FOK!forum / Culinesse à gogo / alles met ui en paprica is soms niet lekker
anthony68zondag 21 september 2008 @ 16:01
ik kook vaak rijst en dan bak ik de ui en parika in eenpan gesneden natuurlijk maar met doppertjes erbij of in de spinacie of in de bonen het smaakt niet lekker....
wat doe ik verkeerd???
wat is lekker om bij je spinacie te doen of bij je bonen witte of bij doperwten??? hebben jullie ervaring???
ik heb trouwens pas een nieuwe snelkookpan die plakt niet aan handig hoor maar nu is mijn rijs niet aan de pan geplakt maar aan elkaar is hier een oplossing voor?

Mijn vlees bak ik in een oventje op 20 min 270 graden en dan omdraaien en weer 20 min is dit teveel of kan het korter doe het meestal met kipfilet
mijn varkensfilet doe ik 3 min om en om met wat peper en paprikapoeder

als ik het op dien gebruik ik meestal augurken of uitjes erbij en over mijn groente een surinaamse saus

dit zijn de drie gerechten die ik omde week maak en afgewisseld met aardappelen en asperges en varkenfilet
tips voor andere recepten welkom..
wel makkelijke...
Gummibeer79zondag 21 september 2008 @ 16:07
Interpunctie en hoofdletters?
En ik heb géén idee wat je nou bedoelt.....
Muckzondag 21 september 2008 @ 16:15
quote:
Op zondag 21 september 2008 16:07 schreef Gummibeer79 het volgende:
Interpunctie en hoofdletters?
En ik heb géén idee wat je nou bedoelt.....
ja dat dus
Koepertzondag 21 september 2008 @ 16:16
quote:
Op zondag 21 september 2008 16:07 schreef Gummibeer79 het volgende:
Interpunctie en hoofdletters?
En ik heb géén idee wat je nou bedoelt.....
* Koepert agrees
Pony-Loverzondag 21 september 2008 @ 16:18
en gebruik wat minder C's

kuttopic trouwens, slotje.
heavenstarzondag 21 september 2008 @ 16:19
ten eerste is het spinazie, geen idee wat je eigenlijk wilt zeggen maar dit kan je weleens helpen:

http://www.studentenkeuken.nl/index2.html

AKnynkezondag 21 september 2008 @ 16:21
Hij heeft 3 klachten/problemen.

Als hij ui of paprika ergens doorheen doet is dat niet lekker. Zeker niet door de spinazie of bonen in tomatensaus. Hij wil weten wat daar wel lekker bij is. Ten tweede: zijn nieuwe snelkookpan is anti-aanbak, maar laatst bakte de rijst erin aan. En als laatste is het aantal gerechten dat hij kookt niet echt uitgebreid, en heeft hij zelf geen ideeen voor nieuwe zaken, dus vraagt hij hier of we makkelijke gerechten voor hem weten die hij zou kunnen koken.

Oh, en hij vraagt ook of het okay is om kip in de oven op 270 graden te bakken voor 20 minuten.
MPGzondag 21 september 2008 @ 16:22
quote:
Op zondag 21 september 2008 16:07 schreef Gummibeer79 het volgende:
Interpunctie en hoofdletters?
En ik heb géén idee wat je nou bedoelt.....
Gummibeer79zondag 21 september 2008 @ 16:42


Lekker met ui en paprika
MinderMutsigzondag 21 september 2008 @ 18:53
quote:
Op zondag 21 september 2008 16:07 schreef Gummibeer79 het volgende:
Interpunctie en hoofdletters?
En ik heb géén idee wat je nou bedoelt.....
Dat.
En ik lees iets over kipfilet 2x 20 minuten op 270 graden in de oven en ik moet je vragen: hoe smaakt dat nou? Rubberen stuiterkip?
MinderMutsigzondag 21 september 2008 @ 18:55
Ik denk dat je er goed aan doet om een paar simpele gerechten uit een kookboek of van internet te kiezen en die precies opvolgen. Zo te horen heb je geen idee wat je doet in de keuken en de enige manier om dat op te lossen is ervaring. Eventueel een kookcursus doen misschien?
YPruezondag 21 september 2008 @ 19:11
quote:
Op zondag 21 september 2008 18:53 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dat.
En ik lees iets over kipfilet 2x 20 minuten op 270 graden in de oven en ik moet je vragen: hoe smaakt dat nou? Rubberen stuiterkip?
Nou ja, hij hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat hij ziek wordt doordat de kip niet gaar genoeg is

Aan ts: als je pasta lust, probeer daar eens wat verschillende dingen mee? Is toch een van de makkelijkste dingen die je kunt maken. Of wokken: is ook lekker simpel en gaat vrij snel (en je kunt er paprika + ui bij gooien en het smaakt ook nog! ): gewoon vlees uitkiezen wat je lekker vindt, wat groenten erbij, eventueel wat sambal/woksaus o.i.d. erdoor en klaar.

En over die pan: dat klinkt alsof je te weinig vocht bij de rijst hebt gedaan, of dat je per ongeluk kleefrijst ofzo hebt gebruikt?