abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 10 december 2008 @ 09:22:21 #26
81894 godigita
Trollercoaster
pi_63897901
Gisteren de Tomaten-Limoen-Mascarponerisotto van Vork gemaakt, was erg lekker, bedankt Ik had er nog wat parmezaanse kaas overheen geraspt.
  woensdag 10 december 2008 @ 13:03:45 #27
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63903166
Ook een hele lekkere: Rode risotto

- roomboter
- olijfolie
- rode ui
- knoflook
- risottorijst
- flinke theelepel paprikapoeder
- theelepel tomatenpuree
- tomaten (bij voorkeur zoete)
- glas rode wijn
- bouillon

Klont roomboter met scheutje olijfolie in de pan. Ui fruiten.
Tomaten erbij en eventjes aanbakken en laten pruttelen. Gebruik het liefst tasty tomaten of cherry tomaten, dan krijg je een zalig zoet vleugje aan je risotto.
Paprikapoeder in de pan doen.
Risotto erbij, even omroeren, knoflook meebakken tot geur vrij komt. Af blussen met flink wat rode wijn.
Beetje bij beetje bouillon toevoegen tot de risotto goed is.

Optioneel padano of parmiggiano erover.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 10 december 2008 @ 13:05:58 #28
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63903218
Wegen jullie altijd de rijst af wat precies

Ik doe gewoon altijd maar op gevoel gelijk vanuit de zak in de pan
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63907292
Ik weeg het af, omdat ik anders te veel eet. (weightwachters is watching u)
pi_63907733
quote:
Op woensdag 10 december 2008 13:05 schreef -Mellow- het volgende:
Wegen jullie altijd de rijst af wat precies

Ik doe gewoon altijd maar op gevoel gelijk vanuit de zak in de pan
ik doe altijd een mok gewoon vol
Ja doei.
pi_63907814
Ik heb de rijst in dozen van een kilo. Als ik niet afweeg gooi ik er zo voor een weeshuis in
pi_63907971
oh ja, dat wilde ik nog weten, welke rijst is niet duur en kan ik in 'grootverpakkingen' kopen? En is goed uiteraard?

Heb nu altijd die van Lassie en dat werkt prima moet ik zeggen, maar wil 't ook wel eens met een andere proberen
Ja doei.
pi_63911629
De risotto rijst van AH exellent is goed en niet zo duur (meen 1,69 voor 500 gram) en anders even bij een turk naar binnen lopen voor Arborio rijst. Heb je een kilo voor 2 euro ofzo.
pi_63912811
In Groningen zit een Turk die losse arboriorijst verkoopt. Zakje onder dat ding, vullen tot je het genoeg vindt en klaar. En een stuk goedkoper dan die doosjes en zakjes uit de supermarkt.
Misschien zit er bij jou ook zoiets in de buurt?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63912866
Hmmm.. risotto..
Snel maar eens met wat andere smaakjes proberen dus.
Wat mot je, vroeg ze dan en zette alsnog een slotje.
Ga toch weg gek, zeiken doe je maar in feedback.
Soms kreeg ze van alles naar haar hoofd. Cholera, tyfus en ebola.
Doe mij maar een Whoppermenu. Met cola. ©Biogarde
pi_63918244
Ik neem het in grote hoeveelheden mee uit Italië. Koop als je het kunt vinden carnaroli ipv arborio véél lekkerder. (vind ik )
pi_63932307
ok help!



voor een diner wil ik graag een voorgerecht maken met wat risotto:

een duo of trio van risotto met een mooie garnering erbij (grove parmezan en evenuteel nog iets leuks met paddestoelen? indien er in een van die paddestoelen zitten )

Heeft iemand een leuk idee voor een combinatie?

Zelf ben ik verzot op bospaddo's en de tomaat-limoen-mascarpone-risotto

maar twijfel of deze samen kunnen, of dat ik andere combi's moet maken of dat ik het geheel niet moet doen....

Risotto kan ook als hoofdgerecht, maar dat moeten we dan nog claimen dus het is nog open wat er gemaakt wordt...

iemand tips?
Ja doei.
  donderdag 11 december 2008 @ 14:46:58 #38
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63933799
risotto met mascarpone is misschien wat machtig als voorgerecht. Misschien kan je daar beter een tomatenrisotto van maken?

Combineert prima met bospaddo risotto
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63935231
kan prima omdat ik men dan gewoon heel weinig geef

vroeg me alleen af of het wel een smaakcombi was
Is de bovenstaande tomaat-limoen-mascarponerisotto
Ja doei.
pi_63935867
Als je het mij vraagt, en dat doe je indirect , dan zou ik bij de paddestoelen risotto een venkelrisotto en/of een saffraanrisotto serveren. Ik vind limoen niet echt combineren met paddestoelen.
pi_63936176
heb ik beide nog niet gemaakt maar kan ik volgende week wel's proberen
Ja doei.
pi_63953840
Zou ik zeker doen.. ze zijn zo lekker!
pi_63956751
Ik heb onlangs ook venkelrisotto gemaakt. Lekker met een zalmmoot erbij.
Had er stiekum nog wel wat kaas doorgedaan, want dat vind ik zo lekker.

Lijkt me wel erg lekker naast elkaar, paddestoelen, venkel en saffraan. Zou ik ook proberen die kleuren zo sterk mogelijk te houden, staat mooi.

Nu al spijt dat we sushi eten met kerst...
Sweet and innocent...
pi_63961227
Voor de kleur zou je dan de paddestoelenrisotto moeten vervangen door de bietenrisotto!
  vrijdag 12 december 2008 @ 14:48:11 #45
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63961624
Ik zou idd ook voor kleur afwisseling gaan.
Misschien is paddorisotto, tomatenrisotto en spinazierisotto samen een goed idee

Heb je meteen de kleuren van de italiaanse vlag
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63964532
Ik zit met kerst te denken aan een appel-lavendel risotto. Maar ik heb veel ideeën, dus het is afwachten wat er uiteindelijk op tafel komt.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_64008810
Hoe zacht moet die risottorijst nu precies zijn? Moeten het nog net korrels zijn of moet het echt opgaan in een grote massa?
pi_64009342
Ik heb een keer een risotto gemaakt uit een kookboek, maar ik vond het wel heel erg machtig. Is dat bij alle risotto's zo of alleen bij deze omdat ik daar behoorlijk veel parmazaanse kaas bij moest doen?
  zondag 14 december 2008 @ 17:21:31 #49
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64009732
quote:
Op zondag 14 december 2008 16:33 schreef Haijo het volgende:
Hoe zacht moet die risottorijst nu precies zijn? Moeten het nog net korrels zijn of moet het echt opgaan in een grote massa?
het moet geen puree worden ofzo.

Gewoon korrels, lekker smeuïg
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64025016
Precies, de korrels moeten echt nog een flinke bite hebben, niet te gaar. Maar het moet wel echt uitlopen. Als je het op je bord legt en het blijft precies zo liggen als je het hebt opgeschept is het te droog.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')