FOK!forum / Culinesse à gogo / knoflookpoffer
littledrummergirlzondag 26 oktober 2008 @ 16:45
lieve, lieve cul-ertjes

Ik zag gisteren bij mijn bezoekje aan de dille en kamillie ( niet meer doen LDG! veel te leuke spullen daar!)
een knoflookpoffer.



aangezien we hier helemaal gek zijn op knoflook vroeg ik me af of zoiets toegevoegde waarde zou hebben. Hoe smaakt gepofte knoflook en kan je ook knoflook poffen zonder knoflookpoffer?

enlighten me!
kabelhaspelzondag 26 oktober 2008 @ 16:49
MC Dille en DJ Kamillie indahouse y'all!
motorbloempjezondag 26 oktober 2008 @ 16:50
hm, tvp
MinderMutsigzondag 26 oktober 2008 @ 16:50
Gepofte knoflook is heel mooi zacht van smaak.
Maar toegevoegde waarde... je kunt ook zonder zo'n poffer wel knoflook poffen. Het staat alleen wel leuk in je kast.
littledrummergirlzondag 26 oktober 2008 @ 16:54
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 16:50 schreef MinderMutsig het volgende:
Gepofte knoflook is heel mooi zacht van smaak.
Maar toegevoegde waarde... je kunt ook zonder zo'n poffer wel knoflook poffen. Het staat alleen wel leuk in je kast.
zacht van smaak, maar hoe eet je het dan? gewoon stukjes eraf snijden, of word het een soort puree?

dat is dus het irrirante aan dat soort dingen he, ze zijn zo verdomde leuk ook al zijn ze niet echt nodig
RobinOokzondag 26 oktober 2008 @ 16:58
Ik heb er ook ooit eentje gekocht, omdat ik het zo'n schattig dingetje vond:



Maar eerlijk gezegd gebruik ik hem nooit. Ik gooi wel eens wat knoflook in de schil tussen de aardappelpartjes in de oven, dan krijg je zo'n beetje hetzelfde effect. Lekkere, zachte, knoflooksmurrie.
Trustenzondag 26 oktober 2008 @ 17:13
Leuk ding maar je kan knoflook ook gewoon in de oven poffen of als je geen oven hebt in een pan met deksel op laag vuur
SevenWonderszondag 26 oktober 2008 @ 17:51
Damn, ben ik lekker met een hammetje en twisted fries in de oven bezig...denk ik...hee, wat knofllookpofsmurrie erbij...lekker......geen knoflook meer in huis....
littledrummergirlzondag 26 oktober 2008 @ 17:53
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 17:51 schreef SevenWonders het volgende:
Damn, ben ik lekker met een hammetje en twisted fries in de oven bezig...denk ik...hee, wat knofllookpofsmurrie erbij...lekker......geen knoflook meer in huis....


maareehm eigengemaakte twisted fries receptje?
Oblivionzondag 26 oktober 2008 @ 18:38
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb er ook ooit eentje gekocht, omdat ik het zo'n schattig dingetje vond:

[ afbeelding ]

Maar eerlijk gezegd gebruik ik hem nooit. Ik gooi wel eens wat knoflook in de schil tussen de aardappelpartjes in de oven, dan krijg je zo'n beetje hetzelfde effect. Lekkere, zachte, knoflooksmurrie.
Leuk ding inderdaad!
#ANONIEMzondag 26 oktober 2008 @ 19:27
Koel ding, maar eigenlijk alleen maar voor de heb

Ik pof knoflook en sjalotjes altijd gewoon in een schaaltje in een laag rode port, heerlijk om te snacken 's avonds
Martijn_77zondag 26 oktober 2008 @ 19:38
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 19:27 schreef mascara-klodder het volgende:
Koel ding, maar eigenlijk alleen maar voor de heb

Ik pof knoflook en sjalotjes altijd gewoon in een schaaltje in een laag rode port, heerlijk om te snacken 's avonds
Klinkt erg lekker maar als ik naar de foto in dit topic kijk ziet de gepofte knoflook er vrij smeuig uit hoe eet je dat dan?
#ANONIEMzondag 26 oktober 2008 @ 19:44
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Klinkt erg lekker maar als ik naar de foto in dit topic kijk ziet de gepofte knoflook er vrij smeuig uit hoe eet je dat dan?
doe de tenen gewoon los in het schaaltje, met schil dus en als het goed gaar is plop je de teen zo uit de schil in de mond.
sjalotjes halveer ik en met de snijkant in de port en die plop je dan ook zo uit de schil.

volgens mij doe ik ze zo'n half uurtje in de oven op 180 graden
Martijn_77zondag 26 oktober 2008 @ 19:52
Klinkt goed en die 180 graden is dan onafgedekt in een laagje port in een hete lucht oven denk ik.
RobinOokzondag 26 oktober 2008 @ 20:12
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Klinkt erg lekker maar als ik naar de foto in dit topic kijk ziet de gepofte knoflook er vrij smeuig uit hoe eet je dat dan?
Net als mascaraklodder floep ik ze ook zo recht in mijn mond.
Maar euh, ik geloof dat de sophisticated manier iets is met geroosterde stukjes brood waar je het op smeert.
Soort bruscetta idee. Maar ik heb daar zelf het geduld niet voor.

Je kunt er ook sausjes mee op smaak maken. Knoflooksmaak zonder de scherpte van verse knoflook.
#ANONIEMzondag 26 oktober 2008 @ 20:35
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 19:52 schreef Martijn_77 het volgende:
Klinkt goed en die 180 graden is dan onafgedekt in een laagje port in een hete lucht oven denk ik.
Yupz onafgedekt. Ik heb gewoon een electrische oven.
-Mellow-maandag 27 oktober 2008 @ 00:00
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 19:44 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

doe de tenen gewoon los in het schaaltje, met schil dus en als het goed gaar is plop je de teen zo uit de schil in de mond.
sjalotjes halveer ik en met de snijkant in de port en die plop je dan ook zo uit de schil.

volgens mij doe ik ze zo'n half uurtje in de oven op 180 graden
oh hier wordt ik blij van.
En ik heb teovallig nog port in huis, ga het morgen proberen
Zo-is-datmaandag 27 oktober 2008 @ 11:23
Owh je! ik heb er ook nog zo een, voor mn verjaardag gekregen al een jaar geleden... En nog steeds niet gebruikt! Terwijl het zo'n leuk dingetje is! Ik ga deze week nog aan de slag!
#ANONIEMmaandag 27 oktober 2008 @ 11:34
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 00:00 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

oh hier wordt ik blij van.
En ik heb teovallig nog port in huis, ga het morgen proberen
Zooo simpel maar ohzo lekker en weer eens wat anders dan een bak chips ofzo om te snacken
Denk dat ik het vanaaf als bijgerecht ga maken bedenk ik me net
#ANONIEMmaandag 27 oktober 2008 @ 14:12
mmm sjalotten en knof liggen al lekker in de port
MLImaandag 27 oktober 2008 @ 14:18
Kun je die smurrie bijvoorbeeld ook gebruiken om zelf aïoli te maken?
motorbloempjemaandag 27 oktober 2008 @ 14:26
aioli maak je gewoon met geperste knoflook
RobinOokmaandag 27 oktober 2008 @ 14:40
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 14:18 schreef MLI het volgende:
Kun je die smurrie bijvoorbeeld ook gebruiken om zelf aïoli te maken?


In feite krijg je dan een zachtere, lievere aioli. Alleen euh, de keer dat ik het uitprobeerde heb ik het resultaat weggegooid, hihi. Maar dat zal vast aan mij liggen, al weet ik niet precies wat er is misgegaan.
motorbloempjemaandag 27 oktober 2008 @ 14:42
naar mijn smaak mag aioli wel lekker pittig zijn, niets liefs aan
RobinOokmaandag 27 oktober 2008 @ 15:18
Ach, dan noemen we het geen aioli en geven het een nieuwe naam: geroosterde knoflookmayonaise.
Zo-is-datmaandag 27 oktober 2008 @ 16:46
ik ga mn poffer vnvnd voor t eerst gebruiken!
-Mellow-dinsdag 28 oktober 2008 @ 10:27
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 11:34 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Zooo simpel maar ohzo lekker en weer eens wat anders dan een bak chips ofzo om te snacken
Denk dat ik het vanaaf als bijgerecht ga maken bedenk ik me net
Het was geslaagd
ColdFeetdinsdag 28 oktober 2008 @ 13:57
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 20:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Net als mascaraklodder floep ik ze ook zo recht in mijn mond.
Maar euh, ik geloof dat de sophisticated manier iets is met geroosterde stukjes brood waar je het op smeert.
Soort bruscetta idee. Maar ik heb daar zelf het geduld niet voor.

Je kunt er ook sausjes mee op smaak maken. Knoflooksmaak zonder de scherpte van verse knoflook.
Zo lekker op een stukje vers boerenbrood
#ANONIEMdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:01
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 10:27 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Het was geslaagd
mooizo, bij ons ook. Voor het eerst dat ik het als een bijgerecht heb gebruikt
Smallishdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:04
Gepofte knoflook klinkt echt helemaal lekker.

Poffen maakt zeker niet dat je de reuk en beetje brakke smaak de volgende ochtend voorkomt?
ColdFeetdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:05
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:04 schreef Smallish het volgende:
Gepofte knoflook klinkt echt helemaal lekker.

Poffen maakt zeker niet dat je de reuk en beetje brakke smaak de volgende ochtend voorkomt?
Ik geloof dat dat idd beduidend minder is bij poffen
Smallishdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:07
Ik ga het eens proberen op een veilige' avond. Zoals MK/Sol het beschrijft klinkt het zo zalig!
123hopsaflopsdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:07
sorry dat ik het zeg, maar:

je bent wel een ongelooflijk domme sloerie als je zo'n ding aanschaft, dan mis je echt volkomen je doel in je leven
#ANONIEMdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:08
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:05 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik geloof dat dat idd beduidend minder is bij poffen
mits geen alcohol verder
#ANONIEMdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:11
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:07 schreef JoPiDo het volgende:
sorry dat ik het zeg, maar:

je bent wel een ongelooflijk domme sloerie als je zo'n ding aanschaft, dan mis je echt volkomen je doel in je leven
kort door de bocht: je bent stupid! dat ding is gewoonweg leuk om te HEBBEN ookal kan je op simpelere manieren knoflook poffen.
En laat mij maar een kooksloerie zijn verder, ik geyl gewoon op keukenbenodigheden
kabouter.mutsdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:19
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:07 schreef JoPiDo het volgende:
sorry dat ik het zeg, maar:

je bent wel een ongelooflijk domme sloerie als je zo'n ding aanschaft, dan mis je echt volkomen je doel in je leven
JoPiDo
Als je zoiets post wat doe je hier dan?
Wie wil er nou niet allerij leuke keukendingetjes.
MinderMutsigdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:25
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:11 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

kort door de bocht: je bent stupid! dat ding is gewoonweg leuk om te HEBBEN ookal kan je op simpelere manieren knoflook poffen.
En laat mij maar een kooksloerie zijn verder, ik geyl gewoon op keukenbenodigheden
Keukenbenodigdheden zijn geil.
MinderMutsigdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:25
Hoewel benodigdheden eigenlijk het verkeerde woord is. De helft heb je namelijk niet eens nodig.
#ANONIEMdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:27
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:25 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Keukenbenodigdheden zijn geil.
wat is de trouwdatum ookal weer

serieus...dat ding is echt leuk voor de heb
MinderMutsigdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:47
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:27 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

wat is de trouwdatum ookal weer

serieus...dat ding is echt leuk voor de heb
Kan je in 2010? Mijn vent vindt het vast niet erg als we er nog iemand aan toevoegen.
#ANONIEMdinsdag 28 oktober 2008 @ 14:59
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:47 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Kan je in 2010? Mijn vent vindt het vast niet erg als we er nog iemand aan toevoegen.
op mei, juli en oktober na heb ik niks in 2010
MinderMutsigdinsdag 28 oktober 2008 @ 15:14
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:59 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

op mei, juli en oktober na heb ik niks in 2010
12 april.
Ik zie je dan.
-Mellow-dinsdag 28 oktober 2008 @ 15:17
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:04 schreef Smallish het volgende:
Gepofte knoflook klinkt echt helemaal lekker.

Poffen maakt zeker niet dat je de reuk en beetje brakke smaak de volgende ochtend voorkomt?
Qua smaak heb ik iig nergens last van. Reuk weet ik niet
Mr.Noodledinsdag 28 oktober 2008 @ 15:19
Lijkt me wel lekker, maar waarschijnlijk gaat dat ding in m'n keukenkastje ontzettend in de weg staan..
Innocencevrijdag 31 oktober 2008 @ 16:36
Ik dacht serieus aan poffertjes met knoflook. Leek me niet eens zo'n slecht idee...
Susanne81zaterdag 1 november 2008 @ 09:00
Je kan knoflook ook gewoon in de oven poffen. De bollen (met schilletje enzo) horizontaal doorsnijden en met de binnenkant naar boven leggen (waardoor je zeg maar in de teentjes kijkt). Beetje olie, zout naar keuze eroverheen en een minuutje of 20 in de oven. Ze worden dan ook net zo smeuig als op bovenstaande foto. Overigens hebben wij het weleens als voorgerecht gegeten. Je kan het serveren met bv toast of ook gewoon met een lepeltje uit de bol lepelen. Heerlijk!
Mirjamzaterdag 1 november 2008 @ 12:28
ik moet echt eens knoflook gaan poffen, lijkt me zo lekker
MinderMutsigzaterdag 1 november 2008 @ 12:55
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 16:36 schreef Innocence het volgende:
Ik dacht serieus aan poffertjes met knoflook. Leek me niet eens zo'n slecht idee...
Dat ís ook geen slecht idee.
Alleen moet je dan hartig poffertjesdeeg maken. Ook lekker met zongedroogde tomaatjes of met reggiano en verse kruiden. Leuk als onderdeel van een voorgerecht.
Innocencezaterdag 1 november 2008 @ 13:18
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 12:55 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dat ís ook geen slecht idee.
Alleen moet je dan hartig poffertjesdeeg maken. Ook lekker met zongedroogde tomaatjes of met reggiano en verse kruiden. Leuk als onderdeel van een voorgerecht.
Ga ik binnenkort eens proberen. Inderdaad lekkere kaas, verse kruiden en knoflook.
fokkerspydinsdag 21 juli 2009 @ 15:02
[edit]

[ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 27-07-2009 18:24:46 (offtopic geneuzel en onnodig gekick) ]