abonnement Unibet Coolblue
  zondag 4 januari 2009 @ 20:40:15 #1
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_64661732
Pizza: Big Americans BBQ Chicken
Prijs: ¤2,99
Plaats: Makro
Plaatje:

Productinformatie:
De pizza is belegd met kipfilet, paprika, mais, tomatensaus en BBQ-saus.
Gewicht: 455 gram

Voedingswaarde per 100 gram:
kJ: 961
kcal: 228
eiwitten: 8,8 gram
koolhydraten: 30,4 gram
vetten: 7,8 gram

De test
Dit de eerste Big American die ik voor FOK! test. Wat gelijk opvalt is natuurlijk de dikke bodem. De vraag is dan meestal of de pizza genoeg smaak heeft om het dikke brood eronder te compenseren. Voor de bereiding moet een elektrische oven op 210 graden, ikzelf heb een heteluchtoven, die kan op 190 graden. De pizza moet minstens 15 minuten in de oven, dat is vrij lang, maar ook logisch, omdat de bodem zo dik is. De pizza heeft twee sauzen; tomatensaus en BBQ-saus, die in toefjes over de pizza verspreid is. De smaak van paprika is duidelijk aanwezig.

Voordelen:
De saus is lekker pittig. Er zit voldoende beleg op en er zit genoeg smaak aan. De kip is lekker zoet in combinatie met de mais en paprika. De dikke bodem is ook van prima kwaliteit en smaakt naar afgebakken broodjes. Voor een pizza is het een redelijk complete maaltijd.


De pizza, net uit de oven

Nadelen: De pizza is een beetje zoet, dus niet echt hartig. Je moet er van houden. De BBQ-smaak komt een beetje terug in de pizza als een rokerige smaak, een beetje aangebrand smaakt het zelfs. Het geheel smaakt niet echt als pizza, meer als een pizzabroodje. De originele smaak ontbreekt door het ontbreken van de Italiaanse kruiden, ook de kaas en tomatensaus komen minder naar voren.

Beoordeling (1-5)
pi_64662893
Heerlijk is deze; mijn favo Big American in ieder geval...
(jammer dat de New York / New State niet meer bestaat)
  zondag 4 januari 2009 @ 21:26:19 #3
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_64664439
quote:
Op zondag 4 januari 2009 21:00 schreef Rory78 het volgende:
Heerlijk is deze; mijn favo Big American in ieder geval...
(jammer dat de New York / New State niet meer bestaat)
Wat zat daar allemaal op dan?
pi_64700645
O.a. worst, honing mosterd dressing, augurkjes en rode ui.
pi_64750158
Inderdaad een beetje zoete smaak. Wel zeer welkom als variatie!
Ehm... ok
pi_64771912
Dit is de meest briljante pizza die er is. Hij is goed belegen, hij vult en hij is iedere hap weer lekker.

Tip: nog even wat extra pittige kaas eroverheen
Verbaal terrorist
  vrijdag 9 januari 2009 @ 19:00:01 #7
209973 Slickk
Flügeldrinkprivéles
pi_64861804
Ik heb één pizzapunt gehad van deze maar daarna gelijk weggepleurd. Het smaakte alsof ik constant tomaten ketchup aan het happen was, ongelooflijk zoet en werd er misselijk van. Bah. De saus is gewoon heel slecht verdeeld. Een stuk of 9 van die hompen saus op de pizza en dus niet gelijkmatig verdeeld. Echt zonde, maarja.
  vrijdag 9 januari 2009 @ 19:32:06 #8
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_64862936
Deze pizza neem ik ook vaak en is de beste in die Big Americans-serie .
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_64897681
Deze moet ik ook nog een keertje eten!
pi_65049178
Damn, krijg er honger van... Maar hij is idd erg lekker
Bored@work
Boredatwork.nl
pi_65102506
idd een van de beter pizza's die je thuis kan bakken.. (al moet ie vrij lang)
Rookworst zonder "R" is ookworst!
pi_65143792
Lekkor!
pi_65167868
Mischien ga ik ook eens een review schrijven maar deze review van BABBQ is natuurlijk een giller. Niet zo zeer vanwege de geschreven review maar het produkt opzich. Waarom niet van FEBO kroketten? oid.
75 topics = FIN
  zondag 18 januari 2009 @ 13:45:24 #14
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_65168887
quote:
Op zondag 18 januari 2009 13:15 schreef FP128 het volgende:
Mischien ga ik ook eens een review schrijven maar deze review van BABBQ is natuurlijk een giller. Niet zo zeer vanwege de geschreven review maar het produkt opzich. Waarom niet van FEBO kroketten? oid.
Klopt Wie houd je tegen?
Maar de pizzatopics worden goed gelezen en het is altijd leuk om over pizza's te ouwehoeren.
Nu nog de bierreviews
pi_65168952
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 19:00 schreef Slickk het volgende:
Ik heb één pizzapunt gehad van deze maar daarna gelijk weggepleurd. Het smaakte alsof ik constant tomaten ketchup aan het happen was, ongelooflijk zoet en werd er misselijk van. Bah. De saus is gewoon heel slecht verdeeld. Een stuk of 9 van die hompen saus op de pizza en dus niet gelijkmatig verdeeld. Echt zonde, maarja.
Heeft inderdaad weinig met echte pizza te maken. Zowel de saus als de bodem.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 15:21:47 #16
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_65246692
Zoete smaak inderdaad, maar dat maakt de pizza ook weer erg lekker (zoetekauw hier ).
pi_65414726
Deze is bij mij ook tamelijk favoriet, al had hij best ietsje minder zoet gemogen. Ik doe er meestal nog wat kant-en-klare rundvleeskruiden op, uit zo'n strooibus, dat trekt de zoet/hartig-verhouding weer een beetje recht.

Zo'n dikke (Amerikaanse) bodem vind ik sowieso lekkerder, en ook luchtiger, dan de dunne, hardere (Italiaanse) bodems.

Ook de eigen huismerkpizza van Super de Boer vind ik heel goed te doen trouwens.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_65448341
Prijs: ¤2,99
Plaats: Makro

Ho wacht, hij is anders gewoon standaardpijs 2,50 bij de albert
(en ik haal er elke week wel 1 )
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_65450322
Volgens mij zat er vroeger andere saus op.....toen waren ze nog lekker.
Deze saus smaakt idd erg zoet en rokerig, met een hele vieze nasmaak.
Jammer, want voorheen was het een van de beste pizza's om te eten.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 20:05:17 #20
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_65577642
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 12:02 schreef boarn het volgende:
Volgens mij zat er vroeger andere saus op.....toen waren ze nog lekker.
Deze saus smaakt idd erg zoet en rokerig, met een hele vieze nasmaak.
Jammer, want voorheen was het een van de beste pizza's om te eten.
Ze waren vroeger idd anders. Minder zoet en meer kip.
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
pi_66146263
Leuke review
Slapelopze nachten? Daar lig ik niet wakker van....
pi_66231083
Deze is inderdaad TE CHILL!
Take it Easy, Ride with Pride!
pi_72029707
Ik heb vele pizza's uit de koeling gevist bij de c1000, maar dit was toch wel een pareltje. Elke hap is weer lekker en samen met de saus een briljante combinatie.
pi_72036021
echt een smerige pizzaa..
nee neem dan ristorante van dr. oetker! lekker dunne bodem ipv die soppige dikke smerige.... laat maar
haken is cool
pi_72036448
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 20:05 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Ze waren vroeger idd anders. Minder zoet en meer kip.
Vroeger was alles beter.

Toen was ondergoed nog een slip en geen veter
Verbaal terrorist
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')