij doen. 5 min op vol laten bakken.
Rijst afgieten, rijst erbij. 5 min laten bakken (wel omscheppen!!!)

Eet smakelijk. Eventueel als er te weinig manis bij zit kun je dat nog extra toevoegen.

4 pers kan ik 5 dagen van eten. Ik eet niet zoveel
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 25 januari 2009 @ 01:43:11 #25
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_65375396
Is verwarmde knoflook nu wel of niet schadelijk?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')