abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 26 november 2008 @ 01:02:32 #1
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_63525900
Vergeef het me, dit is mijn eerste post hier. Maar deze wil ik jullie niet onthouden:
quote:
Britten houden van chocolade met speksmaak
Het imago van de Britse keuken heeft weer een nieuwe klap gekregen. De Britten zouden namelijk gek zijn op chocolade met speksmaak. De chocolade is een Amerikaanse uitvinding, maar in het Groot-Brittannië was de voorraad op 48 uur tijd uitverkocht. En verkopers zijn dringend op zoek naar meer van de chocoladerepen.

Explosie van smaken
De spekchocolade bestaat uit stukjes spek, zout en melkchocolade. "Spek en chocolade lijken misschien een vreemde combinatie, maar het smaakt fantastisch. Het is een explosie van smaken", zegt Ewan Venters, directeur van Selfridges, de enige keten die de chocolade in Groot-Brittannië verkoopt.

Vreselijk zout
Maar niet iedereen is verzot op de nieuwe 'lekkernij'. De culinaire specialist van The Daily Mail omschreef het goedje als "het vreselijkste dat ze ooit in haar mond stak". De chocolade is volgens haar vreselijk zout. "Het is als chocolade uit een overvolle asbak eten", schreef ze. (gb)
24/11/08 15u48
Bron: Het Laatste Nieuws
  woensdag 26 november 2008 @ 01:10:05 #2
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63525971
Spek als in niet marshmellow spek maar bacon spek?

Geef mij dan toch maar de deep fried mars bar.

Confidence through competence
pi_63526000
Ach ja. alles wordt uitgeprobeerd. Extra zout lijkt mij persoonlijk overkill.
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
  woensdag 26 november 2008 @ 01:13:26 #4
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_63526004
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_63526023
Haha cool!
pi_63527181
....ok het wachten is hierna op de gehaktbal gedompeld in chocolade, het worstje met chocoladeomhulsel en de spareribs met chocoladesaus
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63527194
Ik zag laatst een recept van spare ribs met gecaramelliseerd suiker oid dus we zijn op de goeie weg.
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_63527199
quote:
Op woensdag 26 november 2008 05:40 schreef FritsVanEgters het volgende:
Ik zag laatst een recept van spare ribs met gecaramelliseerd suiker oid dus we zijn op de goeie weg.
"Mama, mag ik een snoepje?!"
"Neem maar een sparerib, mijn kind"
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63527202
Zo bekeken kunnen ze beter chocolade spruitjes op de markt brengen.
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_63527402
hier hebben ze wel mole, kan je bij vanalles eten, en traditionele mole is met chocolade, chile, tortille, en wt je er verder maar in stopt... dus nieuw is het niet
pi_63527660
Ik heb thuis een recept liggen van kipdrumsticks met dropsaus liggen maar als ik voorstel om het een keer te maken dreigen ze met een hongerstaking

Ooit een keer spareribs met chocolade gemaakt (uit een mexicaans kookboek) was wel apart zal vanmiddag het recept hier neer zetten. (als ik het niet vergeet)
pi_63527781
quote:
Op woensdag 26 november 2008 05:29 schreef Isabeau het volgende:
....ok het wachten is hierna op de gehaktbal gedompeld in chocolade, het worstje met chocoladeomhulsel en de spareribs met chocoladesaus
Die laatste zie ik nog wel voor me eigenlijk.

En chocoladespruitjes vind ik dermate fascinerend dat ik het binnenkort ga proberen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63534161
Mij lijkt het een prima iets om te combineren qua smaak. Ik ben wel van de combi zoet-zout. Ik eet ook graag ribbelchips naturel met een blokje chocola erbij.
pi_63535006
Dat hebben ze in Mexico al veel eerder ontdekt:
http://www.kookotheek.com(...)ge_chocoladesaus.htm

of
quote:
Wij verrassen onze familie met kerstmis met een in Mexico gebruikelijke combinatie: chocolade bij het vlees, konijn in dit geval. Bak vijftig gram spekjes zachtjes uit in boter. Schep ze uit de boter en houdt ze apart. Laat vier konijnenbouten in het achtergebleven vet op een hoog vuur rondom dichtschroeien. Neem ze uit de pan en bestrooi met zout, peper en bloem. Bak in hetzelfde vet twee gesnipperde uien, een paar minuten. Schenk er drie deciliter rode wijn bij, breng die aan de kook en doe er tijm, een laurierblaadje, de spekjes en de konijnenbouten bij en laat de boel met deksel zachtjes drie kwartier stoven. Maal honderd gram amandelen en veertig gram extra bittere chocolade fijn, doe dat met een paar eetlepels slagroom in de pan en laat het nog eens een half uurtje stoven.
http://www.michielbussink.nl/artikelen.php?id=3&aid=23

Zou het trouwens wel eens willen proberen. Spekvet en chocolade zijn de twee meest hemelse etenswaren die ik kan verzinnen

[ Bericht 42% gewijzigd door Innocence op 26-11-2008 13:43:16 ]
Sweet and innocent...
pi_63535769
Uit een asbak? Hoe smaakt as dan? Toch niet zout?
pi_63536292
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:07 schreef Doedezemaar het volgende:
Mij lijkt het een prima iets om te combineren qua smaak. Ik ben wel van de combi zoet-zout. Ik eet ook graag ribbelchips naturel met een blokje chocola erbij.
Zoet-zout is lekker !

Spekpannekoeken met stroop bijvoorbeeld
I feel kinda Locrian today
pi_63536895
Bacon met chocolade lijkt mij ook nog niet vies maar chocolade met baconsmaak staat me toch wat tegen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63544536
quote:
Op woensdag 26 november 2008 14:00 schreef Taurus het volgende:
Uit een asbak? Hoe smaakt as dan? Toch niet zout?
Ik stel ook altijd vraagtekens bij dat soort vergelijkingen. Dan denk ik altijd: en waar heb je die smaaksensatie ooit opgedaan? Rare mensen.

Maar chocolade met baconsmaak staat me ook iets tegen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 26 november 2008 @ 22:36:25 #19
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63550049
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:37 schreef Innocence het volgende:
Dat hebben ze in Mexico al veel eerder ontdekt:
http://www.kookotheek.com(...)ge_chocoladesaus.htm

of
[..]

http://www.michielbussink.nl/artikelen.php?id=3&aid=23

Zou het trouwens wel eens willen proberen. Spekvet en chocolade zijn de twee meest hemelse etenswaren die ik kan verzinnen
De traditionele molesaus is alleen niet zoet. Die melkchocolade (zoet!) met bacon is dus wel een heel ander soort combinatie, en lijkt mij eigenlijk niks.

Molesaus is overigens ontzettend lekker. Cacao en vlees is echt een geniale combi.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 27 november 2008 @ 11:16:35 #20
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_63560575
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:37 schreef Innocence het volgende:
Dat hebben ze in Mexico al veel eerder ontdekt:
http://www.kookotheek.com(...)ge_chocoladesaus.htm

of
[..]

http://www.michielbussink.nl/artikelen.php?id=3&aid=23

Zou het trouwens wel eens willen proberen. Spekvet en chocolade zijn de twee meest hemelse etenswaren die ik kan verzinnen
Aangezien wij konijnen hebben krijg ik dit niet op tafel gepraat...kan het ook met drumsticks of kippebouten?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 27 november 2008 @ 11:19:11 #21
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_63560638
quote:
Op woensdag 26 november 2008 14:40 schreef MinderMutsig het volgende:
Bacon met chocolade lijkt mij ook nog niet vies maar chocolade met baconsmaak staat me toch wat tegen.
Nou ja, honeyglaced ham lijkt me ook wel een zoet+vlees combo...maar serieus, ik ga eens een paar plakjes ontbijtspek heel crispy bakken, en dan in pure chocola dompelen, zien wat het wordt!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 27 november 2008 @ 13:17:06 #22
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63563689
quote:
Op donderdag 27 november 2008 11:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Aangezien wij konijnen hebben krijg ik dit niet op tafel gepraat...kan het ook met drumsticks of kippebouten?
molesaus/ chocolade saus gaat heel goed samen met kip
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63564129
quote:
Op woensdag 26 november 2008 22:36 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

De traditionele molesaus is alleen niet zoet. Die melkchocolade (zoet!) met bacon is dus wel een heel ander soort combinatie,
Is inderdaad ook wel zo.

Captain, laat je even weten hoe het was!?
Sweet and innocent...
pi_63567108
Dit maak ik heel vaak :

http://www.thetasteoflife(...)icaanse_kipspiesjes/

Kipfilet gemarineerd in cacaopoeder , echt een aanrader !
| ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^|
| who gives a fuck-truck | '|""";.., ___.
|_... _ ... _11:11__ = = = | = _|__|..., ]
"(@ )'(@ )" " " " * | (@ )(@ )* * * * * (@ )
  donderdag 27 november 2008 @ 15:23:54 #25
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_63567260
quote:
Op donderdag 27 november 2008 13:32 schreef Innocence het volgende:

[..]

Is inderdaad ook wel zo.

Captain, laat je even weten hoe het was!?
Ik zal melk en puur maar proberen denk ik, zien wat het beste werkt. Zal wel door m'n gezin voor gek worden verkaard, maar goed...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')