Vandaag een fototopic over Ierse Stoofpot. Ierse stoofpot is donders lekker spul. Het kost wat tijd maar als je de tijd er in wilt steken dan heb je 1 van de lekkerste dingen ter wereld.
Ingrediėnten voor 4 personenpeper, zout
1 kilo runderlappen
1 knolselderij
2 uien
3 tenen knoflook
olijfolie
70 gram tomatenpuree
1 dl rode wijn
2 bouillonblokken
300 gram aardappels (vastkokend)
half bruin brood
ongeveer 2 theelepels verse tijm
ongeveer 2 eetlepels verse peterselie
2 laurierblaadjes
![]()
De ingrediėnten
Bereiding![]()
Knolselderij schillen en in blokjes snijden. De lekkerheid begint hier al want er is weinig wat zo lekker ruikt als knolselderij.
![]()
De siepels hak je in halve ringen. Niet gaan huilen, dat hebben ze liever niet.
![]()
De piepers ontdoen van hun jasje, dank ze vriendelijk en hak ze in blokjes. Daarna goed afspoelen.
![]()
Het vlees in blokjes snijden en in een hete pan mikken. Goed vlees heeft weinig boter of olie nodig dus een klein scheutje is genoeg. Het vlees even aanbraden.
![]()
Na een paar minuutjes aanbraden het vlees uit de pan halen (inclusief de lekkere sappen die vrijgekomen zijn!)
![]()
Olie in de pan doen en dan de ui en knolselderij in de pan bakken. Ongeveer een minuut of 10.
![]()
Na ongeveer 10 minuten de knoflook erbij doen en nog een minuut of 3 mee laten bakken.
![]()
Tomatenpuree erbij.
![]()
Wijn erbij.
![]()
Aardappels, ongeveer 200ml water, bouillonblokjes, peper en zout en uiteraard het vlees erbij.
ongeveer 2 uur laten stoven.
En dan nu de garnering.
![]()
Brood in blokjes snijden.
![]()
Brood krokant in de pan bakken en de vers gehakte kruiden eroverheen mikken.
Na 2 uur stoven haal je de laurierblaadjes uit de stoofpot.
Flink bord volscheppen en daar wat croutons overheen doen.
En van het eindproduct heb ik geen foto want de batterij van de camera was leeg

![]()
Het zag er ongeveer zo uit (oudere foto van hetzelfde gerecht).
Besef
Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.