abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62464786
Ik heb zelf geen friteuse, het was een vraag van iemand anders en ben zelf ook wel beneiuwd of iemand het weet
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
pi_62464831
Omdat je dan eerst naar huis loopt met die zak en hij dan slap en ranzig word.
Dus thuis bakken, in een zak doen en een rondje gaan lopen.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:22:55 #3
231532 CookingCookie
I cook your cookies!
pi_62464866
Ja, dat vraag ik me dus ook af, friet is nooit zo lekker als bij de snackbar.
pi_62464911
Ik vind Friet thuis veel lekkerder dan in de snackbar. Bij de snackbar heb je soms echt slappe hap, thuis kun je ze lekker krokant en goudbruin bakken
Op 25-09-2008 19:32 schreef beverton
whehehe het is Patriek Lodiers van de lama's
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:26:05 #5
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_62464922
Als je nou eens naar je stam-snackbar gaat en vraagt welk merk frieten , olie en kruiden ze gebruiken?

Dan ga je precies die merken halen en zelf bakken. Wedden dat 't hetzelfde smaakt?
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:32:19 #6
222201 Han_som_reiste
Sarcastisch en vervelend
pi_62465060
Je hebt geen friteuse nodig, een pan vol met frietvet voldoet ook (Y) zelf aardappels schillen, voorbakken en vervolgens afbakken en je hebt heerlijke zelfgemaakte friet.
pi_62465232
Waarom patat thuis vaak niet zo goed smaakt: over het algemeen laten mensen bakvet veel te lang in de pan zitten "want het is zo duur", en hebben ze geen benul over op welke temperatuur je wat moet bakken (meestal alles op standje voluit dus veel te warm!). Dat je - voor je eigen gezondheid en de smaak van de patat zeker om de tien bakbeurten het vet moet vervangen (én de pan schoonmaken!) daar wordt niet aan gedacht.

Zelf bak ik in arachïdeolie (pindaolie dus) waardoor patat beter smaakt, knapperiger wordt (wel afhankelijk van de temperatuur een leeftijd van de olie) en minder "vet" smaakt.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_62465781
Al 5 posts zonder een patat/friet discussie
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:07:44 #9
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_62465812
Misschien moet je thuis ook je vet een week laten staan en er per dag 300 zakken friet mee maken.

Dan heb je na een week ook zo'n 'lekkere' friet. .

Noem het maar smaakgewenning of zo.

-edit- het is trouwens friet. ipv patat .
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:12:00 #10
230534 stamppot
Stampen maarr!
pi_62465908
het vet in zo'n kleine frituurpan koelt veel te snel af.
pi_62465966
Het kan gewoon allebei..
quote:
Friet is een gerecht van gefrituurde aardappelreepjes.

Het is bekend onder diverse benamingen die in verschillende delen van het Nederlandse taalgebied gebruikelijk zijn. In de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet en in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken, terwijl in de rest van Nederland men het meestal over patat heeft.
-|||---ლ(╹◡╹ლ)---|||-
pi_62466475
Vooral patat dat in net nieuw vet is gefrituurd smaakt vaak nergens naar en is zo bleek als het maar kan.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 19:25:28 #13
158899 GasTurbine
SEE THE PATERN ON MY COCK
pi_62467476
Ligt aan de patat zelf. In de winkel heb je al die avikorotzooi.
'houd je bek is joh, als je zulke grote kk praatjes heb moet je is naar Tiel komen.'
„Je bent ’n keronje! Je mag zelf ’n zoogdier wezen, jy en je zoon, dat zeg ik je!”
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 20:03:21 #14
198137 Uierboord
Broodje koeietiet !!!!!!!!!
pi_62468403
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 18:12 schreef stamppot het volgende:
het vet in zo'n kleine frituurpan koelt veel te snel af.
Wat hij zegt.
Verder gebruiken ze in een frietkot geen ingevroren, maar gekoelde friet.
Uierboord, in de volksmond wel "koeietiet" genoemd, is een Rotterdams streekgerecht. Het bestaat uit de toppen van de uiers van koeien, die tot een smeersel verwerkt zijn; dit smeert men vervolgens op de boterham.
pi_62471233
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 17:21 schreef fransbreda het volgende:
Omdat je dan eerst naar huis loopt met die zak en hij dan slap en ranzig word.
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 18:07 schreef Posdnous het volgende: -edit- het is trouwens friet. ipv patat .
ja dat staat er toch
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 18:41 schreef Wooldoor het volgende:
Vooral patat dat in net nieuw vet is gefrituurd smaakt vaak nergens naar en is zo bleek als het maar kan.
ja precies. dus al die mensen die altijd lullen over verse vet..

Zijn Boots-frites enigszins gekruid, weet iemand dat toevallig? And so It remains a mystery..
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
  Moderator zaterdag 18 oktober 2008 @ 12:18:55 #16
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_62481238
Omdat de patat door een echte pro wordt gebakken daar.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_62481451
omdat het thuis veel lekkerder is

verse patatjes
Ja doei.
pi_62482857
Ik vind ook de patat uit de snackbar veel lekkerder... Sterker nog, thuis eet ik nooit patat.
pi_62482891
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:54 schreef Apfelsaft het volgende:
Ik vind ook de patat uit de snackbar veel lekkerder... Sterker nog, thuis eet ik nooit patat.
Je weet niet hoe het moet zeker.
  † In Memoriam † zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:06:18 #20
43556 miss_dynastie
pi_62483073
Omdat ze het daar ontdooid hebben, voorbakken op 170 graden en afbakken op 250 graden. Die temperatuur haal je thuis niet eens, althans, ik niet.
pi_62483241
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:56 schreef Dodecahedron het volgende:

[..]

Je weet niet hoe het moet zeker.
Ik weet heel goed hoe ik patat moet eten.
pi_62483281
eten ja

maar echt goede zelfgebakken patatjes

daar gaat geen snackbar tegenop kunnen, ooit
Ja doei.
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:27:08 #23
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_62483432
Archaideolie doet wonderen. In prijs scheelt het weinig, maar het smaakt net wat anders dan gewone frituurolie. Het smaakt dan zoals friet bij een shoarmazaak smaakt.
Vampire Romance O+
  FOK!fotograaf maandag 20 oktober 2008 @ 22:25:45 #24
160750 moonmovies
zeg maar Peer...
pi_62541337
friet
Friends are like potatoes. If you eat them, they'll die...
-------------------------------------
www.theinvision.nl
pi_62542018
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 22:25 schreef moonmovies het volgende:
friet [ afbeelding ]
stijlfout, het moet zijn: Het is patat, geen friet!

mvg,

van Dale
  FOK!fotograaf dinsdag 21 oktober 2008 @ 13:40:48 #26
160750 moonmovies
zeg maar Peer...
pi_62553116
het is friet
Friends are like potatoes. If you eat them, they'll die...
-------------------------------------
www.theinvision.nl
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 13:45:02 #27
37248 BertV
Klei indiaan
pi_62553246
friet is een traktatie, patat is armoede...
Handgemaakt | Doggerland-overlever
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 20:37:32 #28
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_62563713
Dan doe je toch iets niet goed volgens mij.
Regelmatig je vet vervangen, netjes wachten tot het goed heet is en kleine porties tegelijk bakken.
an urge to help mankind overcomes me
pi_62564322
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 13:45 schreef BertV het volgende:
friet is een traktatie, patat is armoede...
!
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62565248
Gaat friet bij de snackbar niet 2x het vet in (zoals eerder gezegd)?
Life is short, eat dessert first.
pi_62565296
als het friet was, waarom eet men dan 'kip, patat en appelmoes'?

Ja doei.
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 21:22:56 #32
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_62565382
Ik denk dat de hoeveelheid olie in je pan ermee te maken heeft ik geloof dat je op 3 liter olie maar 3 ons frites mag bakken. Niet dat ik me daar altijd aan houd hoor. En dan ook nog de olietemperatuur wellicht is die in de snackbar toch iets hoger ligt of iets sneller weer op temperatuur komt.

maar by the way,Welke patat frites Is het lekkerst (thuis ) die uit de vriezer of die uit de koeling?
pi_62565438
thuis? Zelf nieuwe aardappelen schillen, in stukjes snijden en even afspoelen. Droogmaken in een handdoek, even kort voorbakken in schoon frituurvet, laten rusten en dan afbakken

beter krijg je ze niet vind ik dan
Ja doei.
pi_62570026
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 21:24 schreef motorbloempje het volgende:
thuis? Zelf nieuwe aardappelen schillen, in stukjes snijden en even afspoelen. Droogmaken in een handdoek, even kort voorbakken in schoon frituurvet, laten rusten en dan afbakken

beter krijg je ze niet vind ik dan
John Schippers in Rotterdam is toch altijd lekkerder dan als je het zelf maakt. Al komt zelf maken wel redelijk in de buurt
pi_62570412
Het ligt aan :
-de aardappel
-het vet
-wat er met de aardappel gebeurd is voor hij het vet in gaat.
-en nog wat zaken
Thank Drunk I'm a Goddess!
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:55:12 #36
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_62570502
Thuis maken is heerlijk.

Zoveel anders dan welke snackbar dan ook. Al schuw ik ook een patatje van de snackbar niet.
  Donald Duck held dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:57:25 #37
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_62570550
Goede zelfgemaakte friet van thuis smaakt echt veel beter.
Goede aardappel gebruiken, de geschilde frieten dan in wat zout water laten staan.
En goed frituren doe je in 2 keer. Eerst op een wat lagere temperatuur, dan gaart de aardappel eerst goed. Dan eruit, laten afkoelen, en daarna op hogere temperatuur verder frituren
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_62570686
welke aardappelsoorten zijn geschikt om zelf patat van te maken?

* droomkoningin wil het toch wel es uitproberen

ook al vind ik verse patat v/d supermarkt ook prima smaken... en de golden longs van de lidl zijn misschien zelfs nog lekkerder!
There are 3 kinds of people in this world...those you want things to happen, those that make things happen, and those who just wonder what the hell happened!
  woensdag 22 oktober 2008 @ 00:04:20 #39
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_62570700
't is patat.

PA-TAT.
Huilen dan.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 00:05:38 #40
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_62570730
Maar wat zijn nou echt goed patat aardaardappelen?
Vooropgesteld dat je houd van , zeg maar, belgische patat, dus voldoende zachte en gare aardappel van binnen (zit 'm in de dikte, dat weet ik ondertussen al)en lekker bruin van buiten.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 00:06:53 #41
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_62570765
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 23:57 schreef __Saviour__ het volgende:
Goede zelfgemaakte friet van thuis smaakt echt veel beter.
Goede aardappel gebruiken, de geschilde frieten dan in wat zout water laten staan.
En goed frituren doe je in 2 keer. Eerst op een wat lagere temperatuur, dan gaart de aardappel eerst goed. Dan eruit, laten afkoelen, en daarna op hogere temperatuur verder frituren


Patat eet je onder andere omdat het makkelijk is. Ik wil daar niet 6 weken voor in de keuken staan.
pi_62570849
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 00:05 schreef robber57 het volgende:
Maar wat zijn nou echt goed patat aardaardappelen?
Vooropgesteld dat je houd van , zeg maar, belgische patat, dus voldoende zachte en gare aardappel van binnen (zit 'm in de dikte, dat weet ik ondertussen al)en lekker bruin van buiten.
ik zelf vind de nieuwe aardappelen het lekkerst om te frituren

maar er zijn zoveel soorten....(die dus allemaal anders uit de pan komen )

bv :als er veel suiker in een aardappel zit krijg je ook sneller bruine friet / patat
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_62572226
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 13:45 schreef BertV het volgende:
friet is een traktatie, patat is armoede...
wie "friet" zegt doet omhoog gevallen "patat" is lekker spontaan
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
pi_62572800
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 02:09 schreef Man-E-Faces het volgende:

[..]

wie "friet" zegt doet omhoog gevallen "patat" is lekker spontaan
Ik vind het ook niet klinken ook als je toevallig in een bovenslootse snackbar terecht komt.. patat.. wat een klotewoord
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62572849
Hier geen friteuse in huis. Alleen 2 goddelijke lichamen.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_62572914
niets mis met af en toe een zelfgebakken frietje hoor

al moet ik eerlijk zeggen dat we zondag voor het eerst in anderhalf jaar de friteuse weer gebruikt hebben.. ben benieuwd voor hoe lang hij nu werkeloos in de kast staat
Ja doei.
pi_62573078
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 07:40 schreef motorbloempje het volgende:
niets mis met af en toe een zelfgebakken frietje hoor

al moet ik eerlijk zeggen dat we zondag voor het eerst in anderhalf jaar de friteuse weer gebruikt hebben.. ben benieuwd voor hoe lang hij nu werkeloos in de kast staat
Ja, maar dat af en toe, daar zit het hem in.

Dus bewust geen friteuse. Maar zo nu en dan patat is wel lekker ja

Met een weekie ofzo weer eens. Laatste keer dat ik patat heb gegeten is echt een eeuwigheid geleden.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_62573087
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 07:27 schreef Pappie_Culo het volgende:
Hier geen friteuse in huis. Alleen 2 goddelijke lichamen.
met 2 kutkoppen
looooooooooooooooool lol
pi_62573097
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:11 schreef MrKawada het volgende:

[..]

met 2 kutkoppen [ afbeelding ]
Ja, en achter de frituurpan verschuilen kan ook al niet
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_62573117
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:10 schreef Pappie_Culo het volgende:

[..]

Ja, maar dat af en toe, daar zit het hem in.

Dus bewust geen friteuse. Maar zo nu en dan patat is wel lekker ja

Met een weekie ofzo weer eens. Laatste keer dat ik patat heb gegeten is echt een eeuwigheid geleden.
kudos voor onze zelfbeheersing dan maar

vind het vaak ook lekkerder om wat krieltjes inde schil in de oven te gooien met wat groente erbij en een klein beetje olijfolie/citroensap met thijm en rozemarijn en knoflook

maar af en toe een patatje met mayo en pindasaus of mayo en curry.. heerlijk!
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')