Weet je zeker dat je die beurs krijgt? Ik dacht dat er een minimale termijn van 3 maanden voor gold..en maximaal 1 jaar. dit wordt in een geheel van tevoren gestort.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 12:39 schreef Californium het volgende:
hoi!ik hoop dat iemand mij hier ergens mee kan helpen
Ik loop nu stage in Edinburgh voor een maand, en ik krijg een erasmusbeurs... En ik vroeg me af of dat in 1 keer of per maand wordt gestort?
ja ik weet dat ik m krijgquote:Op zaterdag 21 februari 2009 18:20 schreef lvw88 het volgende:
[..]
Weet je zeker dat je die beurs krijgt? Ik dacht dat er een minimale termijn van 3 maanden voor gold..en maximaal 1 jaar. dit wordt in een geheel van tevoren gestort.
Waarom loop je eigenlijk maar 3 maand stage in Australie als je 8 maand kan stage lopen ?quote:Op woensdag 25 februari 2009 20:20 schreef Kos_met_de_snor het volgende:
Dag! Ik ben net terug uit Australië waar ik 3 maanden stage heb gelopen (8 maanden was de bedoeling, maar heb er 3 maanden stage gelopen, de overige 5 in Nederland. Maandag begin ik alweer). Na 2 stages in het buitenland wil ik nu graag een minor gaan lopen ergens in een europees land. Heeft iemand hier ervaringen mee? Hoe is dat? Leer je wat? Is het moeilijk? Enzovoorts. Ikzelf zit te denken aan een scandinavisch land. Dat heeft me altijd al gefascineerd.
Voor de hogeschool moet ik 8 maanden stage lopen. Daar hadden ze een opdracht voor 3 maanden, nu ga ik voor diezelfde organisatie in Nederland de overige 5 maanden van mijn stage voltooien.quote:Op woensdag 25 februari 2009 22:54 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Waarom loop je eigenlijk maar 3 maand stage in Australie als je 8 maand kan stage lopen ?
Als ik het achteraf terug moet betalen: jahquote:Op zondag 22 februari 2009 18:02 schreef Matthijs- het volgende:
En dat zou wél een probleem zijn?
Ik ben op dit moment een 1e jaars student economics en sluit dat hier dus in londen af voor het 1e jaar en ga direct verder met m'n 2e jaar in New York, volledige aansluiting. Economics is een vrij globale studie die je op meerdere universiteiten kunt doen, en ik ben londen niet écht zat, tuurlijk zijn er dingen die me ergeren maar heb de mogelijkheid gekregen om te gaan studeren in NY, en toen had ik zoiets van moet ik er ook maar voor gaan. Al denk ik wel dat ik weer terug keer naar londen ivm werk in de toekomst.quote:Op zaterdag 21 maart 2009 18:28 schreef Matthijs- het volgende:
Gebeurt het dan niet dat je een vak dubbel krijgt of zelfs mist s_e (wegens 2 programma's die bepaalde vakken in verschillende jaren aanbieden)? Welke uni overigens?
Ben je zat van Londen, compleet into New York momenteel of wil je gewoon zoveel mogelijk internationale ervaring opdoen?
Hehe, mja ik verbaas me er ook over dat ik een jaar geleden nog een aantal VWO examens deed om mn vwo diploma wat omhoog te krikken voor mn inschrijving voor uni in Londen.quote:Op maandag 23 maart 2009 22:31 schreef moby92 het volgende:
Lijkt me echt geweldig wat jij allemaal doet als ik dat zo lees Sitting_elfling, ik wil nog steeds iets met internationale politiek doen in zowel London als New York City.
connecties is in die zin wel het toverwoord ja. Zonder connecties wordt het lastig, en als je school daar in al niet kan helpen wordt het helamaal lastig. Ik heb het geluk dat mijn universiteit in Londen me volledig ondersteunt voor mn tocht naar NYquote:Op dinsdag 24 maart 2009 20:10 schreef Billy_Talent het volgende:
Voor het stage lopen in het buitenland. Hoe komen je aan je contacten om ergens binnen te komen? Heeft je universiteit contacten waar je iets mee kan of betaal je bijvoorbeeld voor een service van zo'n stagebemiddelingsbureau?
Ik heb zelf in Londen stage gelopen vorig jaar, via connecties van de school, nu zou ik graag naar Berlijn, Scandinavië of Finland willen, maar helaas heeft school daar geen connecties
Ik studeer nu in CHili.quote:Op donderdag 26 maart 2009 03:43 schreef nickybol het volgende:
Waar studeer je?
Mja, in theorie wel. In Noord-Amerika (en vermoedelijk ook de UK, al weet ik dat niet zeker) zijn ze echter nogal scheutig met A's (4.0, de hoogste score). Zeker op graduate niveau (Master / PhD) is een GPA van 3.6 echt niet overdreven goed. Eerder zoiets als "iets boven gemiddeld". Voor undergraduates ligt het anders. Vaak eisen universiteiten daar dat er een normaalverdeling wordt gehanteerd bij het beoordelen van tentamens. Dan is een GPA van 3.6 behoorlijk goed.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 00:12 schreef nickybol het volgende:
3.6 GPA is behoorlijk hoog, denk aan 8/9 (minstens)
Belletje doen naar IBG en kijken of de universiteit daar in Zweden waar je naar toe wilt ook in het lijstje staat van sponsoring. Zo ja, kun je iig een IBG beurs aanvragen, met max. lening er bij zit je rond de 825 euro per maand ong. Daar moet je wel van kunnen leven daar in zweden.quote:Op woensdag 1 april 2009 00:44 schreef sheiswhatsheis het volgende:
Hoi!
Nou, ik geloof dat ik eindelijk bij het juiste adres ben, eindelijk mensen die mij misschien kunnen helpen!
Ik ben dus gestopt na een half jaar psychologie en wil zo snel mogelijk (dus de herfst of uiterlijk de lente) gaan studeren in Malmö, Zweden. Ik kom al 10 jaar lang elk jaar in Malmö en vorig weekend was ik weer daar en ik realiseerde me dat ik me daar zo thuis voel! Dus, nieuw plan. Eindelijk word ik weer enthousiast . Maar ja, ik wil dus Engels en Zweeds gaan leren daar. 1 groot probleem. Ik probeer nu al dagen uit te zoeken hoe en wat maar ik snap er niets van! Dus de kernvraag is dit:
Hoe en waar moet ik dingen regelen voor beurzen blabla. Je moet volgens deze site http://www.migrationsverket.se/english.jsp bewijs van een beurs ofzo hebben. Ik snap er helemaal niets van Misschien is er iemand die gewoon een overzicht heeft over hoe je wanneer wat moet regelen?
Ik hoop dat iemand me kan helpen
Groetjes Marijn
Update:quote:Op woensdag 25 februari 2009 20:20 schreef Kos_met_de_snor het volgende:
Dag! Ik ben net terug uit Australië waar ik 3 maanden stage heb gelopen (8 maanden was de bedoeling, maar heb er 3 maanden stage gelopen, de overige 5 in Nederland. Maandag begin ik alweer). Na 2 stages in het buitenland wil ik nu graag een minor gaan lopen ergens in een europees land. Heeft iemand hier ervaringen mee? Hoe is dat? Leer je wat? Is het moeilijk? Enzovoorts. Ikzelf zit te denken aan een scandinavisch land. Dat heeft me altijd al gefascineerd.
Vraag FOK! user Fetai, die studeert op dit moment in Leeds op de Leeds Metropolitan Universityquote:Op zaterdag 11 april 2009 16:08 schreef MariaEtcetera het volgende:
TVP! Ik wil misschien voor een semester naar Leeds (English Department; postcolonial literature). Moet de financiën en mogelijkheden nog uitvissen, maar okee! At first glance ziet het er puik uit
Als iemand al eens naar Leeds geweest is zou ik uiteraard graag horen hoe het was
Ik heb vorig jaar tijdens mijn stage in Londen een Erasmusbeurs gekregen.quote:Op maandag 13 april 2009 12:46 schreef Apfel. het volgende:
Ik ben bezig met een rapport te schrijven over hoe men zich goed kan voorbereiden voor een stage in Engeland. Nu ben ik aan het kijken naar inkomsten en lees ik veel over de Leonardo da Vinci beurs en Erasmusbeurs, echter van de Erasmus beurs kan ik weinig informatie vinden.
Hoe kom je daarvoor in aanmerking?
Waar moet je je inschrijven?
Welke website geeft wat meer informatie over de Erasmusbeurs?
Ik was vorig jaar voor stage in Londen en had toen een Leonardo de Vinci beurs.quote:Op maandag 13 april 2009 12:46 schreef Apfel. het volgende:
Ik ben bezig met een rapport te schrijven over hoe men zich goed kan voorbereiden voor een stage in Engeland. Nu ben ik aan het kijken naar inkomsten en lees ik veel over de Leonardo da Vinci beurs en Erasmusbeurs, echter van de Erasmus beurs kan ik weinig informatie vinden.
Hoe kom je daarvoor in aanmerking?
Waar moet je je inschrijven?
Welke website geeft wat meer informatie over de Erasmusbeurs?
nice, goed om te wetenquote:Op maandag 13 april 2009 15:44 schreef Niek. het volgende:
[..]
Ik was vorig jaar voor stage in Londen en had toen een Leonardo de Vinci beurs.
Kan je helaas niet veel helpen aangezien dat vrijwel compleet door school werd gedaan. Moest wel een formulier invullen, weet niet meer precies waar ze naar vroegen, heb dat formulier nog misschien in mijn mailbox staan.
Inschrijven ging dus via school, die vroegen het aan, ze gaven op hoeveel mensen er waarschijnlijk naar het buitenland zouden gaan en ze krijgen dan een bepaald bedrag toegewezen. Mocht er aan het eind, als het geld van de Leonardo de Vinci beurs is verdeeld nog geld over zijn dan kan je nog een bedrag krijgen, dit was bij mij ook het geval. Terwijl ik alweer 4maanden thuis zat kreeg ik nog een extra bedrag.
Maandbedrag weet ik niet meer precies, zal het even opzoeken. Achteraf was het geloof ik 600 of 700 maar dat zal ik ook nog even controleren.quote:Op maandag 13 april 2009 16:02 schreef Apfel. het volgende:
[..]
nice, goed om te weten. Kun je wel zeggen hoeveel dat ongeveer was per maand wat je kreeg? En wat je achteraf kreeg?
Ik zit sinds September voor me afstudeerstage in Auckland. Alles zelf geregeld, hogeschool doet geen fuck, wenst je alleen veel plezier. stufi heb ik niet meer, heb geen zin in een dikke vette lening, dus hallo papaquote:Op vrijdag 17 april 2009 08:16 schreef WarPuppy het volgende:
Iemand ervaring met stage in Kaapstad of Auckland?
Nice, tnx voor de info!quote:Op woensdag 22 april 2009 08:04 schreef Dudette1985 het volgende:
[..]
Ik zit sinds September voor me afstudeerstage in Auckland. Alles zelf geregeld, hogeschool doet geen fuck, wenst je alleen veel plezier. stufi heb ik niet meer, heb geen zin in een dikke vette lening, dus hallo papa
Bevalt me hier erg goed, woon in een hostel met mensen rond mijn leeftijd (23) en 90% komt ook uit het buitenland, eigen kamer, elke dag worden de gemeenschappelijke ruimtes schoongemaakt, etc.
Stageplaatst bevalt ook erg goed (groot laboratorium). Af en toe een roadtrip met me huisgenoten in het weekend. Over een maand road trip door het zuidereiland en dan weer terug naar huis![]()
Enige obstakel was me workvisa/permit. Deze is maar geldig voor 6 maanden als je stage doet (dat vertelden ze in Den Haag toen ik hem aanvroeg), dus moest hem nog een keer aanvragen om hem te verlengen, weer NZD200 kwijt...
http://www.studentdownunder.com/ is een nederlands stagebemiddelingsbureau die voor stages en studeren in het buitenland zorgt in NZ en AUS. Volgens mij zijn die lui wel goed, heb er zelf alleen geen gebruik van gemaakt
Met de gezelligheid zit het goed! Er zijn veel buitenlandse studenten hier dus je voelt je niet alleen. Waar ik woon is gewoon een oud kantoor wat ze omgebouwd hebben tot een flat achtig iets. De meeste hostels zijn maar voor een paar nachten, maar waar ik woon is je minimum contract 6 weken dus je leert de mensen die hier wonen wel goed kennen. Ik weet niet wat voor stage je wilt doen, maar als het gelinkt is met 1 van de Uni's hier kan je misschien terecht komen in een campus.quote:Op woensdag 22 april 2009 12:41 schreef WarPuppy het volgende:
[..]
Nice, tnx voor de info!
Hoe zit het met de gezelligheid verder daar? Veel stagaires? En hostel? Is dat niet zoiets als een hostel in Europa of?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |