Werd een jaar geleden nog de
Senseo: Hot Chocolate en Espresso voor de Senseo gelanceerd, nu is er de Hot Choco,
een lichte chocodrank met uiteraard een eigen padhouder. Dus naast de padhouder voor een enkele kop, twee kopjes, espresso, thee en hot chocolate moet je nu nog een extra padhouder plaatsen. De Senseo begint op deze manier steeds meer op een Zwitsers zakmes te lijken.
Maar dan het belangrijkste, smaakt het ook allemaal en hoe makkelijk is het zetten van een kopje. Allereerst moet je uiteraard de Senseo aanzetten. Volgens de beschrijving is het niet verplicht om eerst het apparaat voor te spoelen maar laat je hier niet van weerhouden. De pad past perfect in de houder. In tegenstelling tot de Hot Chocolate hoef je niet eerst een folie te verwijderen en de pad met kracht in de houder te duwen. Vervolgens is het een kwestie van de éénkopsknop in te duwen en vervolgens loopt je koffiekopje vol met een warme chocodrank. Ja, een normaal senseo-kopje is groot genoeg voor deze dosering. Een lichte schuimkraag siert vervolgens je drankje.
Maar was de Hot Chocolate al een beetje waterig, ook de Hot Choco deelt helaas dat feit. Wederom is het aan te raden om de cup helemaal leeg te laten lopen voor de meest volle smaak. Een andere mogelijkheid is om een aantal schepjes suiker in het kopje te mikken maar dan verdwijnt het predicaat light natuurlijk meteen. De pad mag na afloop verdwijnen in de prullenbak en de Senseo dient nog even met de padhouder samen te worden nagespoeld.
Qua smaak doen de beide varianten het niet voor elkaar onder, daarnaast wordt voor beide smaken ook flink reclame gemaakt op het moment. Hot Choco is natuurlijk de eigen variant van Douwe Egberts en Hot Chocolate is afkomstig van Chocomel, cq FrieslandFoods. De koude wintermaanden staan weer voor de deur dus wat dat betreft is de timing weer ideaal. Beide hebben zowel voor als nadelen. De Hot Chocolate-pads zijn helemaal luchtdicht gesealed en hoeven dus niet meteen in een aparte bus, dit een tegenstelling tot de Hot Choco-pads. De smaak zal misschien niet zo snel afnemen als met koffie, maar vochtige lucht zal de smaak zeker niet beter maken. Het laatste verschil is het formaat, een normale kop vul je met de Hot Choco, de Hot Chocolate is weer prima voor een mok. Qua smaak ontlopen ze elkaar niet zoveel, beide wat aan de waterige kant maar een schepje suiker doet altijd wonderen. Even snel chocomel opwarmen in de magnetron mag dan ook geknoei opleveren, het gaat wel net iets sneller.