* mr.marcus blij is met de IB-groepquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 07:47 schreef Aether het volgende:
Ik hoorde op een Amerikaanse (radio)zender dat veel Amerikanen het studiegeld voor hun kinderen lenen (±$20.000/jaar). Veel banken geven dit soort leningen nu niet meer. Weet iemand hier wat meer van?
quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 08:03 schreef Caesu het volgende:
hier wordt het allemaal nog eens rustig uitgelegd.
quote:Frank is known for his witty, self-deprecating sense of humor. He once famously quipped that he was unable to complete his review of the Starr Report detailing President Bill Clinton's relationship with Monica Lewinsky, complaining that it was "too much reading about heterosexual sex".[10]
quote:2008 Financial Crisis
Amidst the 2008 financial market turmoil, billionaire Rupert R. Murdoch has repeatedly pointed blame at Frank and a few others as the root cause of the recent housing crisis.[13] In a recent interview, Murdoch claimed that Frank's plan in the early nineties pushed Fannie Mae and Freddie Mac to make "bad" loans to "underprivileged" families.[14] An anonymous opinion piece published in The Wall Street Journal (owned by Murdoch's News Corp) on September 9th 2008 further describes Barney Frank as the Patron Saint of Fannie Mae and Freddie Mac.[15]
Ik ben er bang voor.... het zit volgens mij zo diep geworteld.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 02:43 schreef Lyrebird het volgende:
Nogmaals, ik hoop dat mensen hierdoor op een iets andere manier gaan leven. Minder op de pof. Op de oud-Hollandse manier zeg maar.
Mjah als mensen gedwongen worden hebben ze weinig keus he?quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 08:32 schreef appelsientje het volgende:
[..]
Ik ben er bang voor.... het zit volgens mij zo diep geworteld.
Valt mee als je ziet hoe explosief die koersen zijn gestegen het afgelopen jaar.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 04:11 schreef Drugshond het volgende:
Wow, de agrarische sector knalt er uit.
http://finance.google.com/finance?q=MOS
Check die getallen van vergelijkbare bedrijven.
[..]
Dat in 1 dag.
De laatste aflevering van Westermans nieuwe wereld ging over shopping malls. Bleek dat veel Amerikanen vier maanden bezig waren om kerstmis af te betalen. Nadat het in mei afbetaald was kwamen in juni alweer de folders voor komende kerst...quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 02:43 schreef Lyrebird het volgende:
Nogmaals, ik hoop dat mensen hierdoor op een iets andere manier gaan leven. Minder op de pof. Op de oud-Hollandse manier zeg maar.
Daarom zit de volgende crisis er al weer aan te komen.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 09:59 schreef Aether het volgende:
[..]
De laatste aflevering van Westermans nieuwe wereld ging over shopping malls. Bleek dat veel Amerikanen vier maanden bezig waren om kerstmis af te betalen. Nadat het in mei afbetaald was kwamen in juni alweer de folders voor komende kerst...
er zijn een stuk of wat verzekeraars toe aan wat snoeiwerk......quote:Op donderdag 2 oktober 2008 23:59 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Daar zitten ze al in....(vanaf 2006 eigenlijk... zelfs nog voor de subprime ellende)....dat e.e.a. nog positief uitkwam had alleen te maken met het geld rondpompen en het stijgen van de schuldenlast. En juist dat laatste is nu tot een 'running standstill' gekomen.
Maar hoeveel grote jongens moeten er nog omvallen is de betere vraag..... zoveel zijn er namelijk niet meer.
Transportsector ook (gemiddeld 9 procent eraf).quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 04:11 schreef Drugshond het volgende:
Wow, de agrarische sector knalt er uit.
http://finance.google.com/finance?q=MOS
Check die getallen van vergelijkbare bedrijven.
[..]
Dat in 1 dag.
Futures op de dag zelf zijn altijd wat belangrijker dan het resultaat van de vorige dag.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 10:18 schreef appelsientje het volgende:
valt me trouwens echt niet tegen hoe de Europese beurzen zich houden....
Maar goed wat niet is kan nog komen
quote:LA Times: Californië bijna failliet
Los Angeles, 3 okt. Zonder oplossing van de financiële crisis kan de staat Californië niet meer zijn dagelijkse uitgaven betalen. De gouverneur van de staat, Arnold Schwarzenegger, heeft volgens de vrijdageditie van de Los Angeles Times minister van Financiën Henry Paulson gevraagd om snel een noodlening te verschaffen.
De Los Angeles Times citeerde een e-mail die Schwarzenegger gisteren aan Paulson stuurde. Californië en andere staten kunnen ermee geconfronteerd worden dat ze voor uitgaven op korte termijn geen krediet meer kunnen opnemen. Maar dat is wel nodig om de dagelijkse activiteiten van het regeringsapparaat te bekostigen. Om te voorkomen dat die stilvallen is een noodlening van mogelijk 7 miljard dollar (5 miljard euro) nodig in het geval van Californië. Schwarzenegger heeft Paulson ook nog gebeld volgens de krant.
De kredietcrisis brengt Calfornië in de problemen, omdat de inkomsten uit belastingen aan het begin van het fiscale jaar nog niet binnen zijn. Die worden vanaf de kerstdagen verwacht, de inkomstenbelasting bijvoorbeeld pas in het voorjaar. De staat leent ieder jaar miljarden om de magere maanden te overbruggen, maar kan dat nu niet. Californië heeft van alle staten van de VS de meeste inwoners (37 miljoen) en levert met 13 procent de grootste bijdrage aan het BNP van de VS.
Schwarzenegger deed een dringend beroep op Paulson. Hij beklemtoonde dat Californië zo groot is dat de kortetermijnbehoeften voor de kasstroom vele malen groter zijn dan de hele begroting van sommige andere staten. ,,Het geld moet op onze rekening staan voor 28 oktober om de betaling van 3 miljard dollar aan meer dan duizend schooldistricten te betalen'', aldus de gouverneur. Een woordvoerder zei dat de gouverneur maatregelen treft om bij een rampscenario toch ,,de meest noodzakelijke betalingen te verrichten''. De staat kan dit jaar de routine leningen niet afsluiten en ,,komt in hele erge problemen wanneer er niet snel cash binnenkomt'', aldus een functionaris.
quote:Verwilst: (78 dagen gewerkt) heeft contractueel recht op 5 miljoen euro
De vrijdag afgetreden Fortis-topman Herman Verwilst krijgt een vertrekpremie van drie maal zijn jaarsalaris mee.
Rotterdam, 1 okt. Tijdelijk Fortis-topman Herman Verwilst, die vrijdag ontslag nam en werd opgevolgd door Filip Dierckx, krijgt een vertrekpremie van ruim 5 miljoen euro mee. „Het bedrag is nog niet uitgekeerd, maar hij heeft er contractueel recht op”, zegt de woordvoerder van Fortis in België. De 61-jarige Belg Verwilst leidde de Belgisch-Nederlandse groep gedurende 78 dagen. In die tijd verloor het concern 45 procent van zijn beurswaarde. Daarvoor was hij zes jaar plaatsvervangend bestuursvoorzitter. Verwilst krijgt een vertrekpremie die drie maal zijn bezoldiging in contanten bedraagt. In 2007 kreeg hij een salaris van 695.000 euro uitbetaald, plus een bonus van 1 miljoen.
De ontslagvergoeding wordt uitgekeerd „als Fortis het contract tussentijds beëindigt”, zo meldt het jaarverslag. Er zal geen enkele vergoeding worden toegekend als de beëindiging van het contract verband houdt met „grove nalatigheid of opzettelijke wangedrag”.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |