abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Redactie Sport woensdag 17 december 2008 @ 20:58:57 #51
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_64100407
Zolang wijn maar een lekkere volle smaak heeft, beetje zuur erin is lekker

Hangt ook af wanneer je een wijn drinkt of met wat
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_64110348
quote:
Op woensdag 17 december 2008 20:58 schreef borisz het volgende:
Zolang wijn maar een lekkere volle smaak heeft, beetje zuur erin is lekker

Hangt ook af wanneer je een wijn drinkt of met wat
Een lekkere witte elzas is heerlijk bij de zuurkool of boerenkool kan ik je vertellen... En inderdaad, een lekkere vollere rode wijn bij de biefstuk. Of zo'n lekkere sappige Italiaanse montepulciano bij de pasta, ook jammie!
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 18 december 2008 @ 11:45:46 #53
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_64114238
Misschien moet je gewoon proeven
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  vrijdag 19 december 2008 @ 13:11:14 #54
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_64147777
Ik vind de meeste wijnen die uit Chili komen, en hoofdzakelijk van de Merlot druif zijn gemaakt, zeer goed te pruimen bij pasta/pizza en gewoon 's avonds om te slobberen.
Bij de Dirk, Nr7, paars-wit etiket, merlot uit Chili, 3,99 of zo, prima te doen.
Bij de AH, frontera, merlot uit Chili, 3,69 of 99, ook heel lekker.

Cabernet Suavignon wijnen zijn vaak wat zwaarder, dat past beter bij een stevig stukje vlees.
Beaujolais Primeur....maagzuur spul. best lekker, maar niet meer dan een glas of twee of je krijgt spijt.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_64228681
quote:
Op maandag 15 december 2008 23:34 schreef marcel-o het volgende:
Ik drink gewoon witte Lambrusco.
dat gaat als limonade weg
Dit is een wijn topic, geen sevenup met extra suiker en een beetje alcohol topic...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_64235462
quote:
Op maandag 22 december 2008 00:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dit is een wijn topic, geen sevenup met extra suiker en een beetje alcohol topic...
Naja, het is tenminste nog geen canei of alte weintradition..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_64492691
paultjuhhh, in de Glamour van december stond een handig overzicht over hoe wijn te kiezen.

Mensen met een voorkeur voor wijn .
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_64496549
quote:
Op maandag 22 december 2008 08:39 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Naja, het is tenminste nog geen canei of alte weintradition..
Ik vind lambrusco wel in die categorie vallen hoor.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 30 december 2008 @ 13:42:41 #59
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_64496974
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 13:26 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik vind lambrusco wel in die categorie vallen hoor.
Hoewel er ook gewoon goede en lekkere Lambruscos zijn en die staan niet voor ¤2,99 bij de Supermarkt...
pi_64497613
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 13:42 schreef travelman het volgende:

[..]

Hoewel er ook gewoon goede en lekkere Lambruscos zijn en die staan niet voor ¤2,99 bij de Supermarkt...
Inderdaad, maar je kan best voor een euro of 5 lekker slagen in de supermarkt.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_64507863
Ik ben begonnen met alle druivensoorten puur te proberen (cepage). Het valt me wel op dat er duidelijk een scheiding is tussen New(alles buiten europa bout gezegd) & Old world wijn, New zet op het etiket (adverteerd met) de druivensoort, en Old voornamelijk met de terroir, oftewel waar de wijn vandaan komt. Duidelijk ook te merken aan de vele DOC, AOC, DO etcetera aanduidingen.

Ik heb nu al gehad:
rood:
Cabernet Sauvignon
Merlot
Pinotage
Carmenere
Sangiovese

wit:
Chardonnay
Chenin blanc
Sauvignon blanc

(daarvoor ook zat andere gedronken, maar die waren voornamelijk old world, uit de relatiegeschenken collectie van m'n vader, zeker niet verkeerd hoor, S. emillion g.c. etc.)

Van wijn wordt je zo heerlijk drowsy...
pi_64563831
quote:
Op maandag 15 december 2008 23:58 schreef Painted_Horse het volgende:

[..]

Ik ben zelf gewoon niet zo kapot van Franse wijn, maar dat blijft natuurlijk een kwestie van smaak.
Frankrijk is als wijnland al lang en breed ingehaald door oa de landen die ik net noemde.
Daar valt veel discussie over te voeren. De nieuwe wereld produceert tegenwoordig wel veel, maar het is toch met name goedkoop geproduceerde massawijn van druivenrassen die daar van oorsprong niet voorkomen, zonder terroirexpressie, gerijpt op staal en dan met een houtsmaakje wat eraan gegeven wordt door er houtsnippers in te weken. Daar word ik dus echt niet blij van.

[ Bericht 0% gewijzigd door Maeghan op 02-01-2009 19:32:58 ]
Sanity is (not) statistical
pi_64589422
quote:
Op donderdag 1 januari 2009 20:44 schreef Maeghan het volgende:

[..]

Daar valt veel discussie over te voeren. De nieuwe wereld produceert tegenwoordig wel veel, maar het is toch met name goedkoop geproduceerde massawijn van druivenrassen die daar van oorsprong niet voorkomen, zonder terroirexpressie, gerijpt op staal en dan met een houtsmaakje wat eraan gegeven wordt door er houtsnippers in te weken. Daar word ik dus echt niet blij van.
Mijn wijn ontdekking van dit jaar was de Languedoc. Vroeger kwam daar slobberwijn vandaan, maar ik heb er heel lekkere wijn gedronken. Ik had wel gelezen dat er hard gewerkt werd, maar het was echt een leuke verrassing.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_64756872
Laatst deze geprobeerd:

Bodegas Santa Ana uit Argentinië. Erg lekker.
I HATE MUSIC
pi_64759197
Ik ben sowieso erg te spreken over zuid Amerikaanse wijnen

edit: Uiteraard Argento, een argentijnse::




Uit Chili de Gato Negro:


Mn favoriete Rosé is een spaanse, Barcello:


[ Bericht 35% gewijzigd door LeeHarveyOswald op 07-01-2009 09:24:06 ]
La derecha oprime, la izquierda libera
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 13 februari 2010 @ 15:06:47 #66
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_77954677
Ik heb nu dus zoeen huiswijn in huis van c1000
rood
halfzoet sappig en fruitig
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_77965368
quote:
Op zaterdag 13 februari 2010 15:06 schreef Paul het volgende:
Ik heb nu dus zoeen huiswijn in huis van c1000
rood
halfzoet sappig en fruitig

Waar ga je de wijn bij drinken?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_77983798
ik vind de cabernet sauvignon van Frontera wel lekker bij het eten, en ik had laatst een Negroamaro del Salento, 'Domiziano' en die is erg drinkbaar, ook als je niet van rode wijn houdt. Die ging in een keer op Verder heb ik laatst in de aanbieding een doos Berberana gehaald, tempranillo. Die is ook lekker.

Ik vind zelf de temperatuur van de wijn echter net zo belangrijk als de wijn zelf. Te koud is niet lekker.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 14 februari 2010 @ 16:14:29 #69
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_77986318
Rode wijn moet je toch helemaal niet gekoeld bewaren ?
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_77986452
Kamertemperatuur, wat voor rood meestal genoemd wordt, is grofweg tussen de 18-20 graden, dus in de zomer zou je een rode wijn best even in de koelkast kunnen leggen..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 17 februari 2010 @ 16:56:33 #71
288730 Zooootje
is messing up her life!
pi_78105968
Nou, nu het topic toch gekicked is..

Ik eet straks een tomaten-geitenkaastaart in een korstdeeg met basilicum en knoflook. Wat voor supermarktwijn zal ik daar zodadelijk eens bij gaan kopen?
Let me see you stripped down to the bone
pi_78106555
Wat dacht je van een shiraz/syrah&cabernet-sauvignon blend uit een van de nieuwe wijn landen?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 1 september 2010 @ 23:26:49 #74
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_85969980
Jawel, ik heb nou prikkelwijn geprobeerd:

Rode wijn met prikkels

:D
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_85986613
Ik ben ook zeker geen wijnkenner, maar wat ik altijd geleerd heb is dat wil je makkelijk een franse kwaliteitswijn herkennen je moet letten of het een appelation controlee is. Een soort Frans keurmerk voor wijn, voor exacte uitleg zie deze wiki.
pi_86171185
Dat het een Appellation d'origine contrôlée is, zegt helaas niet zoveel over de kwaliteit van een wijn. Het zegt alleen iets over bijvoorbeeld het aantal aangeplante wijnstokken, minimum alcoholgehalte, maximum opbrengst, verbouwingsmethode, snoeien, wijnbereiding en etiket. Je kan vrij makkelijk aan alle voorwaarden voldoen en nog steeds een belabberde wijn maken.
Aldus.
pi_86171416
Overigens wordt ook met dat soort keurmerken gerotzooid in de marge, er is een hele poos gedonder geweest over bijvoorbeeld de Italiaanse brunello wijnen, nu lijkt dat uiteindelijk mee te vallen, maar de aldi heeft er eentje van verkocht tegen een echt verdacht lage prijs, en waarvan het wijndomein niet terug te vinden was bij de controlerende instantie.

Dat soort kreten zijn enkel een houvast, maar zeker niet zaligmakend. Zo maakt Penfolds in Australië naast hun betaalbare series, ook een paar topwijnen, zonder al te veel van dat soort keurmerken.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')