abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 16 januari 2009 @ 20:11:41 #51
126620 Krln
Belg in Breda
pi_65120850
een heel lekker gerechtje en super makkelijk, tel 250 gr vlees per persoon want het is te lekker :-):

halve kilo gemengd gehakt
glas melk
zakje silvo gehaktkruiden bretons
paneermeel

alles behalve paneermeel mengen, melk goed induwen, zodat het lekker zacht wordt.
maak er een rol van , en doe aan de buitenkant veel paneermeel
zet het in de oven, een halve kilo is ongeveer 35-40 min

je hebt dan een gehaktbroodje dat je warm kan eten of koud tussen een broodje, erg lekker !

Salade die ik er vaak bij maak:

Bleekselder-rozijnen-blokjes kaas-cashewnoten-bakje farmer salade
pi_65121064
vandaag

macaroni
creme fraiche
broccoli
champignons
courgette
pesto



erg lekker beetje parmezaanse kaas erbij, en klaar!
Lekker snel, simpel en lekker
Ja doei.
  zaterdag 17 januari 2009 @ 16:16:44 #53
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_65144257
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 18:28 schreef The_Hives het volgende:

[..]

dan moet je ook de eerste zin van de post lezen
Dat kan wel zo zijn maar er staat nergens dat ik dat ook nodig heb bij benodigd heden.
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
  zaterdag 17 januari 2009 @ 17:37:08 #54
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_65146560
Aardappelen schillen, In reepjes snijden (ieder mag zelf bepalen hoe dik)

Frituur pan aan,

1e keer die aardappel reepjes bakken als het vet op de juiste temp is,

alles er uit halen en "droog" deppen met thee doek\ keuken rol oid.

Dan voor de 2e keer bakken tot ze de gewenste kleur hebben.

Mayo ed op een bord doen.

Aardappel reepjes er bij en klaar is kees!

Eet smakelijk!

ps evt naar smaak zout op de reepjes strooien als ze net uit de frituur pan komen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Outpost76 op 18-01-2009 14:03:45 ]
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_65148955
quote:
Op zaterdag 17 januari 2009 17:37 schreef Outpost76 het volgende:
Aardappelen schillen, In reepjes snijden (ieder mag zelf bepalen hoe dik)

Frituur pan aan,

1e keer die aardappel reepjes bakken als het vete op de juiste temp is,

alles er uit halen en "droog" deppen met thee doek\ keuken rol oid.

Dan voor de 2e keer bakken tot ze de gewenste kleur hebben.

Mayo ed op een bord doen.

Aardappel reepjes er bij en klaar is kees!

Eet smakelijk!

ps evt naar smaak zout op de reepjes strooien als ze net uit de frituur pan komen.
Mag ik ook gewoon patat kopen dan
  zondag 18 januari 2009 @ 14:02:50 #56
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_65169603
quote:
Op zaterdag 17 januari 2009 19:05 schreef Chrrris het volgende:

[..]

Mag ik ook gewoon patat kopen dan


Ja mag ook maar die reepjes zijn veeeel leuker.

Het hoeven geen reepjes te zijn. Als je echt crea bent kan je er ook schijfjes van maken.

Of andere figuurtjes natuurlijk.
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_65169738
Zelf patat maken is ook echt veel lekkerder! Lekker de schil er aan laten zitten en dan frituren in de wok (ik ben de enige student zonder frituurpan).

Gisteren een stoofschotel op met broccoli, kabeljauw, krieltjes, creme-fraiche-mosterdsaus en bosuitjes. Heb nog wat over, dus ik eet zo nog wat als lunch. Vanavond een zak aspergesoep met een bruin afbakbrood .
  zondag 18 januari 2009 @ 14:19:28 #58
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_65170196
quote:
Op zondag 18 januari 2009 14:05 schreef WHATSHESAID het volgende:
Zelf patat maken is ook echt veel lekkerder! Lekker de schil er aan laten zitten en dan frituren in de wok (ik ben de enige student zonder frituurpan).

Gisteren een stoofschotel op met broccoli, kabeljauw, krieltjes, creme-fraiche-mosterdsaus en bosuitjes. Heb nog wat over, dus ik eet zo nog wat als lunch. Vanavond een zak aspergesoep met een bruin afbakbrood .
Met of zonder schil is per persoon anders. Ik heb ze t liefst zonder schil.

Zondag Pizzadag!

Klinkt goed die stoofschotel!
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_65178002
kroten met gebakken aardappelen en een speklapje.
pi_65243096
Vandaag kipfiletblokjes (van de markt ) met rijst en zo'n boemboe ding... die satésmaak.

Simpel en in 3 min klaar ofzo Ik haat koken voor mezelf.
pi_65243315
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 13:52 schreef kikoooooo het volgende:
Vandaag kipfiletblokjes (van de markt ) met rijst en zo'n boemboe ding... die satésmaak.

Simpel en in 3 min klaar ofzo Ik haat koken voor mezelf.
Wat is er zo speciaal aan kipfiletblokjes van de markt? Die boemboe-dingen zijn wel pro trouwens
AFCA | Celtic FC | Nottingham Forrest FC | Last.fm
George St. Pierre, Lance Armstrong, Kanye West, Steven Gerrard, Mark Cavendish, Wanderlei Silva, Calvin Harris _O_
pi_65244236
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 13:58 schreef Breach het volgende:

[..]

Wat is er zo speciaal aan kipfiletblokjes van de markt? Die boemboe-dingen zijn wel pro trouwens
Ik hou niet van supermarktvlees. Opgepompt, volgespoten met water en helemaal wit.

Van de markt is net zo duur, mooi roze en bijna geen uitlekgewicht.
pi_65248006
quote:
Op zondag 18 januari 2009 14:05 schreef WHATSHESAID het volgende:
Zelf patat maken is ook echt veel lekkerder! Lekker de schil er aan laten zitten en dan frituren in de wok (ik ben de enige student zonder frituurpan).
Ik ken maar weinig studenten mét Heb er zelf ook geen.
Hoe doe je dat dan met olie? Een fles olie (wat voor?) in de wok gooien begrijp ik nog wel, waar laat je het na het bakken/frituren?

Ik denk dat ik vandaag de rest van mijn kip madras van gisteren eet
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_65249019
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 15:52 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik ken maar weinig studenten mét Heb er zelf ook geen.
Hoe doe je dat dan met olie? Een fles olie (wat voor?) in de wok gooien begrijp ik nog wel, waar laat je het na het bakken/frituren?
Terug in de fles.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 17:38:25 #65
103881 icebliss
Krabsalade & Kebab
pi_65252435
Ik heb nog een aantal zakjes Aardappelpuree die ik op wil maken, maar ik heb de verpakking niet meer. Dus ik heb geen flauw idee hoeveel water (althans, volgens mij moest er water bij en geen melk) er bij één zakje moet Iemand die dit weet?
Tranquillo
pi_65253024
Thaise groene curry
Ja doei.
pi_65253121
Ik heb hier aardappelpuree van Maggi staan, halve liter per zakje
  dinsdag 20 januari 2009 @ 18:00:25 #68
103881 icebliss
Krabsalade & Kebab
pi_65253388
Danku. Volgens mij was het ook van Maggi.
Tranquillo
  Moderator / Miss SHO dinsdag 20 januari 2009 @ 18:51:49 #69
22592 crew  Ole
pi_65255370
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 18:00 schreef icebliss het volgende:
Danku. Volgens mij was het ook van Maggi.
anders doe je het water er beetje bij beetje bij, zie je vanzelf wanneer het de goede structuur heeft.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_65270238
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 13:58 schreef Breach het volgende:

[..]

Wat is er zo speciaal aan kipfiletblokjes van de markt? Die boemboe-dingen zijn wel pro trouwens
Wat voor dingen??
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 15:52 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik ken maar weinig studenten mét Heb er zelf ook geen.
Hoe doe je dat dan met olie? Een fles olie (wat voor?) in de wok gooien begrijp ik nog wel, waar laat je het na het bakken/frituren?

Ik denk dat ik vandaag de rest van mijn kip madras van gisteren eet
Same here, ken ook weinig studenten met.
Ik heb er wel een, maar gebruik eens per jaar ofzo .

Kip madras FTW
  woensdag 21 januari 2009 @ 12:25:21 #71
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_65278680
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 18:00 schreef icebliss het volgende:
Danku. Volgens mij was het ook van Maggi.
Met melk kan het ook. Wordt veel lekkerder en verder qua bereiding precies t zelfde.
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 15:52 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik ken maar weinig studenten mét Heb er zelf ook geen.
Hoe doe je dat dan met olie? Een fles olie (wat voor?) in de wok gooien begrijp ik nog wel, waar laat je het na het bakken/frituren?
Je kan ze net zo bakken als je aardappel schijfjes of krieltjes bakt. Ze worden wel wat anders van smaak maar het blijft patat.
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_65281123
En als je ook geen wok hebt doe je het gewoon in een gewone pan.
kan gewoon met zonnebloemolie.
Geen sla olie die schijn je niet zo heet te kunnen verhitten.
pi_65281679
Ook lekker en zeer makkelijk
Groentesoep!

Boullion blokjes oplossen in kokend water (naar smaak) een zak met kant en klare soepgroente erin gooien. En bij de albert heijn heb je zelf kant en klare soepballen die je er ook in gooit. Moet je alleen even op de verpakking na kijken hoelang die mee moeten koken! Oh en vermicelli natuurlijk!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  donderdag 22 januari 2009 @ 08:37:50 #74
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65306743
voor de échte student: bij C1000 delen ze nu gratis (zelf pakken) dozen met noedel-soep uit. 4 liter water opzetten, inhoud van de doos erin flikkeren, 10 minuten wachten en je hebt een week lang soep
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_65346734
Ik heb gisteren heerlijke nasi gemaakt, dat ga ik echt vaker doen
Ik zoek nog een simpel schnitzelgericht zonder rijst, pasta, krieltjes en aardappels.

Ook wil ik graag babi gang bang vlees + saus leren maken, das echt heerlijk.
Varkenskarbonade is dat of niet?
pi_65348010
quote:
Op zondag 18 januari 2009 14:05 schreef WHATSHESAID het volgende:


Gisteren een stoofschotel op met broccoli, kabeljauw, krieltjes, creme-fraiche-mosterdsaus en bosuitjes. Heb nog wat over, dus ik eet zo nog wat als lunch.
Van zo'n AH-kaartje? Die is echt fantaaaastisch

Hier vanavond pasta met savooiekool, ook lekker makkelijk:

Savooiekool in smalle reepjes
Spaghetti
Pecorino of ander pittig hard kaasje
Knoflook
Ansjovis
Olijfolie
Kippenbouillon (blokje!)

Spaghetti koken. Ansjovis in olijfolie smelten, knoflook erbij en de kool. Even op hoog vuur omscheppen en dan een beetje bouillon erbij, net genoeg om te stoven. Paar minuutjes stoven, pasta afgieten, door elkaar scheppen en geraspte kaas erover/door.

Vind die studentengerechten vaak zo vies klinken. Pasta met spaghetti ala creme en kip enzo, brr....
Goedkoop en makkelijk kan ook veeeel lekkerder. Desnoods eerst eens uit een pakje en dan later het zelf proberen te maken.
Sweet and innocent...
pi_65356274
Ik maak vaak Bami, erg lekker en snel klaar!

Kipfilet in blokjes snijden, gember en kerriepoeder eroverheen strooien, bamigroenten er bij bakken en tussendoor nog even wat mienestjes koken. Op het laatst nog even wat ketjap erdoor en de mie door de rest mengen. Klaar
pi_65356421
Rijst met Pilaf.

kipfilet
perzik
tomatenpuree
ketjap
sambal
ui
knoflook
champignons
rijst
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')