Tnx! Welk ingredient maakt het dat de saus een beetje zoetig wordt?quote:Op maandag 27 oktober 2008 17:08 schreef Trusten het volgende:
Voor ongeveer 4 tot 6 personen:
1 kilo kalfsvlees van de borst
1 fijn gesneden ui
400ml witte wijn
100ml olijfolie
vier rijpe tomaten
1 blikje tomatenpuree
peper/zout
2 laurierblaadjes
3 tenen knoflook
6 sjalotten per persoon
Verwarm de oven op 160 graden en snijd het vlees in stukjes. Verwarm de olijfolie in een gietijzeren pan en bak het vlees bruin. Temper het vuur en voeg ui en knoflook toe en bak die goudbruin. Zet het vuur hoger, voeg de witte wijn toe en zet het vuur lager. Bak de tomatenpuree even mee, voeg de fijngesneden tomaten, de laurier, zout en peper en 100ml water toe. Dit geheel gaat in een kasserol afgedekt met aluminium in de oven. Haal de bruine schil van de sjalotten. Snij met een scherp mes de harde onderkant eraf. Snij er niet teveel af. Voeg de sjalotten na een half uur toe en laat nog een uur stoven...eet smakelijk![]()
O.a. de tomaten en ook de sjalotjes krijgen door het bakken een zoete smaakquote:Op maandag 27 oktober 2008 17:11 schreef Ingetje79 het volgende:
Tnx! Welk ingredient maakt het dat de saus een beetje zoetig wordt?![]()
quote:Op maandag 27 oktober 2008 17:02 schreef MinderMutsig het volgende:
Stoofpot? Hier moet ik bij zijn!![]()
Ik ken het verder niet trouwens dus ik ben benieuwd naar de recepten.
Weer wat geleerdquote:Op maandag 27 oktober 2008 17:12 schreef Trusten het volgende:
[..]
O.a. de tomaten en ook de sjalotjes krijgen door het bakken een zoete smaak
Ben benieuwd...bedankt alvastquote:Op maandag 27 oktober 2008 17:24 schreef Sunnythesun het volgende:
In mijn recept wordt honing gebruikt om het zoet te maken..
Ik heb mijn moeder een paniekmail gestuurd, hoop dat ze het snel leest
we verwachten nu wel een foto-verslag van je zaterdag....dat moge duidelijk zijnquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 12:35 schreef Ingetje79 het volgende:
Ik ga het druk krijgen geloof ik!![]()
Klinkt iig allemaal erg lekker....tnx voor de reacties so far
Oh ja....daa zit je vast op te wachtenquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 12:38 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
we verwachten nu wel een foto-verslag van je zaterdag....dat moge duidelijk zijn
Ja! Daar zitten wij altijd op te wachten!quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 13:24 schreef Ingetje79 het volgende:
[..]
Oh ja....daa zit je vast op te wachten
Het plaatje lijkt wel een vol gekotste tajine ...quote:Op maandag 27 oktober 2008 16:56 schreef Ingetje79 het volgende:
Op zich wel frappant dat uitgerekend IK als ware keukenmislukkeling, dit topic open.
Maar goed...afgelopen september zijn we naar Kreta geweest en hebben daar uitgebreid kennis gemaakt met Stifado. We vonden het beide ontzettend lekker en aangezien de liefde van mijn man behoorlijk door de maag gaat heb ik hem beloofd dat ik thuis ook es zou proberen dit stoofpotachtige vleesgedeoe met saus te maken![]()
Nu heb ik echter uitgebreid gegoogled en het kan op zo veel manieren...
Wij vonden de Stifado met met kalfvlees en een zoetige saus persoonlijk het lekkerst, maar ik weet natuurlijk niet welk recept daar bij hoort![]()
Dus bij deze doe ik een beroep op de culinaire Fok!kers hier![]()
[ afbeelding ]
je begint als kook-noob en bent in een mum van tijd een doorgewinterde CULlerquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 13:24 schreef Ingetje79 het volgende:
[..]
Oh ja....daa zit je vast op te wachten
Ach..die van mij belde ooit in paniek op dat ik NU moest komen, want met afstoffen had ze per ongeluk de pc aangezetquote:Op woensdag 29 oktober 2008 18:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
![]()
Mams is niet zo cyber.. zal haar ook wel ff bellen als ze vanavond niet reageert..
Vandaag is dan de grote dag aangebrokenquote:Op maandag 27 oktober 2008 18:30 schreef lies1947 het volgende:
1 kilo rundvlees aan grove stukken(een stuk of 6) aanbraden in boter, voeg 1 glas rode wijn toe. dan zout, peper, stukken tomaat (ik gebruik altijd een blikje tomaat aan stukjes, dan heb ik gelijk genoeg vocht toegevoegd), 4 fijngesneden knoflookteentjes, 2 laurierblaadjes, rozemarijn en kaneelstokje. kleine uitjes frituren in olie(tegen het uit elkaar vallen) en bij het vlees voegen, 2 eetlepels azijn toevoegen en dan laten pruttelen tot het goed gaar is.
warm grieks brood en griekse salade erbij
quote:Nodig:
3 uien (in ringen)
750 gram riblappen (in grote dobbelstenen)
100 gram feta
3 eetlepels olijfolie
75 gram boter
2 teentjes knoflook (geperst)
zout en peper
1 theelepel gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
1 fles rode wijn (0,7 l.) LET OP: de wijn voorverwarmen!! *
1 pakje gezeefde tomaten (0,5 l.), ook voorverwarmen!!
2 theelepels honing
1 eetlepel citroensap
Bereiding:
Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de ui en de geperste knoflook toe en laat het al omscheppend een paar minuten meebakken. Voeg tijm en laurier toe en naar smaak zout en peper. Giet de voorverwarmde wijn erbij, de warme gezeefde tomaten, de honing en het citroensap.
Laat alles minimaal 2 uur stoven.
Verwijder de laurierblaadjes.
Voeg de fetablokjes toe en roer alles goed door elkaar.
*als je dat niet doet wordt het vlees taai!
Geef er witte rijst of aardappelgratin bij en natuurlijk een Griekse salade met tomaat, komkommer, feta en olijven.
Ik ben erg benieuwdquote:Op zaterdag 15 november 2008 16:31 schreef lies1947 het volgende:
lijkt me heerlijk! ga het zeker eens maken. ik heb nog meer stifado-recepten, die ik binnenkort zal plaatsen.
elk streek en eiland in griekenland heeft zo zijn eigen recept.
Het ruikt iig heerlijkquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |