[quote]quote:Te dejo la lista, si no recuerdo mal estas son las temperaturas:
Aceite de Oliva Virgen ---> Entre 220 y 240º (dependiendo de la pureza)
Aceite de girasol----> a los 180º
Aceite de Palma----> 140º
Aceite de Colza-----> 150º
Aceite de soja---> 150º
Lo dicho, a esa temperatura empiezan a humear, y en cuanto la revasan se queman.
uitzending van KDVW ?, heb ik dus wat gemist, wanneer was die ?quote:Op zaterdag 17 januari 2009 21:55 schreef golfer het volgende:
Ik hou het voor bakken en braden bij Arachide olie.
Olijfolie wordt door mij vooral voor koude gerechten gebruikt en sinds die uitzending van KDVW ga ik dus wat beter opletten op de kwaliteit daarvan,.
Ook de oogst-manier die anders is. Die man deed alles met de hand, zie ook de volautomatischeplukker later in het filmpje. Dat scheelt klauwen met geld.quote:Op zondag 18 januari 2009 16:02 schreef sunshine2 het volgende:
Inderdaad een complete verwarring onder olijfoliekopers.
In het filmpje van KvW over de italiaanse olijfboer waar met de hand werd geoogst,
zei deze dat als je echt alle kosten rekent om een echte EV olijfolie te maken
deze olijfolie minimaal 14 euro zou kosten??!!
Hoe kan het dan in de supermarkt een paar euri kosten, bedrog dus.
Geraffineerde olijfolie is geen echte olijfolie meer, aangelengd met wat echte EV olijfolie
moet het er dan op lijken.
Op deze website staat echter alles erg uitgebreid beschreven,
zijn zelf Olijfboeren met......echte EV olijfolie en nog schappelijke prijzen ook.
http://www.olijfolie-kreta.com
Dacht t niet.. 3 kwart van de "Italiaanse" olie is Spaans. Zie ook Bertolli. De spanjaarden zijn ook verreweg de grootste producent ter wereld. Daar kunnen ze op zo'n grieks eilandje echt niet aan tippen.quote:Op zondag 18 januari 2009 17:23 schreef z80 het volgende:
en het leuke is dat het grootste gedeelte Italiaanse olijfolie uit Lesbos (Griekenland) komt.
de olie wordt met tankers naar Italie vervoerd om daar gefilterd en gebotteld te worden.
en omdat het filteren en bottelen in Italie gebeurt mag het Italiaans olijfolie heten.
De Griekse Extra Virgin olijfolie ( Kreta, Lesbos etc.) wordt idd naar Italie getransporteerd,quote:Op zondag 18 januari 2009 17:47 schreef DIJK het volgende:
[..]
Dacht t niet.. 3 kwart van de "Italiaanse" olie is Spaans. Zie ook Bertolli. De spanjaarden zijn ook verreweg de grootste producent ter wereld. Daar kunnen ze op zo'n grieks eilandje echt niet aan tippen.
Bertolli zegt nergens dat ze Italiaanse is.quote:Op zondag 18 januari 2009 17:47 schreef DIJK het volgende:
[..]
Dacht t niet.. 3 kwart van de "Italiaanse" olie is Spaans. Zie ook Bertolli. De spanjaarden zijn ook verreweg de grootste producent ter wereld. Daar kunnen ze op zo'n grieks eilandje echt niet aan tippen.
Mwah ze wekken wel aardig de indruk anders. Van de Bertolli site onder Olijfolie: "Het Italiaanse leven draait om genieten van kleine dingen en zoiets simpels als olijfolie speelt een belangrijke rol in het mediterrane leven. Met een scheutje Bertolli olijfolie geef je je maaltijd een vleugje Italiaanse passie. Elk gerecht heeft zijn eigen smaak, daarom is er ook een brede variatie aan Bertolli olijfoliën."quote:Op zondag 18 januari 2009 19:07 schreef z80 het volgende:
[..]
Bertolli zegt nergens dat ze Italiaanse is.
dat de naam en het plaatje op de fles mens dat doet denken is iets anders.
het gaat om olijfolie de volgens het etiket op de fles uit Italie komt.
hahahahahahahaha,quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:22 schreef spinnertje het volgende:
bertolli is toch écht italiaans hoor.. niet zomaar een naampje die ze verzonnen hebben
nee hou maar op, daar verpest je je salade mee.quote:Op zondag 25 januari 2009 12:38 schreef Sanne het volgende:
Mijn olijfolie is op.
Gisteren vergeten mee te nemen bij boodschappen doen.
Ik heb wat olie nodig voor de dressing van een salade.
Is smelten van "Bertoli boter met olijfolie" een optie? Of zeggen jullie, nee hou maar op, daar verpest je je salade mee.
Dat hangt ook van de salade af natuurlijk, maar nee, niet doen. Sowieso wegmikken dat soort spul.quote:Op zondag 25 januari 2009 16:46 schreef David het volgende:
nee hou maar op, daar verpest je je salade mee.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |