littledrummergirl | zondag 26 oktober 2008 @ 16:45 |
lieve, lieve cul-ertjes ![]() Ik zag gisteren bij mijn bezoekje aan de dille en kamillie ( niet meer doen LDG! ![]() een knoflookpoffer. ![]() aangezien we hier helemaal gek zijn op knoflook vroeg ik me af of zoiets toegevoegde waarde zou hebben. Hoe smaakt gepofte knoflook en kan je ook knoflook poffen zonder knoflookpoffer? enlighten me! | |
kabelhaspel | zondag 26 oktober 2008 @ 16:49 |
MC Dille en DJ Kamillie indahouse y'all! | |
motorbloempje | zondag 26 oktober 2008 @ 16:50 |
hm, tvp ![]() | |
MinderMutsig | zondag 26 oktober 2008 @ 16:50 |
Gepofte knoflook is heel mooi zacht van smaak. ![]() Maar toegevoegde waarde... je kunt ook zonder zo'n poffer wel knoflook poffen. Het staat alleen wel leuk in je kast. ![]() | |
littledrummergirl | zondag 26 oktober 2008 @ 16:54 |
quote:zacht van smaak, maar hoe eet je het dan? gewoon stukjes eraf snijden, of word het een soort puree? dat is dus het irrirante aan dat soort dingen he, ze zijn zo verdomde leuk ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 26 oktober 2008 @ 16:58 |
Ik heb er ook ooit eentje gekocht, omdat ik het zo'n schattig dingetje vond: ![]() Maar eerlijk gezegd gebruik ik hem nooit. Ik gooi wel eens wat knoflook in de schil tussen de aardappelpartjes in de oven, dan krijg je zo'n beetje hetzelfde effect. Lekkere, zachte, knoflooksmurrie. | |
Trusten | zondag 26 oktober 2008 @ 17:13 |
Leuk ding maar je kan knoflook ook gewoon in de oven poffen of als je geen oven hebt in een pan met deksel op laag vuur | |
SevenWonders | zondag 26 oktober 2008 @ 17:51 |
Damn, ben ik lekker met een hammetje en twisted fries in de oven bezig...denk ik...hee, wat knofllookpofsmurrie erbij...lekker......geen knoflook meer in huis.... | |
littledrummergirl | zondag 26 oktober 2008 @ 17:53 |
quote: ![]() maareehm eigengemaakte twisted fries ![]() | |
Oblivion | zondag 26 oktober 2008 @ 18:38 |
quote:Leuk ding inderdaad! ![]() | |
#ANONIEM | zondag 26 oktober 2008 @ 19:27 |
Koel ding, maar eigenlijk alleen maar voor de heb ![]() Ik pof knoflook en sjalotjes altijd gewoon in een schaaltje in een laag rode port, heerlijk om te snacken 's avonds ![]() | |
Martijn_77 | zondag 26 oktober 2008 @ 19:38 |
quote:Klinkt erg lekker maar als ik naar de foto in dit topic kijk ziet de gepofte knoflook er vrij smeuig uit hoe eet je dat dan? | |
#ANONIEM | zondag 26 oktober 2008 @ 19:44 |
quote:doe de tenen gewoon los in het schaaltje, met schil dus en als het goed gaar is plop je de teen zo uit de schil in de mond. sjalotjes halveer ik en met de snijkant in de port en die plop je dan ook zo uit de schil. volgens mij doe ik ze zo'n half uurtje in de oven op 180 graden | |
Martijn_77 | zondag 26 oktober 2008 @ 19:52 |
Klinkt goed en die 180 graden is dan onafgedekt in een laagje port in een hete lucht oven denk ik. | |
RobinOok | zondag 26 oktober 2008 @ 20:12 |
quote:Net als mascaraklodder floep ik ze ook zo recht in mijn mond. ![]() Maar euh, ik geloof dat de sophisticated manier iets is met geroosterde stukjes brood waar je het op smeert. Soort bruscetta idee. Maar ik heb daar zelf het geduld niet voor. Je kunt er ook sausjes mee op smaak maken. Knoflooksmaak zonder de scherpte van verse knoflook. | |
#ANONIEM | zondag 26 oktober 2008 @ 20:35 |
quote:Yupz onafgedekt. Ik heb gewoon een electrische oven. | |
-Mellow- | maandag 27 oktober 2008 @ 00:00 |
quote:oh hier wordt ik blij van. En ik heb teovallig nog port in huis, ga het morgen proberen ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 27 oktober 2008 @ 11:23 |
Owh je! ik heb er ook nog zo een, voor mn verjaardag gekregen al een jaar geleden... En nog steeds niet gebruikt! Terwijl het zo'n leuk dingetje is! Ik ga deze week nog aan de slag! | |
#ANONIEM | maandag 27 oktober 2008 @ 11:34 |
quote:Zooo simpel maar ohzo lekker en weer eens wat anders dan een bak chips ofzo om te snacken ![]() Denk dat ik het vanaaf als bijgerecht ga maken bedenk ik me net ![]() | |
#ANONIEM | maandag 27 oktober 2008 @ 14:12 |
mmm sjalotten en knof liggen al lekker in de port ![]() | |
MLI | maandag 27 oktober 2008 @ 14:18 |
Kun je die smurrie bijvoorbeeld ook gebruiken om zelf aïoli te maken? | |
motorbloempje | maandag 27 oktober 2008 @ 14:26 |
aioli maak je gewoon met geperste knoflook ![]() | |
RobinOok | maandag 27 oktober 2008 @ 14:40 |
quote: ![]() In feite krijg je dan een zachtere, lievere aioli. Alleen euh, de keer dat ik het uitprobeerde heb ik het resultaat weggegooid, hihi. Maar dat zal vast aan mij liggen, al weet ik niet precies wat er is misgegaan. | |
motorbloempje | maandag 27 oktober 2008 @ 14:42 |
naar mijn smaak mag aioli wel lekker pittig zijn, niets liefs aan ![]() | |
RobinOok | maandag 27 oktober 2008 @ 15:18 |
Ach, dan noemen we het geen aioli en geven het een nieuwe naam: geroosterde knoflookmayonaise. | |
Zo-is-dat | maandag 27 oktober 2008 @ 16:46 |
ik ga mn poffer vnvnd voor t eerst gebruiken! | |
-Mellow- | dinsdag 28 oktober 2008 @ 10:27 |
quote:Het was geslaagd ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 28 oktober 2008 @ 13:57 |
quote:Zo lekker op een stukje vers boerenbrood ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:01 |
quote: ![]() ![]() | |
Smallish | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:04 |
Gepofte knoflook klinkt echt helemaal lekker. ![]() Poffen maakt zeker niet dat je de reuk en beetje brakke smaak de volgende ochtend voorkomt? | |
ColdFeet | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:05 |
quote:Ik geloof dat dat idd beduidend minder is bij poffen ![]() | |
Smallish | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:07 |
Ik ga het eens proberen op een veilige' avond. Zoals MK/Sol het beschrijft klinkt het zo zalig! ![]() | |
123hopsaflops | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:07 |
sorry dat ik het zeg, maar: je bent wel een ongelooflijk domme sloerie als je zo'n ding aanschaft, dan mis je echt volkomen je doel in je leven | |
#ANONIEM | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:08 |
quote:mits geen alcohol verder ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:11 |
quote:kort door de bocht: je bent stupid! dat ding is gewoonweg leuk om te HEBBEN ookal kan je op simpelere manieren knoflook poffen. En laat mij maar een kooksloerie zijn verder, ik geyl gewoon op keukenbenodigheden ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:19 |
quote:JoPiDo ![]() Als je zoiets post wat doe je hier dan? Wie wil er nou niet allerij leuke keukendingetjes. | |
MinderMutsig | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:25 |
quote:Keukenbenodigdheden zijn geil. | |
MinderMutsig | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:25 |
Hoewel benodigdheden eigenlijk het verkeerde woord is. De helft heb je namelijk niet eens nodig. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:27 |
quote:wat is de trouwdatum ookal weer ![]() serieus...dat ding is echt leuk voor de heb ![]() | |
MinderMutsig | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:47 |
quote:Kan je in 2010? Mijn vent vindt het vast niet erg als we er nog iemand aan toevoegen. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:59 |
quote:op mei, juli en oktober na heb ik niks in 2010 ![]() | |
MinderMutsig | dinsdag 28 oktober 2008 @ 15:14 |
quote:12 april. ![]() Ik zie je dan. ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 28 oktober 2008 @ 15:17 |
quote:Qua smaak heb ik iig nergens last van. Reuk weet ik niet ![]() | |
Mr.Noodle | dinsdag 28 oktober 2008 @ 15:19 |
Lijkt me wel lekker, maar waarschijnlijk gaat dat ding in m'n keukenkastje ontzettend in de weg staan.. ![]() | |
Innocence | vrijdag 31 oktober 2008 @ 16:36 |
![]() | |
Susanne81 | zaterdag 1 november 2008 @ 09:00 |
Je kan knoflook ook gewoon in de oven poffen. De bollen (met schilletje enzo) horizontaal doorsnijden en met de binnenkant naar boven leggen (waardoor je zeg maar in de teentjes kijkt). Beetje olie, zout naar keuze eroverheen en een minuutje of 20 in de oven. Ze worden dan ook net zo smeuig als op bovenstaande foto. Overigens hebben wij het weleens als voorgerecht gegeten. Je kan het serveren met bv toast of ook gewoon met een lepeltje uit de bol lepelen. Heerlijk! | |
Mirjam | zaterdag 1 november 2008 @ 12:28 |
ik moet echt eens knoflook gaan poffen, lijkt me zo lekker ![]() | |
MinderMutsig | zaterdag 1 november 2008 @ 12:55 |
quote:Dat ís ook geen slecht idee. ![]() Alleen moet je dan hartig poffertjesdeeg maken. Ook lekker met zongedroogde tomaatjes of met reggiano en verse kruiden. Leuk als onderdeel van een voorgerecht. ![]() | |
Innocence | zaterdag 1 november 2008 @ 13:18 |
quote: ![]() ![]() | |
fokkerspy | dinsdag 21 juli 2009 @ 15:02 |
[edit] [ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 27-07-2009 18:24:46 (offtopic geneuzel en onnodig gekick) ] |