abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 28 november 2008 @ 22:23:53 #1
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_63608132
Wie kan me wat suggesties aan de hand doen voor hapjes met een aziatische grondslag, die koud (als in: niet opgewarmd) kunnen worden geserveerd?

Kook/bakhandelingen tijdens de bereiding zijn uiteraard geen probleem, maar ze moeten mee naar een plaats waar geen mogelijkheid is om ze weer op te warmen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Beelzebufo op 28-11-2008 22:37:04 ]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  vrijdag 28 november 2008 @ 22:46:17 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63608914

Edamame, jonge sojaboontjes dus. (je eet alleen de erwtjes)
Erg lekker en hip.
Recept hier: http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/2244739883/


Spicy Sichuan Cucumber.
Recept hier: http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/2244726799/


Gemarmerde thee-eieren.
Recept hier: http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/2355916154


Bang bang chicken (alles koud)
Recept hier: http://kokrobin.wordpress.com/2008/06/17/bang-bang-chicken/


Cold and garlicky pork.
Recept hier: http://kokrobin.wordpress.com/2008/06/29/cold-pork/


Man & Wife Tongue slices
Recept hier: http://kokrobin.wordpress.com/2008/04/30/man-wife-slices/

Zo dan.
  vrijdag 28 november 2008 @ 22:47:51 #3
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_63608963
quote:
[b]Op Zo dan.
Heldin!

[ Bericht 0% gewijzigd door Beelzebufo op 29-11-2008 10:05:01 (Sorry voor de m/v verwarring...) ]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_63609251
in...Heldin!



Mooie foto's!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 29 november 2008 @ 00:03:20 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63611177
Zat later te denken, hij bedoelt vast heel andere dingen.
Maar ja, moet je maar duidelijker zijn, waarvoor het bedoeld is, situatieschets, mensen, budget, verwachtingen, dat soort dingen. Indisch, vietnamees, thais, chinees, japans, fusionhapjes? Canape dingetjes, 1 voorgerecht, koud buffet? Hoeveel mensen? Aan tafel? Hoeveel mensen aan 1 tafel? Ja, eigenlijk is het ondoenlijk op zo'n vaag verzoek te antwoorden he?
Maar ja, ik laat natuurlijk geen gelegenheid voorbij gaan om met mijn eigen recepten te spammen.
pi_63611426
Vinden wij heul nie erg hoor.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63611449
Sushi?
pi_63611500
Sushi is wel leuk maar ik vermoed dat, als er geen mogelijkheid is om het eten op te warmen, dat er dan ook geen of maar beperkte mogelijkheid is om eten goed te koelen. En dan is sushi niet echt een goed idee i.v.m. bederfelijkheid.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 29 november 2008 @ 01:01:14 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63612592
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 00:12 schreef MinderMutsig het volgende:
Vinden wij heul nie erg hoor.
Dank je.


En oh, sushi kan ik ook spammen! Hihi, heb ik toevallig gisteren gemaakt. Ik zweer het je!



Maar altijd meer werk dan je denkt. En je wilt dat ook niet een dag van tevoren maken, want vers is dat het lekkerst.
pi_63615260
Sushi is juist leuk knusselwerk voor je gasten (vind ik dan hè)

Waar kan je die edamame kopen? Dat wil ik wel eens klaarmaken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 29 november 2008 @ 10:08:40 #11
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_63615292
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 00:03 schreef RobinOok het volgende:
Zat later te denken, hij bedoelt vast heel andere dingen.
Maar ja, moet je maar duidelijker zijn, waarvoor het bedoeld is, situatieschets, mensen, budget, verwachtingen, dat soort dingen. Indisch, vietnamees, thais, chinees, japans, fusionhapjes? Canape dingetjes, 1 voorgerecht, koud buffet? Hoeveel mensen? Aan tafel? Hoeveel mensen aan 1 tafel? Ja, eigenlijk is het ondoenlijk op zo'n vaag verzoek te antwoorden he?
Maar ja, ik laat natuurlijk geen gelegenheid voorbij gaan om met mijn eigen recepten te spammen.
- Het betreft een zéér divers publiek
- Deze hapjes zijn een onderdeel van een grote geheel (BYOF idee)
- Geen al te extreme dingen, die zijn 'eng' (we hebben het hier over Westfriesen...)
- Geen specifiek thema.

Momenteel denk ik ernstig na over 'bang bang chicken'!
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  zaterdag 29 november 2008 @ 10:19:08 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63615371
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:04 schreef Isabeau het volgende:
Sushi is juist leuk knusselwerk voor je gasten (vind ik dan hè)

Waar kan je die edamame kopen? Dat wil ik wel eens klaarmaken.
In het vriesbak bij alle grote aziatische supermarkten (Oriental, Wah Nam, Cheung Kong enzo) maar volgens mij ook vaak bij de minder grote. Je moet even weten waar ze liggen.

Hier kun je meer lezen over jonge sojaboon peulen
  zaterdag 29 november 2008 @ 10:22:25 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63615393
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:08 schreef Beelzebufo het volgende:
Momenteel denk ik ernstig na over 'bang bang chicken'!
Als je dat zou maken moet je wel foto's maken en het even komen vertellen en laten zien he? Want dat vin'k leuk.

Misschien kan je er canape-achtige hapjes van maken. Een schijfje komkommer, of een dikker schijfje komkommer dat je een beetje uitholt. En dan wat kip erin. Sausje erover, pinda's, lente-ui, klaar. Ben je wel heel origineel, denk ik.
pi_63615589
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:19 schreef RobinOok het volgende:

In het vriesbak bij alle grote aziatische supermarkten (Oriental, Wah Nam, Cheung Kong enzo) maar volgens mij ook vaak bij de minder grote. Je moet even weten waar ze liggen.

Hier kun je meer lezen over jonge sojaboon peulen
..vriesvak, daar ging het al mis Ik ga de volgende keer dat ik in een grote toko kom direct kijken, bedankt
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 29 november 2008 @ 11:15:00 #15
3869 David
Drum the drums
pi_63615894
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:08 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

- Het betreft een zéér divers publiek
- Deze hapjes zijn een onderdeel van een grote geheel (BYOF idee)
- Geen al te extreme dingen, die zijn 'eng' (we hebben het hier over Westfriesen...)
- Geen specifiek thema.

Momenteel denk ik ernstig na over 'bang bang chicken'!
Aangezien het een divers publiek betreft, moet je misschien ook rekening houden met eventuele vegetariërs?
  zaterdag 29 november 2008 @ 12:10:11 #16
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_63616767
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 11:15 schreef David het volgende:

[..]

Aangezien het een divers publiek betreft, moet je misschien ook rekening houden met eventuele vegetariërs?
Ik ben niet de enige die eten meebrengt (zoals gezegd: het betreft min-of-meer een Bring Your Own Food). Anderen hebben al aangekondigd om vegetarier-geschikte dingen mee te nemen.

Maar toch goed dat je er even aan denkt.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_63618357
Op zich zou je ook nog aan samosa's of loempiatjes kunnen denken. Afhankelijk van de vulling kan je die prima koud serveren. Lekker chillidipje er bij..
  zaterdag 29 november 2008 @ 16:31:07 #18
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_63621061
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 13:49 schreef Sunnythesun het volgende:
Op zich zou je ook nog aan samosa's of loempiatjes kunnen denken. Afhankelijk van de vulling kan je die prima koud serveren. Lekker chillidipje er bij..
Heb ik inderdaad overwogen, maar dat is weer zo 'gewoontjes'.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_63621618
Niet met de juiste ingrediënten Shi-take's, waterkastanjes, wortel en kool + wat fijn kippevlees bijvoorbeeld. Goede kruiden er bij en het wordt een pakketje zoals je niet bij de chinees kan krijgen!
  zaterdag 29 november 2008 @ 17:08:28 #20
211347 Red_Cat
Je weet wel...
pi_63621649
Oeh ik zie Tong Dat is vet lekker
Ik kwam, ik zag en ik was pleite...
Rokers maken de keuze per definitie om eerder dood te gaan, dus waar maak jij je druk om
  zaterdag 29 november 2008 @ 22:35:15 #21
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_63628817
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 17:06 schreef Sunnythesun het volgende:
Niet met de juiste ingrediënten Shi-take's, waterkastanjes, wortel en kool + wat fijn kippevlees bijvoorbeeld. Goede kruiden er bij en het wordt een pakketje zoals je niet bij de chinees kan krijgen!
mmmmjaaaa? vertel eens verder?

[edit]
Ik ben redelijk handig in de keuken, maar sommige dingen zal ik toch echt een eerste keer moeten doen...
[/edit]

[ Bericht 8% gewijzigd door Beelzebufo op 29-11-2008 23:12:36 ]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_63666338
Vietnamese springrolls zijn ook een goede aanrader.



Rijstpapier met garnalen (of varkensvlees, bief, kip) , koriander, munt, tauge en/of sla wortels..
Dipsausjes erbij.. Lekker!

Or rauwe taiwanese springrolls met hoisin saus..

Of een Thaise vis salade.. Tod Yum Pla heet het geloof ik..

Koreanse Japchea (glasnoodle salade)

[ Bericht 11% gewijzigd door missy_c op 01-12-2008 13:29:30 ]
Life is short, eat dessert first.
  maandag 1 december 2008 @ 16:03:56 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_63670714
Dat tong-recept.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † maandag 1 december 2008 @ 23:44:15 #24
34726 Fratz
Max
pi_63684623
wow Robin, daar zitten lekkere suggesties bij!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  donderdag 18 december 2008 @ 10:26:12 #25
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_64112033
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 22:46 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Bang bang chicken (alles koud)
Recept hier: http://kokrobin.wordpress.com/2008/06/17/bang-bang-chicken/
Deze gaat het worden. In het recept is sprake van 'Sichuan chili oil' (ofwel 'Hong You').
Als ik wat rond google dan krijg ik een hoop recepten te zien, maar gezien de beperkte tijd en ervaring die ik met dit specifieke gebeuren heb zou ik dat het liefst kant en klaar kopen.

Wie weet óf, en wáár dit eventueel te koop is?
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  donderdag 18 december 2008 @ 11:24:36 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64113625
Ik heb heel wat toko's van binnen gezien, maar nog nooit die olie.
Maar je kunt ook gewone chili-olie nemen, zonder die sichuanpepertjessmaak.
Of chili-olie en een aparte sichuanpepertjesolie, die verkopen ze in sommige toko's.

Maar zelf maken is echt zo gebeurd hoor. Blijft lang goed in de koelkast.



Recept stond er gewoon bij/onder/aanklikbaar : http://kokrobin.wordpress.com/2008/04/11/sichuan-chili-oil/
pi_64114586
tvp
Sweet and innocent...
  donderdag 18 december 2008 @ 12:35:41 #28
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_64115960
quote:
Op donderdag 18 december 2008 11:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb heel wat toko's van binnen gezien, maar nog nooit die olie.
Maar je kunt ook gewone chili-olie nemen, zonder die sichuanpepertjessmaak.
Of chili-olie en een aparte sichuanpepertjesolie, die verkopen ze in sommige toko's.

Maar zelf maken is echt zo gebeurd hoor. Blijft lang goed in de koelkast.

[ afbeelding ]

Recept stond er gewoon bij/onder/aanklikbaar : http://kokrobin.wordpress.com/2008/04/11/sichuan-chili-oil/
Laat ik eens gek doen: ik ga gewoon zelf van die olie maken!

[edit]
Ik neem aan dat een T een 'Tablespoon' is en een t een 'teaspoon'?
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  donderdag 18 december 2008 @ 13:00:22 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64116728
Helemaal goed!
  donderdag 18 december 2008 @ 13:06:04 #30
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_64116918
quote:
Op donderdag 18 december 2008 13:00 schreef RobinOok het volgende:
Helemaal goed!
Ik heb ergens onderin een kastje nog een setje 'officiele' maatschepjes liggen waar o.a. een Tablespoon en een teaspoon bij zitten. Kan ik die ook eens gebruiken!
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  donderdag 18 december 2008 @ 13:06:30 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64116930
Geef ik je meteen nog 2 recepten waarvoor je die olie kunt gebruiken. Het is echt zooooo lekker en zo typisch sichuanees. Echt, daar krijg je geen spijt van!

Roergebakken spitskool (met rijst en kip)


Recept hier : http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/2217975138/

En een heerlijk dipsausje voor bij de jaozi of andere dumplings:



1/2 teentje geraspte knoflook
3 tl suiker
1 tl zwarte rijstazijn
10 tl lichte sojasauce of kikkoman
3 tl sichuanchili oil

(eigenlijk zijn het eetlepels, maar dan heb je meteen weer zoveel. Maar gelukkig is het steeds dezelfde maat, dus het maakt niet uit wat voor lepel je pakt)

Echt heeeeeeel lekker. Maar wel uitkijken met die olie, eerst een beetje en dan misschien meer. Hij is erg, erg scherp.
  donderdag 18 december 2008 @ 13:08:30 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64117001
quote:
Op donderdag 18 december 2008 13:06 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Ik heb ergens onderin een kastje nog een setje 'officiele' maatschepjes liggen waar o.a. een Tablespoon en een teaspoon bij zitten. Kan ik die ook eens gebruiken!
Die gebruik ik dagelijks. Sterker nog, ik heb 3 setjes.
Maar mijn tip is: knip ze wel los van elkaar. Want dat getrut met een heel setje schiet niet op.
Bovendien, die halve, hele en kwart heb je bijna nooit nodig.
  donderdag 18 december 2008 @ 13:08:53 #33
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_64117016
quote:
Op donderdag 18 december 2008 13:06 schreef RobinOok het volgende:
Geef ik je meteen nog 2 recepten waarvoor je die olie kunt gebruiken. Het is echt zooooo lekker en zo typisch sichuanees. Echt, daar krijg je geen spijt van!

[...]


Of zoiets.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  donderdag 18 december 2008 @ 13:11:16 #34
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_64117089
Ik heb alleen geen thermometer die in het gebied 100-150 graden kan meten. Is het een optie om een pannetje olie in de oven te zetten bij 125 graden en te wachten tot dat warm is, of is dat vragen om een rookbom?

Een andere optie die ik gezien heb is: in een pannetje opwarmen tot het rookt, daarna 10 minuten laten afkoelen en gebruiken. Zou dat werken?
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_64117854
Lemper
Is koud ook erg goed te eten. Als je googled krijg je wel een recept. Vet simpel recept.
Moet ik binnenkort weer eens maken.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  donderdag 18 december 2008 @ 19:55:24 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64129146
quote:
Op donderdag 18 december 2008 13:11 schreef Beelzebufo het volgende:
Ik heb alleen geen thermometer die in het gebied 100-150 graden kan meten. Is het een optie om een pannetje olie in de oven te zetten bij 125 graden en te wachten tot dat warm is, of is dat vragen om een rookbom?

Een andere optie die ik gezien heb is: in een pannetje opwarmen tot het rookt, daarna 10 minuten laten afkoelen en gebruiken. Zou dat werken?
Ik zou 'm niet in de oven zetten, want dan weet je nog niet wanneer de olie die temperatuur heeft bereikt.
Gewoon inderdaad een beetje inschatten. Probleem als je het te heet maakt dat het verbrand en dat is niet lekker en ook niet gezond. En als je het niet heet genoeg maakt neemt het de smaken niet goed genoeg op, maar echt heel nauw komt het niet. Al die chinezen hebben ook geen thermometer thuis.

Maar volgende keer bij die Ikea gewoon meteen zo'n thermometertje meenemen, want het is zoooo makkelijk.

pi_64148108
Mmm, tvp voor de bang bang chicken Jammergenoeg heb ik hier geen goede chinese supermarkt; ik zal eens gaan zoeken in Brussel.
  vrijdag 19 december 2008 @ 15:46:08 #38
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64152734
Wat een geweldige dingen zet jij hier altijd neer Robin. Mooie foto's ook.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 19 december 2008 @ 17:21:36 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64155333
Dankjewel.
  zaterdag 20 december 2008 @ 21:41:42 #40
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_64189166
Probleempje: ik heb de 'foute' sichuan peper gekocht.

Mijn vraag nu: hoe 'hoort' sichuan peper te smaken? Ik heb een stuk of 5-6 van de korrels uit het 'diamond' zakje fijngekauwd, herkende er niet een heel specifieke smaak in (in de verte een beetje kruidnagelig), maar ik heb nu wel een 'slapend' gevoel in mijn mond.

Wat is verstandig? Deze dumpen en een van die andere proberen te vinden? Je was bepaald negatief over 'diamond'...
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_64190011
Oeh, wat een goed topic dit. Die recepten ga ik uitproberen
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 23 december 2008 @ 14:04:08 #42
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_64283052
Stap 1 is gezet: de Sichuan-olie staat af te koelen. Ik had de olie zó heet dat het niet zozeer spetterde als wel een beetje borrelde bij het opgieten.

Ongeduldig als ik was heb ik er meteen even van geproefd (dus nog voordat alle smaken écht de kans hebben gehad in de olie te trekken) en dat was een, laat ik zeggen, hartverwarmende ervaring...

[edit]
Foto's volgen nog. Ik heb de 'Golden Diamond' peper gebruikt omdat ik geen andere kon vinden. Hopelijk komt het goed... De chillies waren van 'X-O', de sesamolie van 'Mee Chun'.
[/edit]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  donderdag 25 december 2008 @ 13:06:38 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64353614
Oh, ik had je laatste post even gemist. Klinkt alsof het helemaal goed is gekomen! Leuk.
Een beetje borrelen maakt niet uit. Had ik de eerste keer (zonder thermometer) ook en die olie was goed gelukt. Met die Golden Diamond sichuanpeper had ik niet zulke goeie ervaringen, hihi, maar ik denk dat het voor zo'n olie niet zoveel uitmaakt. Dan komt de smaak er toch wel uit.

Vond je je keuken niet heerlijk geuren?

Straks voordat je 'm in de bangbangsaus gaat gebruiken voorzichtig beginnen met een beetje olie en dan steeds proeven. Het hoort natuurlijk superscherp, maar ja, als je veel mensen te voeden hebt kunt je het beter wat minder heet maken.

Leuk hoor. Ben benieuwd naar de foto's.
  zondag 28 december 2008 @ 20:47:13 #44
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_64441908
Ik moest ook gelijk aan de verse springrolls denken. Ik maak ze regelmatig en ze zijn een grote hit. Ik maak ze met een beetje geblancheerde kool, geraspte wortel, gestoomde kip (of gebakken garnalen) en munt, koriander en thaise basilicum. Dipsausje erbij van limoensap, vissaus, knoflook, rawitje en palmsuiker.

Yummm...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  zondag 28 december 2008 @ 22:33:39 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64446709
Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd. Ik ben zo benieuwd.

Hoe langer het duurt hoe banger ik word dat het een groot fiasco was!
  zondag 28 december 2008 @ 22:58:56 #46
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_64448043
Goed, de foto's

Stap 1: Sichuan Chili-olie


Véél rode pepers en véél Sichuan pepers.

Deze in een pan overgoten met 350 ml arachide-olie die ik op zo'n 150 graden gebracht had. Het borrelde even en heeft tot de volgende dag staan trekken. Daarna gezeefd. Resultaat (helaas geen foto van): oranje-rode olie.

Olie geproefd, eerste reactie: zó, dat is pittig. Na ongeveer 5 seconden had mijn tong door wat er aan de hand was, daarna

Helaas had ik op de dag dat ik de boel ging samenstellen wat beperkt tijd, daarom alleen een foto van het eindresultaat:


Onderin een pluk rice noodles (zie verderop), daarop schepje platgeslagen kip en schepje komkommer-reepjes (in de keukenmachine met een grove rasp, laag tempo draaien), paar stukjes bos-ui, schepje sesamsaus en een schepje geroosterde sesamzaadjes (hadden achteraf wat donkerder gekund)

De combinatie van de frisse komkommer met de behóórlijk pittige saus was verrassend! Ik had uiteindelijk 22 van deze bakjes samengesteld die in no-time verdwenen waren! Diverse complimenten ontvangen!

Met die rice-noodles heb ik nog wel wat problemen gehad. Ik wist dus duidelijk niet hoe ik die moest klaarmaken en ook op de verpakking stonden geen aanwijzingen. De alwetende Google hielp me: ik moest het spul ruim een half uur in koud water weken en daarna een minuut in kokend water.

Ik heb ze daarna voor mijn gevoel zeer goed weer afgespoeld met koud water en over de bakjes verdeeld, maar achteraf zaten ze weer op een vreselijke manier samengekleefd en waren (behalve dan voor de échte volhouders) eigenlijk niet op een beschaafde manier te eten.

Maar goed: al-met-al wil ik van een succes spreken. Ik ga dit zéker nog een keer maken, maar dan in de warme variant met rijst, en als 'echte' starter, niet zo'n klein bakje (dit waren 200 ml soepkommetjes, een maat kleiner dus dan de 'normale' soepkommetjes).
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  zondag 28 december 2008 @ 23:29:41 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64449390
Jippie, een succes!!!

Maar ik voel me wel een beetje verantwoordelijk voor die mislukte noodles. Weet je, noodles is nooit mijn ding geweest, aziatisch of italiaans, ik ben er niet van. Vandaar dus ook dat ik het de laatste keren met rijst maakte. Alleen die eerste keer heb ik het met noodles gemaakt, daarna dus niet meer. En toen erover geblogd. Maaaarrrrrr, als ik nu nog eens goed terug kijk naar de foto's denk ik dat ik glassnoodles heb gebruikt toen. Ahum, hier, deze : http://tokowijzer.wordpress.com/glasnoedels/, dat zijn dus geen rijstnoedels, niet gemaakt van rijst maar van mungbonen (waar ook tauge uit gekweekt wordt)

En glasnoedels kan eigenlijk nooit fout gaan. Die gooi je in warm of kokend water, 20 minuten wachten en klaar is kees.
Spijt me echt, ik ga het morgen aanpassen op mijn blog.
  vrijdag 17 april 2009 @ 16:36:23 #48
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_68113310
quote:
Op zaterdag 20 december 2008 21:41 schreef Beelzebufo het volgende:
Probleempje: ik heb de 'foute' sichuan peper gekocht.

Mijn vraag nu: hoe 'hoort' sichuan peper te smaken? Ik heb een stuk of 5-6 van de korrels uit het 'diamond' zakje fijngekauwd, herkende er niet een heel specifieke smaak in (in de verte een beetje kruidnagelig), maar ik heb nu wel een 'slapend' gevoel in mijn mond.

Wat is verstandig? Deze dumpen en een van die andere proberen te vinden? Je was bepaald negatief over 'diamond'...
Even een zelf-kick.

Binnenkort ben ik jarig, en wegens het met de kerst behaalde succes van de Ban-Bang-Chicken gaat die op herhaling.

Inmiddels heb ik de 'Golden Diamond' peper afgevoerd en een zakje van 'Bai Wei Zhai' gekocht.
Wát een verschil zeg, in geur en smaak!

(Op de schaal van Kok Robin had de Golden Diamond een núl en de Bai Wei Zhai een acht)

[update voor RobinOok]
De Bai Wei Zhai zit nu in rode zakjes, heb vanmiddag ¤1,95 betaald voor 50 gram bij Oriental
Als ik de moed kan opbrengen dan zal ik een foto maken
[/update]

[ Bericht 6% gewijzigd door Beelzebufo op 17-04-2009 16:42:35 ]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  vrijdag 17 april 2009 @ 17:12:53 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_68114531
Ah, leuk te horen dat die Golden Diamond bij jou ook niet deugde en de Bai Wei Zhai wel. Als je eenmaal weet hoe het hoort te smaken en geuren wil je niet anders meer.
pi_68141916
meeleestvp

staan lekkere dingen bij
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')