Gevonden! Het stond in de zaterdag&cetera bij NRC van 10 januari:quote:Op dinsdag 20 januari 2009 13:04 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Weet je ook wáár je dat kunt kopen? Ik vind paardenvlees lekker namelijk (ondanks hardcore paardenliefhebster) maar het is nauwelijks te krijgen en niet altijd even diervriendelijk.
En daarna nog een heel artikel dat ik je best wil toesturen via pm.quote:Overtollige paarden en runderen in natuurgebieden kun je eten. „De entrecote van het Konik-paard is schitterend mager.”
Menno Steketee
Het is een wel heel vreemde plek voor een slagerij: een caravan op een modderig parkeerterrein bij Halfweg, ingeklemd tussen een spoorlijn, een snelweg en de uitrit van een benzinepomp. Het lijkt wel een plaats delict, kruisje op de plek waar het deerlijk verminkte lichaam is aangetroffen. Dit is geen gewone slagerij. En dit is ook geen gewoon vlees. Het is ‘wildernisvlees’ dat hier van eigenaar wisselt, van ‘grote grazers’ uit natuurgebieden.
Graag!quote:Op woensdag 21 januari 2009 13:26 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Gevonden! Het stond in de zaterdag&cetera bij NRC van 10 januari:
[..]
En daarna nog een heel artikel dat ik je best wil toesturen via pm.
Donderdag werd het pasta met gehaktsaus in plaats van quiche. Ik had een kutdag gehad en wilde iets makkelijks, maar wel het gehakt gebruiken want dat was al ontdooid.quote:Op zaterdag 17 januari 2009 10:44 schreef Isegrim het volgende:
donderdag
- spinaziequiche met gehakt
vrijdag
- stoofpotje van lamsvlees met rozemarijn ( http://kokenmetkarin.nl/hoofd/rozemarijnstoof.html )
- knoflookbrood
Vlees heb ik grotendeels al; ik had het een en ander bij de Lidl gehaald. En ik heb natuurlijk nog die slavinken die ik laatst vergeten was te ontdooien.quote:zaterdag 24-1
broodje hamburger
ovenpatatjes
zondag 25-1
rucolasalade met uitgebakken spekjes, ui, paprika, zongedroogde tomaatjes
biefstuk
stokbrood met kruidenboter
maandag 26-1
spinazie met knoflook en pijnboompitjes
slavinken
dinsdag 27-1
kip-mango-roerbak ( http://www.ah.nl/recepten/recept/?id=406476&cuisine=Oosters )
woensdag 28-1
Isegrim niet thuis te eten
donderdag 29-1
gegrilde groenten
hamburger
vrijdag 30-1
spinaziequiche met gehakt
Ik zag laatst ook ergens een artikeltje over rundvlees van - naar ik meen - de Oostvaardersplassen. Want ze schieten de overschotten daar gewoon af. Mooi toch? Schijnt erg lekker te zijn. En het was niet zo duur, als je veel afnam.quote:Op woensdag 21 januari 2009 13:26 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Gevonden! Het stond in de zaterdag&cetera bij NRC van 10 januari:
[..]
En daarna nog een heel artikel dat ik je best wil toesturen via pm.
quote:Assortiment
Wij bieden wildernisvlees aan in verpakte ingevroren pakketten, losse pakjes vlees of grotere hoeveelheden vers vlees die u zelf inpakt. Zelf inpakken kan alleen als u het bij de slager in Overlangel afhaalt.
Pakketten rund:
20,4 kilo gemengd: ¤ 11,05/kg ¤ 225,00
10,2 kilo gemengd: ¤ 11,75/kg ¤ 120,00
5,3 kilo gemengd: ¤ 13,25/kg ¤ 70,00
5,0 kilo stoofvlees: ¤ 12,00/kg ¤ 60,00
5,0 kilo tartaar: ¤ 10,00/kg ¤ 50,00
5,0 kilo gehakt: ¤ 9,00/kg ¤ 45,00
5,0 kilo vlugklaar: ¤ 10,00/kg ¤ 50,00
4,3 kilo worst: ¤ 9,25/kg ¤ 40,00
4,3 kilo beefburgers: ¤ 10,50/kg ¤ 45,00
5,0 kilo runderhart: ¤ 3,60/kg ¤ 18,00
Pakketten paard:
5 kilo gemengd paard: ¤ 11,00/kg ¤ 55,00
10 kilo gemengd paard: ¤ 9,50/kg ¤ 95,00
Zelf inpakken: koelvers vlees
25 kilo gemengd: ¤ 10,00/kg ¤ 250,00
50 kilo gemengd: ¤ 9,20/kg ¤ 460,00
100-150 kilo gemengd: ¤ 8,00/kg
150-200 kilo gemengd: ¤ 7,50/kg
Losse pakjes:
rundertong: ¤ 9,00/kg (hele tong)
runderlever ¤ 6,00/kg
schenkel: ¤ 8,00/kg
hart: ¤ 3,50/kg
beefburgers ¤ 2,30 per twee
Vriezer!quote:Op maandag 26 januari 2009 11:50 schreef Mini_rulez het volgende:
Da's niet eens zo heel duur, maar wat moet je met 5 kilo vlees.
Ja, maar dan nog... Wij eten met z'n tweeën meestal zo'n 250 gram vlees, dan kun je er dus 20 keer van eten!quote:
Ja, relaxt toch?quote:Op maandag 26 januari 2009 12:07 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Ja, maar dan nog... Wij eten met z'n tweeën meestal zo'n 250 gram vlees, dan kun je er dus 20 keer van eten!
Drie maanden... en bij bijv. kip merk ik wel dat het vlees er erg snotterig van wordt.quote:Op maandag 26 januari 2009 12:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, relaxt toch?Hoef je voorlopig niet te halen. En in de vriezer kun je vlees ongeveer een jaar bewaren.
Bron is bluezzquote:Hoe lang kan ik vlees in de diepvries bewaren?
Dat hangt af van de capaciteit van uw diepvriezer:
* - 6o C of lager:
Ongeveer een week
* - 12o C:
Circa een maand
* - 18o C:
Drie maanden
* - 18o C of lager:
Drie maanden. Bovendien kunt u kleine hoeveelheden zelf invriezen.
http://eten-en-drinken.in(...)lang-welke-plek.htmlquote:Vleeswaren
Koelkast maximaal 7 ºC Diepvries -18 ºC
Bacon, Cervelaatworst, Ontbijtspek, Rookvlees
(Gezouten Vleeswaren) 1 week 1 - 3 maanden
Boterhamworst, Gebraden Gehakt, Gekookte Worst
Gelderse worst, Leverkaas, (Smeer) Leverworst
(Gekookte Vleeswaren) 4 dagen 3 maanden
Casselerrib, Ham, Kipfilet 4 dagen 3 maanden
Fricandeau, Rosbief 2 dagen 3 maanden
Filet Américain dag van aankoop niet bewaren!
Nou... De boer waar ik vroeger vaak kwam liet jaarlijks een jonge stier slachten en daar aten ze toch echt een jaar van. En het smaakte altijd voortreffelijk.quote:Op maandag 26 januari 2009 12:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Drie maanden... en bij bijv. kip merk ik wel dat het vlees er erg snotterig van wordt.
Ik ga morgen weer puzzelen. Vorige week voor minder dan 30 euro boodschappen gedaan, de hele week netjes aan het menu gehouden, heerlijk gegeten, 0 tripjes AH en 0 magnetronmaaltijden deze weekquote:Op vrijdag 30 januari 2009 23:07 schreef Isegrim het volgende:
Boodschappenlijstje is ook weer gemaakt.Een tijdlang ging ik op zaterdag naar de markt, maar dat kostte zoveel tijd. En in de winter vind ik dat sowieso minder relaxt. Dus nu ga ik naar een winkelcentrum waar een Turkse supermarkt, een Aldi, een AH en een bakker bij elkaar zitten. Boodschappen doen voor de hele week kost me zo nog maar een uurtje.
Maar ik woon (en eet) alleen, dat scheelt. En ik heb een grote voorraadkast, en heel veel kruiden. En ik lunch elke dag op kantoor, dat helpt ook.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 23:11 schreef Isegrim het volgende:
Oh, en voor minder dan dertig euro kan ik echt niet een week eten, daar doe ik twee tot drie dagen mee.
Ja maar, ja maar, ik ben alleen! Telt dat voor bonuspunten?! En ik heb in de vensterbank al zeker een jaar een mislukt "kweek je eigen munt"project staan, maar ben te lui om het weg te gooien (terwijl de eigen munt inmiddels al lang in de tuin staat...).quote:Op vrijdag 30 januari 2009 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik durf te wedden dat ik een grotere voorraad kruiden heb dan jij.Ik own iedereen wat kruiden betreft.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |