abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 13 januari 2009 @ 20:15:37 #51
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65003512
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:10 schreef sigme het volgende:

[..]

Ik bedoel in de vorm van een specifieke soort, precies gedoseerd, om aan je meel toe te voegen.
wel sinds de wijnmakers...

restjes van een heel dorp in arme italiaanse gemeenschappen maakten de beste pizza's. dus veel verschillend meel is juist leuk. ok?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65003868
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:15 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

wel sinds de wijnmakers...
Dat is toch een zuurdesemgist?
quote:
De voornaamste geslachten melkzuurbacteriën zijn :

*
Lactobacillus, is een geslacht van staafvormige bacteriën. Ze komen voor in allerlei producten van plantaardige oorsprong maar ook in het maagdarmkanaal en de mond. Lactobacillen zijn van belang bij de bereiding van yoghurt, zuurkook, kwark, bier, wijn en uiteraard zuurdesembrood. In yoghurt komen er ongeveer 10 miljoen van deze bacteriën voor per gram.
()

Lactobacilli hebben een fermentatief metabolisme. Minstens de helft van het eindproduct is melkzuur dat niet verder gemetaboliseerd wordt. Als heterofermentatieve stofwisselingsproducten worden naast melkzuur ook azijnzuur, ethanol, koolstofdioxide, mierenzuur en wijnsteenzuur gevormd.
bron
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 13 januari 2009 @ 20:28:29 #53
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65004096
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:23 schreef sigme het volgende:

[..]

Dat is toch een zuurdesemgist?
[..]

bron
een klontje zuurdesem hooguit als ouderwetse gist. natuurlijk is zuurdesem gist. waar wil je verder heen? dat je een pizza van zuurdesembroodbodem moet maken? ga je gang.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65004424
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:28 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

een klontje zuurdesem hooguit als ouderwetse gist. natuurlijk is zuurdesem gist. waar wil je verder heen?
Dat men vroeger zuurdesemgist(en) gebruikte, en geen bakkersgist. Da's een heel andere soort. Verder wou ik nergens heen, ik vroeg wat jij van zuurdesem vond en ik begrijp je antwoorden niet. Geen zuurdesem, wel terug naar origineel, wijnmakerij

Wat voor gist gebruik jij? Nat, droog, instant?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 13 januari 2009 @ 20:43:41 #55
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65004730
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:36 schreef sigme het volgende:

[..]

Dat men vroeger zuurdesemgist(en) gebruikte, en geen bakkersgist. Da's een heel andere soort. Verder wou ik nergens heen, ik vroeg wat jij van zuurdesem vond en ik begrijp je antwoorden niet. Geen zuurdesem, wel terug naar origineel, wijnmakerij

Wat voor gist gebruik jij? Nat, droog, instant?
mijn gist is een blokje dat je voor 35 cent bij de turksewinkeltjes kan kopen en dat is vers, fresh of frecka. zit in een geel/groen wrapje. je kan het ook bij de bakker kopen en is een week of twee houdbaar... en minimaal 70 cent. gebruik niet teveel voor pizzadeeg!

en ja, sinds de wijnmakerij er is, is ook het gist extraheren/verkrijgen bekend (ik denk nog wel eerder, maar dat is een gok).

dag lieverd! jij ook nog de beste wensen.

[ Bericht 7% gewijzigd door zoalshetis op 13-01-2009 20:49:31 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65004889
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

mijn gist is een blokje dat je voor 35 cent bij de turksewinkeltjes kan kopen en dat is vers, fresh of frecka. zit in een geel/groen wrapje. je kan het ook bij de bakker kopen en is een week of twee houdbaar...
Bakkers in mijn omgeving verkopen geen gist meer

Hier moet je of naar de Jumbo, of naar de natuurvoedingswinkel voor dat soort blokjes verse gist. Wel veruit het lekkerst, vind ik .

Ik heb heel onlangs een pond droge gist gekocht bij de boerenbond. Een pond!
quote:
dag lieverd! jij ook nog de beste wensen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 13 januari 2009 @ 20:54:40 #57
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65005158
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:47 schreef sigme het volgende:

[..]

Bakkers in mijn omgeving verkopen geen gist meer

Hier moet je of naar de Jumbo, of naar de natuurvoedingswinkel voor dat soort blokjes verse gist. Wel veruit het lekkerst, vind ik .

Ik heb heel onlangs een pond droge gist gekocht bij de boerenbond. Een pond!
[..]

bakkers in jouw omgeving gebruiken handjes gist voor hun broden.
neem geen genoegen met de bakkersvrouw die zegt dat ze geen gist hebben. of zeg tegen haar: "lieve bakkersvrouw/fraulein ik weet dat uw lelijke zonen zonder gist geen brood kunnen bakken, wanneer kan ik voortaan elke maand 40 gram verse gist kopen?".

met andere woorden, als je bij een bakker geen gist kan krijgen dan lukt het je ook niet om zwezerik bij een kalfjesboer te krijgen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65005385
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:54 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

bakkers in jouw omgeving gebruiken handjes gist voor hun broden.
neem geen genoegen met de bakkersvrouw die zegt dat ze geen gist hebben. of zeg tegen haar: "lieve bakkersvrouw/fraulein ik weet dat uw lelijke zonen zonder gist geen brood kunnen bakken, wanneer kan ik voortaan elke maand 40 gram verse gist kopen?".

met andere woorden, als je bij een bakker geen gist kan krijgen dan lukt het je ook niet om zwezerik bij een kalfjesboer te krijgen.
Hihi

Je hebt overigens gelijk: de bakker wil wel op bestelling van die pakken van een pond (of was het een kilo?) verkopen. Evengoed stom; vroeger kon je bij elke echte bakker gewoon gist kopen. Ik meen trouwens dat de bakkers tegenwoordig veelal vloeibaar gist gebruiken.

Dat van die zwezerik is een goed punt. Als ik weer lammetjes laat slachten moet ik me daar eens in verdiepen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 13 januari 2009 @ 21:06:09 #59
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65005601
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 21:00 schreef sigme het volgende:

[..]

Hihi

Je hebt overigens gelijk: de bakker wil wel op bestelling van die pakken van een pond (of was het een kilo?) verkopen. Evengoed stom; vroeger kon je bij elke echte bakker gewoon gist kopen. Ik meen trouwens dat de bakkers tegenwoordig veelal vloeibaar gist gebruiken.

Dat van die zwezerik is een goed punt. Als ik weer lammetjes laat slachten moet ik me daar eens in verdiepen.
gist kan je gewoon in kleine stukjes krijgen bij en andere bakker, je hebt niks aan een hoeveelheid gist die je niet binnen twee weken na eerste verkoop kan gebruiken.

ik vraag het (zwezerik) op bestelling bij de (islamitische)slagerij, ook die van lam. zou bijna een apart topic aan geweid kunnen worden. mjammie.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65005820
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 21:06 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

gist kan je gewoon in kleine stukjes krijgen bij en andere bakker, je hebt niks aan een hoeveelheid gist die je niet binnen twee weken na eerste verkoop kan gebruiken.
Het kan ingevroren worden toch? Volgens mij deed ik dat wel eens.
quote:
ik vraag het (zwezerik) op bestelling bij de (islamitische)slagerij, ook die van lam. zou bijna een apart topic aan geweid kunnen worden. mjammie.
-> Zwezerik
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 13 januari 2009 @ 21:21:16 #61
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65006223
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 21:11 schreef sigme het volgende:

[..]

Het kan ingevroren worden toch? Volgens mij deed ik dat wel eens.
[..]

-> Zwezerik
ik zou gist nooit invriezen. aardappels ook niet, net zo min als truffel.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65034906
Als we het toch over houtovens hebben deze zijn niet duur en direct te gebruiken


http://www.houtoven.com/

[ Bericht 36% gewijzigd door r2d22 op 14-01-2009 16:37:32 ]
pi_65062351
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:04 schreef SHE het volgende:

[..]


Vwb de opmerking over dat pizzading uit de OP; ik vind het altijd een beetje tell sell als een elektrisch product claimt een houtoven na te bootsen.
Dat doet de adcvertentie in de OP toch ook helemaal niet.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_65106484
Om even terug te komen op de OP: wij hebben zo'n pizzaoven (pizza Alfredo of zoiets ) en maken daar altijd erg lekkere pizza's mee. Het is natuurlijk niet hetzelfde als een houtoven-pizza, maar omdat je pizza wél op een soort van steen wordt gebakken, krijgt hij wel een lekkere krokante bodem.
  vrijdag 16 januari 2009 @ 13:24:18 #65
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65106611
quote:
Op maandag 12 januari 2009 12:21 schreef zovty het volgende:

[..]

Terug vind pizza.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')