Dus, volgende situatie:
- Groep 1:
woonkamer + slaapkamer 3
- Groep 2:
Hal, WC, badkamer, overloop
- Groep 3:
Keuken, slaapkamer 1 & 2, berging, CV-ketel
- Groep 4:
Wasmachine
- Groep 5:
Vaatwasser
- Groep 6:
Magnetron/oven
- Groep 7:
Leeg
Groep 1&2 zitten op een aardlek.
Groep 3&4 zitten op een aardlek.
Groep 5,6&7 zitten op een aardlek.
Nu de situatie dat we in slaapkamer 3 (groep 1, aardlek 1) willen strijken. Als de strijkbout aan gaat klappen de stop en aardlek eruit. Ik gok dat dit komt omdat je meer dan 230 x 16A = 3680 Watt gebruikt? Dat lijkt iig. wel aardig te kloppen, gezien aantal apparaten in woonkamer + strijkbout = 2200 Watt?
Dus ik denk: dan maar eens proberen op stopcontact uit slaapkamer 2 (groep 3, aardlek 2), wasmachine op groep 4 stond te draaien trouwens. Maar ook dan klapt de stop eruit (kan trouwens ook stop + aardlekschakelaar zijn, weet niet meer zeker). Kan het dat een CV-ketel 700 Watt gebruikt en daardoor icm. de strijkbout + een paar lampen over de 3680 Watt heenkomt waardoor ie eruit klapt?
1. Als de aardlek eruit klapt, is de stijkbout dan per definitie kapot, of kan een aardlek er ook uit gaan als de groep "erboven" eruit gaat door maximale stroomvraag?
2. In voorbeeld twee, dat de strijkbout op groep 3 zit, kan het al dan niet draaien van een wasmachine op groep 4 dan van invloed zijn op het eruit klappen van de aardlek? Ik dacht dat een aardlek verder niks doet met stroomvraag, alleen met lekstroom
3. Wat is de simpelste oplossing voor bovenstaand probleem (strijken in kamer 3 is gewenst)?
Dacht zelf aan het verplaatsen van slaapkamer 3 naar de lege groep "7"?
Iemand enig idee hoeveel werk dat is? Heb ff snel in die kast gekeken, maar groep 1 zit links, groep 7 rechts, ik vraag me af of je dat redt, qua draadlengte die over is?
4. Of komt iemand dit bekend voor en zou de strijkbout kapot zijn