Juist, jammer alleen dat mensen zich niet bewust zijn of willen zijn van dit soort dingen.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 10:30 schreef Clupea het volgende:
Als je het er niet mee eens bent: koop geen Monsanto / Unilever producten. Uiteindelijk is dat de beste en snelste manier om bedrijven te laten veranderen. Net zo goed zijn boeren niet verplicht bij Monsanto zaden of bestrijdingsmiddelen te kopen. Als niemand die roundup-ready spullen eet, zal geen boer ze nog inzaaien.
Dat wordt dus het grootste probleem nu. Patentwetten en de globalisering van de markten maken locale overheden weerloos. Normale dingen worden gecriminaliseerd en de grote jongens worden beschermt.quote:Criminele misstanden moeten door lokale overheden worden aangepakt, of via een consumentenboycot.
Maar dat kan Monsanto of Unilever niet verweten worden. Daar zijn belangengroepen, NGOs en consumentenbonden voor nodig. En als mensen niet willen, tja...quote:Op woensdag 29 oktober 2008 10:35 schreef Odysseuzzz het volgende:
Juist, jammer alleen dat mensen zich niet bewust zijn of willen zijn van dit soort dingen.
Patenten zijn er alleen op nieuwe variaties van de huidige gewassen, net zoals kwekersrecht vroeger. Mensen hebben een keuze. Er zijn ook genoeg voorbeelden van lokale overheden die patenten naast zich neerleggen als dat nodig is voor het land (HIV medicijnen in Afrika en India). Ik denk dat de landbouwpolitiek van Europa, de VS en Rusland veel belangrijker is: deze laten het dumpen op de wereldmarkt van voorraden voor afbraakprijzen toe. Dat maakt lokale producenten weerloos.quote:Dat wordt dus het grootste probleem nu. Patentwetten en de globalisering van de markten maken locale overheden weerloos. Normale dingen worden gecriminaliseerd en de grote jongens worden beschermt.
Juist ja, dus... we are doomed. Tenzij er een of andere catastrophe gebeurd zoals het grootendeels uitsterven van bijen oid. EDIT O nee, dat is al gebeurd en laat mensen ook koud.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 10:46 schreef Clupea het volgende:
[..]
Maar dat kan Monsanto of Unilever niet verweten worden. Daar zijn belangengroepen, NGOs en consumentenbonden voor nodig. En als mensen niet willen, tja...
[..]
Ze kunnen die patenten alleen neerleggen als ze uit bepaalde veelomvattende constructies stappen of grote boetes betalen. Daarbij gaat het in sommige gevallen niet over hun product (het zaad) maar ook over kruisbestuiving. Besmette velden eisen ze succesvol op. Hoe dan ook er zijn vast meer voorbeelden. lol vrij vermoeiend om al de onhumane dingen te onderzoeken. (Ow, en de wet maakt het ook nog mogelijk voor hen om bestaande zaden te patenteren.)quote:Patenten zijn er alleen op nieuwe variaties van de huidige gewassen, net zoals kwekersrecht vroeger. Mensen hebben een keuze. Er zijn ook genoeg voorbeelden van lokale overheden die patenten naast zich neerleggen als dat nodig is voor het land (HIV medicijnen in Afrika en India). Ik denk dat de landbouwpolitiek van Europa, de VS en Rusland veel belangrijker is: deze laten het dumpen op de wereldmarkt van voorraden voor afbraakprijzen toe. Dat maakt lokale producenten weerloos.
Ik durf het bijna niet te vragen maar wat zijn die Leugens waar je het over hebt?quote:Op woensdag 29 oktober 2008 16:52 schreef Orwell het volgende:
leugens!
Monsanto doet heus wel goeie dingen.
Alsof een bedrijf bewust mensen gaat vergiftigen..!
" We apply innovation and technology to help farmers around the world produce more while conserving more. We help farmers grow yield sustainably so they can be successful, produce healthier foods, better animal feeds and more fiber, while also reducing agriculture's impact on our environment."
bron:http://www.monsanto.com/
Ze helpen de boeren juist en dragen ook nog eens bij aan een schoner millieu.
Kan ook bijna niet missen als Orwell je naam is.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 20:27 schreef Boswachtertje het volgende:
Ik vermoed dat Orwell's opmerking sarcastisch is - kan er naast zitten. In het laatste geval is dit bericht mijn TVP
Ik zie het bijenverhaal - zeker met de quote van Einstein in mijn achterhoofd - als een hype in het rijtje duurzaamheid, gezondheid, bewustheid en klimaatverandering. Geen van allen is werkelijk bewezen, maar voor allen valt wel iets te zeggen. En allen spelen in op het onderbuikgevoelquote:Op woensdag 29 oktober 2008 20:39 schreef Odysseuzzz het volgende:
Kan ook bijna niet missen als Orwell je naam is.
Ik moet natuurlijk wel zeggen dat de bijen kwestie niet bewezen is. Maar het blijkt geen al te rare gedachte: ze spelen met gif en GM zoals een klein kind met zijn eten speelt, o wait.
Juistquote:Op woensdag 29 oktober 2008 20:44 schreef Boswachtertje het volgende:
[..]
Ik zie het bijenverhaal - zeker met de quote van Einstein in mijn achterhoofd - als een hype in het rijtje duurzaamheid, gezondheid, bewustheid en klimaatverandering. Geen van allen is werkelijk bewezen, maar voor allen valt wel iets te zeggen. En allen spelen in op het onderbuikgevoel
En doordat mensen hiervoor erg gevoelig zijn, komen bedrijven als Monsanto m.i. weg met de echte gevaarlijke dingen.
Verder vind ik het idee van patenten enorm achterhaald. Maar helaas zijn wij nog niet zo ver dat we de waarde kunnen inschatten van het idee dat bv enorm sterk leefde bij de Inca's (en nog steeds leeft bij de nazaten): Heb jij meer kennis dan de ander? Dan ben jij als 'meester' over de ander verplicht die ander te helpen om de kennis die jij bezit ook te leren. In plaats van elkaar uitsluiten elkaar juist helpen om verder te komen. Met als bijkomend voordeel dat je zelf ook weer kunt leren. Een echte win-win ipv de zogenaamde win-win van monsanto's GM-motto meer opbrengst, minder pesticiden. Want dat er hier nadelen aan kleven, is voor mij allang duidelijk. Al was het maar het woordje genetisch...
Vraag is dus of ik het wel wilquote:Op woensdag 29 oktober 2008 21:31 schreef Odysseuzzz het volgende:
Juist![]()
Net deze woorden eens in de google gepropt "Monsanto wins" Dat is wel ff schrikken.![]()
tja, niet zo even in een paar zinnen uit te leggen aangezien er dan van allerlei disciplines bij komen kijken.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 21:31 schreef Odysseuzzz het volgende:Maar wat is je theorie over de onmogelijkheid van "duurzaamheid, gezondheid, bewustheid en klimaatverandering."? Ik kan me natuurlijk wel wat cynisme voorstellen. Maar met wat wetswijzigingen enzo kan er toch echt veel leed en blijvende schade voorkomen worden. En dan slechts wachten op andersoortige catastrofes die de mensheid weer op z'n plaats zetten. En er een nieuw evenwicht zou kunnen ontstaan? oid?
Eens.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 22:22 schreef Boswachtertje het volgende:
[..]
Vraag is dus of ik het wel wil
[..]
tja, niet zo even in een paar zinnen uit te leggen aangezien er dan van allerlei disciplines bij komen kijken.
Heel in het kort maak ik me zorgen om de 'vereconomisering' van alles dat de bewustwordende mens van tegenwoordig bezighoudt. Is er iets gaande als bv voedingsbewustzijn, vervolgens is elk bedrijf bewust aan het produceren geslagen en is er een keurmerk door Unilever zelf nota bene! "Ik kies bewust" in het leven geroepen.
Qua klimaat vind ik de nobelprijs van Gore wel een mooi voorbeeld.
Al met al vind ik het jammer dat het beeld zo vertroebeld wordt met mensen die zo ver ik het kan zien niet oprecht achter de zaak staan waar ze zogenaamd voor vechten.
Nieuw evenwicht ja, die rampen vooraf liever niet. Liever dat we de ramp qua bestuur eens overkomen
De patentpraktijken gaan over veel meer dan blokkeren van onderzoek, oneerlijke handel, uitbuiting van armen en het ondermeinen van biodiversiteit. Dit raakt in de meest directe zin ons eigen lichaam. Omdat ons lichaam zoals je misschien wel weet uit voedsel wordt gemaakt.quote:The continuing patenting of seeds, conventional plant varieties and animal species leads to far-reaching expropriations of farmers and breeders: farmers are deprived of their rights to save their harvested seeds, and breeders are under strong limitations to use the patented seeds freely for further breeding.
The European Patent Office (EPO) has repeatedly broadened the scope of patentability and undermined existing restrictions, in the interest of multinational companies. Our food security is increasingly dependent on a few transnational chemical and biotechnological companies.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |