Dat is geen stomme vraagquote:Op zaterdag 12 december 2009 15:55 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Beste Piet,
Een stomme vraag pbb maar wat is 'doorregen' vlees?
Ah, kijk. Bedankt! Volgende week komen mijn ouders bij mij eten, en ik weet dat ze van lekker stoofvlees houden met gekookte aardappelen. Ik ga ze dit voorschotelen, maar wil natuurlijk wel dat het goed luktquote:Op zaterdag 12 december 2009 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is geen stomme vraag
Doorregen vlees, of gemarmerd vlees is vlees waar vele fijne vetaders doorheen lopen.
[ afbeelding ]
Het vet smelt uit tijdens het bakken en geeft een mooie rijke smaak aan het vlees en een sappige structuur. Bij stoofvlees is dit belangrijk, het vlees is dan heel zacht.
Het vet is verder geen bezwaar, het smelt uit en drijft aan de oppervlakte van je stoofvlees en kan je makkelijk afscheppen, het heeft zijn werk gedaan.
's ochtendsquote:Op zaterdag 12 december 2009 16:58 schreef LieLie het volgende:
Ik wil morgen stoofvlees maken voor bij een etentje, maar hoe lang van te voren moet ik het dan opzetten?
Of belangrijker misschien, kan het ook te lang op staan? Of maakt een uurtje meer of minder niet zoveel uit als het heel zacht gaat?
Mosterd heb ik, azijn.. alleen balsamicoazijn.. is dat ook lekker?quote:Op zaterdag 12 december 2009 17:12 schreef Nembrionic het volgende:
Ja te lang is als het soep wordt maar dat gebeurt pas na 2 dagen ofzo
Ik denk dat veel mensen azijn/mosterd/tomaatjes aanraden voor het zuur(dat maakt het vlees mals) en een stuk ontbijtkoek voor de binding.
Ik zou OF/OF doen, niet allebeiquote:Op zaterdag 12 december 2009 17:15 schreef LieLie het volgende:
[..]
Mosterd heb ik, azijn.. alleen balsamicoazijn.. is dat ook lekker?
Het wordt eerst rubberquote:Op zondag 13 december 2009 12:32 schreef LieLie het volgende:
wordt het vlees eerst een beetje stijvig? Want het staat nog niet zo heel lang op, en het is nu niet heel soepel ofzo.. Het ruikt wel lekker!
Steranijsje doet het altijd goed om de vleessmaak te verdiepen.quote:Op zaterdag 12 december 2009 17:09 schreef LieLie het volgende:
Oké, dus beter te lang dan te kort zeg maar
Ik heb trouwens runderriblappen, fond, bouillonblokjes, kruidnagel, laurier, ui, paprika, wortel, foelie in huis.. nog dingen die er wel/niet bij moeten?
Oké, gelukkigquote:Op zondag 13 december 2009 12:34 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het wordt eerst rubber
Na uren valt het uit elkaar als je met een vork prikt
Dieeee.. heb ik nietquote:Op zondag 13 december 2009 12:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Steranijsje doet het altijd goed om de vleessmaak te verdiepen.
quote:Benodigdheden:
- 6 stukken kip (ik heb kipfilet gebruikt, kun je zelf bepalen)
- 20 gr boter
- uitjes
- 250 gr champignons(JIJ NIET DUS)
- 200 gr spekjes
- 1 takje rozemarijn
- 2 dl witte wijn
- zout, peper
- thijm, laurier en peterselie
- 800 gr aardappelen
(mijn toevoeging)
- bleekselderij
- wortel
Braad 6 stukken kip gaar in 20 gr boter. Gooi er de fijngehakte uitjes bij, de champignons, 200 gr. spekjes, 1 takje rozemarijn.
Blussen met 2 dl goede witte wijn, op smaak brengen met zout en peper, thijm, laurier en peterselie en bedek het geheel met 800 gr in schijfjes gesneden aardappelen(kant en klaar van de Appie)
- ca. 45 minuten op een zachte pit laten koken met het deksel op de pan.
Mijn versie bleef iets langer staan.
DAARNA: dag laten staan en de volgende dag de aardappels opbakken, de kip uitpluizen en meebakken, groenten en sap uit de pan erbij.
Lekkerste is met een goede jus erover van draadjesvlees of gehaktballetjes.
Heb alleen het vlees langer laten stoven (ca 5 uur totaal) en de groenten ca 2 uur meegekookt.quote:Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen
400 g magere runderlappen
2 grote uien
1 rode paprika
40 g boter
1? eetl. paprikapoeder (mild)
2 eetl. bloem
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetl. zure room
zout, peper
Voorbereiding
Laat het vlees in circa 15 minuten op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Snijd de runderlappen in blokjes.
. Pel en snipper de uien.
. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Bereidingswijze
. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken. Bak de vleesblokjes op een hoog vuur, onder regelmatig omscheppen, rondom bruin.
. Draai het vuur laag, voeg de ui, de reepjes paprika en het paprikapoeder toe en bak het geheel 2 minuten al roerende met het vlees mee.
. Roer de bloem, de tomatenpuree en wat zout en peper door het vlees. Voeg al roerende 1 liter warm water bij het vlees en breng het vocht aan de kook. Laat het vlees op een heel laag vuur - met het deksel op de pan - gaar worden (circa 2 uur).
. Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel wat extra paprikapoeder. Schep de soep op soepborden met in het midden een lepel zure room.
Tip: In Hongarije wordt in de goulash meestal geen verse paprika gebruikt, maar gedroogde gemalen paprikapoeder. Het is overigens wel erg lekker om stukjes verse rode paprika in de soep mee te koken.
Bron: http://www.smulweb.nl/983832/koken/recept/Goulashsoep
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |