FOK!forum / Culinesse à gogo / Tiramisu rescue!
Gripperdonderdag 25 december 2008 @ 18:59
Help!

M'n tiramisu blijft vla....

Wat is er nu nog aan te doen, nu ie al in de schaal ligt? t spul ligt al vanaf vanochtend 11 uur in de koelkast...
Creaturedonderdag 25 december 2008 @ 19:13
60 Minuten in de oven op 220 graden (hetelucht 200 graden).

Of... In een wokpan roerbakken tot het een vaste substantie is.

Of... Duw er nog een aantal lange vingers in die het overtollige vocht opnemen.
Papierversnipperaardonderdag 25 december 2008 @ 19:19
Pics!
lies1947donderdag 25 december 2008 @ 19:31
zet het in de vriezer, dan wordt het tiramisu-ijs
danny91184donderdag 25 december 2008 @ 20:13
Poeh, ik heb het een paar keer gemaakt, maar het was mij goed gelukt..
Ik weet niet hoe je dit 1-2-3 kan oplossen. Hooguit het een beetje uit elkaar halen, wat lange vingers erbij en het weer uren te laten staan..

Maargoed anders gewoon nog uren laten staan, moet op een gegeven moment toch wel stijf worden
Gripperdonderdag 25 december 2008 @ 20:39
quote:
Op donderdag 25 december 2008 19:13 schreef Creature het volgende:
60 Minuten in de oven op 220 graden (hetelucht 200 graden).
t is geen creme brûlée
quote:
Of... Duw er nog een aantal lange vingers in die het overtollige vocht opnemen.
Dat kan ik wel eens proberen
Gripperdonderdag 25 december 2008 @ 20:40
quote:
Op donderdag 25 december 2008 19:31 schreef lies1947 het volgende:
zet het in de vriezer, dan wordt het tiramisu-ijs
Daar staat ie nu inderdaad. Een ovenschaal vol, recept voor 6 personen, en dat gaan we met z'n tweeën opeten. Bewust een heel klein hoofdgerechtje gedaan vanavond om ruimte voor dit grande piece te houden
-Mellow-vrijdag 26 december 2008 @ 11:21
welk recept heb je gebruikt?
Prittvrijdag 26 december 2008 @ 11:27
tvp, ga het binnenkort ook maken dus weet ik hoe ik het niet moet doen.
-Mellow-vrijdag 26 december 2008 @ 11:28
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 11:27 schreef Pritt het volgende:
tvp, ga het binnenkort ook maken dus weet ik hoe ik het niet moet doen.
Recept tiramisu
vosssvrijdag 26 december 2008 @ 11:30
quote:
Bewust een heel klein hoofdgerechtje gedaan vanavond om ruimte voor dit grande piece te houden
En het dan finaal verkloten.

Chapeau voor deze mislukte kerstmaaltijd
Prittvrijdag 26 december 2008 @ 11:31
Ah super, daar kan ik wat inspiratie op doen!
Grippervrijdag 26 december 2008 @ 11:48
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 11:30 schreef vosss het volgende:

[..]

En het dan finaal verkloten.

Chapeau voor deze mislukte kerstmaaltijd
Ook met een rietje smaakte het nog gewoon als tiramisu

Kerst zit in je hart, niet in een lullig bakje koffie-amaretto-mascarpone-vla