quote:
Op zaterdag 15 november 2008 14:53 schreef ShadyLane het volgende:Dat was nog nooit in me opgekomen. Met een roomsausje zeker?
Ik denk bij mosselen alleen maar aan bier en frieten

Nou no: 4 pers. 1k mosselen (kleine zijn het handigst), 500gr courgette schuin afgesneden in schijfjes van een halve centimeter, twee gehakte knfolookteentjes, twee gedroogde chilipepertjes, handvol basilicumbladeren en parmesaan.
Snijdt de courgetteschijfjes elk in 3 in sticks (nou ja) bestrooi ze met zout en laat 15 minuten staan, droogvegen.
Verhit olijfolie in een pan en braad de courgette tot lichtbruin voeg alles muv parmezaan en basil. toe, plus peper en zout. Roer om en laat met een deksel vier minuten op hoog vuur staan, schud met de pas, totdat alle mossels open staan. Verwijder dan de helft van de mosselen de schelp en stop ze terug in de pan; roer de basil erdoor, Serveer met de Parmezaanse kaas.
bron.