Ik maak deze soep al jaren en vandaag dacht ik eraan om eens foto's van het bereiden te maken om op da intarwebz te posten. En voor de leuk heb ik ook besloten het recept erbij te zetten

Dus ga er even lekker voor zitten, sta op en schenk jezelf een fijne beker warme thee in, ga weer zitten en blaas voorzichtig om de thee af te koelen en neem een slokje. Hier komt iets machtig moois.
Ingrediënten voor 4 personenzout, peper
250 gram eiermie
2 rode pepers
verse selderij
3 vleesbouillontabletten (iig voor 1,25 liter bouillon)
3 plakken verse gemberwortel (ongeveer 0,5 cm dik)
1 theelepel koekkruiden
300 gram dode koe in reepjes (roerbakreepjes werken zeer goed want scheelt snijden)
3 bosuitjes
100 gram taugé
BereidingVoor de bereiding gebruiken we foto's want ik heb van elke stap foto's gemaakt.
![]()
Zet alles mooi neer voor de foto.
![]()
Maak de mie klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vergeet niet zout toe te voegen bij het water.
![]()
Haal de zaadjes uit de pepers en halveer ze.
![]()
Snijd dunne reepjes van de pepers.
![]()
Snijd de selderij fijn. Erg fijnsnijden.
![]()
Verse gemberwortel. Even ontdoen van schil want das vies. Dan in 3 plakken snijden van 0,5 cm dik.
![]()
1,25 liter water in een pan mikken en daar de bouillonblokjes bij doen.
![]()
De in reepjes gesneden pepertjes in de pan gooien.
![]()
De gember erbij gooien.
![]()
1 theelepel koekkruiden erbij...
![]()
De helft van de fijngesneden selderij erbij.
![]()
Vlees erbij.
![]()
Aan de kook brengen en op smaak brengen met zout en peper, veel peper want moet pittig worden.
Als het kookt ongeveer 5 minuutjes zachtjes laten pruttelen.
Dan hebben we nu mooi de tijd om aan de presentatie te werken.
![]()
Pak een mooie bamboe snijplank en leg daar de rest van de selderij op, daarnaast de taugé en daarnaast de in ringetjes gesneden bosui (van het in ringen snijden van de bosui heb ik geen foto nee).
Opdienen![]()
Doe de mie in een schaaltje, leg daar selderij bovenop en taugé en bosui.
![]()
Doe dan de bouillon met vlees erop scheppen.
Vergeet niet de gember uit de bouillon te halen!
Smakelijk eten!
[ Bericht 0% gewijzigd door beelz op 28-10-2008 21:58:48 ]
Besef
Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.