waarom maak je niet 1 tartaar van alledrie? tenzij je ze persé wilt laten kiezen:)quote:Op donderdag 18 december 2008 14:45 schreef Joene het volgende:
ah dit topic !
Voorgerecht : Tartaartje van tonijn / haring of verse zalm (keuze).
Champignons in bierbeslag erbij? Of een ratatouille?quote:Op zaterdag 20 december 2008 19:11 schreef L-Kloon het volgende:
Potvur! Ik zit met een vegetariër.... Ik wil een soort van buffetachtige opstelling (maar dan wel aan tafel) met allerlei ouderwets kersteten. Ws Rollade, Rosbief, misschien kalkoen, met cranberries, stoofpeertjes, kastanjepurree, maar ik kan gewoon niets vegetarisch verzinnen dat daar in past. Ze eet overigens wel vis, maar dan blijft het probleem. Lekker tonijn met cranberries en stoofpeertjes... :S
Rollade, rosbief en kalkoen er gewoon in houden, zorgen dat je de cranberries, stoofpeertjes en kastanjepuree vegetarisch houdt en er nog een of twee vegetarische bijgerechten bij doen zodat zij ook ruim voldoende keus heeft.quote:Op zaterdag 20 december 2008 19:11 schreef L-Kloon het volgende:
Potvur! Ik zit met een vegetariër.... Ik wil een soort van buffetachtige opstelling (maar dan wel aan tafel) met allerlei ouderwets kersteten. Ws Rollade, Rosbief, misschien kalkoen, met cranberries, stoofpeertjes, kastanjepurree, maar ik kan gewoon niets vegetarisch verzinnen dat daar in past. Ze eet overigens wel vis, maar dan blijft het probleem. Lekker tonijn met cranberries en stoofpeertjes... :S
Serveer stoofpeertjes en aardappelpuree bij je wild. Het past er perfect bij en je kunt het kant en klaar kopen en achteraf beweren dat je het zelf gemaakt hebt (mocht je dat willen). Wat betreft voorgerecht, dit deed ik vorig jaar met kerst:quote:Op zaterdag 20 december 2008 18:30 schreef Fused het volgende:
Ìk heb me er een beetje in laten lopen en ben nu 'verplicht' voor het kerstdiner te zorgen, tijd zat dat zal het probleem niet zijn, maar ehm... ik kook/bak/... nooit (eet bijna altijd buiten de deur en als ik thuis ben is het beperkt tot simpele dingen). Zal een lekkere uitdaging worden dus (gelukkig maar 4 personen)... heb nog geen idee wat te maken.
Zat voor het hoofdgerecht zelf te denken aan iets van hert maar heb ben er nog niet uit wat voor groente erbij te doen, daarnaast moet er ook nog in ieder geval een voor- en nagerecht bij komen, iemand misschien tips/recepten wat lekker is om te maken (niet te moeilijk graag), alle hulp is welkom!
Makkelijke uitwegen zoals gourmet begin ik niet aan want dan moet ik het de rest van het jaar aanhoren + dat dat elders voor de 2e dag al op het schema staat (hoef ik niet voor te zorgen maar heb het zo half/half vernomen).
Ik heb precies hetzelfde probleem Wat betreft de Indische keuken weet ik me nu ook met groente wel te redden, maar ik weet nog niet hoe ik groente op een Hollandse manier wat interessanter kan maken. Misschien kan je ook stoofpeertjes maken? Wat je ook kunt doen als het niet teveel stijlbreuk oplevert (of als je het geen bal kan schelen) is sajoer of sambal goreng maken. Dat zijn twee Indische methodes om groente klaar te maken. Als je interesse hebt kan ik je wel een recept geven.quote:Op zaterdag 20 december 2008 19:58 schreef L-Kloon het volgende:
Black_Tulip, doe eens een suggestie voor die 1 of 2 vegetarische recepten? Ik ben een echte vleeseter, groenten e.d. doen me niets... Meer noodzakelijk kwaad dan dat ik er echt gevoel bij heb zeg maar.
Maak gevulde champignons\ portobello's met wat geitenkaas e.d. ziet er leuk uit, is niet heel veel werk en is ook een echt alternatief voor het vlees dat je op tafel zet, alleen groenten is ook zo lullig m.i.quote:Op zaterdag 20 december 2008 19:58 schreef L-Kloon het volgende:
Een ratatouille erbij is een idee, Malo. Is dat nog lekker als ik het een dag van te voren maak en dan weer opwarm?
Champignons in bierbeslag klinkt ook goed, maar lijkt me te veel werk. Ik kook al voor 11 dus lullig maar die vegatarier moet er toch een beetje bij geklutst worden. Ik ga voor veel gerechten die ik van te voren kan klaarmaken, dus ik denk dat dat niet lekker is.
Black_Tulip, doe eens een suggestie voor die 1 of 2 vegetarische recepten? Ik ben een echte vleeseter, groenten e.d. doen me niets... Meer noodzakelijk kwaad dan dat ik er echt gevoel bij heb zeg maar.
MinderMutsig, kun je een grof recept neerzetten van je knoflooksoep? Ik denk dat ik die ook ga gebruiken in mijn menu!
Voor iedereen of alleen voor de vegetariërs?quote:Op zaterdag 20 december 2008 21:35 schreef L-Kloon het volgende:
Black tulip, kun je die recepten plaatsen? Het zou wel een beoorlijke stijlbreuk zijn, maar ja als ik toch niets kan bedenken, is dat een optie.
Ophelia, die portobello heb ik al als voorgerecht...
Allemaal simpel te maken en lekker.quote:Op zaterdag 20 december 2008 21:53 schreef _Ophelia_ het volgende:
gevulde pannenkoekjes oid, éénpersoons ovenschoteltjes, kleine quiches of bladerdeegtaartjes\ flapjes of pasteitjes, kaassouflé, gevulde vleestomaten\ paprika's?
Paddestoelenpastei is trouwens ook
Het is niet echt meer nodig volgens mij, gezien de andere tips in het topic, maar hier zijn de recepten. Veel ingrediënten zijn tegenwoordig gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar (het exotische schap is sindskort flink uitgebreid), maar toch raad ik je aan even naar de toko te gaan. Daar hebben ze gegarandeerd alles en kunnen ze je helpen met het bijeen zoeken van de ingrediënten.quote:Op zaterdag 20 december 2008 21:35 schreef L-Kloon het volgende:
Black tulip, kun je die recepten plaatsen? Het zou wel een beoorlijke stijlbreuk zijn, maar ja als ik toch niets kan bedenken, is dat een optie.
quote:Op zaterdag 20 december 2008 19:58 schreef L-Kloon het volgende:
MinderMutsig, kun je een grof recept neerzetten van je knoflooksoep? Ik denk dat ik die ook ga gebruiken in mijn menu!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |