Bron: Het Laatste Nieuwsquote:Britten houden van chocolade met speksmaak
Het imago van de Britse keuken heeft weer een nieuwe klap gekregen. De Britten zouden namelijk gek zijn op chocolade met speksmaak. De chocolade is een Amerikaanse uitvinding, maar in het Groot-Brittannië was de voorraad op 48 uur tijd uitverkocht. En verkopers zijn dringend op zoek naar meer van de chocoladerepen.
Explosie van smaken
De spekchocolade bestaat uit stukjes spek, zout en melkchocolade. "Spek en chocolade lijken misschien een vreemde combinatie, maar het smaakt fantastisch. Het is een explosie van smaken", zegt Ewan Venters, directeur van Selfridges, de enige keten die de chocolade in Groot-Brittannië verkoopt.
Vreselijk zout
Maar niet iedereen is verzot op de nieuwe 'lekkernij'. De culinaire specialist van The Daily Mail omschreef het goedje als "het vreselijkste dat ze ooit in haar mond stak". De chocolade is volgens haar vreselijk zout. "Het is als chocolade uit een overvolle asbak eten", schreef ze. (gb)
24/11/08 15u48
"Mama, mag ik een snoepje?!"quote:Op woensdag 26 november 2008 05:40 schreef FritsVanEgters het volgende:
Ik zag laatst een recept van spare ribs met gecaramelliseerd suiker oid dus we zijn op de goeie weg.
Die laatste zie ik nog wel voor me eigenlijk.quote:Op woensdag 26 november 2008 05:29 schreef Isabeau het volgende:
....ok het wachten is hierna op de gehaktbal gedompeld in chocolade, het worstje met chocoladeomhulsel en de spareribs met chocoladesaus
http://www.michielbussink.nl/artikelen.php?id=3&aid=23quote:Wij verrassen onze familie met kerstmis met een in Mexico gebruikelijke combinatie: chocolade bij het vlees, konijn in dit geval. Bak vijftig gram spekjes zachtjes uit in boter. Schep ze uit de boter en houdt ze apart. Laat vier konijnenbouten in het achtergebleven vet op een hoog vuur rondom dichtschroeien. Neem ze uit de pan en bestrooi met zout, peper en bloem. Bak in hetzelfde vet twee gesnipperde uien, een paar minuten. Schenk er drie deciliter rode wijn bij, breng die aan de kook en doe er tijm, een laurierblaadje, de spekjes en de konijnenbouten bij en laat de boel met deksel zachtjes drie kwartier stoven. Maal honderd gram amandelen en veertig gram extra bittere chocolade fijn, doe dat met een paar eetlepels slagroom in de pan en laat het nog eens een half uurtje stoven.
Zoet-zout is lekker !quote:Op woensdag 26 november 2008 13:07 schreef Doedezemaar het volgende:
Mij lijkt het een prima iets om te combineren qua smaak. Ik ben wel van de combi zoet-zout. Ik eet ook graag ribbelchips naturel met een blokje chocola erbij.
Ik stel ook altijd vraagtekens bij dat soort vergelijkingen. Dan denk ik altijd: en waar heb je die smaaksensatie ooit opgedaan? Rare mensen.quote:Op woensdag 26 november 2008 14:00 schreef Taurus het volgende:
Uit een asbak?Hoe smaakt as dan? Toch niet zout?
De traditionele molesaus is alleen niet zoet. Die melkchocolade (zoet!) met bacon is dus wel een heel ander soort combinatie, en lijkt mij eigenlijk niks.quote:Op woensdag 26 november 2008 13:37 schreef Innocence het volgende:
Dat hebben ze in Mexico al veel eerder ontdekt:
http://www.kookotheek.com(...)ge_chocoladesaus.htm
of
[..]
http://www.michielbussink.nl/artikelen.php?id=3&aid=23
Zou het trouwens wel eens willen proberen. Spekvet en chocolade zijn de twee meest hemelse etenswaren die ik kan verzinnen![]()
Aangezien wij konijnen hebben krijg ik dit niet op tafel gepraat...kan het ook met drumsticks of kippebouten?quote:Op woensdag 26 november 2008 13:37 schreef Innocence het volgende:
Dat hebben ze in Mexico al veel eerder ontdekt:
http://www.kookotheek.com(...)ge_chocoladesaus.htm
of
[..]
http://www.michielbussink.nl/artikelen.php?id=3&aid=23
Zou het trouwens wel eens willen proberen. Spekvet en chocolade zijn de twee meest hemelse etenswaren die ik kan verzinnen![]()
Nou ja, honeyglaced ham lijkt me ook wel een zoet+vlees combo...maar serieus, ik ga eens een paar plakjes ontbijtspek heel crispy bakken, en dan in pure chocola dompelen, zien wat het wordt!quote:Op woensdag 26 november 2008 14:40 schreef MinderMutsig het volgende:
Bacon met chocolade lijkt mij ook nog niet vies maar chocolade met baconsmaak staat me toch wat tegen.
molesaus/ chocolade saus gaat heel goed samen met kipquote:Op donderdag 27 november 2008 11:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Aangezien wij konijnen hebben krijg ik dit niet op tafel gepraat...kan het ook met drumsticks of kippebouten?
Is inderdaad ook wel zo.quote:Op woensdag 26 november 2008 22:36 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
De traditionele molesaus is alleen niet zoet. Die melkchocolade (zoet!) met bacon is dus wel een heel ander soort combinatie,
Ik zal melk en puur maar proberen denk ik, zien wat het beste werkt. Zal wel door m'n gezin voor gek worden verkaard, maar goed...quote:Op donderdag 27 november 2008 13:32 schreef Innocence het volgende:
[..]
Is inderdaad ook wel zo.
Captain, laat je even weten hoe het was!?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |