abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 13 januari 2009 @ 14:20:54 #26
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_64989485
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 12:41 schreef DNA-Menno het volgende:
Dat bedoel ik dus in mijn eerdere posts, zo bak ik mijn eigen pizza's ook op het werk.
Ideale manier en zo doe ik het eigenlijk al zolang ik thuis pizza's bak en niet meer in de pizzeria werk.
Wat ik overigens doe is de pan mee verwarmen, en ik gebruik een diepe soeppan die op de bodem van de oven staat.
Bij mij zit er ongeveer 8 cm tussen de pizza en bovenkant oven, ik gebruik een electrische oven van Sharp.

Voorverwarmen met pan in oven, 10 minuten tijd met pan in oven, als er 4 minuten zijn verstreken schuif ik de pizza op de pan en na 6 minuten is die super!

Pizzapannen van de action, die ferrarigrill en kleine contactgrilletjes kunnen er echt niet aan tippen.
Ik zal kijken of ik vandeweek wat foto's kan uppen.
Net even geprobeerd. Het werkt echt goed! Ik heb het op dezelfde manier gedaan als de man in het filmpje. Dus 2 minuten op de pan onder de grill. De pan was al opgewarmd door de grill. Het smaakte al echt naar de pizzeria, alleen het deeg was niet luchtig genoeg.
pi_64992483
quote:
Op maandag 12 januari 2009 12:16 schreef DNA-Menno het volgende:
Dingen zijn niet echt je van het, een electrische oven of gasoven is het beste voor thuisgebruik.
Met die ferrari's word de bovenkant enkel verwarmd en kleurt het deeg ook nauwelijks bovenop.
Manier waarop je bakt is belangrijker!
En maak je de pizza zelf of komt ie uit de diepvries?

Binnekort open ik een site met ALLES over pizza's!
Recepten, bakmethodes en trends.
Ga zondag naar Italie voor een beurs en kom er daarna op terug.

Tip voor een heerlijke pizza en een goede manier van bakken:

1



2





ben je wel eens in la pizza geweest in Rotterdam? dat is een heeeeel goed pizza-restaurant! in Rotterdam kent iedereen het en als je er wil eten moet je soms een uur wachten voor er een tafel vrij is

een aanrader!
pi_64995291
[/quote]Dat lijkt mij ook, het gaat immers om de temperatuur. Dat krijg je niet in een gewone oven. Als dat Ferrari ding de pizza goed verwarmd dan is dat gewoon een goede pizza-oven.

Ik las een hele tijd geleden een hele goede recensie in de NRC over dat ding. Een vriend van me ging zo'n ding kopen, dus ik wacht ook nog even zijn recensie af, maar het lijkt me geen prul.
[quote
]Hij kan een temp van 470 graden bereiken.

Het verschil met die buitenovens is nogal groot. Die kosten tussen de 700 en 2500 euro en die rode 110 euro.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 17:39:59 #29
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_64997799
als je ovenpizza's maakt, koop dan tegels van terracotta, veel goedkoper dan de pizzasteen en met precies hetzelfde effect of beter. als het vocht uit het onderdeeg maar snel genoeg weg kan. poreusgebakken tegels zijn dus het best.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 13 januari 2009 @ 17:41:31 #30
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_64997852
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 16:38 schreef r2d22 het volgende:
Dat lijkt mij ook, het gaat immers om de temperatuur. Dat krijg je niet in een gewone oven. Als dat Ferrari ding de pizza goed verwarmd dan is dat gewoon een goede pizza-oven.

Ik las een hele tijd geleden een hele goede recensie in de NRC over dat ding. Een vriend van me ging zo'n ding kopen, dus ik wacht ook nog even zijn recensie af, maar het lijkt me geen prul.
[quote
]Hij kan een temp van 470 graden bereiken.

Het verschil met die buitenovens is nogal groot. Die kosten tussen de 700 en 2500 euro en die rode 110 euro.
[/quote]ik ben benieuwd naar de bevindingen van je vriend en idd heb ik best veel fiducie in jouw pizzaoven. zie ook duikelman in amsterdam. kijk of bel even wat zij hebben, het is in de aanbieding nu.

de temp is het belangrijkst, daarna het maken van het deeg, farina 00 en zo...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_64998068
Heb een keer een TV-programma gezien waarin ze elektrische pizza-ovens gingen testen.

Dat ding uit de OP kwam veruit als beste uit de test, hoofdzakelijk vanwege de hoge temperatuur die het ding haalt. Het was het enige apparaat dat én verse, zelfgemaakte pizza's én diepvriespizza's goed kon bakken. Bovendien was het apparaat heel snel op temperatuur (ong. 5 minuten) en hoefden pizza's er maar kort in (ook ong. 5 minuten).

Enige nadeel was volgens hun dat het ding aan de buitenkant nogal heet wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2009 17:48:59 ]
  dinsdag 13 januari 2009 @ 17:52:35 #32
66083 Platina
78th Element
pi_64998213
tvp
  dinsdag 13 januari 2009 @ 18:09:52 #33
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_64998779
quote:
Op maandag 12 januari 2009 12:11 schreef SHE het volgende:
Zodra ze beginnen over het nabootsen van een houtsteenoven kun je afhaken hoor. Wat een onzin.
Daarbij de naam Ferrari gebruiken...:N
deze post is echt zo slecht en ondoordacht dat ik kriebels krijg. je weet geen ruk van echte pizza maken en roept maar wat. slecht!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_64999096
quote:
Op maandag 12 januari 2009 15:03 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik gebruik volkorenmeel voor de bodem; en doe daar veel mooie verse kruiden doorheen.
In plaats van plastic kaas, mooie oude italiaanse kazen, of harde droge kazen. Een mooie zelfgemaakte tomatensaus van goede tomaten en je hebt een supergezonde basis.
De toppings kunnen niet gek genoeg zijn; ik heb er weleens eendenborst en kreeft op gejast

Ik zou eigenlijk nog wel een mooie houtoven willen hebben buiten. Dat maakt zoveel verschil.
ik hou eigenlijk van pizza met lelijke middeleeuwse griekse kazen of met natte droge kazen
looooooooooooooooool lol
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:01:42 #35
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65000475
volkorenmeel, waar zij het over heeft als ik andere topics van haar lees, is niet het mee, laat staan de rijzing waar een pizza door ontstaan is of lekker mee gemaakt wordt. het is zowel qua meel, farina oo dus extra wit en gezeeft, als qua bereidingswijze als qua smakelijkheid niet het recept.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:04:54 #36
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_65000606
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:01 schreef zoalshetis het volgende:
volkorenmeel is niet het meel waar een pizza door ontstaan is of lekker mee gemaakt wordt. het is zowel qua meel, farina oo dus extra gezeeft, als qua bereidingswijze als qua smakelijkheid niet het recept.
Niet zo fel van leren trekken jij. Het ging over een pizza gezonder maken en ik gaf aan volkorenmeel te gebruiken en met de kaas te rommelen zodat het nog enigszins verantwoord is.
Niet de boel uit zijn verband rukken, want iedereen weet dat pizza gewoon met witmeel wordt gemaakt.

Vwb de opmerking over dat pizzading uit de OP; ik vind het altijd een beetje tell sell als een elektrisch product claimt een houtoven na te bootsen. Dat kan natuurlijk helemaal niet.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:25:18 #37
3869 David
Drum the drums
pi_65001347
de 'houtsmaak' kan het uiteraard niet nabootsen. Maar de temperatuur blijkbaar wel, en dat maakt het op zich wel interessanter dan een gewone combi-oven of zo, die meestal maar tot 250 graden kan.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:26:03 #38
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65001377
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:04 schreef SHE het volgende:

[..]

Niet zo fel van leren trekken jij. Het ging over een pizza gezonder maken en ik gaf aan volkorenmeel te gebruiken en met de kaas te rommelen zodat het nog enigszins verantwoord is.
Niet de boel uit zijn verband rukken, want iedereen weet dat pizza gewoon met witmeel wordt gemaakt.

Vwb de opmerking over dat pizzading uit de OP; ik vind het altijd een beetje tell sell als een elektrisch product claimt een houtoven na te bootsen. Dat kan natuurlijk helemaal niet.
nou, nou! beetje je temp temmen. je hebt hier toevallig wel met een pizzaspecialist te maken. en als jij in je eerste post al onwetend kritisch afvraagt of een pizzaoven, die tot 470 graden warm kan worden, goed is, dan heb je alles al verloren.

dan is je poging tot gezond kindertarwedeeg, zonder enige vorm van gist, al ten dode opgeschreven. ik zal binnenkort het beste pizzadeeg recept nogmaals opschrijven.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65001717
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 17:39 schreef zoalshetis het volgende:
als je ovenpizza's maakt, koop dan tegels van terracotta, veel goedkoper dan de pizzasteen en met precies hetzelfde effect of beter. als het vocht uit het onderdeeg maar snel genoeg weg kan. poreusgebakken tegels zijn dus het best.
Let op: die tegels moeten ongeglazuurd zijn!

En eh, meneer pizzadeegspecialist ( ), hoe is uw standpunt met betrekking tot zuurdesemdeeg voor de pizzabodem?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_65001747
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:04 schreef SHE het volgende:

Vwb de opmerking over dat pizzading uit de OP; ik vind het altijd een beetje tell sell als een elektrisch product claimt een houtoven na te bootsen. Dat kan natuurlijk helemaal niet.
Waarom niet? Het gaat toch om de temperatuur? Ik kan me niet voorstellen dat het hout in 5 minuutjes veel smaak afgeeft.

Ik hou wel van purisme, maar dat is wat anders dan krampachtig vasthouden aan allerlei dingen. Het lijkt mij na een eeuw of vier pizza en een maanlanding wel tijd dat er een alternatief is voor zo'n onhandig ding als een steenoven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:34:26 #41
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_65001762
Alleen het beste he!
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:36:38 #42
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65001853
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:33 schreef sigme het volgende:

[..]

Let op: die tegels moeten ongeglazuurd zijn!

En eh, meneer pizzadeegspecialist ( ), hoe is uw standpunt met betrekking tot zuurdesemdeeg voor de pizzabodem?
die is niet best. beter is het om het originaal te maken, met een tomatensaus die minimaal 4 uur heeft gestaan. kortom gebruik je restjes en een zacht gistdeeg. doe er minder gist in dan 40 gran per kilo bloem. teveel gist zorgt voor vieze smaak. liever 25 of 23 gram, maar dan wel lang wegzetten op 34 graden.

en het lekkerste is als je de meellap nooit aandrukt, dan is het koolzuurgehalte snel weg. echte makers rollen hem niet voor niks in de lucht uit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:38:27 #43
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65001938
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:34 schreef SHE het volgende:
Alleen het beste he!
altijd!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:42:22 #44
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_65002106
Zou je dan ook even willen kijken naar een ultiem 'gezond' recept? Ik probeer snelle suikers zoveel mogelijk te vermijden, maar af en toe een pizza vind ik fantastisch.
Nu zal ik wrs in de kerk pissen, maar ik heb best fatsoenlijke pizza's gegeten op basis van volkorenbodem.
( zuurdesem nog niet geprobeerd trouwens )

Mijn tomatensaus maak ik sowieso al zelf, van tomaten en de toppings houd ik natuurlijk braaf. Maar ik leer graag, dus weet je wellicht hoe ik met volkorenmeel toch de werkelijkheid kan benaderen?
Of boekweitmeel!
pi_65002380
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:36 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

die is niet best. beter is het om het originaal te maken, met een tomatensaus die minimaal 4 uur heeft gestaan. kortom gebruik je restjes en een zacht gistdeeg. doe er minder gist in dan 40 gran per kilo bloem. teveel gist zorgt voor vieze smaak. liever 25 of 23 gram, maar dan wel lang wegzetten op 34 graden.

en het lekkerste is als je de meellap nooit aandrukt, dan is het koolzuurgehalte snel weg. echte makers rollen hem niet voor niks in de lucht uit.
Ik dacht dat het van de Associazone Verace Pizza Napoletana ook met zuurdesem mag. Eigenlijk weet ik dat wel zeker.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:49:05 #46
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65002389
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:42 schreef SHE het volgende:
Zou je dan ook even willen kijken naar een ultiem 'gezond' recept? Ik probeer snelle suikers zoveel mogelijk te vermijden, maar af en toe een pizza vind ik fantastisch.
Nu zal ik wrs in de kerk pissen, maar ik heb best fatsoenlijke pizza's gegeten op basis van volkorenbodem.
( zuurdesem nog niet geprobeerd trouwens )

Mijn tomatensaus maak ik sowieso al zelf, van tomaten en de toppings houd ik natuurlijk braaf. Maar ik leer graag, dus weet je wellicht hoe ik met volkorenmeel toch de werkelijkheid kan benaderen?
Of boekweitmeel!
hey! wat jij lekker vindt ken ik niet. ik zeg alleen maar dat het origineel lekkerder is en minstens net zo gezond. ik koop mijn bloem, kaas, tomaten, gist, vlees, tonijn in potjes, pastinaken of andere mooie groente ook biologisch. ik heb het over een lauw gistdeeg. met weinig gist per kilo en lang laten staan. dat maakt het mooiste pizzadeeg als je het weet te strekken in de lucht
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 13 januari 2009 @ 19:50:41 #47
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65002449
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:48 schreef sigme het volgende:

[..]

Ik dacht dat het van de Associazone Verace Pizza Napoletana ook met zuurdesem mag. Eigenlijk weet ik dat wel zeker.
alles mag, als je het maar niet platrolt met een deegroller.

zuurdesem mag wel, maar dan graag een paar lepels met farina 00. en veel meer gist...

maar liever zoals het ooit bedoeld is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65002646
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:50 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

alles mag, als je het maar niet platrolt met een deegroller.

zuurdesem mag wel, maar dan graag een paar lepels met farina 00. en veel meer gist...

maar liever zoals het ooit bedoeld is.
Hmm. Gist is toch niet zolang in de omloop?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 13 januari 2009 @ 20:09:18 #49
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65003258
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:54 schreef sigme het volgende:

[..]

Hmm. Gist is toch niet zolang in de omloop?
lol.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65003321
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:09 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lol.
Ik bedoel in de vorm van een specifieke soort, precies gedoseerd, om aan je meel toe te voegen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')