FOK!forum / Culinesse à gogo / Meerdere tosti's bakken, hoe warm te houden?
Dimitri_donderdag 18 december 2008 @ 16:14
Goed, ik heb gisteren beloofd vandaag voor het eten te zorgen.

Ik wilde gaan voor tosti's, met kaas, salami, lente-uitjes, pesto erop en een gebakken ei.

Echter, hoe kan ik het beste 4 tosti's tegelijk maken en 4 eieren? Ik heb 2 tostiijzers tot mijn beschikking, en 2 pannen.

Ik ben niet zo'n hele goede kok namelijk.

Ik wil in totaal 8 tosti's maken en dus ook 8 eitjes bakken.

Oja: verdere baktips mogen ook nog komen.
morpheus_at_workdonderdag 18 december 2008 @ 16:16
quote:
Op donderdag 18 december 2008 16:14 schreef Dimitri_ het volgende:
Goed, ik heb gisteren beloofd vandaag voor het eten te zorgen.

Ik wilde gaan voor tosti's, met kaas, salami, lente-uitjes, pesto erop en een gebakken ei.

Echter, hoe kan ik het beste 4 tosti's tegelijk maken en 4 eieren? Ik heb 2 tostiijzers tot mijn beschikking, en 2 pannen.

Ik ben niet zo'n hele goede kok namelijk.

Ik wil in totaal 8 tosti's maken en dus ook 8 eitjes bakken.

Oja: verdere baktips mogen ook nog komen.
als je een oven hebt voorverwarmen, dan bord pakken , tostis erop , deze afdekken met aluminium folie.

dan blijft het echt wel goed tot alles klaar is.
Metalfrostdonderdag 18 december 2008 @ 16:18
De tosti's in een met aluminiumfolie, aan de binnenkant, bedekte pan leggen en op een radiator leggen. Zonder een vensterbank erboven.

Als je die niet hebt, doe dan hetzelfde als ze doen met pannenkoeken. Een pan met heet water vullen, een plat bord erop en de tosti's daarbovenop. Leg er vervolgens een deksel overheen en het blijft wel warm.
Dimitri_donderdag 18 december 2008 @ 16:20
En hoe warm moet ik de oven zetten? Hoe warm is een tosti als die uit de tostimaker komt?
dork22donderdag 18 december 2008 @ 16:22
Weetje wat ik altijd zo klote vindt van tosti's? Als ik er 3 of 4 maak dan worden de laatste 2 altijd vochtig op de kant waarmee ze op 't bord liggen zwaar zuigend
n0adonderdag 18 december 2008 @ 16:27
quote:
Op donderdag 18 december 2008 16:22 schreef dork22 het volgende:
Weetje wat ik altijd zo klote vindt van tosti's? Als ik er 3 of 4 maak dan worden de laatste 2 altijd vochtig op de kant waarmee ze op 't bord liggen zwaar zuigend
Exactly, dat stomen doet wel af aan de tosti. Denk dat ze beter op lage temperatuur in de oven op een rooster kunnen.
dork22donderdag 18 december 2008 @ 16:29
quote:
Op donderdag 18 december 2008 16:20 schreef Dimitri_ het volgende:
En hoe warm moet ik de oven zetten? Hoe warm is een tosti als die uit de tostimaker komt?
graadje of 60 gok ik(??)

ik zou de oven iig niet warmer dan 80 - 100 graden zetten
Repeatdonderdag 18 december 2008 @ 16:40
quote:
Op donderdag 18 december 2008 16:22 schreef dork22 het volgende:
Weetje wat ik altijd zo klote vindt van tosti's? Als ik er 3 of 4 maak dan worden de laatste 2 altijd vochtig op de kant waarmee ze op 't bord liggen zwaar zuigend
Ja dat kleffe is smerig idd
PiRANiAdonderdag 18 december 2008 @ 16:42
Wat te doen tegen natte tosti's
dork22donderdag 18 december 2008 @ 16:54
Hoe logisch eigenlijk ook; een servetje eronder leggen
mgerbendonderdag 18 december 2008 @ 17:08
quote:
Op donderdag 18 december 2008 16:14 schreef Dimitri_ het volgende:
Goed, ik heb gisteren beloofd vandaag voor het eten te zorgen.
Ik ben niet zo'n hele goede kok namelijk.
Heel makkelijk en lekker:

Koop rundergehakt, voor 8 man ongeveer een kilo.
Rul bakken, vocht afgieten, lekker een beetje opbakken. Zakje taco-gehakt-kruiden-poeder erdoor.
Eventueel (voor iets meer volume) een blikje maiskorrels (wel afgieten) en/of blikje chilibonen erdoor (ook afgieten)

Serveren met
- in stukjes gesneden tomaat
- geraspte kaas
- ijsbergsla
- tacosaus uit een potje

Het enige dat je doet is 1 kilo gehakt bakken.
Als je tomaat snijden, ijsbergsla snijden, kaas raspen teveel moeite vindt koop je tomaatblokjes (blik), gesneden sla, en geraspte kaas.

Serveren met wraps (voorverpakt), ongeveer 3 per persoon.

Lekkere doe-het-zelf maaltijd; iedereen maakt zijn eigen wrapjes.

[ Bericht 2% gewijzigd door mgerben op 18-12-2008 17:17:36 ]
Harajuku.vrijdag 19 december 2008 @ 10:02
Gewoon tosti's in de oven bakken, tegelijk
Dimitri_vrijdag 19 december 2008 @ 13:52
quote:
Op donderdag 18 december 2008 17:08 schreef mgerben het volgende:

[..]

Heel makkelijk en lekker:

Koop rundergehakt, voor 8 man ongeveer een kilo.
Rul bakken, vocht afgieten, lekker een beetje opbakken. Zakje taco-gehakt-kruiden-poeder erdoor.
Eventueel (voor iets meer volume) een blikje maiskorrels (wel afgieten) en/of blikje chilibonen erdoor (ook afgieten)

Serveren met
- in stukjes gesneden tomaat
- geraspte kaas
- ijsbergsla
- tacosaus uit een potje

Het enige dat je doet is 1 kilo gehakt bakken.
Als je tomaat snijden, ijsbergsla snijden, kaas raspen teveel moeite vindt koop je tomaatblokjes (blik), gesneden sla, en geraspte kaas.

Serveren met wraps (voorverpakt), ongeveer 3 per persoon.

Lekkere doe-het-zelf maaltijd; iedereen maakt zijn eigen wrapjes.


Bedankt! Die schrijf ik even op.

Ik hou wel van dit soort simpele menu's.

Overigens is gisteren alles goedgegaan, tosti's warmgehouden in de oven en dat ging perfect! Bedankt!