abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74092274
quote:
Op maandag 8 december 2008 21:37 schreef Ex-Lekkerlander het volgende:

[..]

foto's liegen niet he?
Maar goed je kan ook het tegendeel beweren want het was niet voor niets een ambtenaar waar dat artikel over gaat Het ultieme bewijs dat je als ambtenaar geen hersens hoeft te hebben

Hier trouwens een link naar het originele artikel http://www.newscientist.c(...)-shocks-doctors.html
Heel bizar verhaal idd. Toch denk ik dat de hersenen de ziel maken door middel van chemische reacties die daar in plaats vinden (net zo dat drugs je tijdelijk van 'gedachten' veranderen). Bij deze man hebben de hersenen zich gewoon her gerangschikt zodat hij kon functioneren en nee hij was geen academicus, maar dat beetje hersenen is voldoende voor 'dom' werk.
pi_74100240
XBL: Koning Stoma
PSN: Koning_Stoma
pi_74305302
quote:
Eens even kijken....
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_74390283
Heel interessant onderwerp. Ongeveer een maand geleden heb ik, met een aantal anderen, hierover een wetenschapscafe georganiseerd (Cardiff University) met de naam "Personality; are we just a bag of chemicals". Wij hadden hier twee sprekers met een neuroscience-achtergrond, een voor de motie, een er tegen, en twee filosofen, een voor de motie, en een er tegen.

Hier kwamen ontzettend interessante discussies uit voort, al waren ze ook erg verwarrend. Wat ik zelf erg boeiend vond, waren de verschillende redeneringen. De twee voor de motie reduceerden alles inderdaad tot op het chemische niveau in onze hersenen (of zelfs theorien die de quantumfysica erbij betrekken). Een van de filosofen reduceerde de gedachte dat persoonlijkheid iets meer is dan chemische reacties, tot een "fictie", puur omdat we nog niet alles kunnen verklaren en daarvoor een "fictie" verzinnen, puur om ermee om te kunnen gaan.

Tegen de motie werd geopperd dat wij invloed hebben op onze omgeving, en onze omgeving op ons, en dat wij meer zijn dan de som van onze delen, en dus meer dan chemische reacties.dWat ik jammer vond is dat er weinig werd doorgediscussieerd over de "emergent properties" van de chemische reacties in de hersenen, aangezien dat wel degelijk een belangrijk punt is.

Nu bleek een groot deel van de discussie te gaan over de titel, met name de woorden "just" en "bag", aangezien de meesten het ermee eens waren dat wij meer zijn dan "just" chemische reacties en dat de chemische reacties tussen ONS en de omgeving erg belangrijk zijn bij het bepalen van onze persoonlijkheid. Het is jammer dat ik de samenvattingen hiervan kwijt ben, daar stonden enkele interessante punten in.

Maar goed, ons volgende wetenschapscafe gaat hier hopelijk mee door, en zal hopelijk meer focusen op bewustzijn, en verschillende staten van bewustzijn (zoals oa. spirituele ervaringen (en daarbij bv. de bevinding dat experts in meditatie hun hersenpatroon kunnen aanpassen)of religieuze ervaringen). Dus ik houd dit topic in de gaten.
  woensdag 4 november 2009 @ 19:23:49 #30
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_74395405
quote:
Op woensdag 4 november 2009 16:48 schreef xienix84 het volgende:
Heel interessant onderwerp. Ongeveer een maand geleden heb ik, met een aantal anderen, hierover een wetenschapscafe verhaal......
Gaaf man

Wat is jouw mening .. denken hierover ?
pi_74396608
Ik denk inderdaad dat wij slechts "onze hersenen" zijn. Alles is te reduceren tot verschillende connecties/chemische patronen in de hersenen. De manier waarop ons brein werkt bepaald onze persoonlijkheid. Een verschil in bepaalde chemische patronen (individuele verschillen, of dmv pharmacologie) uit zich in een verschil in persoonlijkheid. Nu ga ik niet zover om ons "just a bag" te noemen, aangezien onze omgeving (zowel onze belevenis als sociale contacten) hier uiteraard een groot effect op hebben.

Het is op dit moment alleen nog niet volledig verklaard hoe onze omgeving een effect op het brein heeft. We weten (tot op een bepaald punt) hoe onze zintuigen werken en hoe onze sensaties worden vertaald naar neurale patronen, en dat verschil in stimulatie veranderingen in de hersenen laat zien. Epigenetica laat zien hoe invloeden van buitenaf de expressie van genen kan beinvloeden. Het is aan te nemen dat ook meer complexe ervaringen hun effect hebben op de processen in de hersenen (en zodoende hoe een ervaring in jongere jaren een effect heeft op het gedrag later in het leven). En er is steeds meer bewijs dat bepaalde spirituele ervaringen etc. kunnen worden verklaard door verschillen in breinchemie/activiteit.

Maar hoe hoger we de cognitieve ladder opgaan, hoe lastiger 't wordt om voor te stellen hoe bepaalde zaken (complexe sociale zaken/cultuur etc) die chemie beinvloeden. Ik ben er van overtuigd dat het op die manier gebeurt, maar hoe is nog onbekend.

Ik denk alleen dat wij ons bewustzijn van het hebben van een persoonlijkheid niet zomaar weg kunnen doen. Die chemische patronen stellen ons in staat te denken over wat wij denken en anderen denken en hoe wij actie ondernemen en hoe wij ons voelen en kunnen terugkijken, of onszelf en anderen kunnen beoordelen; dit is zo'n emergent property (sorry voor mijn vele gebruik van Engelse woorden) dat onderliggend is aan die chemie en belangrijk, dit zorgt ervoor dat wij er mee om kunnen gaan, er woorden aan kunnen geven. Dit stelt ons in staat als individu en maatschappij te functioneren. Zonder een concept als persoonlijkheid, zou dit niet kunnen.

Interessante zaak: ik was twee weken geleden op een congres in de VS, waar ik iemand ontmoette die als neuroloog meewerkt aan belangrijke rechtszaken. Hij vertelde dat sindskort fMRI (of andere neuroimaging) gebruikt wordt als bewijs. Hij was op dit moment bezig met een zaak waarbij ze probeerden een psychopaat van deathrow af te krijgen, en levenslang te geven. Hij vertelde dat de gevangene echt geen idee had van goed/slecht en ook erg normaal overal over praatte (en ik kreeg de kriebels van die verhalen, PFOE). Dus in die zin wordt moraliteit zeker bepaald door onze hersenen. Maar moraliteit is dan weer een ander onderwerp....
  woensdag 4 november 2009 @ 20:08:47 #32
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_74397320
quote:
Op woensdag 4 november 2009 19:50 schreef xienix84 het volgende:En er is steeds meer bewijs dat bepaalde spirituele ervaringen etc. kunnen worden verklaard door verschillen in breinchemie/activiteit.
Ok. Je benaderd het dus wetenschappelijk duidelijk. Als je naar bepaalde zaken kijkt die je als nuchter mens niet kan verklaren en chemisch ook niet is er wel ruimte voor een andere visie ?
Ik ga meer filosofisch en theoretisch te werk als ik zulke zaken bekijk. In andere termen dan de voor ons bekende chemische verbindingen en moleculaire structuren.

Wat ik bijvoorbeeld erg opmerkelijk vind is dat mensen telepatisch op grote afstanden kunnen communiceren.
Wat er op lijkt dat er een bepaalde verbinding is tussen DNA strengen althans dat is mijn theorie.

Dit is waarschijnlijk de eerste stap voor de reguliere wetenschap om inzicht te krijgen in de diverse dimensies en wellicht andere intelligente entiteiten.
pi_74397924
Oe, heel interessant. Het is een begin zullen we zeggen! Gaaf. Zo vond ik What the Bleep do we Know, een erg goeie film.Veelal filosoferen over quantumfysics, en hoe onze gedachten de omgeving kunnen beinvloeden, dmv dimensies etc (ik weet er weinig van).

Wat ik interessant vind aan jouw visie is dat je er zowel over filosofeert en theoriseert, maar ook wel naar bewijs zoekt. Mooi is dat! Ik deel dat wel ja, ik sta zeker open naar nieuwe andere verklaringen, maar dan moet er wel een soort van verantwoording voor zijn.

Zelf zou ik graag kijken naar meditatie, en hoe de chemie daarmee correleert. Wat betreft filosofie en wetenschap -misschien off topic- ik denk dat het belangrijk is dat die twee samen blijven gaan. Dat merkte ik tijdens ons wetenschapscafe, waar veel filosofie studenten waren, maar sowieso. Je moet weten wat de gedachte achter je onderzoek is, wat de implicaties kunnen zijn etc.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 4 november 2009 @ 21:17:08 #34
862 Arcee
Look closer
pi_74400374
Nu op Nederland 2 over dit soort dingen.
quote:
20.50-21.30 uur DE BOVENKAMER

Jan Jaap van der Wal ontvangt onze
belangrijkste wetenschappers en vraagt
net zo lang door totdat hij ze snapt.
In een half uur alles wat je moet weten
over grote onderwerpen.Aflevering 1.

Te gast is hoogleraar en filosoof Bas
Haring.Hij praat ons bij over het
onderwerp denken.Besta je,omdat je
denkt? Wat is denken eigenlijk?
Je hebt je hersenen nodig,maar je
hersenen kunnen ook niet zonder jou.

Gebruik jij je hersenen of gebruiken je
hersenen jou?
Bijna afgelopen, maar is vast terug te vinden op Uitzendinggemist.
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 22 januari 2010 @ 23:27:03 #35
862 Arcee
Look closer
pi_77162775
Nu bij P&W op Nederland 1 hierover.

Ze hadden het net over Phineas Gage (zie OP).
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 23 mei 2010 @ 00:55:19 #36
862 Arcee
Look closer
pi_81779196
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
pi_81779905
Hmm als mensen weten we niet eens 100% hoe het leven werkt. Dus ook niet of deze ziel wel te zien of te vinden valt ? Wat als de ''ziel'' iets is wat niet in de boekjes staat ?
pi_81781628
quote:
Op woensdag 4 november 2009 19:50 schreef xienix84 het volgende:
Ik denk inderdaad dat wij slechts "onze hersenen" zijn. Alles is te reduceren tot verschillende connecties/chemische patronen in de hersenen. De manier waarop ons brein werkt bepaald onze persoonlijkheid. Een verschil in bepaalde chemische patronen (individuele verschillen, of dmv pharmacologie) uit zich in een verschil in persoonlijkheid.
Ik ben hier niet van overtuigd. Lichaam en geest kunnen elkaar beinvloeden. Door je boos te maken, wordt er bijvoorbeeld adrenaline vrijgemaakt. Aan de andere kant kun je genetisch zo in elkaar zitten dat je lichaam makkelijker adrenaline aanmaakt dan een ander persoon.

Wanneer je puur naar de wetenschap kijkt, dan zijn mensen nogal geneigd om te zeggen dat het begint bij de materie. Dat is begrijpelijk, omdat we geen tastbaar bewijs hebben van de geest. Maar kun je tastbaar bewijs hebben van iets dat niet tastbaar is.

Mensen zijn nogal snel geneigd om materie als leidend te zien omdat ze bij het andere zich niets kunnen voorstellen. Maar kijk eens naar anti-materie of donkere materie of donkere energie. Allemaal behoorlijk exotische dingen die in ons universum bestaan. Ik sluit daarom ook niet uit dat er iets niet tastbaars kan zijn dat ook onderdeel is van onze wereld. Dit niet tastbare zou bewustzijn kunnen heten en bewustzijn bestaat dan in verschillende concentraties, net zoals dat met materie zo is.

Wanneer bij een bepaald gedrag bepaalde chemische processen te zien zijn, wil dat niet zeggen dat deze processen leidend zijn. Bij Bijna dood ervaringen schijnt DMT een grote rol te spelen en sommigen mensen zeggen dan dat de ervaring gecreerd wordt door DMT. Maar de stof DMT kan natuurlijk ook voor een soort van opening in het bewustzijn zorgen. In deze visie wordt bewustzijn gecontroleerd, in bedwang gehouden door chemie, maar wordt bewustzijn niet opgewekt door chemie.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_81784230
quote:
Op zondag 23 mei 2010 04:27 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Ik ben hier niet van overtuigd. Lichaam en geest kunnen elkaar beinvloeden. Door je boos te maken, wordt er bijvoorbeeld adrenaline vrijgemaakt. Aan de andere kant kun je genetisch zo in elkaar zitten dat je lichaam makkelijker adrenaline aanmaakt dan een ander persoon.

Wanneer je puur naar de wetenschap kijkt, dan zijn mensen nogal geneigd om te zeggen dat het begint bij de materie. Dat is begrijpelijk, omdat we geen tastbaar bewijs hebben van de geest. Maar kun je tastbaar bewijs hebben van iets dat niet tastbaar is.

Mensen zijn nogal snel geneigd om materie als leidend te zien omdat ze bij het andere zich niets kunnen voorstellen. Maar kijk eens naar anti-materie of donkere materie of donkere energie. Allemaal behoorlijk exotische dingen die in ons universum bestaan. Ik sluit daarom ook niet uit dat er iets niet tastbaars kan zijn dat ook onderdeel is van onze wereld. Dit niet tastbare zou bewustzijn kunnen heten en bewustzijn bestaat dan in verschillende concentraties, net zoals dat met materie zo is.

Wanneer bij een bepaald gedrag bepaalde chemische processen te zien zijn, wil dat niet zeggen dat deze processen leidend zijn. Bij Bijna dood ervaringen schijnt DMT een grote rol te spelen en sommigen mensen zeggen dan dat de ervaring gecreerd wordt door DMT. Maar de stof DMT kan natuurlijk ook voor een soort van opening in het bewustzijn zorgen. In deze visie wordt bewustzijn gecontroleerd, in bedwang gehouden door chemie, maar wordt bewustzijn niet opgewekt door chemie.
Misschien een beetje flauw om met enkel een linkje te reageren, maar toch: je kent hem waarschijnlijk wel, Ockhams scheermes. Natuurlijk kun je niets uitsluiten, maar waarom het bestaan van een ziel aannemen als daar geen goede reden voor is?
.
pi_81791203
quote:
Op zondag 23 mei 2010 11:04 schreef Toet het volgende:

[..]

Misschien een beetje flauw om met enkel een linkje te reageren, maar toch: je kent hem waarschijnlijk wel, Ockhams scheermes. Natuurlijk kun je niets uitsluiten, maar waarom het bestaan van een ziel aannemen als daar geen goede reden voor is?
Er is wel zeker een goede reden, de ziel is de hoeksteen van de maatschappij.
Het is wat de mens werkelijk is, ons lichaam is het vervoermiddel en het gereedschap in een.
Door onwetendheid over de ziel zal de behoeftes van de lichaam de keuzes van mensen beïnvloeden.
Kijk de geschiedenis, elke gebeurtenis is veroorzaakt doordat iemand beïnvloed werd door zijn emoties/gevoelens... elke gebeurtenis.
Of het nou ging om macht, haat, angst ,verdriet, wraak, lust, discriminatie, racisme en wanhoop.

De gevestigde orde in elke maatschappij heeft altijd geprobeerd de problemen van mensen op wetenschappelijke manieren op te lossen.
Wetenschappelijk in de zin van kijken naar de feiten en daarop reageren.
En aan de ene kant is het goed om naar de feiten te kijken maar ik zie het niet als een leidingdraad in het leven.

Ik zie het leven als een grote leg puzzel wat uit elkaar ligt.
Je moet als ware de puzzelstukjes bij elkaar leggen om een beter beeld te krijgen en uiteindelijk krijg je een goed beeld als de puzzel klaar is.
Sommige vragen in het leven zijn niet te zien door enkel naar bepaalde puzzelstukjes te kijken, je zou ze moeten combineren met andere stukjes om vragen te beantwoorden.
Vragen over de ziel is er zo een.

Kan je de ziel zien/ voelen/ ruiken/ waarnemen/ ervaren ?
Nee.. dan bestaat het niet en dat zegt de wetenschap.

Maar de mens is meer dan alleen iets kunnen zien/ voelen / ruiken/ waarnemen en iets kunnen ervaren.
Er zijn vragen over de mens die de wetenschap niet kan beantwoorden, dus word het of genegeerd of weggestopt.

Bijv P.O.S.T waar veel veteranen wereldwijd en in alle eeuwen last van hebben.
Het enige wat de wetenschap er tegen kan doen is medicijnen geven, of veteranen met soortgenoten laten praten of gewoon negeren.
Er zijn veteranen die nog op een 80 ste nog precies weten hoe een bepaalde dag in hun leven is gegaan, het moment dat ze eraan denken schieten de tranen in hun ogen.
De wetenschap heeft daar geen antwoord op.
Post kan voorkomen bij elk mens die ooit een onmenselijke situatie heeft gezien of meegemaakt.
De genezing vereist om naar de ziel van de mens te kijken, wat de wetenschap natuurlijk ontkent waardoor de mensen niet correct geholpen kunnen worden.
Dus word het maar afgekocht met een klein bedrag,medicijnen en praten met soortgenoten en psychiaters.

Post is het gevolg van een reactie wat van binnenuit gegeven word, je binneste of ziel/geest of hoe je het wilt noemen is het niet mee eens met wat je hebt gezien of hebt gedaan.
Alles wat je mee maakt word op geslagen op je ziel, in je geweten... wat eigenlijk afkomt van GIJ-weten.
Dus wat je ook doet, je hebt altijd een getuige en dat is jezelf.
Als je iets doet wat onmenselijk is dan zal het pure wat in je zit daarop protesteren en je zal het effect voelen in je lichaam.
Daarom voel je vaak slecht als je iemand iets slecht hebt gedaan.
Dit zal zo blijven totdat je oprecht naar jezelf kijkt en naar de feiten kijkt en jezelf vergeeft en kiest voor verandering en dan zal je rust krijgen.

Wat op je geweten zit hoeft niet altijd slecht te zijn, het slaat echt alles op.
Het kan je energie geven als je iets goeds op je geweten hebt, maar het kan ook energie zuigend zijn als je iets slechts op je geweten hebt zitten.
Wel eens bij stil gestaan waarom iets goeds aanvoelt als je iets goeds doet?

Als een ziel rust heeft dan zal zijn lichaam daarop reageren en de rust ervaren, als een ziel geen rust heeft dan zal de lichaam ook geen rust krijgen.
Doordat de wetenschap een ziel niet herkent zal het daarom ook nooit volledig de mens kunnen laten rusten, alleen door medicijnen kunnen ze verschillende zenuwen rust geven.
Of er word aangeboden om op een vakantie te gaan ofzo, en dat terwijl je overal jezelf mee naar toe neemt.
Dat is niet de oplossing van het ware probleem.

De ziel geeft opdrachten aan de hersenen en die zullen het verwerken, dat kan een positief of negatief gevoel zijn.
Het ligt aan de keuzes die wij hebben gemaakt die zullen bepalen welke dat zijn.
Door bewustwording over deze manier van werken en daarna zelf te kiezen voor welke optie je het beste vind is pas echt de vrije wil.

Niet dat de ziel negatieve zaken doorgeeft ,het zijn signalen om aan te tonen dat je afwijkt van de norm die de mens hoort te hanteren. ( en wat de norm is is een ander topic )
Elk mens is verbonden aan elkaar zoals de zonnestralen van de zon.
Wanneer iemand een ander mens iets aan doet dan zal die persoon signalen krijgen dat hij iets heeft gedaan wat niet hoort.
Deze signalen blijven komen totdat die persoon er iets aan doet.
Alleen door het zuiveren van de ziel is de oplossing van problemen bij mensen.
Jammer genoeg erkent de wetenschap de ziel niet en doordat veel mensen blindelings de wetenschap volgen, zullen veel mensen tot hun dood de verschrikkingen uit hun leven elke dag keer op keer herleven.

Er zijn dus ontelbare redenen om aan te nemen dat er een ziel is, alleen de een vind ze goede redenen en de ander vind het onzin.
  zondag 23 mei 2010 @ 15:22:28 #41
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_81791691
quote:
Op zondag 23 mei 2010 15:05 schreef sinzzer het volgende:

[..]

Er is wel zeker een goede reden, de ziel is de hoeksteen van de maatschappij.
Dat is geen reden om iets aan te nemen, dat is wensdenken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_81791854
quote:
Op zondag 23 mei 2010 15:22 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat is geen reden om iets aan te nemen, dat is wensdenken.
Vanuit mijn visie is het een feit, dus genoeg om het aan te nemen als een goede reden maar misschien vanuit jou visie lijkt het op wensdenken.
De mens is de hoeksteen van een maatschappij, de ziel is in mijn ogen wie de mens werkelijk is.
  zondag 23 mei 2010 @ 21:02:43 #43
41885 kless
morgen? waarom niet overmorgen
pi_81803294
Een ander mooie Ghost in a Shell:

Van een Cell het DNA verwissellen en dan verder laten leven.
http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/science.1190719
Vrouwen moeten niet zeiken over hun uiterlijk. Met hun innerlijk is veel meer mis.
iGEM
  zondag 23 mei 2010 @ 23:08:54 #44
45180 Dennis_enzo
Geen usericon nee
pi_81811725
quote:
Op zondag 23 mei 2010 15:28 schreef sinzzer het volgende:

[..]

Vanuit mijn visie is het een feit, dus genoeg om het aan te nemen als een goede reden maar misschien vanuit jou visie lijkt het op wensdenken.
De mens is de hoeksteen van een maatschappij, de ziel is in mijn ogen wie de mens werkelijk is.
Een feit is iets dat bewezen is, jouw visie is geen feit maar een geloof en/of theorie.
Ook geen sig dus
pi_81816243
quote:
Op zondag 23 mei 2010 23:08 schreef Dennis_enzo het volgende:

[..]

Een feit is iets dat bewezen is, jouw visie is geen feit maar een geloof en/of theorie.
Kijk als ik zeg dat het vanuit mijn visie een feit is, dan komt dat alleen door een gebeurtenis of situatie uit mijn realiteit of werkelijkheid.
Het is voor mij dus geen geloof, maar voor een ander een theorie.
Als ik een standpunt verdedig uit een of andere religie, dan zou ik dat zeker erbij vertellen.
Maar mijn argumenten komen niet uit een of andere religie, ze komen door mijn visie of door mijn realiteit.
Mijn visie als een feit claimen is een beetje naïef en heb ik volgens mij nergens beweerd.
Even voor de duidelijkheid, naïef slaat op mij en niet op jou reply.

[ Bericht 4% gewijzigd door sinzzer op 24-05-2010 01:26:38 ]
pi_81817816
quote:
Op zondag 23 mei 2010 11:04 schreef Toet het volgende:

[..]

Misschien een beetje flauw om met enkel een linkje te reageren, maar toch: je kent hem waarschijnlijk wel, Ockhams scheermes. Natuurlijk kun je niets uitsluiten, maar waarom het bestaan van een ziel aannemen als daar geen goede reden voor is?
Nou bij het begrip ziel kan ik mij weinig voorstellen. Daar ging mijn post ook eigenlijk niet over. Ik heb het meer over iets niet tastbaars in de zin van informatie. Informatie is niet tastbaar, maar toch is het er en samen met materie zijn het de bouwstenen van onze wereld.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_81817961
quote:
Op zondag 23 mei 2010 15:05 schreef sinzzer het volgende:
....

Bijv P.O.S.T waar veel veteranen wereldwijd en in alle eeuwen last van hebben.
Het enige wat de wetenschap er tegen kan doen is medicijnen geven, of veteranen met soortgenoten laten praten of gewoon negeren.
Er zijn veteranen die nog op een 80 ste nog precies weten hoe een bepaalde dag in hun leven is gegaan, het moment dat ze eraan denken schieten de tranen in hun ogen.
De wetenschap heeft daar geen antwoord op.
Post kan voorkomen bij elk mens die ooit een onmenselijke situatie heeft gezien of meegemaakt.
De genezing vereist om naar de ziel van de mens te kijken, wat de wetenschap natuurlijk ontkent waardoor de mensen niet correct geholpen kunnen worden.
Dus word het maar afgekocht met een klein bedrag,medicijnen en praten met soortgenoten en psychiaters.

...
Hier zat ik vandaag nog over na te denken. Door de wetenschap hebben wij een enorme controle over de wereld om ons heen en ik zie deze controle alleen maar toenemen. Sneller dan het licht reizen zal op een dag vast wel een realiteit zijn.

Maar als het aankomt op de wereld van de geest, dan kan de wetenschap helemaal nog niet zoveel. Zou er ooit een moment komen waarop de wetenschap een kapotte geest kan repareren?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_81818302
quote:
Op maandag 24 mei 2010 01:52 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Maar als het aankomt op de wereld van de geest, dan kan de wetenschap helemaal nog niet zoveel. Zou er ooit een moment komen waarop de wetenschap een kapotte geest kan repareren?
De wetenschap kan wel kennis doorgeven maar uiteindelijk moet elke individu het zelf doen.
Alleen door keuzes te maken in het leven kan een geest hersteld worden.
Het probleem van de wetenschap is dat ze zich blijven vasthouden aan wat bewezen kan worden.
Ik denk dat door de overstap van bewijzen en verbeelding, de wetenschap dan naar een volgende level zou gaan waardoor misschien lichtsnelheid etc mogelijk word.
Logica brengt je van a naar b, verbeelding breng je overal. ( einstein )
  maandag 24 mei 2010 @ 09:50:26 #49
71624 pomtiedom
Shadow Soldier
pi_81821227
Had ik mijn visie op dze vraag reeds niet beantwoord?

Ow ja;
quote:
Als we de metafysische manier pakken zou je kunnen stellen dat alles wat je ziet, ruikt en hoort een interpreatie van je hersenen is. Feitelijk gesproken (en dit is mijn officiele standpunt) is het zo dat onze individuele persoonlijkheden gevormt worden door drie factoren:

- Genetische aanleg: Onze genen die we meekrijgen van geboorte zijn een soort 'pre-settings', ze bepalen ons uiterlijk maar ook gedragskenmerken. Hoe snel worden we kwaad? Hoe snel vestigen we meningen? en ze interreageren met erlkaar. Sommige instellingen kunnen anderen versterken of verzwakken.
- Afgelegde weg: Naast genetische aanleg is de afgelegde weg veranderdwoordelijk voor onze denkwijze op een bepaald moment. Waar zijn we opgegroeit? Hoe was onze omgeving? Wat hebben we meegemaakt? Deze ervaringen beinvloeden de initiele instellingen die we hebben meegekregen van de genetische aanleg.
- Huidige situatie Onze huidige situatie, de situatie waarin we een besliissing maken is een ongeloofelijke mengelmoes van alle drie de factoren. jij, andere mensen en dieren zijn ervan afhankelijk. Hoe voelen we ons? Hoe voelen andere zich? Hoe is het weer? iedere huidige situatie is het voorlopige eindresultaat van een ongeloofelijk web van afgelegde wegen die op zich weer bepaald zijn op het moment dat ze niet verleden waren maar huidige situaties en uiteindelijk zijn allemaal die wegen afhankelijk van de genetische aanleg (of de geologische als het een steen, water of aarde is bijvoorbeeld).

Uiteindelijk komt het erop neer dat onze hersenen niet toereikend geneog zijn om al die factoren bij te houden. Veel ervan zijn verborgen voor ons en een groot deel is gewoon onmogelijk om non-stop actief ind e gaten te houden. het enorme gat aan informatie vormt uiteindelijk de illusie van een geest of persoonlijkheid. In weze zijn we allemaal zoals amchines en ik kan je verzekeren dat geen enkel voorbeeld ontkomt aan die drie factoren. maar het feit blijft dat jij, als mens zijnde nooit kunt ontstijgen aan de illusie van bewustzijn, zelfs niet als je weet dat je gedachten een illusie zijn om het ontoereikende vermogen van de menselijke hersenen te compenseren.

Ergo; echt belangrijk is je vraag daarin niet, want zelfs met het antwoord maakt het geen verschil, je blijft hoe dan ook een mens en dus ontoereikend om ook ooit maar wat aan de waarheid te hebben. Alleen god mag stoicijns zijn en zelfs daar twijfel ik aan.
I mean no harm
pi_81834787
De ziel en het bewustzijn zijn in mijn ogen twee verschillende dingen. Volgens de meest geaccepteerde definitie moet de ziel beschikking hebben over een geheugen en persoonlijkheid, de ziel is daarom niets anders dan het ego. Je ego is opgebouwd uit ervaringen en genetische aanleg, het is dan vrij logisch om te veronderstellen dat de ziel sterfelijk is, aangezien conditionering e.d. plaats vindt binnen de hersenen.

Het bewustzijn is in mijn ogen niets anders dan een toestand van 'zijn'. Een observator van je identiteit/ego, emoties en waarneming. Nu is het vrij lastig om het bestaan van bewustzijn aan te tonen, omdat ten eerste bewustzijn een brede definitie heeft en tweede een metafysisch concept is wat hoogstwaarschijnlijk nooit 100 procent bewezen kan worden. Dat maakt het weer verleidelijk om aan te nemen dat het bewustzijn los staat van de materialistische wereld en in tegenstelling tot de ziel onsterfelijk is. De vraag is echter hoe en waar de interactie plaats vinden tussen het bewustzijn en het lichaam, en waarom?

De enigste manier om bewustzijn te 'bestuderen' is dmv introspectie.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')