Hoe kan ik die belasting wel halen dan?? Met een weerstand?quote:Op woensdag 17 december 2008 13:03 schreef mgerben het volgende:
Hum, het kán de fase zijn. Maar waarschijnlijk wordt er niet met een relais geschakeld maar met een of andere halfgeleider. Dat is namelijk een veel goedkopere component. Die vereist echter wel een bepaalde belasting om goed te kunnen schakelen.
Die LED lampen geven niet voldoende belasting.
Dan is het besparende effect van de LED lampen echter weer vervlogen.quote:Op woensdag 17 december 2008 13:08 schreef SteveBigArms het volgende:
[..]
Hoe kan ik die belasting wel halen dan?? Met een weerstand?
Wellicht met een TRIAC ?quote:Op woensdag 17 december 2008 11:39 schreef SteveBigArms het volgende:
ja aan zoiets zat ik ook te denken.
maar het is dus niet een relais wat schakelt... het is namelijk een goedkope uitvoering en die schakelen op een andere manier. maar hoe?
En ook dat is natuurlijk niet de bedoeling!quote:Op woensdag 17 december 2008 13:10 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Dan is het besparende effect van de LED lampen echter weer vervlogen.
Bij tl armaturen wil dat wel eens helpen, als je de draden bij een tl verkeerd om hebt dan lijkt het als de lamp uit staat soms als of hij na-gloeitquote:Op woensdag 17 december 2008 12:26 schreef LPC-JP het volgende:
Je zou kunnen proberen om de draden die naar je led-lamp gaan te wisselen.
Ik heb zelf geen ervaring met led-lampen, maar heb wel vaker van het probleem van " licht geven als ie uit staat " gehoord.
Misschien is de lamp gevoelig is voor welke draad op welke aansluiting zit.
wat PushyGurl in het kort zegt eigenlijk
Denk je dat het niet via een andere manier mogelijk zou zijn?quote:Op woensdag 17 december 2008 18:04 schreef z80 het volgende:
deze bewegingsmelder werkt met een tor (triac)
maar gezien je vraag lijkt het me niet dat je deze zelf kunt aanpassen.
indien je weet wat je doet kun je de tor vervangen door een ander exemplaar.
of direct een relais aansturen ipv de tor.
Goed idee! Maar een relais vraagt geen 40W, en dat heeft de bewegingsmelder blijkbaar nodig... Dus is het probleem dan echt opgelost met een relais?quote:Op donderdag 18 december 2008 10:18 schreef quo_ het volgende:
Om het verhaal nog wat ingewikkelder te maken even mijn ervaringen.
Ik had een buitenlamp aangelegd met ca. 15 meter grondkabel en het schakelen vindt plaats met een afstandsbediende klik/aan klik/uit module. Zelfde probleem, in de uit-stand licht de lamp zwakjes op. Als je er een gloeilamp in doet iser niks aan de hand. Maar ook als je terplaatse een fitting met een kort snoer en daarin dezelfde spaarlamp aansluit was er ook niks aan de hand.
De oorzaak ligt zoals hiervoor beschreven in het feit dat er in het schakelend element electronica zit i.p.v. een echte schakelaar. Als aan de verbruikerskant ook een elektronisch circuit zit kan je dit soort verschijnselen krijgen. Daarbij speelt de impedantie ook nog een rol getuige mijn eigen voorbeeld.
Als het omwisselen van draden niet helpt zou ik overwegen om de bewegingsmelder een relais te laten schakelen (geen miniatuur versie maar een "echt" relais) waarmee de spanning op je leds geschakeld wordt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |