FOK!forum / Culinesse à gogo / Hard gekookt eitje
Lienzzvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:21
Weet iemand hoe lang ik een eitje moet koken?
Normaal gesproken doet mams dat...maar die ligt in bed!
Salvad0Rvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:27
je stopt water in een pan, met een ei erin. dat zet je op het vuur en dan wacht je 5 minuten nadat het is begonnen met koken.
Superfastvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:28
http://www.studentenkeuken.nl/kooktips.php?tip=eieren

en een hardgekookt ei 9-10 minuten.

Die studenten hebben het koken natuurlijk uitgevonden
Dibblevrijdag 3 oktober 2008 @ 03:29
gatver, t is ook nog een vrouw. Schande!
Morwenvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:31
Nadat het water kookt, 3 minuten laten koken op de middelste stand. Heb je een zacht gekookt eitje en het eiwit is gestold
kraaksandaalvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:37
Het is beetje afhankelijk van de grootte van het ei, en de tijd vanaf waar je rekent, de tijd dat het pannetje op het vuur gaat of wanneer 't water kookt.
Voordeel van het alvast eerder in de pan doen terwijl het water nog niet kookt dat het ei toch ook al opwarmt gelijk met 't water.
Dan is 5 minuten wel voldoende rekenent vanaf de tijd dat het water gaat koken.
Zet je eerst het water op en dan een groot ei erin dan is 7 minuten precies genoeg.
kraaksandaalvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:38
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 03:31 schreef Morwen het volgende:
Nadat het water kookt, 3 minuten laten koken op de middelste stand. Heb je een zacht gekookt eitje en het eiwit is gestold
Hard gekookt was de vraag.
solem2vrijdag 3 oktober 2008 @ 03:39
12 minuten om alle salmonella er uit te stampen. En hou je er maar aan
Morwenvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:40
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 03:38 schreef kraaksandaal het volgende:

[..]

Hard gekookt was de vraag.
Weet ik, maar ik ben gewoon eigenwijs Hardgekookt, pppfffff, das een eitje
kraaksandaalvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:42
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 03:40 schreef Morwen het volgende:

[..]

Weet ik, maar ik ben gewoon eigenwijs Hardgekookt, pppfffff, das een eitje
Zelf houd ik ook meer van het ei met stevig eiwit aan de buitenkant en dan lekker sappig eigeel binnenin maar da's echte timing en verdomt lastig, dat mislukt nog regelmatig.
kraaksandaalvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:44
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 03:39 schreef solem2 het volgende:
12 minuten om alle salmonella er uit te stampen. En hou je er maar aan
12 minuten is inderdaad ruim genoeg om een hardgekookt ei te krijgen.
solem2vrijdag 3 oktober 2008 @ 03:57
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 03:44 schreef kraaksandaal het volgende:

[..]

12 minuten is inderdaad ruim genoeg om een hardgekookt ei te krijgen.
niet ruim genoeg. Er zit een veiligheidsmarge ingebouwd. Meeste mensen zijn zo a-kooktechnisch als wat en flikketyfen dat ei er al in voor het water kookt. Je weet nooit wat het water doet.
Lienzzvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:59
5 minuutjes dan maar...nadat het water heeft gekookt?

Ik ga het nu proberen!
kraaksandaalvrijdag 3 oktober 2008 @ 03:59
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 03:57 schreef solem2 het volgende:

[..]

niet ruim genoeg. Er zit een veiligheidsmarge ingebouwd. Meeste mensen zijn zo a-kooktechnisch als wat en flikketyfen dat ei er al in voor het water kookt. Je weet nooit wat het water doet.
Als je een kookpan genoeg voor een heel gezin gaat vullen met water dan lukt 11 minuten niet.
solem2vrijdag 3 oktober 2008 @ 04:02
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 03:59 schreef kraaksandaal het volgende:

[..]

Als je een kookpan genoeg voor een heel gezin gaat vullen met water dan lukt 11 minuten niet.
moet je ook een snelkookpan nemen.
Superfastvrijdag 3 oktober 2008 @ 04:04
Ganzeneieren zijn echt goddelijk
kraaksandaalvrijdag 3 oktober 2008 @ 04:11
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 04:04 schreef Superfast het volgende:
Ganzeneieren zijn echt goddelijk
Die moeten wel wat langer omdat ze groter zijn.
Superfastvrijdag 3 oktober 2008 @ 04:12
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 04:11 schreef kraaksandaal het volgende:

[..]

Die moeten wel wat langer omdat ze groter zijn.
13 minuten voor de fijnproevers en anderhalf uur voor de salmonella obsessievelingen onder ons
kraaksandaalvrijdag 3 oktober 2008 @ 04:21
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 04:12 schreef Superfast het volgende:

[..]

13 minuten voor de fijnproevers en anderhalf uur voor de salmonella obsessievelingen onder ons
Eenden en ganzenei

Deze eieren komen niet voor in de normale handel . Ze mogen zeker niet rauw verwerkt worden omdat deze eieren sporen of bacillen van tyfus of salmonella kunnen bevatten .Dit omdat het ei tijdens de opbouw in de cloaca van het dier terecht komt voor de volledig schaal gevormd is, daardoor kunnen bacteriën in het ei doordringen. Industrieel worden ze wel in gebak verwerkt. Bij thuisverwerking is het aangeraden om te eieren grondig te koken of te gebruiken in gebak. De dooier blijft ook na het koken een beetje smeuïg en olieachtig.
Er zijn, vooral, Franse firma's die eendeneieren voor consumptie op de markt brengen doch hier gaat het om firma's die de productie van de eieren grondig controleren. Een eendenei moet minstens 10 minuten koken ,een ganzenei 15 minuten.
solem2vrijdag 3 oktober 2008 @ 04:25
ja, en wat betreft kippeeieren als ze blijven drijven, uit het hete water nemen, en gewoon bakken.
Superfastvrijdag 3 oktober 2008 @ 04:27
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 04:21 schreef kraaksandaal het volgende:

[..]

Eenden en ganzenei

Deze eieren komen niet voor in de normale handel . Ze mogen zeker niet rauw verwerkt worden omdat deze eieren sporen of bacillen van tyfus of salmonella kunnen bevatten .Dit omdat het ei tijdens de opbouw in de cloaca van het dier terecht komt voor de volledig schaal gevormd is, daardoor kunnen bacteriën in het ei doordringen. Industrieel worden ze wel in gebak verwerkt. Bij thuisverwerking is het aangeraden om te eieren grondig te koken of te gebruiken in gebak. De dooier blijft ook na het koken een beetje smeuïg en olieachtig.
Er zijn, vooral, Franse firma's die eendeneieren voor consumptie op de markt brengen doch hier gaat het om firma's die de productie van de eieren grondig controleren. Een eendenei moet minstens 10 minuten koken ,een ganzenei 15 minuten.
Ach man ik vreet die dingen al sinds mijn 13e , ik ken talloze mensen die dit doen en heb ze nog niet (recentelijk) met tyfus klachten zien rondlopen

Wel ben ik sinds kort verkouden , zou dat daardoor komen?

Nee hoor mijn filosofie: Je kunt ook gewoon onder een vuilniswagen komen........
solem2vrijdag 3 oktober 2008 @ 04:38
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 04:27 schreef Superfast het volgende:

[..]

Ach man ik vreet die dingen al sinds mijn 13e , ik ken talloze mensen die dit doen en heb ze nog niet (recentelijk) met tyfus klachten zien rondlopen

Wel ben ik sinds kort verkouden , zou dat daardoor komen?

Nee hoor mijn filosofie: Je kunt ook gewoon onder een vuilniswagen komen........
noem het maar gewoon
Lienzzvrijdag 3 oktober 2008 @ 04:38
nou mijn eitje is klaar...tada een Morwen eitje (wit van buiten en lekker smeuiig van binnen) morgen zal het eigeel toch wel wat harder zijn en niet meer zo smeuiig toch? omdat ik ook een paar eitjes voor mam en pap heb meegekookt voor morgenvroeg!
Morwenvrijdag 3 oktober 2008 @ 04:42
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 04:38 schreef Lienzz het volgende:
nou mijn eitje is klaar...tada een Morwen eitje (wit van buiten en lekker smeuiig van binnen) morgen zal het eigeel toch wel wat harder zijn en niet meer zo smeuiig toch? omdat ik ook een paar eitjes voor mam en pap heb meegekookt voor morgenvroeg!
Nope, zodra je het kookproces stopt is het eitje klaar Dus Paps en Mams hebben morgen een koud zacht gekookt eitje. Ik denk dat het ze niet boeit
Lienzzvrijdag 3 oktober 2008 @ 04:47
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 04:42 schreef Morwen het volgende:

[..]

Nope, zodra je het kookproces stopt is het eitje klaar Dus Paps en Mams hebben morgen een koud zacht gekookt eitje. Ik denk dat het ze niet boeit
kan ik ze nog eens koken? een paar minuutjes?
Lienzzvrijdag 3 oktober 2008 @ 04:56
kan ik ze nog eens koken? een paar minuutjes?
Bonzi_Buddyvrijdag 3 oktober 2008 @ 05:00
Ik heb een keer geprobeerd om de eieren er pas in te doen als het water kookte, maar toen barstte ze open :S Wat doe ik verkeerd?
solem2vrijdag 3 oktober 2008 @ 05:02
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 05:00 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Ik heb een keer geprobeerd om de eieren er pas in te doen als het water kookte, maar toen barstte ze open :S Wat doe ik verkeerd?
je moet ze eerst doorprikken met een eierdooier, dommie
Lienzzvrijdag 3 oktober 2008 @ 05:03
kan ik de eieren nog een keertje koken omdat ze toch niet hard genoeg zijn geworden?
solem2vrijdag 3 oktober 2008 @ 05:04
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 05:03 schreef Lienzz het volgende:
kan ik de eieren nog een keertje koken omdat ze toch niet hard genoeg zijn geworden?
ja, tis geen spinazie. eitwitten zullen verder gaan stollen
Marijkezwollevrijdag 3 oktober 2008 @ 09:56
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 05:00 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Ik heb een keer geprobeerd om de eieren er pas in te doen als het water kookte, maar toen barstte ze open :S Wat doe ik verkeerd?
Ikzelf leg de eieren altijd in het koude water, net zo makkelijk
Bonzi_Buddyvrijdag 3 oktober 2008 @ 10:03
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 05:02 schreef solem2 het volgende:

[..]

je moet ze eerst doorprikken met een eierdooier, dommie
Bedankt voor de tip!
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 09:56 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

Ikzelf leg de eieren altijd in het koude water, net zo makkelijk
Ik heb ooit eens van zo'n kok op tv gehoord dat je ze beter pas erin kan doen als het water kookt. Waarom weet ik niet, maar ik wilde het eens proberen.
Erasmovrijdag 3 oktober 2008 @ 10:23
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 05:04 schreef solem2 het volgende:

[..]

ja, tis geen spinazie. eitwitten zullen verder gaan stollen
Da's een hoax
hilliebillievrijdag 3 oktober 2008 @ 11:07
ik doe de eieren er ook altijd pas in als het water kookt.. Gaat zelden fout.. Op een lepel leggen en rustig laten zakken in het water.. Ik doe wel altijd wat zout in het water dat als het eitje barst deze meteen stolt voor het ei helemaal leeg loopt..
Rejectedvrijdag 3 oktober 2008 @ 11:16
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 03:28 schreef Superfast het volgende:
http://www.studentenkeuken.nl/kooktips.php?tip=eieren

en een hardgekookt ei 9-10 minuten.

Die studenten hebben het koken natuurlijk uitgevonden
charonvrijdag 3 oktober 2008 @ 11:20
Een beetje student heeft er een magnetron recept voor.