abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 21 januari 2009 @ 13:26:15 #176
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65281018
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 13:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Weet je ook wáár je dat kunt kopen? Ik vind paardenvlees lekker namelijk (ondanks hardcore paardenliefhebster ) maar het is nauwelijks te krijgen en niet altijd even diervriendelijk.
Gevonden! Het stond in de zaterdag&cetera bij NRC van 10 januari:
quote:
Overtollige paarden en runderen in natuurgebieden kun je eten. „De entrecote van het Konik-paard is schitterend mager.”
Menno Steketee

Het is een wel heel vreemde plek voor een slagerij: een caravan op een modderig parkeerterrein bij Halfweg, ingeklemd tussen een spoorlijn, een snelweg en de uitrit van een benzinepomp. Het lijkt wel een plaats delict, kruisje op de plek waar het deerlijk verminkte lichaam is aangetroffen. Dit is geen gewone slagerij. En dit is ook geen gewoon vlees. Het is ‘wildernisvlees’ dat hier van eigenaar wisselt, van ‘grote grazers’ uit natuurgebieden.
En daarna nog een heel artikel dat ik je best wil toesturen via pm.
Nulla verba sed acta
pi_65281510
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 13:26 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Gevonden! Het stond in de zaterdag&cetera bij NRC van 10 januari:
[..]

En daarna nog een heel artikel dat ik je best wil toesturen via pm.
Graag!
pi_65350260
quote:
Op zaterdag 17 januari 2009 10:44 schreef Isegrim het volgende:
donderdag
- spinaziequiche met gehakt

vrijdag
- stoofpotje van lamsvlees met rozemarijn ( http://kokenmetkarin.nl/hoofd/rozemarijnstoof.html )
- knoflookbrood
Donderdag werd het pasta met gehaktsaus in plaats van quiche. Ik had een kutdag gehad en wilde iets makkelijks, maar wel het gehakt gebruiken want dat was al ontdooid.

Zometeen het lamsvlees opzetten, maar ga het recept wel aanpassen want brood heb ik niet in huis dus ik maak er een stoofpotje van lamsvlees en kikkererwten van.
pi_65354742
Menu voor de komende week:
quote:
zaterdag 24-1
broodje hamburger
ovenpatatjes

zondag 25-1
rucolasalade met uitgebakken spekjes, ui, paprika, zongedroogde tomaatjes
biefstuk
stokbrood met kruidenboter

maandag 26-1
spinazie met knoflook en pijnboompitjes
slavinken

dinsdag 27-1
kip-mango-roerbak ( http://www.ah.nl/recepten/recept/?id=406476&cuisine=Oosters )

woensdag 28-1
Isegrim niet thuis te eten

donderdag 29-1
gegrilde groenten
hamburger

vrijdag 30-1
spinaziequiche met gehakt
Vlees heb ik grotendeels al; ik had het een en ander bij de Lidl gehaald. En ik heb natuurlijk nog die slavinken die ik laatst vergeten was te ontdooien.
pi_65355637
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 13:26 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Gevonden! Het stond in de zaterdag&cetera bij NRC van 10 januari:
[..]

En daarna nog een heel artikel dat ik je best wil toesturen via pm.
Ik zag laatst ook ergens een artikeltje over rundvlees van - naar ik meen - de Oostvaardersplassen. Want ze schieten de overschotten daar gewoon af. Mooi toch? Schijnt erg lekker te zijn. En het was niet zo duur, als je veel afnam.

Dat gebabbel over hoger in de voedselketen is onzin; koeien en paarden nemen precies dezelfde positie in in de voedselketen. Ze eten hetzelfde en zijn allebei eetbaar.

Maar dat alles natuurlijk geheel offtopic
pi_65356074
Het is zeker niet duur en vast erg lekker: http://wildernisvlees.nl/
pi_65414080
quote:
Assortiment

Wij bieden wildernisvlees aan in verpakte ingevroren pakketten, losse pakjes vlees of grotere hoeveelheden vers vlees die u zelf inpakt. Zelf inpakken kan alleen als u het bij de slager in Overlangel afhaalt.

Pakketten rund:
20,4 kilo gemengd: ¤ 11,05/kg ¤ 225,00
10,2 kilo gemengd: ¤ 11,75/kg ¤ 120,00
5,3 kilo gemengd: ¤ 13,25/kg ¤ 70,00
5,0 kilo stoofvlees: ¤ 12,00/kg ¤ 60,00
5,0 kilo tartaar: ¤ 10,00/kg ¤ 50,00
5,0 kilo gehakt: ¤ 9,00/kg ¤ 45,00
5,0 kilo vlugklaar: ¤ 10,00/kg ¤ 50,00
4,3 kilo worst: ¤ 9,25/kg ¤ 40,00
4,3 kilo beefburgers: ¤ 10,50/kg ¤ 45,00
5,0 kilo runderhart: ¤ 3,60/kg ¤ 18,00


Pakketten paard:
5 kilo gemengd paard: ¤ 11,00/kg ¤ 55,00
10 kilo gemengd paard: ¤ 9,50/kg ¤ 95,00


Zelf inpakken: koelvers vlees
25 kilo gemengd: ¤ 10,00/kg ¤ 250,00
50 kilo gemengd: ¤ 9,20/kg ¤ 460,00
100-150 kilo gemengd: ¤ 8,00/kg
150-200 kilo gemengd: ¤ 7,50/kg

Losse pakjes:
rundertong: ¤ 9,00/kg (hele tong)
runderlever ¤ 6,00/kg
schenkel: ¤ 8,00/kg
hart: ¤ 3,50/kg
beefburgers ¤ 2,30 per twee
Wou dat ik daar het geld voor had, ik word zo blij van buitenbeestjes.
Sweet and innocent...
pi_65414235
Anyway, mijn eten voor deze week:

Chinese kool-paprika-kip met sesam en witte rijst (nog steeds)
Zelfgemaakte pizza met mozerella of tonijn en garnalen
Koolraappuree met entrecot en paddestoelen
Preiquiche met soep
Gewokte paksoi met witvis en rijst
Roergebakken spruiten, krieltjes, spek en ui.
Sweet and innocent...
pi_65414493
Da's niet eens zo heel duur, maar wat moet je met 5 kilo vlees.
Maar goed, het biologisch vlees van AH heeft toch ook wel een redelijk leven, hoop ik?

Ontopic, ons eten voor de komende week:
- aardappels met rundertartaar en sperziebonen + salade
- morgen eten met huisgenoten van vriendje dus geen idee
- frittata met wokgroente en brood
- vegetarische chili, ook met wokgroente want die is in de Bonus
- pannenkoeken met banaan, salade
Are you pondering what I'm pondering?
pi_65414862
quote:
Op maandag 26 januari 2009 11:50 schreef Mini_rulez het volgende:
Da's niet eens zo heel duur, maar wat moet je met 5 kilo vlees.
Vriezer!
pi_65415028
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Vriezer!
Ja, maar dan nog... Wij eten met z'n tweeën meestal zo'n 250 gram vlees, dan kun je er dus 20 keer van eten!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_65415555
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:07 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Ja, maar dan nog... Wij eten met z'n tweeën meestal zo'n 250 gram vlees, dan kun je er dus 20 keer van eten!
Ja, relaxt toch? Hoef je voorlopig niet te halen. En in de vriezer kun je vlees ongeveer een jaar bewaren.
pi_65415647
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ja, relaxt toch? Hoef je voorlopig niet te halen. En in de vriezer kun je vlees ongeveer een jaar bewaren.
Drie maanden... en bij bijv. kip merk ik wel dat het vlees er erg snotterig van wordt.
quote:
Hoe lang kan ik vlees in de diepvries bewaren?
Dat hangt af van de capaciteit van uw diepvriezer:
* - 6o C of lager:
Ongeveer een week

* - 12o C:
Circa een maand

* - 18o C:
Drie maanden

* - 18o C of lager:
Drie maanden. Bovendien kunt u kleine hoeveelheden zelf invriezen.
Bron is bluezz

Andere bron:
quote:
Vleeswaren
Koelkast maximaal 7 ºC Diepvries -18 ºC
Bacon, Cervelaatworst, Ontbijtspek, Rookvlees
(Gezouten Vleeswaren) 1 week 1 - 3 maanden
Boterhamworst, Gebraden Gehakt, Gekookte Worst
Gelderse worst, Leverkaas, (Smeer) Leverworst
(Gekookte Vleeswaren) 4 dagen 3 maanden
Casselerrib, Ham, Kipfilet 4 dagen 3 maanden
Fricandeau, Rosbief 2 dagen 3 maanden
Filet Américain dag van aankoop niet bewaren!
http://eten-en-drinken.in(...)lang-welke-plek.html
pi_65415798
Voor sommige gerechten is het toch niet meer zo lekker als het uit de vriezer komt. Maar goed, met gehakt of stoofvlees moet het nog wel kunnen. Ik zie nu pas dat er ook een optie gemengd vlees is, wel handig dat je niet per se 5kg van hetzelfde hoeft te nemen.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_65415985
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Drie maanden... en bij bijv. kip merk ik wel dat het vlees er erg snotterig van wordt.
Nou... De boer waar ik vroeger vaak kwam liet jaarlijks een jonge stier slachten en daar aten ze toch echt een jaar van. En het smaakte altijd voortreffelijk. Die drie maanden is vast gebaseerd op de stadsmenselijke angsten voor bacteriën en andere enge dingen in voedsel.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 18:24:13 #191
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65463769
Je zou het haast vergeten in het paardenvleesgeweld, maar ik heb deze week ook een weekmenu!

Zaterdag:
Quiche met courgette, artisjok en kip

Zondag:
Spruitjesgratin met aardappeltjes uit de oven

Maandag:
Bedrijfshockey: restje quiche

Dinsdag:
Uit eten met R.

Woensdag:
Gewokte biefreepjes met broccoli en noodles

Donderdag:
Provencaalse runderreepjes met wortel en venkel

Vrijdag:
Gegrilde rest-groenten met zoete aardappel

Ik ben best een beetje trots op mezelf
Nulla verba sed acta
pi_65464003
Mijn lijstje deze week:

Maandag
Lasagne met courgette en geitenkaas (restje voor de lunch morgen)

Dinsdag
Quiche spinazie-ricotta-geitenkaas (samen met vriend)

Woensdag
Stoofpannetje met kikkererwten en feta en tomaat en pitabroodjes

Donderdag
Stoofpannetje met kabeljauw, krieltjes, broccoli en mosterdsaus

Vrijdag
Uit eten, sushi

Zaterdag
Stoofpannetje met kikkererwten en pompoen en tomaat

Zondag
Soep met een (bruin) broodje
pi_65582572
En daar gaan we weer.

zaterdag (vriendin komt eten)
lamshaasjes in honing-tijmsaus
gegrilde groenten

zondag
kippensoep
stokbrood met kruidenboter
salade

maandag
kikkererwtenschotel met sucuk (Turkse knoflookworst)

dinsdag
roerbakschotel met kip

woensdag
Indiase besan-pannekoeken met chutney
linzensoep

donderdag
paddestoelenrisotto
tartaartje o.i.d.

vrijdag
gegrilde groenten
kebabgehaktballetjes
pi_65583371
Boodschappenlijstje is ook weer gemaakt. Een tijdlang ging ik op zaterdag naar de markt, maar dat kostte zoveel tijd. En in de winter vind ik dat sowieso minder relaxt. Dus nu ga ik naar een winkelcentrum waar een Turkse supermarkt, een Aldi, een AH en een bakker bij elkaar zitten. Boodschappen doen voor de hele week kost me zo nog maar een uurtje.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:08:54 #195
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65583429
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:07 schreef Isegrim het volgende:
Boodschappenlijstje is ook weer gemaakt. Een tijdlang ging ik op zaterdag naar de markt, maar dat kostte zoveel tijd. En in de winter vind ik dat sowieso minder relaxt. Dus nu ga ik naar een winkelcentrum waar een Turkse supermarkt, een Aldi, een AH en een bakker bij elkaar zitten. Boodschappen doen voor de hele week kost me zo nog maar een uurtje.
Ik ga morgen weer puzzelen. Vorige week voor minder dan 30 euro boodschappen gedaan, de hele week netjes aan het menu gehouden, heerlijk gegeten, 0 tripjes AH en 0 magnetronmaaltijden deze week .

Oh, en ik ga wel naar de markt, ik houd van de markt!
Nulla verba sed acta
pi_65583462
Ik houd ook van de markt, maar ik houd er niet van om 1/4 van mijn weekend kwijt te zijn aan het doen van boodschappen. Ik heb al zo weinig vrije tijd.
pi_65583491
Oh, en voor minder dan dertig euro kan ik echt niet een week eten, daar doe ik twee tot drie dagen mee.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:14:21 #198
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65583606
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:11 schreef Isegrim het volgende:
Oh, en voor minder dan dertig euro kan ik echt niet een week eten, daar doe ik twee tot drie dagen mee.
Maar ik woon (en eet) alleen, dat scheelt. En ik heb een grote voorraadkast, en heel veel kruiden. En ik lunch elke dag op kantoor, dat helpt ook.

Vroegah, toen ik nog geen weekmenu's deed vorige week dus was ik ook zeker 10 euro per keer kwijt bij de AH, waar ik om de dag kwam. Oh, en op vrijdag eet ik normaalgezien dus echt ofwel niets, ofwel ongezond als ik thuis kom van de borrel, en nu heb ik gewoon lekker en gezond gegeten. Ik ben echt helemaal om!
Nulla verba sed acta
pi_65583651
Ik durf te wedden dat ik een grotere voorraad kruiden heb dan jij. Ik own iedereen wat kruiden betreft.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:18:04 #200
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65583711
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik durf te wedden dat ik een grotere voorraad kruiden heb dan jij. Ik own iedereen wat kruiden betreft.
Ja maar, ja maar, ik ben alleen! Telt dat voor bonuspunten?! En ik heb in de vensterbank al zeker een jaar een mislukt "kweek je eigen munt"project staan, maar ben te lui om het weg te gooien (terwijl de eigen munt inmiddels al lang in de tuin staat...).

En mijn intense voorliefde voor spruitjes en winterwortels maakt koken in de winter natuurlijk ook al goedkoper!
Nulla verba sed acta
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')