FOK!forum / De Feestdagen / Ik mag het ijs verzorgen voor het familie-Kerst diner.
tong80dinsdag 16 december 2008 @ 17:46
Wat raden jullie me aan ?

Wat is het lekkerste ijs ?

Mag wat kosten

Tinuzzz_Talpadinsdag 16 december 2008 @ 17:47
Caramel.
Misstiquedinsdag 16 december 2008 @ 17:48
Ben & Jerry's Half Baked! .
Of Häagen-Dazs Strawberry Cheesecake. .
tong80dinsdag 16 december 2008 @ 17:48
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 17:47 schreef Tinuzzz_Talpa het volgende:
Caramel.
Welk merk ?

tong80dinsdag 16 december 2008 @ 17:48
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 17:48 schreef Misstique het volgende:
Ben & Jerry's Half Baked! .
Of Häagen-Dazs Strawberry Cheesecake. .
Genoteerd

Silazdinsdag 16 december 2008 @ 17:48
Heb jij familie?
Tinuzzz_Talpadinsdag 16 december 2008 @ 17:49
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 17:48 schreef tong80 het volgende:

[..]

Welk merk ?

Ben & Jerry's.
-Paul-dinsdag 16 december 2008 @ 17:49
Ik ga voor het kerstdiner waarschijnlijk kaneelijs met appeltaart maken. Je gaat het toch wel zelf maken?
H_Tdinsdag 16 december 2008 @ 17:51
AH eigen merk kaneelijs, serveren met slagroom en warme kersen
tong80dinsdag 16 december 2008 @ 17:52
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 17:49 schreef -Paul- het volgende:
Ik ga voor het kerstdiner waarschijnlijk kaneelijs met appeltaart maken. Je gaat het toch wel zelf maken?
Tuurlijk als ik friet bak schil ik eerst de aardappelen

Painted_Horsedinsdag 16 december 2008 @ 17:54
Kaneelijs met appeltaart is wel erg lekker inderdaad, daar ga ik ook voor
Tokamakdinsdag 16 december 2008 @ 17:59
Je moet er zowiezo n flessie dessertwijn bij hebben
49Rdinsdag 16 december 2008 @ 18:03
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 17:52 schreef tong80 het volgende:

[..]

Tuurlijk als ik friet bak schil ik eerst de aardappelen


Gek genoeg, zo begin ik inderdaad met friet bakken...
Ordinairdinsdag 16 december 2008 @ 18:04
Die dingen van Ola, weet niet meer hoe ze eten. Maar wel verrukkelijk.
Halcondinsdag 16 december 2008 @ 18:10
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 17:46 schreef tong80 het volgende:
Wat raden jullie me aan ?

Wat is het lekkerste ijs ?

Mag wat kosten


Moet je niet Fokken met Kerst?
tong80dinsdag 16 december 2008 @ 18:10
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 17:54 schreef Painted_Horse het volgende:
Kaneelijs met appeltaart is wel erg lekker inderdaad, daar ga ik ook voor
Sorry ik hou niet van appeltaart.

Of zal ik gewoon Festini Perenijsjes doen ?

detulp050dinsdag 16 december 2008 @ 18:10
Stroopwafelijs van Hertog.
Paaskonijndinsdag 16 december 2008 @ 18:13
Cyberijs.
Paaskonijndinsdag 16 december 2008 @ 18:13
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 18:10 schreef tong80 het volgende:

[..]

Sorry ik hou niet van appeltaart.

Of zal ik gewoon Festini Perenijsjes doen ?

Festini Perenijsjes
enginedinsdag 16 december 2008 @ 18:23
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 18:13 schreef Paaskonijn het volgende:

[..]

Festini Perenijsjes
jaah die dingen zijn goed te eten
-SG-dinsdag 16 december 2008 @ 18:23
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 18:10 schreef tong80 het volgende:

[..]

Sorry ik hou niet van appeltaart.

Of zal ik gewoon Festini Perenijsjes doen ?


.

Raket ijs Dôh.
drumstickNLdinsdag 16 december 2008 @ 21:22
Cookie Dough van Ben & Jerry's ofc.
Adelantedinsdag 16 december 2008 @ 21:24
Dagonetdinsdag 16 december 2008 @ 21:34
Hangt natuurlijk helemaal af van wat je gaat eten, weet je dat al?
Adfundumdinsdag 16 december 2008 @ 21:38
Bestel het bij een Italiaanse ijssalon.
Christiaandinsdag 16 december 2008 @ 21:41
Voor het kerstdiner ga je hopelijk toch wel iets specialers doen dan ijs uit een bakje en that's it. Nou is zelf ijs maken ook meteen een rigoreuze stap, maar bedenk wat leuke garnituur of een sausje voor erbij bijvoorbeeld (smelt wat chocolade ). Zo kun je bijvoorbeeld iets simpels als een Dame Blanche er al tof uit laten zien. Mooi schaaltje, vanille/roomijs, wat warme gesmolten pure chocolade en wat cacao geeft al een erg leuk effect, en is helemaal niet moeilijk. Wat misschien een stuk origineler is: Omgekeerde Dame Blanche. Chocolade-ijs, gesmolten witte chocolade en wat vlokken kokos bijvoorbeeld.

Veel succes!
Dagonetdinsdag 16 december 2008 @ 21:41
Wel de chocola dan apart erbij serveren en niet al over het ijs gieten natuurlijk.
Tokamakdinsdag 16 december 2008 @ 22:32
Wat ook heerlijk is en niet ál te moeilijk:

Peer-mascarpone-caramel

Peren koop je. schil je en snij je in 2 helften, mascarpone koop je ook zo, caramel kan je zelf maken (dat is dan ook het lastigst). Om het af te maken koop je iets van perenijs bij de plaatselijke ijssalon, als je zo nodig ijs wilt
H_Tdinsdag 16 december 2008 @ 22:43
Maak dit
Hoi_Piepeloidinsdag 16 december 2008 @ 22:46
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 17:48 schreef Misstique het volgende:
Ben & Jerry's Half Baked! .
Daar kan geen seks tegenop inderdaad
Hoi_Piepeloidinsdag 16 december 2008 @ 22:47
Oh! Monchoutaart is trouwens zooooooooo onwijs lekker !
Volgens mij kan je daar gewoon pakjes van kopen van zo'n taartmaakmerk
H_Tdinsdag 16 december 2008 @ 22:49
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 22:47 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Oh! Monchoutaart is trouwens zooooooooo onwijs lekker !
Volgens mij kan je daar gewoon pakjes van kopen van zo'n taartmaakmerk
Nee. Gewoon nee.
Hoi_Piepeloidinsdag 16 december 2008 @ 22:59
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 22:49 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Nee. Gewoon nee.
Jij hebt het duidelijk nog nooit gegeten
tong80dinsdag 16 december 2008 @ 23:18
Wat een keuzes

Stammiesdinsdag 16 december 2008 @ 23:20
vanille-ijs met een scheutje whisky en chocoladerotsjes eroverheen!!! Zalig!
-Paul-dinsdag 16 december 2008 @ 23:28
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 21:41 schreef --Christiaan-- het volgende:
Voor het kerstdiner ga je hopelijk toch wel iets specialers doen dan ijs uit een bakje en that's it. Nou is zelf ijs maken ook meteen een rigoreuze stap, ...
Zelf ijs maken is helemaal niet veel werk en ook niet moeilijk!
tong80dinsdag 16 december 2008 @ 23:29
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 23:28 schreef -Paul- het volgende:

[..]

Zelf ijs maken is helemaal niet veel werk en ook niet moeilijk!
Leg eens uit dan

Windigowoensdag 17 december 2008 @ 05:04
Goed vanilleijs kopen (bij de italiaanse traiteur of biologisch of ben & jerry's vanilleijs), rood fruit (dus bramen, frambozen etc) uit de diepvries kopen, witte chocolade kopen.

Witte chocolade raspen.Fruit uit de diepvries halen en laten ontdooien, wanneer ontdooit in een blender doen en pureren. Bolletjes ijs in glas scheppen, beetje saus er overheen gieten, en bestrooien met geraspte witte chocolade.
draculettetjemaandag 22 december 2008 @ 08:20
of je maakt een ijstaart

ik moet voor de stoofpeertjes en sperzibonen zorgen, doe mij dan ook maar het ijs
Adelantemaandag 22 december 2008 @ 15:39
Welk ijs gaat het worden tong?
Koploperkoppermaandag 22 december 2008 @ 15:40

Knoflookijs, lijkt me duidelijk.
tong80maandag 22 december 2008 @ 16:45
quote:
Op maandag 22 december 2008 15:39 schreef Adelante het volgende:
Welk ijs gaat het worden tong?
Ik ben er nog niet uit.

Leuke suggesties gezien.

Rubber_Johnnymaandag 22 december 2008 @ 16:50
Kaneelijs met Goldstrike....
Olemaandag 22 december 2008 @ 17:31
dit lijkt me wel wat Het Supersnelle Kerstdiner!
Mazumaandag 22 december 2008 @ 17:38
weet je wat lekker is:

chocoladebrownie met daarop een bol vanilleijs und Schwärzwalderkirschen dabei
Mazumaandag 22 december 2008 @ 17:38
Daywalk3rmaandag 22 december 2008 @ 17:48
Ben & Jerry's Macadamia

De allerlekkerste.

Vanille/chocolade ijs met chocolade overgoten macadamia nootjes!
Weet niet of hij al te koop is in NL eigenlijk. Hebben we vorige week op 't werk gedraait.
SCHmaandag 22 december 2008 @ 18:18
Stik erin
Daywalk3rmaandag 22 december 2008 @ 18:20
quote:
Op maandag 22 december 2008 18:18 schreef SCH het volgende:
Stik erin
Lief zijn
tevebemaandag 22 december 2008 @ 19:56
quote:
Op maandag 22 december 2008 15:40 schreef Koploperkopper het volgende:
[ afbeelding ]
Knoflookijs, lijkt me duidelijk.
Bestaat dat?
littledrummergirlmaandag 22 december 2008 @ 19:59
brownie met een bolletje caramel ijs en een kwak versgemaakte slagroom ernaast
Paramnesiamaandag 22 december 2008 @ 20:00
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 22:46 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:

[..]

Daar kan geen seks tegenop inderdaad
Leuk voor Outsidr om te horen.
Hoi_Piepeloimaandag 22 december 2008 @ 20:01
quote:
Op maandag 22 december 2008 20:00 schreef Paramnesia het volgende:

[..]

Leuk voor Outsidr om te horen.
Toen ik dat postte had ik al een week geen seks gehad
Paramnesiamaandag 22 december 2008 @ 20:07
quote:
Op maandag 22 december 2008 20:01 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:

[..]

Toen ik dat postte had ik al een week geen seks gehad
Oke dan is het begrijpelijk. I guess.
PietjePuk007maandag 22 december 2008 @ 20:10
quote:
Op maandag 22 december 2008 18:18 schreef SCH het volgende:
Stik erin
Mazumaandag 22 december 2008 @ 20:24
quote:
Op maandag 22 december 2008 19:56 schreef tevebe het volgende:

[..]

Bestaat dat?
Ja blijkbaar
Olemaandag 22 december 2008 @ 21:31
Weet je het al tong?
Maak je wel foto's?
boriszmaandag 22 december 2008 @ 21:54


Niet mijn bureau
markymaandag 22 december 2008 @ 22:02
Slagroomijs van Hertog en kant en klaar pannekoekjes die je even in de magnetron moet doen of oven en warme kersen (uit blik die voor de vulling van een vlaai)

De de pannekoekjes even opwarmen en verwarm de kersen. Leg een pannekoekje op een bord doe daar een of twee bolletjes ijs op en vouw het een beetje stylistisch bijelkaar schep er lekker de warme kersen overheen en ernaast en strooi er wat poederzuiker overheen. Eet smakelijk.
Bluesdinsdag 23 december 2008 @ 16:42
quote:
Op maandag 22 december 2008 22:02 schreef marky het volgende:
Slagroomijs van Hertog en kant en klaar pannekoekjes die je even in de magnetron moet doen of oven en warme kersen (uit blik die voor de vulling van een vlaai)

De de pannekoekjes even opwarmen en verwarm de kersen. Leg een pannekoekje op een bord doe daar een of twee bolletjes ijs op en vouw het een beetje stylistisch bijelkaar schep er lekker de warme kersen overheen en ernaast en strooi er wat poederzuiker overheen. Eet smakelijk.
oh oh oh dat is veeeeel te culi voor tong
Oledinsdag 23 december 2008 @ 16:46
Vooral dat stylistische bij elkaar vouwen
tenenkaasdinsdag 23 december 2008 @ 21:01
Australian ijs is ook een aanrader!
Adelantedinsdag 23 december 2008 @ 21:13
quote:
Op dinsdag 23 december 2008 21:01 schreef tenenkaas het volgende:
Australian ijs is ook een aanrader!
Anders hun chocolade wel, of de mudcake
tevebedinsdag 23 december 2008 @ 21:15
quote:
Op maandag 22 december 2008 20:24 schreef Mazu het volgende:

[..]

Ja blijkbaar
Daar maak je mij niet blij mee als iemand me dat voorschoteld/voorschotelt
Adelantevrijdag 26 december 2008 @ 12:12
nou, tong80, wat was 't? Of was 't wat?
tong80vrijdag 26 december 2008 @ 21:55
Ik heb Hertog Jan Caramel en Hagen Däsch Aardbeien gekocht.

Konden ze kiezen. Het viel in goede aarde

Paaskonijnvrijdag 26 december 2008 @ 22:00
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 21:55 schreef tong80 het volgende:
Ik heb Hertog Jan Caramel en Hagen Däsch Aardbeien gekocht.

Konden ze kiezen. Het viel in goede aarde

Ik vond het lekker.
tong80vrijdag 26 december 2008 @ 22:01
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 22:00 schreef Paaskonijn het volgende:

[..]

Ik vond het lekker.
Ik heb vandaag familie van je gegeten.

Paaskonijnvrijdag 26 december 2008 @ 22:16
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 22:01 schreef tong80 het volgende:

[..]

Ik heb vandaag familie van je gegeten.

M'kay.