wel sinds de wijnmakers...quote:Op dinsdag 13 januari 2009 20:10 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik bedoel in de vorm van een specifieke soort, precies gedoseerd, om aan je meel toe te voegen.
Dat is toch een zuurdesemgist?quote:
bronquote:De voornaamste geslachten melkzuurbacteriën zijn :
*
Lactobacillus, is een geslacht van staafvormige bacteriën. Ze komen voor in allerlei producten van plantaardige oorsprong maar ook in het maagdarmkanaal en de mond. Lactobacillen zijn van belang bij de bereiding van yoghurt, zuurkook, kwark, bier, wijn en uiteraard zuurdesembrood. In yoghurt komen er ongeveer 10 miljoen van deze bacteriën voor per gram.
()
Lactobacilli hebben een fermentatief metabolisme. Minstens de helft van het eindproduct is melkzuur dat niet verder gemetaboliseerd wordt. Als heterofermentatieve stofwisselingsproducten worden naast melkzuur ook azijnzuur, ethanol, koolstofdioxide, mierenzuur en wijnsteenzuur gevormd.
een klontje zuurdesem hooguit als ouderwetse gist. natuurlijk is zuurdesem gist. waar wil je verder heen? dat je een pizza van zuurdesembroodbodem moet maken? ga je gang.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 20:23 schreef sigme het volgende:
[..]
Dat is toch een zuurdesemgist?
[..]
bron
Dat men vroeger zuurdesemgist(en) gebruikte, en geen bakkersgist. Da's een heel andere soort. Verder wou ik nergens heen, ik vroeg wat jij van zuurdesem vond en ik begrijp je antwoorden niet. Geen zuurdesem, wel terug naar origineel, wijnmakerijquote:Op dinsdag 13 januari 2009 20:28 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
een klontje zuurdesem hooguit als ouderwetse gist. natuurlijk is zuurdesem gist. waar wil je verder heen?
mijn gist is een blokje dat je voor 35 cent bij de turksewinkeltjes kan kopen en dat is vers, fresh of frecka. zit in een geel/groen wrapje. je kan het ook bij de bakker kopen en is een week of twee houdbaar... en minimaal 70 cent. gebruik niet teveel voor pizzadeeg!quote:Op dinsdag 13 januari 2009 20:36 schreef sigme het volgende:
[..]
Dat men vroeger zuurdesemgist(en) gebruikte, en geen bakkersgist. Da's een heel andere soort. Verder wou ik nergens heen, ik vroeg wat jij van zuurdesem vond en ik begrijp je antwoorden niet. Geen zuurdesem, wel terug naar origineel, wijnmakerij![]()
Wat voor gist gebruik jij? Nat, droog, instant?
Bakkers in mijn omgeving verkopen geen gist meerquote:Op dinsdag 13 januari 2009 20:43 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
mijn gist is een blokje dat je voor 35 cent bij de turksewinkeltjes kan kopen en dat is vers, fresh of frecka. zit in een geel/groen wrapje. je kan het ook bij de bakker kopen en is een week of twee houdbaar...
quote:dag lieverd! jij ook nog de beste wensen.
bakkers in jouw omgeving gebruiken handjes gist voor hun broden.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 20:47 schreef sigme het volgende:
[..]
Bakkers in mijn omgeving verkopen geen gist meer![]()
Hier moet je of naar de Jumbo, of naar de natuurvoedingswinkel voor dat soort blokjes verse gist. Wel veruit het lekkerst, vind ik.
Ik heb heel onlangs een pond droge gist gekocht bij de boerenbond. Een pond!
[..]
Hihiquote:Op dinsdag 13 januari 2009 20:54 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
bakkers in jouw omgeving gebruiken handjes gist voor hun broden.
neem geen genoegen met de bakkersvrouw die zegt dat ze geen gist hebben. of zeg tegen haar: "lieve bakkersvrouw/fraulein ik weet dat uw lelijke zonen zonder gist geen brood kunnen bakken, wanneer kan ik voortaan elke maand 40 gram verse gist kopen?".
met andere woorden, als je bij een bakker geen gist kan krijgen dan lukt het je ook niet om zwezerik bij een kalfjesboer te krijgen.
gist kan je gewoon in kleine stukjes krijgen bij en andere bakker, je hebt niks aan een hoeveelheid gist die je niet binnen twee weken na eerste verkoop kan gebruiken.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 21:00 schreef sigme het volgende:
[..]
Hihi![]()
Je hebt overigens gelijk: de bakker wil wel op bestelling van die pakken van een pond (of was het een kilo?) verkopen. Evengoed stom; vroeger kon je bij elke echte bakker gewoon gist kopen. Ik meen trouwens dat de bakkers tegenwoordig veelal vloeibaar gist gebruiken.
Dat van die zwezerik is een goed punt. Als ik weer lammetjes laat slachten moet ik me daar eens in verdiepen.
Het kan ingevroren worden toch? Volgens mij deed ik dat wel eens.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 21:06 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
gist kan je gewoon in kleine stukjes krijgen bij en andere bakker, je hebt niks aan een hoeveelheid gist die je niet binnen twee weken na eerste verkoop kan gebruiken.
-> Zwezerikquote:ik vraag het (zwezerik) op bestelling bij de (islamitische)slagerij, ook die van lam. zou bijna een apart topic aan geweid kunnen worden. mjammie.![]()
ik zou gist nooit invriezen. aardappels ook niet, net zo min als truffel.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 21:11 schreef sigme het volgende:
[..]
Het kan ingevroren worden toch? Volgens mij deed ik dat wel eens.
[..]
-> Zwezerik
Dat doet de adcvertentie in de OP toch ook helemaal niet.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 19:04 schreef SHE het volgende:
[..]
Vwb de opmerking over dat pizzading uit de OP; ik vind het altijd een beetje tell sell als een elektrisch product claimt een houtoven na te bootsen.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |