abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_3610089
Het eten van een tompoes (of tompouce, tompoeze, etc, ..., voordat we daar weer een discussie over krijgen) is een kunst apart. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen methodes:
1) met de vork er inprikken en zo een stuk er af halen
2) met de zijkant van de vork van boven naar beneden duwen en zo een stuk er af duwen
3) met de punt van de vork eerst het bovenste stukje bladerdeeg er afbreken (via de zijkant van het bladerdeeg) en met de volgende hap de room en de onderkant er af prikken
4) laagje voor laagje er afhalen, dus eerst de slagroom, dan het glazuur er af schrapen, dan het bovenste laagje bladerdeeg, dan de room en dan de onderste laag bladerdeeg.
5) de echte hollander die gaat prakken
6) gewoon met je hand beetpakken en in je trog duwen

Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  Trouwste user 2022 maandag 25 maart 2002 @ 16:13:52 #2
7889 tong80
Spleenheup
pi_3610101
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:12 schreef Lucille het volgende:


Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?


Lui.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 25 maart 2002 @ 16:15:59 #3
15181 MahRain
...Let's Rock
pi_3610130
4
Whatever doesn't kill you, makes you stronger. - Friedrich Nietzsche
pi_3610140
4 natuurlijk. Wat is er nu leuker dan spelen met je eten.
As you grow up and leave the playground[br]Where you kissed your prince and found your frog,[br]Remember the jester that showed you tears,[br]The script for tears[br][br][b]Marillion - Script for a jester's tear[/b]
  maandag 25 maart 2002 @ 16:16:27 #5
16976 Fling
Fan o' man
pi_3610141
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:12 schreef Lucille het volgende:
Het eten van een tompoes (of tompouce, tompoeze, etc, ..., voordat we daar weer een discussie over krijgen) is een kunst apart. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen methodes:
1) met de vork er inprikken en zo een stuk er af halen
2) met de zijkant van de vork van boven naar beneden duwen en zo een stuk er af duwen
3) met de punt van de vork eerst het bovenste stukje bladerdeeg er afbreken (via de zijkant van het bladerdeeg) en met de volgende hap de room en de onderkant er af prikken
4) laagje voor laagje er afhalen, dus eerst de slagroom, dan het glazuur er af schrapen, dan het bovenste laagje bladerdeeg, dan de room en dan de onderste laag bladerdeeg.
5) de echte hollander die gaat prakken
6) gewoon met je hand beetpakken en in je trog duwen

Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?


Ook 4 maar in een iets andere volgorde. Soms kun je de glazuur (als ie een beetje hard is) er als een compleet roze plakje vanaf halen, wat dan vervolgens pas als laatste geconsumeerd wordt (want lekkerst ).

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?

Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
  maandag 25 maart 2002 @ 16:16:45 #6
14827 Kogando
Modelprutser
pi_3610146
6.

Hier ik heb ik ook al vaker over gedacht... LOL Het leek me bijvoorbeeld leuk om die dingen uit te delen tijdens een debat ofzo..

[Dit bericht is gewijzigd door Kogando op 25-03-2002 16:18]

Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
pi_3610157
4
pi_3610161
Eigenlijk allemaal niet.. ik pak de glazuurlaag eraf en bewaar die tot het laatst. Ik eet dus eerst de room op.

Maar omdat het een poll is.. doe dan maar 4.

  maandag 25 maart 2002 @ 16:18:53 #9
12871 Myster_E
Ne t'en fais pas,
pi_3610185
4, laag voor laag
  maandag 25 maart 2002 @ 16:19:08 #10
14827 Kogando
Modelprutser
pi_3610188
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:16 schreef Fling het volgende:

[..]

Ook 4 maar in een iets andere volgorde. Soms kun je de glazuur (als ie een beetje hard is) er als een compleet roze plakje vanaf halen, wat dan vervolgens pas als laatste geconsumeerd wordt (want lekkerst ).

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?


Shit, waar haal jij je gebak man? Op de rommelmarkt? Harde glazuur en room van de AH. Geef mij maar gewoon vers gebak van de bakker..
Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
pi_3610196
Ik haal de bovenste laag bladerdeeg er eerst af, schraap vervolgens alle room eraf, vervolgens eet ik het bovenste bladerdeeg met glazuur en slagroom en al en vervolgens het onderste stukkie

Soortje van 4 dus... maar dan anders

Een decolleté is net als de zon... Je mag er wel naar kijken, maar niet in staren!
  maandag 25 maart 2002 @ 16:20:18 #12
7485 Lodi
Valt vrij :-)
pi_3610206
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:17 schreef Crikey2 het volgende:
Eigenlijk allemaal niet.. ik pak de glazuurlaag eraf en bewaar die tot het laatst. Ik eet dus eerst de room op.
Ook een niet beschreven optie. Eerst de slagroom op het schoteltje mikken want die is vies. Dan bovenste korst met de hand, room met het vorkje en onderste laag met de hand.
Zo ongeveer dus.

En die AH nep-room is ook vies. Ik wilde echte!

Het is makkelijk om het niet te doen.
  maandag 25 maart 2002 @ 16:20:31 #13
16976 Fling
Fan o' man
pi_3610210
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:19 schreef Kogando het volgende:

[..]

Shit, waar haal jij je gebak man? Op de rommelmarkt? Harde glazuur en room van de AH. Geef mij maar gewoon vers gebak van de bakker..


Tja, ieder z'n voorkeur. Of misschien kan onze bakker er gewoon niks van...
Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
pi_3610211
4
pi_3610290
6 ...maar dan wel in 2 delen (bovenste en onderste laag met bladerdeeg)
  maandag 25 maart 2002 @ 16:26:47 #16
15067 Sinaasappel
Hennie stoel O+
pi_3610316
4
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
pi_3610332
6 bovenstedeel eraf voor meer grip en happen maar
Free people own guns! Slaves do not!
  maandag 25 maart 2002 @ 16:28:31 #18
3767 Herald
Come get some
pi_3610344
6

net als perzikschijven eten dus

*But in my own way, I am king. Hail to the king baby.*
  maandag 25 maart 2002 @ 16:28:32 #19
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_3610345
met de hand bovenkant erafhalen en opeten
daarna met vorkje verder gaan

(was volgens mij geen optie)

fake a dream
  maandag 25 maart 2002 @ 16:28:51 #20
9613 Seborik
I, Voyager
pi_3610352
Vragen over eten horen in Lifestyle.
pi_3610376
Eerst de onderkant, dan het room,
de slagroom bovenop, en als laatste
die bovenkant met glazuur.
pi_3610405
Hahahaha! Leuke topic!

Eerst haal ik dat slagroom/glazuur-laagje eraf. Die leg ik op het schoteltje.
Dan eet ik die room op. Soms met vorkje, soms gewoon beetpakken en happen maar.
En daarna pak ik dat heerlijke geglazuurde met slagroom-laagje en dat hap ik fijn naar binnen.
Mjammie!!!

Liej
  maandag 25 maart 2002 @ 16:41:16 #23
4086 4]-[ Highlander
Zie jij ook dubbel? :P
pi_3610569
Ik pak eerste de bovenste helft eraf, dus het roze gedeelte met slagroom. Dit eet ik gewoon met mijn handen op en daarna eet ik met mijn vork de bodem met gele room stukje voor stukje....meestal in 5 rijen, als je begrijpt wat ik bedoel
  maandag 25 maart 2002 @ 16:41:56 #24
9325 KOE
Eat my pig!
pi_3610578
Eerst 4 (slagroom) en dan 2
Maar ik nuek niet!
pi_3610593
6
pi_3610687
Denk dat ik ook wel onder 4 val
verzin zelf maar iets
pi_3610886
niet.

derrie

rafraîchissant pour la gorge et le pharynx
  maandag 25 maart 2002 @ 17:09:57 #28
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_3611038
6 in twee delen.

Hap, slik, weg.

The Internets, I needs it..
  maandag 25 maart 2002 @ 17:14:24 #29
4490 Tinkepink@work
Kloon van Tinkepink.
pi_3611097
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:19 schreef SPaNKMaSTeR_oF_THe_MiND het volgende:
Ik haal de bovenste laag bladerdeeg er eerst af, schraap vervolgens alle room eraf, vervolgens eet ik het bovenste bladerdeeg met glazuur en slagroom en al en vervolgens het onderste stukkie

Soortje van 4 dus... maar dan anders


Ja, zo eet ik mijn tompouzen ook.
Nee, ik ben niet aardig!
  maandag 25 maart 2002 @ 17:14:57 #30
17678 Tempest
Ah, Bijna weekend!!
pi_3611102
ik pak eerst de onderkant eraf, dus dat droge gedeelte, dan pak ik de rest, slagroom - glazuur met daarop slagroom, das het beste
Lighten the f*ck up.
pi_3611312
De "echte tompoucen hebben niet alleen twee lagen bladerdeeg met gele smoetsj dr tussen maar een plak bladerdeeg aan de uiteingen wit room en dr tussen in gele room en dan nog een dekseltie drop.
Ik eet altijd eerst het gele room tussen de witte room uit dan peur ik de bovenkant er af en schraap het witte room eraf dit eet ik helemaal niet op, dan eet ik de bovenkant op dan verdeel ik de helft van de witte room over de onderkant en de andere helft gooi ik ook weg dan eet ik de onderste helft op!
ZO eet je een tompouce!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  maandag 25 maart 2002 @ 17:33:55 #32
11315 Robinsonne
gek op vrijdag
pi_3611344
7. Tompoes in de blender. Bzzzzz en met een soeplepel opeten.
Rozen verwelken, schepen vergaan, het is tijd om naar de kroeg te gaan
pi_3611516
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:28 schreef Kimmie het volgende:
met de hand bovenkant erafhalen en opeten
daarna met vorkje verder gaan

(was volgens mij geen optie)


Idem!

Als je optie een op twee neemt wordt het een rotzooi. Als je met een vorkje gaat proberen het bovenste laagje door te komen, druk je door de kracht op dat laagje alle room ertussen uit.

  maandag 25 maart 2002 @ 17:47:47 #34
12960 Loran
------------------------------
pi_3611542
een combinatie mag dat ook?
dus 3 & 4
EErst het bovenste bladerdeeg met slagroom, glazuur en al opeten,
Dan het onderste bladerdeeg samen met de room
huhuh
  † In Memoriam † maandag 25 maart 2002 @ 19:05:50 #35
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_3612380
Type 4 hiero.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_3612484
Ik ram me vork door de room heen zodat er een laag room op de glazuurkant zit en een laag room op de droge kant. Welk cijfertje is dat
pi_3612575
Ik haal de bovenkant en onderkant van elkaar af, eet dan eerst de onderkant (room en bladerdeeg samen) en daarna de bovenkant (De room, bladerdeeg en glazuur)
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:16 schreef Fling het volgende:

[..]

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?


bakkersroom lust in niet, daardoor vind ik die echte vlaaien ook niet lekker, waar je dan onder je kersen nog room hebt, als ik dat ontdek hoef ik die taart niet meer
pi_3612813
Nr 6, maar dan eerdt het bovenstuk en daarna het onderstuk

Me trog is niet zo groot

pi_3613187
Nou Lucille ik vind je omschrijvingen maar vaag dus ik omschrijf mezelf maar:
Ik doe 'm met t vorkje precies doormidden, dat er evenveel slagroompudding op het glazuurkantje zit als op het bladerdeegkantje. Dan eet ik eerst het bladerdeegkantje op en dan het glazuurkantje
pi_3613371
eet m niet, maar hoe eet je trouwens een bosche bol? (chocolade bol he je weet toch...)

die eten ook niet zo makkelijk en tis altijd vechten met zon ding.

  maandag 25 maart 2002 @ 20:48:32 #41
21410 Fliepke
Serieuze waarheid
pi_3613844
ik doe het anders:

Ik dus er eerst een beetje op zodat de vla een beetje naar buiten steekt, dat lepel ik er dan vanaf... Daarna is hij op een degelijk formaat en kan ik hem zo in mn mond schuiven

pi_3613972
Een vork komt er niet aan te pas.

Eerst bovenste plak eraf halen, dus deeg met glazuur.

Dat eet je op.

Dan eet je het onderste gedeelte, dus room op een plak bladerdeeg op.

Gaat prima.

  maandag 25 maart 2002 @ 21:02:59 #43
23237 unconnected
Padishah Emperor
pi_3614095
hmm. type 4. eigenlijk heel maf. vroeger hadden we altijd van die bouwpakketten. dat was dan een doos met daarin losse plankjes, en pudding moest je opkloppen, en glazuur in een zakje. zat mijn ma altijd heel moeilijk te doen om het netjes in elkaar te krijgen, en dan had ik er weer een hoop tijd voor nodig om hem te demonteren.. tegenwoordig krijg ik de zooi dus gewoon los, maar dan is de lol er wel vanaf...
  maandag 25 maart 2002 @ 21:04:08 #44
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_3614120
De bovenkant gewoon uit de hand opeten, en de rest daarna eerlijk verdelen.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_3614764
quote:
Op maandag 25 maart 2002 20:02 schreef Tom_Tom- het volgende:
Nou Lucille ik vind je omschrijvingen maar vaag
Gezien de vele reacties denk ik toch dat veel mensen wel begrepen hebben wat ik geschreven heb.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 25 maart 2002 @ 21:40:02 #46
23237 unconnected
Padishah Emperor
pi_3614827
quote:
Op maandag 25 maart 2002 21:37 schreef Lucille het volgende:

Gezien de vele reacties denk ik toch dat veel mensen wel begrepen hebben wat ik geschreven heb.


tuurlijk. het leeft bij de mensen
pi_3614839
6....................... wel smerig..............
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_3614954
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:20 schreef Lodi het volgende:

[..]

Ook een niet beschreven optie. Eerst de slagroom op het schoteltje mikken want die is vies. Dan bovenste korst met de hand, room met het vorkje en onderste laag met de hand.
Zo ongeveer dus.

En die AH nep-room is ook vies. Ik wilde echte!


Juist, zo eet je een tom poes. Alleen heb ik niks tegen slagroom.
  maandag 25 maart 2002 @ 22:30:21 #49
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_3615730
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:43 schreef sweetie het volgende:
6
Hmz. Gelukkig heb jij een leuke trog.

Ik ben meer voor 4, echter, ik houd het glazuur gewoon op het bovenste stukje bladerdeeg en eet dat in één keer.

Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  maandag 25 maart 2002 @ 22:31:10 #50
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_3615751
Is het trouwens niet "tompouce"? Tom Poes is die tekenfilmkat...
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
pi_3615770
ik breek eerst een stukje van de bovenste koek af naar boven, en dan neem ik een hap van de room en het onderste koekje.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  maandag 25 maart 2002 @ 22:59:15 #52
21635 Fortuna
Toedeledoosie
pi_3616227
4
Heppie de Peppie.....
pi_3616450
quote:
Op maandag 25 maart 2002 22:31 schreef Witchfynder het volgende:
Is het trouwens niet "tompouce"? Tom Poes is die tekenfilmkat...
Zie mijn openingszin in het topic.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  dinsdag 21 september 2004 @ 15:56:31 #54
28669 Chirma
Ik moest kloppen..
pi_22106620
heej ik wilde net dit topic maken, maar het bestond al

Ik haal altijd het harde geglazuurde laagje er af en eet dat op. Daarna "hak" ik stukjes met mijn vork van de rest af..
Ik ben het. Chirma, de wonderhond.
pi_22106654
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 15:56 schreef Chirma het volgende:


Ik haal altijd het harde geglazuurde laagje er af en eet dat op. Daarna "hak" ik stukjes met mijn vork van de rest af..
Ik ook.

Ja, die met de ballen in de bek.
  dinsdag 21 september 2004 @ 16:01:26 #56
98138 Everett
Damnit, I am the paterfamilias
pi_22106732
4, alleen haal ik het glazuur er niet af. Ik eet het bovenste bladerdeegstuk inclusief glazuur. Maar absoluut laagje voor laagje. There is no other way!
Well, as soon as we get ourselves cleaned up and we get a little smellum in our hair, why, we're gonna feel 100% better about ourselves and about life in general.
pi_22106812
Slagroom eraf eten, bovenkant (bladerdeeg + glazuur) eraf halen en ernaast leggen. De room en onderkant (bladerdeeg) opeten en daarna de bovenkant.
I'm only wearing black until they make something darker...
Hand over the chocolate, and nobody gets hurt!
pi_22106823
eerst met de vork de slagroom,

de rest volgesn 6 !

JUMMIE
Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
Sir Winston Churchill
pi_22106827
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 15:57 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Ik ook.

Me three
Het doet er niet toe wie ik ben, maar wie ik wil zijn.
pi_22106873
eerst met de vork de bovenste laag erafwippen, en apart leggen.
de slagroom eraf eten
de onderste laag eten
dan pas de bovenste laag eten
heel systeem men
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 21 september 2004 @ 16:21:50 #61
28669 Chirma
Ik moest kloppen..
pi_22107221
waarom zou je het lekkerste tot het laatst bewaren?
Ik ben het. Chirma, de wonderhond.
pi_22107251
eerst het roze bovenkantje eraf halen en ernaast leggen dies voor het laatst. dan de room opeten
en daarna de onderkant an dan komt het allertofste .. de bovenknat
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_22107438
Eerst doe ik 'm door de helft, de bovenste van de onderste af dus. Maar dan precies middendoor zodat allebei de kanten room hebben. Dan eet ik de onderste helft op, dan de bovenste. En het lekkerst voor het laatst bewaren is iets wat ik automatisch doe, tenzij het om een bord vol eten gaat waarvan ik denk na het lekkere geen trek meer te hebben.

Oh, trouwens, soms experimenteer ik met andere methodes, zoals het ding heel laten en dan grote happen nemen waardoor allemaal room op het schoteltje valt voor aan het einde.
pi_22107510
Laagje voor laagje is wel zo praktisch, hoewel voor de ultieme smaaksensatie van de subtiele samensmelting van de zoete roze laag en de romige vla in het midden dan niet kan worden gerealiseerd.
pi_22107514
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:31 schreef p-etr-a het volgende:

Oh, trouwens, soms experimenteer ik met andere methodes,
Avonturier!
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_22107536
Het hangt ervanaf of ik me in gezelschap bevind, en zo ja, in welk gezelschap!

Als ik alleen ben, dan pak ik hem en open mijn mond zo wijd mogelijk en neem een hap op zo'n manier dat ik van alle lagen wat heb.
De pudding die er eventueel tussenuit vliegt lik ik van mijn vingers.

Zijn er mensen bij dan prik ik mijn vork er recht van bovenaf in en duw ik hem helemaal naar beneden. Het losgekomen stukje eet ik dan op.
pi_22107628
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:34 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Avonturier!


Dit topic geeft me ook weer leuke plannetjes voor eventuele toekomstige experimenten, hartstikke leuk!
pi_22107659
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:39 schreef p-etr-a het volgende:

[..]



Dit topic geeft me ook weer leuke plannetjes voor eventuele toekomstige experimenten, hartstikke leuk!
Misschien kunnen we een keer een Tompouce-Experimenteer-Meet houden!
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_22107711
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:41 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Misschien kunnen we een keer een Tompouce-Experimenteer-Meet houden!
Goed plan!
Dan krijgt iedereen bijvoorbeeld 5 tompoucen, en moeten ze allemaal op een andere manier opgegeten worden. Lekker en wellicht leerzaam, ik ben van de partij!
pi_22107882
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:43 schreef p-etr-a het volgende:

[..]

Goed plan!
Dan krijgt iedereen bijvoorbeeld 5 tompoucen, en moeten ze allemaal op een andere manier opgegeten worden. Lekker en wellicht leerzaam, ik ben van de partij!
Ik ook!
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_22108083
3!

pi_22108196
De tompouce van het bordje mijn mond inschuiven (ja ik bijt stukjes er af en kauw wel) zodat ik van alle laagjes tegelijk wat eet. Bovenste laagje er eerst af vind ik goor.
pi_22108585
Pff, wat is dit?
Het genot van de tompouce is het geheel!

Niks strippen, alles in je mond!

Optie 6 voor mij dus.
Helaas geen tompoucen in Engeland...
Pff
pi_22108613
dat is echt te zoet voor mij.. krijg echt niet helemaal in me bek!!
pi_22108792
Zonder vork.Eerst onthoofden, maar ik eet wel eerst de onderste laag op(dus room met bladerdeeg) en dan de rest. Geen slagroom on top, want dat is echt
aan het eind van mijn geld hou ik altijd een stukje maand over
pi_22109181
Eerst de onderste helft en dan de bovenste helft.
Een echte Bossche bol eet je bij Jan de Groot in Den Bosch. Daar krijg je er een mesje en vorkje erbij, vanwege de beste manier om te eten. Eerst snijd je met vork en mes een rondje uit de bovenkant. Dan kan je stukjes van de bol snijden. Op die manier druk je de slagroom niet plat.
Van een moorkop hap ik gewoon stukjes af, maar daarvoor is een echte Bossche bol te groot
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_22109333
Ik eet altijd eerst de hele bovenste deeglaag+glazuur op en vervolgens gebruik ik m'n vork om de room en onderste helft van het deeg op te eten.

Lijkt me niet een optie uit de OP
pi_22109336
ik vind gebak en dergelijk het smerigste wat er is. ik ben zelfs een keer van een slagroomgebakje over mijn nek gegaan. ik kots het dus meteen uit.
pi_22109577
Ik doe het zo:

- Ik trek eerst de bovenste bladerdeeg (met slagroom en glazuur) van de puddig af. Dat eet ik op.
- Dan eet ik de onderste bladerdeeg met puddig op.
- Dan zit ik daar met mijn vette handen, en die worden natuurlijk gewassen.
pi_22109629
Een combi van 1 en 2
Ik bevestig het vooroordeel dat vrouwen geen kaart kunnen lezen.
*spiekt*
pi_22109818
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 18:06 schreef hanskamp het volgende:
Ik doe het zo:

- Ik trek eerst de bovenste bladerdeeg (met slagroom en glazuur) van de puddig af. Dat eet ik op.
- Dan eet ik de onderste bladerdeeg met puddig op.
- Dan zit ik daar met mijn vette handen, en die worden natuurlijk gewassen.
Jeee, ik dacht dat ik de enige was met dit eetprobleem
pi_22109954
Ik gebruik geen vork en bordje. Hou de tom puce ondersteboven in m'n handen, haal voorzichtig de bodem (die nu dus bovenop zit) van het room af en eet die kaal op. Daarna eet ik hap voor hap de "bovenkant" (die dus onderop zit) samen met het room op
Rest your head close to my heart
Never to part, baby of mine
©Dumbo
While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
pi_22109956
4, maar niet netjes laagjes opeenvolgend. Eerst de pudding/room, dan de slagroom dan het glazuur en dan het bladerdeeg
Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
  dinsdag 21 september 2004 @ 18:26:48 #84
44361 lovegrrl
I depend on me
pi_22110026
een beetje 2
eerst haal ik de bovenkant eraf.. dat leg ik dan weg.. dan eet ik room uit het midden, dan de onderkant waar ik wat room op had laten zitten, en dan pas de bovenkant
ik bewaar het lekkerste voor het laatst
pi_22110410
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 18:26 schreef lovegrrl het volgende:
een beetje 2
eerst haal ik de bovenkant eraf.. dat leg ik dan weg.. dan eet ik room uit het midden, dan de onderkant waar ik wat room op had laten zitten, en dan pas de bovenkant
ik bewaar het lekkerste voor het laatst
ik doe t precies zo
pi_22110516
4, kan hier een poll van gemaakt worden
  dinsdag 21 september 2004 @ 18:52:59 #87
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_22110596
quote:
Op maandag 25 maart 2002 22:31 schreef Witchfynder het volgende:
Is het trouwens niet "tompouce"? Tom Poes is die tekenfilmkat...
Ik denk tomb- pousse

Ik neem er meestal een mes bij.

[ Bericht 10% gewijzigd door Beregd op 21-09-2004 18:58:35 ]
pi_22112170
Topic verhuist naar Culinesse .

>>>
pi_22112388
't Is dus wel duidelijk dat er meer dan 6 opties zijn .
pi_22112647
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:22 schreef littledrummergirl het volgende:
eerst het roze bovenkantje eraf halen en ernaast leggen dies voor het laatst. dan de room opeten
en daarna de onderkant an dan komt het allertofste .. de bovenknat
Hier hetzelfde. Alleen room & onderkant gaat hier tegelijk naar binnen
  dinsdag 21 september 2004 @ 20:13:57 #91
30488 coolbabe
My little pwny
pi_22112649
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 18:26 schreef lovegrrl het volgende:
een beetje 2
eerst haal ik de bovenkant eraf.. dat leg ik dan weg.. dan eet ik room uit het midden, dan de onderkant waar ik wat room op had laten zitten, en dan pas de bovenkant
ik bewaar het lekkerste voor het laatst
Zo doe ik het ook
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
pi_22113307
Fantastisch topic trouwens
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  dinsdag 21 september 2004 @ 21:41:36 #93
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_22115123
Tsja ik vind de makkelijkste manier: tompouce overdwars leggen, met een mesje/vork in stukjes snijden en gewoon met je handen op eten... Ik ben bakker en zo eten ze bij ons over het al gemeen toumpoucen in de bakkerij
  dinsdag 21 september 2004 @ 21:47:45 #94
99453 Mitä_kuuluu
Vittu saatana perkele
pi_22115331
Ik eet die tompouce via een aantal van eerder genoemde opties:

Met het vorkje het midden van het slagroom in tweeën delen (in de lengte). Eerst eet ik dan de helft met het glazuur op (jaja, inclusief slagroom) en vervolgens de onderste helft. Maar natuurlijk wel met de handjes... Hele operatie, whehe
"An expert is one who knows more and more about less and less until he knows absolutely everything about nothing."
  Licht Ontvlambaar dinsdag 21 september 2004 @ 21:51:18 #95
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_22115449
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 20:13 schreef coolbabe het volgende:

[..]

Zo doe ik het ook
Ik ook

En wat een Bossche Bol betreft, daar lepel ik eerst de slagroom uit en daarna eet ik de bol zelf op
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 21 september 2004 @ 22:00:37 #96
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22115759
4 Als ik mes en vork heb.

6 Als ik niks heb (bijvoorbeeld op mijn werk)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Redactie Frontpage dinsdag 21 september 2004 @ 22:01:36 #97
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_22115787
Ik eet eerst de onderkant en dan de rest

[ Bericht 65% gewijzigd door SunChaser op 21-09-2004 22:41:59 ]
  Redactie Frontpage dinsdag 21 september 2004 @ 22:01:52 #98
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_22115800
Dubbel

[ Bericht 63% gewijzigd door SunChaser op 21-09-2004 22:41:10 ]
  dinsdag 21 september 2004 @ 22:02:09 #99
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22115810
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 21:51 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Ik ook

En wat een Bossche Bol betreft, daar lepel ik eerst de slagroom uit en daarna eet ik de bol zelf op
Bossche Bol?

Gewoon met mes en vork.

Maar dan wel van bakkerij de Groot uit Den Bosch
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 21 september 2004 @ 22:04:40 #100
69191 Varr
Hier ben ik, hierzo!!
pi_22115887
Deze dingen vallen gewoon niet fatsoenlijk te eten....


nr2
  dinsdag 21 september 2004 @ 22:07:36 #101
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22115970
op visite eerst boven kant er af die door snijden met zij kant van vork en dan de rest ook zo op eten

in de keuken (Eerst rellen om er een te krijgen) daarna gewoon naar binnen propper meestal helpen we elkaar er ook mee
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 21 september 2004 @ 22:08:01 #102
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_22115988
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 18:26 schreef lovegrrl het volgende:
een beetje 2
eerst haal ik de bovenkant eraf.. dat leg ik dan weg.. dan eet ik room uit het midden, dan de onderkant waar ik wat room op had laten zitten, en dan pas de bovenkant
ik bewaar het lekkerste voor het laatst
Dat is absoluut de lekkerste methode
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_22116085
Dat zeg ik Martijn77........ Daar zit echte slagroom in, niet van die koolzuurzooi!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_22135776
* QTPi is een type 4 eter
pi_22135992
Eerst de bovenkant, met of zonder slagroom maakt niet uit (slagroom geen spuitroom dat is )met mijn handen.
Dan de room met het vorkje en daarna de bodem. Weer met mijn handen. Hmmm heerlijk
Yesterday is history,
Tomorrow is mystery,
Today is a gift,
Thats why they call it the present.
pi_22136125
Met een vorkje dwars door de roomlaag heen en dan eerst het bovenste deel (dus slagroom, glazuur, bladerdeeg en room) met de hand en het onderste deel (room en bladerdeeg) met vorkje.
pi_22136467
Geen van allen! lol

Top draf, pudding opeten, bodem opeten en dan de top , naja misschien valt dat onder laagje voor laagje, maar toch anders
pi_22136848
Eerst het glazuur, dan die koek, dan de room er milimeter voor milimeter aflebberen En als er een stukje kleffe koek achterblijft een laagje suiker eroverheen zodat dat laatste kleffe koekje ook lekker is
pi_22136863
Al met al ben ik rustig een half uur zoet (leuke woordspeling)

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 22-09-2004 20:29:53 ]
pi_22137750
Eerst een stuk van die koek, dan haal ik de meut wat daaronder zit weg(opeten natuurlijk) en dan de onderste laag. zo ga je door totdat het op is. De volgende stap is terug naar de bakker gaan en nog zo'n tompouce halen
© ©
pi_22143181
Oh jeetje, ik heb net de spruitjes afgekraakt en nu de tompouce (of hoe je het schrijft )
Ik lust ze niet
pi_22143308
quote:
Op donderdag 23 september 2004 00:17 schreef kissa het volgende:
Oh jeetje, ik heb net de spruitjes afgekraakt en nu de tompouce (of hoe je het schrijft )
Ik lust ze niet
Dat zijn toevallig wel allebei 2 CUL classics, en toevallig allebei van mijn hand.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_22143381
Sorry
Maar ik hou echt niet van spruitjes en tompouces
pi_22162892
Met het vorkje snijd ik midden door de roomlaag heen. Vorkje kan daarna weg. Met de hand eet ik dan eerst de bodem met één helft van de room en daarna eet ik de bovenste helft (room + bladerdeeg + glazuur + slagroom).
  vrijdag 24 september 2004 @ 19:31:21 #115
102190 robbedoeseos300d
Dit is geen kandelaar
pi_22180622
normaal een 4

maar bij de kennis making met mijn schoonouders kreeg ik ook zo'n ding toen toch maar de eerste variant geprobeert
2 blondjes maken in een cafe een puzzel. Opeens beginnen ze hard te juichen. Vraagt de barman: wat is er aan de hand dames??
nou...zegt een van die vrouwtjes..
we hebben een puzzel opgelost in 7 uur en op de doos staat 2 tot 4 jaar.
pi_22182543
4..............en dan die van de Hema
pi_22199778
Eerst het room!!
Als het room geen room is maar slagroom
weg pleuren!!
dan de onderkant, en dan de bovenkant.
Van de Hema zijn
pi_22206129
Ik vind die goedkope diepvries het lekkerst...
pi_22212343
Ik vind Tompouce het smerigste gebak dat ik kan bedenken
Take on the situation, but not the torment ...
pi_22213016
nou, ik haal het bovenste laagje bladerdeed MET glazuur eraf, dat leg ik aan de zijkant.

vervolgens eet ik de HELFT van de pudding op (in de lente) zodat er nog een beetje pudding op het onderste bladerdeeg zit.
Dit eet ik vervolgens op, en daarna de bladerdeeg met glazuur
Doei.
  zondag 26 september 2004 @ 13:22:27 #121
75760 Archeodude
Doet zn eigen ding vanaf 1983.
pi_22213105
Ik begin eerst langzaam aan de zijkanten van dat ding te bewerken *vulling is mijn favoriete gedeelte *, eet dat op totdat het "dakje" instort. Dan doe ik een serieuze poging dat ding met zo min mogelijk rotzooi op te eten, waarna ik verder de vulling wegwerk. En dan, als laatste het bodempje...maar da's echt t ranzigste van de hele tompoes...
"Wat maakt t uit,
Doe me nog een glas,
Die kater die komt morgen pas,
Doorgaan tot de bodem van t vat!"
pi_22213622
quote:
Op zondag 26 september 2004 13:18 schreef Faithy het volgende:

vervolgens eet ik de HELFT van de pudding op (in de lente)
En wat als het nou zomer is?
pi_22214901
dan eet ik de andere helft op

in de lengte duh
Doei.
  zondag 26 september 2004 @ 15:05:51 #124
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_22214921
Ik vind tompoezen niet te vreten zeg !
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_22218119
tompoucen van de HEMA

zo geniaal lekker
Doei.
pi_22239258
Afhankelijk van de gelegenheid 2 of 6, hoewel ik ook wel eens een stukje laagje voor laagje doe, maar nooit de hele tompouce.....

Zo lekker vind ik tompoucen niet eigenlijk trwns
Vrijwillig gebanned
  dinsdag 28 september 2004 @ 07:12:36 #127
9902 Lestat
the vampire...
pi_22252454
3
Memento Mori
pi_22252532
een viertje....

als graaf ik weleens eerst de vulling vanaf de zijkant een beetje weg, waarna ik methode 4 begin....
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_22254329
Ik ben een nummer 7

Ik eet eerst de slagroom. Dan leg ik het bovenkantje met de glazuur er nog op op zij, eet dan de vulling, daarna de onderkant en eindig met de bovenkant

Maar dat is al jaren geleden, want ik heb tegenwoordig een soort aversie tegen zoetigheid.
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
pi_22255963
Ik ontleed al mn eten een 4 dus
  dinsdag 28 september 2004 @ 12:11:53 #131
67478 Radjesh
Dire Straits!
pi_22256065
4
pi_22300390
6, daarom heb ik altijd moeite om zo'n ding te eten als het via de nette manier moet
pi_22300514
Thuis: met de hand, proppen, dan aan de zijkant de uitgelopen vulling eraf likken, weer proppen enz.
Op visite: net zolang klooien met een vorkje tot de helft op de grond gevallen is. Dan krijg ik de volgende keer tenminste geen tompouce meer.
Lucille, 2,5 jaar later nog steeds methode 4?
Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_22300536
Eerst de slagroom op het schoteltje mikken want die is vies. Dan bovenste korst met de hand, room met het vorkje en onderste laag met de hand.
Zo ongeveer dus.
Back in business.
pi_22308869
Ik heb eigenlijk geen strategie voor het eten van een tompoes......
Ik prik er gewoon wat met een vorkje in enzo, wat ik mee kan pikken eet ik op. Meestal is het dus ook helemaal ingezakt en een beetje rotzooitje, maar dat maakt het juist lekker!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')