abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 2 december 2008 @ 16:10:37 #1
73305 Stpan
Zullen wij laten hoo-ooren...
pi_63698546
Naam: Kevin Strootman
Geboortedatum: 13-02-1990
Positie: Linkshalf
Debuut: 15-02-2008 Ajax-Sparta (6-2) in de 57ste minuut ingevallen.



Een speler met een gouden linkervoet. Kan de bal neerleggen waar hij wil, en heeft het extra kenmerk wat het verschil maakt tussen een speler met een vermakelijke techniek, en een topper in spé: inzicht!

Al het hele seizoen valt op hoe gemakkelijk deze A-junior de linkshalfpositie opvult na het vertrek van Nourdin Boukhari. Afgelopen wedstrijd tegen NAC was wellicht zijn definitieve doorbraak. Een splijtende pass leidde de 2-0 in (via Falkenburg en Poepon). En zijn 3e vernietigende doelpoging was er één die Ten Rouwelaar slechts voorbij hoorde suizen.
Door goed positioneel opstellen van Strootman op het middenveld kon hij de bal afpakken van een NAC-speler, 1-2 met Arne Slot en snoeihard raak schieten.

Sinds David Mendes da Silva heb ik niet meer zo een begenadigd talent in een Sparta-shirt zien rondlopen. Maar dan oogt Strootman fysiek sterker, en heeft wat meer in het oog springende kwaliteiten (lange pass, schot) dan de controlerende kwaliteiten van Mendes.
quote:
Sparta verdient het mee te profiteren van transfer"
Strootman parel op Kasteel
ROTTERDAM - De jeugdopleiding van Sparta maakt z'n naam en faam weer waar en hoofdtrainer Foeke Booy durft mee te denken aan de toekomst van de club op de lange termijn. Koploper NAC werd met 4-0 de oren gewassen op Het Kasteel, met de middenvelders Kevin Strootman (18) en Erik Falkenburg (20) als aanjagers. Jongens uit de eigen opleiding en dit jaar doorgebroken omdat Booy gedwongen door blessures en verkopen het aandurfde die twee te brengen in plaats van te zeuren om aankopen. "Ik had wel wat van ze verwacht, maar de ontwikkeling gaat de laatste weken wel heel snel." En dan bracht Booy tegen NAC ook nog Joey Godee (19) en zaten Joshua John (20) en Cees Toet (21) nog naast hem op de bank. "Soms heb je zo'n lichting." AZ wil Strootman al aan het einde van dit seizoen overnemen.


Vooral Strootman - rapporteur Tinus Bosselaar gaf hem een 7,5 - is een klasse apart. Tegen NAC scoorde hij zijn eerste competitietreffer. Als 18-jarige is de A-junior al een complete speler, die over een paar jaar moeiteloos de vergelijking met Stijn Schaars van AZ doorstaat. Hij koppelt een fluwelen linkervoet aan een prima inzicht en een goede mentaliteit. Tegen NAC deed hij bijna niets fout. "Alleen wat steekballetjes gingen niet goed." Strootman is niet zo snel, maar handelt wel snel. "Hij is nooit snel geweest en omdat hij dat van jongs af aan compenseert met onder andere zijn inzicht, ondervindt hij daar geen last van", weet Booy.
"Ik voetbal vanaf m'n zesde bij Sparta. In de loop van tijd kon ik naar veel clubs zoals Ajax en Feyenoord, maar ik bleef Sparta trouw. Bij Ajax moest ik als 7-jarige in een gastgezin wonen. Dat zagen mijn ouders en ik niet zitten. Ik kwam daar in beeld na een open dag. Samen met mijn broer liep ik allerlei open dagen van profclubs af. Niet zozeer om er te gaan spelen, want ik voetbalde al bij Sparta, maar gewoon omdat we het grappig vonden om een hele dag bij die profclubs te spelen." Op 15 februari, twee dagen na zijn verjaardag, maakte hij in de Amsterdam ArenA tegen Ajax (6-2 verlies) zijn debuut en kwam tot drie duels vorig seizoen. Dit seizoen staat de teller op tien.
Met Strootman heeft Sparta een liefhebber pur sang in huis. Iemand ook met zelfkritiek, clubgevoel en iemand die open staat voor de mening van anderen. Zo ervoer Booy het zelf. "In de jeugdopleiding speelde hij als een klassieke nummer tien, maar ik dicht hem een grote carrière toe aan de bal en achter de bal. Hij moet het spel sturen in plaats van gestuurd worden." Strootman kan zich goed vinden in de gedachtegang van zijn trainer en ontwikkelt zich als een komeet. Sparta heeft zijn contract intussen opgewaardeerd en verlengd tot medio 2012. De parel gaat de eurorekening van Sparta binnen nu en anderhalf, hooguit tweeënhalf jaar flink spekken. "Daar heb ik helemaal geen probleem mee", aldus Strootman. "Vanaf mijn zesde jaar heeft Sparta in mij geïnvesteerd en ik vind het daarom volstrekt logisch dat zij ook profiteren van een transfer. Dat verdient de club." Booy: "Kevin weet precies wat hij wil. Hij is een dominante persoonlijkheid, binnen en buiten het veld. Als hij een fout maakt, wijst hij nimmer naar anderen. Met zijn spel en houding dwingt hij iets af in de spelersgroep.
Leeftijd telt dan niet. Het wordt geaccepteerd als hij verantwoordelijkheid neemt voor vrije trappen en corners en als hij spelers coacht." Het is duidelijk dat Booy in zijn sas is met Strootman en diens ontwikkeling. Inmiddels ontdekt de buitenwacht Strootman. "Interviews, televisieoptredens, ik krijg steeds meer verzoeken. Wel aardig, maar ik voetbal liever", zegt Strootman zelf. Sparta overwoog een persstop, maar als uitblinker bij Sparta-NAC werd hij van hot naar her gesleept. Booy: "Strootman gaat niet snel zweven en weet dat hij nog veel en hard moet werken. Nee, ik sluit een internationale carrière niet uit. Hij zit niet voor niets bij Oranje -19 jaar en vervult daar dezelfde rol als bij Sparta."

Bron: www.detelefgraaf.nl

Om maar eens een voorspelling te wagen voor zover dat voor een speler kan:
Korte termijn: Na volgende seizoen top-4 club.
Langere termijn: Champions League en 10x Oranje.

En dan hebben we alvast een topic wanneer deze korte en langere termijn achievements zullen plaatsvinden.
pi_63698699
Deze zag methodmich al aankomen als ik het goed heb.
  dinsdag 2 december 2008 @ 16:20:02 #3
73305 Stpan
Zullen wij laten hoo-ooren...
pi_63698801
Ja klopt, wilde dat nog in de OP zetten. Dat de methodmich de grootste fan is waarschijnlijk van FOK. En z'n 'ontdekker'.
  dinsdag 2 december 2008 @ 16:45:06 #4
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_63699578
Geweldige trap heeft dit jochie
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_63699681
en hij is pas ACHTTIEN JAAR OMG!

pi_63699800
Mooi doelpunt van het weekend.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_63700190
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 16:20 schreef Stpan het volgende:
Ja klopt, wilde dat nog in de OP zetten. Dat de methodmich de grootste fan is waarschijnlijk van FOK. En z'n 'ontdekker'.
Ach ja, als je Jong Sparta de laatste seizoenen regelmatig zag en hem ook, dan was het haast moeilijker om niet te zien dat dit een goede speler is. Maar hij haakt zelfs verbazend sneller aan dan ik had verwacht. En natuurlijk wel leuk dat hij ook echt doorbreekt nu.

Ik had verwacht dat hij nog wel meer moeite zou hebben in de omschakeling, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Al noemt hij dat zelf nog wel in VI, dat ie soms nog wel eens denkt: "Ik laat mijn mannetje wel lopen." Maar goed, dat kan snel verbeteren en dat zie ik wel goed komen.

Zeker mooi dat Booy hem, maar ook Falkenburg - die ik persoonlijk nog liever zie spelen, al heeft hij meer moeite dan Strootman om de stap al echt te zetten -, een kans heeft durven geven en gewoon laat staan.

Hopelijk blijft hij nog een tijdje bij Sparta, dan kan hij nog rustig doorrijpen en ook nog in de luwte zijn mindere wedstrijden spelen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_63701242
Mee eens. Een top 4 club volgend seizoen al, komt misschien nog nét iets te vroeg.
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
pi_63701709
Groot talent inderdaad... en pas 18 jaar.
"A little philosophy inclineth man's mind to atheism, but depth in philosophy bringeth man's minds about to religion." - Sir Francis Bacon
"Heb je vijanden lief, wees goed voor wie jullie haten." - Jezus
pi_63701734
Het plaatje in de OP doet het niet.
  dinsdag 2 december 2008 @ 18:11:13 #11
123545 DatMeenJeNiet
Mike Mampuya till i die O+
pi_63701998
Geweldige speler. Ik denk niet dat hij dit seizoen nog bij Sparta speelt. Een club als Twente, Heerenveen of Groningen zou wel wat voor hem zijn.

Maar wat een trap en wat een inzicht . Het enige nadeeltje aan hem is dat hij erg sloom is, al zal je dat voetballend niet eens merken, maar wel in de duels.
pi_63702053
Raar dat Feyenoord dit talentje nog niet eerder weggekaapt heeft van Spangen. Dan aankomende zomer maar.
Feyenoord!
"Feyenoord zit in mijn hart. Maar Feyenoord, dat zijn de mensen, dat zijn de supporters. Door hen ontstaat het Feyenoord-gevoel." Henk Fräser
  dinsdag 2 december 2008 @ 18:17:09 #13
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_63702160


Barcelona, let u even op. De nieuwe Ronald Koeman komt eraan.

[ Bericht 17% gewijzigd door Bayswater op 02-12-2008 18:26:53 ]
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
pi_63702683
Iemand nog een gifje/filmpje whatever van zijn doelpunt en doelpogingen van afgelopen weekend?
  dinsdag 2 december 2008 @ 19:49:19 #15
73305 Stpan
Zullen wij laten hoo-ooren...
pi_63704825
Hij heeft net z'n contract verlengd "om niet gratis de deur uit te lopen" zoals hij zelf zegt. Tot 2012. Sparta kan dus vragen wat ze willen, en subtoppers gaan nu zeker nog niet giga-bedragen neerleggen voor een speler wiens ware potentie nog moet blijken.
Goede zaak voor Sparta dus, die kunnen of eindelijk weer eens wat langer dan een half jaar genieten van een talent. Of flink cashen.
  woensdag 3 december 2008 @ 15:20:49 #16
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_63726635
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 18:17 schreef Bayswater het volgende:


Barcelona, let u even op. De nieuwe Ronald Koeman komt eraan.
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_65136674
Mooi stukje in AD / RD vandaag:
quote:
Hongerige Strootman al onmisbaar

Met zijn maatje Erik Falkenburg had hij het in december genoegzaam geconstateerd. Tegenstanders in de eredivisie roepen niet langer ‘let op die nummer 33 en 14’, maar noemen de talenten van Sparta keurig bij naam. De stormachtige ontwikkeling van het grote talent Kevin Strootman is de rest van de eredivisie niet ontgaan.

De Ridderkerker speelde een jaar geleden nog op zaterdagmiddag in het A1-elftal van trainer Jos van Eck, maar sinds het moment dat hij zijn eerste minuten bij de senioren mocht maken, raast hij met een sneltreinvaart omhoog in de pikorde.

,,Ik besef eigenlijk totaal niet dat het bijzonder is om zo jong al zoveel speeltijd te krijgen in de eredivisie,’’ zegt de linkspoot. ,,Ik krijg veel minuten, maar er is geen tijd om lang stil te staan bij een leuke wedstrijd. Voortdurend staat er weer een nieuwe wedstrijd voor de deur waar ik mijn volle aandacht op richt. Mijn moeder knipt alles uit wat er over mij wordt geschreven. Misschien moet ik er eens doorheen bladeren om te zien hoe snel het gaat.’’ Strootman is de groeibriljant op het Kasteel die op termijn de club mag verlaten voor een recordbedrag.

Op Nieuw Terbregge, waar de jeugdselecties dagelijks trainen, wisten ze al langer dat hij de vaandeldrager zou worden van een uiterst talentvolle lichting. De 18-jarige linkspoot droomde van een snelle doorbraak. ,,Mijn school heb ik een beetje verwaarloosd,’’ zegt Strootman. ,,Ik voelde dat ik profvoetballer zou kunnen worden. Toen ik als jonge scholier een stageplek moest vinden, vroeg ik of ik op het trainingscomplex stage mocht lopen. Hielp ik oma Ria en Hans van Os met het voorbereiden van de maaltijden voor het eerste elftal.

,,Ik speelde zelf al in het Nederlands jeugdelftal en ik keek mijn ogen uit als de spelers van het eerste elftal gingen eten. Het was de periode van trainer Mike Snoei en de spelers Mustapha, Koevermans en Van den Bergh. Die laatste was in december mijn directe tegenstander toen wij tegen Heracles speelden. Ja, in dat opzicht kun je wel stellen dat het snel gaat.’’

Zijn eerste interview bezorgde hem meer nervositeit dan het voetballen voor duizenden toeschouwers. Die onzekerheid ligt ver achter hem. ,,Ik wist toen niet wat ik moest zeggen, was bang dat ik dingen zou vertellen waar de club niet op zat te wachten.

,,Alles went, ook op dat vlak ontwikkel ik mezelf. Eigenlijk hoor ik van de buitenwacht alleen maar positieve reacties op mijn spel, al besef ik dat er ook tijden komen dat het anders wordt.’’

Zo vertelde Jan van Halst na de wedstrijd Sparta-Feyenoord dat Strootman ‘alles in zich heeft om de top te bereiken’. In de media wordt steeds vaker voorzichtig de vergelijking getrokken met de jonge Mark van Bommel, die bij Fortuna Sittard doorbrak.

Strootman lacht er om. Hij zat voor de buis toen Van Halst hem bewierookte en was verrast. ,,Dat was prachtig om te horen,’’ zegt hij. ,,En de vergelijking met Van Bommel? Een eer. Ik heb er geen invloed op, denk ik. Ik wil gewoon dagelijks beter worden. Mijn contract loopt tot 2012. In die periode wil ik steeds belangrijker worden voor Sparta.’’

Op televisie volgt hij alle competities. Strootman is een liefhebber. Iemand die zijn mondje roert. Als het spel dood ligt, zoekt hij Edouard Duplan op om hem uit te leggen wat hij wil en arbiter Michel Winter kreeg na afloop van het duel Willem II- Sparta voor hij het veld afliep een boze Strootman voor zich die de leidsman vertelde waar hij allemaal in de fout ging. ,,Ja, ik durf wel iets te zeggen. Dat heeft ook niet met leeftijd te maken. Bij Winter was ik boos en gefrustreerd, de situatie met Duplan is zeker niet bedoeld om arrogant iets te vertellen. De trainer verwacht ook dat wij, ondanks onze jeugdigheid, meedenken en meepraten. Dat doe ik dan ook.’’

Morgenmiddag tegen FC Groningen wil Sparta afstand nemen van de gevarenzone. Strootman beseft hoe belangrijk de herstart van de competitie is. ,,Omdat wij uit zo weinig punten pakken, moeten wij thuis wel winnen. Mijn persoonlijke doel is ook het doel van de club. Niet alleen thuis, maar ook in uitwedstrijden stabieler presteren en resultaten boeken. Die tijd is nu aangebroken.’’
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_65161024
Beter speelt hij een goeie wedstrijd morgen, voor het eerste in tijden (Volendam-thuis) dat ik weer naar Sparta ga


Van Bommel? Eerder een Ronald Koeman. Niet snel, niet al te technisch, maar een geweldig spelinzicht en lef om dat ook te tonen.

Nouja, niet echt lef van zijn kant, maar meer de lafheid van andere spelers die bij een middenmoter spelen: "oeh, een dieptepass, zou ik dat wel doen?" ...
pi_65161065
Hij pakt wel veel kaarten, valt me op.
That's all folks!
  zondag 18 januari 2009 @ 02:58:42 #20
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_65162262
morgen maar es zie wat we kunnuh
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  zondag 18 januari 2009 @ 05:30:02 #21
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_65163330
quote:
Op zondag 18 januari 2009 01:26 schreef -Vaduz- het volgende:
Hij pakt wel veel kaarten, valt me op.
Wilde Booy net gaan aankaarten bij Uilenberg.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
pi_65238949
quote:
Op zaterdag 17 januari 2009 11:38 schreef methodmich het volgende:
Mooi stukje in AD / RD vandaag:
[..]
Leuk stuk!
pi_65749486
Erg leuk voetballertje hoor . Tegen Feyenoord was ie ook erg aanwezig.
pi_65752489
Liep niet echt slim te voetballen anders..
pi_65765458
Gister was hij inderdaad niet zo bijster best, maar dat soort wedstrijden mogen er tussen zitten op zijn leeftijd. Wat hij over het algemeen dit seizoen laat zien is niet anders dan goed te noemen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')