abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_64943246
Hallo,
heeft er iemand ervaring met elektrische pizzaovens van rond de 100 euro?
zoals deze?

http://www.twenga.nl/aanbieding/35211/3984171257609538662.html
  maandag 12 januari 2009 @ 12:08:32 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_64943976
tvp
  maandag 12 januari 2009 @ 12:11:45 #3
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64944085
Zodra ze beginnen over het nabootsen van een houtsteenoven kun je afhaken hoor. Wat een onzin.
Daarbij de naam Ferrari gebruiken...:N
pi_64944224
Dingen zijn niet echt je van het, een electrische oven of gasoven is het beste voor thuisgebruik.
Met die ferrari's word de bovenkant enkel verwarmd en kleurt het deeg ook nauwelijks bovenop.
Manier waarop je bakt is belangrijker!
En maak je de pizza zelf of komt ie uit de diepvries?

Binnekort open ik een site met ALLES over pizza's!
Recepten, bakmethodes en trends.
Ga zondag naar Italie voor een beurs en kom er daarna op terug.

Tip voor een heerlijke pizza en een goede manier van bakken:

1



2

  maandag 12 januari 2009 @ 12:18:46 #5
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64944287
Wil je mij de link naar je site dan even PM-en Menno?
pi_64944380
quote:
Op maandag 12 januari 2009 12:16 schreef DNA-Menno het volgende:
Binnekort open ik een site met ALLES over pizza's!
Terug vind pizza.
pi_64944674
Tegen die tijd maak ik het bekend.
Misschien zelfs een paar banners hier...
Ben zelf vanaf mijn 15e tot mijn 20e werkzaam in een pizzeria geweest, begonnen als koerier/keukenmedewerker en een half jaar later runde ik min of meer de zaak.
Ben er altijd gek op geweest en ze vervelen me nooit.
Tussen deze posts in heb ik er alweer 1 in de oven zitten!
Denk dat ik er toch 5 a 6 per week eet
  maandag 12 januari 2009 @ 12:35:08 #8
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64944832
Naja, een pizza hoeft ook niet ongezond te zijn.
Alleen die prefab en keten pizza's zijn niet zo best; maar niets is zo veelzijdig als de pizza dus je kunt er van maken wat je wilt.
pi_64946454
Heston Blumenthal
Maareh, als je zijn recepten wil kopiëren dan mag je wel wat geduld hebben denk ik. Nogal veel werk... Had zijn blackforest cake gezien, damn zeg, dat ga je toch echt niet namaken?
  maandag 12 januari 2009 @ 13:34:40 #10
3869 David
Drum the drums
pi_64947021
quote:
Op maandag 12 januari 2009 12:35 schreef SHE het volgende:
Naja, een pizza hoeft ook niet ongezond te zijn.
Alleen die prefab en keten pizza's zijn niet zo best; maar niets is zo veelzijdig als de pizza dus je kunt er van maken wat je wilt.
inderdaad.

In principe is het niet veel anders dan brood met beleg. En beleg kun je heel gezond maken, net zoals een pizza topping.
  maandag 12 januari 2009 @ 13:38:51 #11
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_64947175
quote:
Op maandag 12 januari 2009 12:21 schreef zovty het volgende:

[..]

Terug vind pizza.
Dat, dus.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_64948182
quote:
Op maandag 12 januari 2009 12:21 schreef zovty het volgende:

[..]

Terug vind pizza.
sluit ik me ook bij aan
  maandag 12 januari 2009 @ 15:00:53 #13
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64950387
quote:
Op maandag 12 januari 2009 13:18 schreef ASSpirine het volgende:
Heston Blumenthal
Maareh, als je zijn recepten wil kopiëren dan mag je wel wat geduld hebben denk ik. Nogal veel werk... Had zijn blackforest cake gezien, damn zeg, dat ga je toch echt niet namaken?
Die man is idd geniaal, maar ik vind het gros van zijn recepten echt veel te gecompliceerd en arbeidsintensief.
Maar qua smaak...mindblowing
  maandag 12 januari 2009 @ 15:03:30 #14
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64950502
quote:
Op maandag 12 januari 2009 13:34 schreef David het volgende:

[..]

inderdaad.

In principe is het niet veel anders dan brood met beleg. En beleg kun je heel gezond maken, net zoals een pizza topping.
Ik gebruik volkorenmeel voor de bodem; en doe daar veel mooie verse kruiden doorheen.
In plaats van plastic kaas, mooie oude italiaanse kazen, of harde droge kazen. Een mooie zelfgemaakte tomatensaus van goede tomaten en je hebt een supergezonde basis.
De toppings kunnen niet gek genoeg zijn; ik heb er weleens eendenborst en kreeft op gejast

Ik zou eigenlijk nog wel een mooie houtoven willen hebben buiten. Dat maakt zoveel verschil.
pi_64952941
quote:
Op maandag 12 januari 2009 13:18 schreef ASSpirine het volgende:
Heston Blumenthal
Maareh, als je zijn recepten wil kopiëren dan mag je wel wat geduld hebben denk ik. Nogal veel werk... Had zijn blackforest cake gezien, damn zeg, dat ga je toch echt niet namaken?
Kopieren?
Ik heb nog niets nieuws van hem geleerd op "pizzagebied" om het maar zo te noemen.
Verder heeft hij waanzinnige recepten en alle respect voor hem maar ik heb verder weinig met hem op kookgebied.
pi_64953046
quote:
Op maandag 12 januari 2009 15:03 schreef SHE het volgende:
Ik zou eigenlijk nog wel een mooie houtoven willen hebben buiten. Dat maakt zoveel verschil.
Ik weet niet hou je nu bakt, maar op de manier waarop Heston het doet kan het eigenlijk niet misgaan.
Hoe heter hoe beter wat dat betreft.
Mijn pizza komt bijna hetzelfde uit mijn oven thuis als uit een houtoven.
  maandag 12 januari 2009 @ 21:20:52 #18
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_64966313
Ik moet hier ook eens een pizza bakken...
TVP dus
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_64982348
Hey hoi,

Veruit de lekkerste en met niets anders te vergelijken pizza's maak je in een houtgestookte oven. Ik heb eentje sinds een jaar of twee in mijn achtertuin staan. Erg leuk, en gezellig. Nu in de winter gebruik ik hem zelfs als terras haard of BBQ. Heb reeds ontelbare pizzafeestjes gegeven, de kids willen niets liever dan pizza eten

Op de site van vind je meer info







Grtz,
Marc

[ Bericht 1% gewijzigd door MissHobje op 13-01-2009 14:29:17 ]
pi_64982603
wow
Heel leuk om te hebben
pi_64983155
Is echt heel leuk en vooral erg lekker. Je moet eens bij een van die dealers gaan proeven, die geven vaak demonstraties en workshops. Dat hebben wij ook gedaan en toen was het echt WOWWW DAT WIL IK OOK!

[ Bericht 14% gewijzigd door MissHobje op 13-01-2009 14:27:30 (1x spam is wel voldende) ]
  dinsdag 13 januari 2009 @ 11:37:33 #22
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_64983704
toen ik mijn woonhuis kocht zat er achter in de tuin een houtvuuroven. was wel in slechte staat, maar een bevriende metselaar heeft hem wat gerepareerd.

ik maak zo'n 4 keer per jaar een houtvuurpizza en doe gelijk wat zelfgemaakte lasagnes er in. het zijn de lekkerste, maar ik denk dat de oven die ts beschrijft een prima alternatief is omdat ze goed heet kunnen worden. duikelman (topwinkel) verkoopt ze ook en zijn nu in de aanbieding. het is belangrijk om niet met een tellsell dingetje thuis te komen, want dan kan je beter je normale oven gebruiken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 13 januari 2009 @ 11:43:41 #23
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_64983925
quote:
Op maandag 12 januari 2009 12:16 schreef DNA-Menno het volgende:

2

In dit filmpje gebruikt hij een omgekeerde koekepan als bakplaat voor de pizza. Heeft iemand hier ervaring mee?
pi_64985990
Dat bedoel ik dus in mijn eerdere posts, zo bak ik mijn eigen pizza's ook op het werk.
Ideale manier en zo doe ik het eigenlijk al zolang ik thuis pizza's bak en niet meer in de pizzeria werk.
Wat ik overigens doe is de pan mee verwarmen, en ik gebruik een diepe soeppan die op de bodem van de oven staat.
Bij mij zit er ongeveer 8 cm tussen de pizza en bovenkant oven, ik gebruik een electrische oven van Sharp.

Voorverwarmen met pan in oven, 10 minuten tijd met pan in oven, als er 4 minuten zijn verstreken schuif ik de pizza op de pan en na 6 minuten is die super!

Pizzapannen van de action, die ferrarigrill en kleine contactgrilletjes kunnen er echt niet aan tippen.
Ik zal kijken of ik vandeweek wat foto's kan uppen.
pi_64989433
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 11:37 schreef zoalshetis het volgende:

ik maak zo'n 4 keer per jaar een houtvuurpizza en doe gelijk wat zelfgemaakte lasagnes er in. het zijn de lekkerste, maar ik denk dat de oven die ts beschrijft een prima alternatief is omdat ze goed heet kunnen worden. duikelman (topwinkel) verkoopt ze ook en zijn nu in de aanbieding. het is belangrijk om niet met een tellsell dingetje thuis te komen, want dan kan je beter je normale oven gebruiken.
Dat lijkt mij ook, het gaat immers om de temperatuur. Dat krijg je niet in een gewone oven. Als dat Ferrari ding de pizza goed verwarmd dan is dat gewoon een goede pizza-oven.

Ik las een hele tijd geleden een hele goede recensie in de NRC over dat ding. Een vriend van me ging zo'n ding kopen, dus ik wacht ook nog even zijn recensie af, maar het lijkt me geen prul.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')