FOK!forum / Reviews & Productbeoordelingen / [Pizza] Big Americans BBQ Chicken
BasEnAadzondag 4 januari 2009 @ 20:40
Pizza: Big Americans BBQ Chicken
Prijs: ¤2,99
Plaats: Makro
Plaatje:

Productinformatie:
De pizza is belegd met kipfilet, paprika, mais, tomatensaus en BBQ-saus.
Gewicht: 455 gram

Voedingswaarde per 100 gram:
kJ: 961
kcal: 228
eiwitten: 8,8 gram
koolhydraten: 30,4 gram
vetten: 7,8 gram

De test
Dit de eerste Big American die ik voor FOK! test. Wat gelijk opvalt is natuurlijk de dikke bodem. De vraag is dan meestal of de pizza genoeg smaak heeft om het dikke brood eronder te compenseren. Voor de bereiding moet een elektrische oven op 210 graden, ikzelf heb een heteluchtoven, die kan op 190 graden. De pizza moet minstens 15 minuten in de oven, dat is vrij lang, maar ook logisch, omdat de bodem zo dik is. De pizza heeft twee sauzen; tomatensaus en BBQ-saus, die in toefjes over de pizza verspreid is. De smaak van paprika is duidelijk aanwezig.

Voordelen:
De saus is lekker pittig. Er zit voldoende beleg op en er zit genoeg smaak aan. De kip is lekker zoet in combinatie met de mais en paprika. De dikke bodem is ook van prima kwaliteit en smaakt naar afgebakken broodjes. Voor een pizza is het een redelijk complete maaltijd.


De pizza, net uit de oven

Nadelen: De pizza is een beetje zoet, dus niet echt hartig. Je moet er van houden. De BBQ-smaak komt een beetje terug in de pizza als een rokerige smaak, een beetje aangebrand smaakt het zelfs. Het geheel smaakt niet echt als pizza, meer als een pizzabroodje. De originele smaak ontbreekt door het ontbreken van de Italiaanse kruiden, ook de kaas en tomatensaus komen minder naar voren.

Beoordeling (1-5)
Rory78zondag 4 januari 2009 @ 21:00
Heerlijk is deze; mijn favo Big American in ieder geval...
(jammer dat de New York / New State niet meer bestaat)
BasEnAadzondag 4 januari 2009 @ 21:26
quote:
Op zondag 4 januari 2009 21:00 schreef Rory78 het volgende:
Heerlijk is deze; mijn favo Big American in ieder geval...
(jammer dat de New York / New State niet meer bestaat)
Wat zat daar allemaal op dan?
Rory78maandag 5 januari 2009 @ 20:01
O.a. worst, honing mosterd dressing, augurkjes en rode ui.
Frumzeldinsdag 6 januari 2009 @ 22:44
Inderdaad een beetje zoete smaak. Wel zeer welkom als variatie!
Verloren_onschuldwoensdag 7 januari 2009 @ 15:19
Dit is de meest briljante pizza die er is. Hij is goed belegen, hij vult en hij is iedere hap weer lekker.

Tip: nog even wat extra pittige kaas eroverheen
Slickkvrijdag 9 januari 2009 @ 19:00
Ik heb één pizzapunt gehad van deze maar daarna gelijk weggepleurd. Het smaakte alsof ik constant tomaten ketchup aan het happen was, ongelooflijk zoet en werd er misselijk van. Bah. De saus is gewoon heel slecht verdeeld. Een stuk of 9 van die hompen saus op de pizza en dus niet gelijkmatig verdeeld. Echt zonde, maarja.
Falcovrijdag 9 januari 2009 @ 19:32
Deze pizza neem ik ook vaak en is de beste in die Big Americans-serie .
#ANONIEMzaterdag 10 januari 2009 @ 21:09
Deze moet ik ook nog een keertje eten!
dennuzmmawoensdag 14 januari 2009 @ 21:53
Damn, krijg er honger van... Maar hij is idd erg lekker
Bdijkvrijdag 16 januari 2009 @ 11:25
idd een van de beter pizza's die je thuis kan bakken.. (al moet ie vrij lang)
#ANONIEMzaterdag 17 januari 2009 @ 16:00
Lekkor!
FP128zondag 18 januari 2009 @ 13:15
Mischien ga ik ook eens een review schrijven maar deze review van BABBQ is natuurlijk een giller. Niet zo zeer vanwege de geschreven review maar het produkt opzich. Waarom niet van FEBO kroketten? oid.
BasEnAadzondag 18 januari 2009 @ 13:45
quote:
Op zondag 18 januari 2009 13:15 schreef FP128 het volgende:
Mischien ga ik ook eens een review schrijven maar deze review van BABBQ is natuurlijk een giller. Niet zo zeer vanwege de geschreven review maar het produkt opzich. Waarom niet van FEBO kroketten? oid.
Klopt Wie houd je tegen?
Maar de pizzatopics worden goed gelezen en het is altijd leuk om over pizza's te ouwehoeren.
Nu nog de bierreviews
16meterzondag 18 januari 2009 @ 13:47
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 19:00 schreef Slickk het volgende:
Ik heb één pizzapunt gehad van deze maar daarna gelijk weggepleurd. Het smaakte alsof ik constant tomaten ketchup aan het happen was, ongelooflijk zoet en werd er misselijk van. Bah. De saus is gewoon heel slecht verdeeld. Een stuk of 9 van die hompen saus op de pizza en dus niet gelijkmatig verdeeld. Echt zonde, maarja.
Heeft inderdaad weinig met echte pizza te maken. Zowel de saus als de bodem.
Sjowhandinsdag 20 januari 2009 @ 15:21
Zoete smaak inderdaad, maar dat maakt de pizza ook weer erg lekker (zoetekauw hier ).
Scootmobielmaandag 26 januari 2009 @ 11:57
Deze is bij mij ook tamelijk favoriet, al had hij best ietsje minder zoet gemogen. Ik doe er meestal nog wat kant-en-klare rundvleeskruiden op, uit zo'n strooibus, dat trekt de zoet/hartig-verhouding weer een beetje recht.

Zo'n dikke (Amerikaanse) bodem vind ik sowieso lekkerder, en ook luchtiger, dan de dunne, hardere (Italiaanse) bodems.

Ook de eigen huismerkpizza van Super de Boer vind ik heel goed te doen trouwens.
DX11dinsdag 27 januari 2009 @ 11:00
Prijs: ¤2,99
Plaats: Makro

Ho wacht, hij is anders gewoon standaardpijs 2,50 bij de albert
(en ik haal er elke week wel 1 )
boarndinsdag 27 januari 2009 @ 12:02
Volgens mij zat er vroeger andere saus op.....toen waren ze nog lekker.
Deze saus smaakt idd erg zoet en rokerig, met een hele vieze nasmaak.
Jammer, want voorheen was het een van de beste pizza's om te eten.
Biogardevrijdag 30 januari 2009 @ 20:05
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 12:02 schreef boarn het volgende:
Volgens mij zat er vroeger andere saus op.....toen waren ze nog lekker.
Deze saus smaakt idd erg zoet en rokerig, met een hele vieze nasmaak.
Jammer, want voorheen was het een van de beste pizza's om te eten.
Ze waren vroeger idd anders. Minder zoet en meer kip.
E-dinsdag 17 februari 2009 @ 01:24
Leuke review
MarkiMarkdonderdag 19 februari 2009 @ 11:49
Deze is inderdaad TE CHILL!
emokiddonderdag 20 augustus 2009 @ 03:18
Ik heb vele pizza's uit de koeling gevist bij de c1000, maar dit was toch wel een pareltje. Elke hap is weer lekker en samen met de saus een briljante combinatie.
antarticadonderdag 20 augustus 2009 @ 12:21
echt een smerige pizzaa..
nee neem dan ristorante van dr. oetker! lekker dunne bodem ipv die soppige dikke smerige.... laat maar
Verloren_onschulddonderdag 20 augustus 2009 @ 12:36
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 20:05 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Ze waren vroeger idd anders. Minder zoet en meer kip.
Vroeger was alles beter.

Toen was ondergoed nog een slip en geen veter
mtchel112woensdag 26 augustus 2009 @ 10:47
bij de ah 2 big americans voor 2,54 (1 kopen + 1 gratis) dat word pizzas eten!
Sharpdressedmanzondag 24 januari 2010 @ 19:22
net de pizza gehad. Vult inderdaad prima echter veel te zoet en mag van mijwel meer beleg op.

Groet SDM

oja 1x
Marksterzondag 24 januari 2010 @ 22:33
KomtTijd...zondag 24 januari 2010 @ 22:42
Zeker een goeie pizza! Maar probeer niet de goedkopere C1000-variant. Die saus lijkt helemaal nergens op en als je 5 stukjes kip kunt vinden heb je mazzel!
JanPiraatmaandag 25 januari 2010 @ 04:32
Ik doe bijna alleen maar aan Hawaii maar deze lijkt me wel een keer het proberen waard
TimKuikmaandag 25 januari 2010 @ 04:41
Ik eet deze pizza als ik even geen zin heb in pizza . De BBQ Kip van de AH is in mijn ogen iets minder zoet, beter belegd en iets pittiger.
maessmaandag 25 januari 2010 @ 04:44
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 19:00 schreef Slickk het volgende:
Ik heb één pizzapunt gehad van deze maar daarna gelijk weggepleurd. Het smaakte alsof ik constant tomaten ketchup aan het happen was, ongelooflijk zoet en werd er misselijk van. Bah.
Mee eens, al vind ik de hawaii en california tuna wel te doen 1x per maand.
Supperboerenwoensdag 27 januari 2010 @ 19:17
Echt van die chemische Kip zit d'r om man!
Niet lekker, ik ben zowaar geen voorstander van Big americans daar kan het ook door komen,,,,
PeterServieswoensdag 24 februari 2010 @ 17:32
Domino's heeft trouwens een erg LEKKERE Barbeque Mixed Grill Pizza!!