Againzender | zondag 14 september 2008 @ 18:55 |
Gisteren was onze oudste zoon Axel te gast bij mijn ouders. Nou hebben zij een vrij grote walnoot staan in de tuin, en Axel is nu thuis gekomen met meer dan 200 noten ![]() Heeft iemand nog leuke suggesties voor wat wij met die lading kunnen doen? | |
Black_Tulip | zondag 14 september 2008 @ 18:58 |
quote:Walnotentaart? Veel geitenkaas met honing en walnoten eten? | |
Stephan123 | zondag 14 september 2008 @ 19:01 |
Eet ze op?? | |
Froop | zondag 14 september 2008 @ 19:04 |
In Foley doen en dan in de oven. | |
Blues | zondag 14 september 2008 @ 19:06 |
Zo gezond voor je walnoten ![]() quote:Of gevulde courgettes met walnoten : quote:En leuk om de balletjes door Axel te laten maken en Opa en Oma van te laten proeven ![]() quote: | |
Isabeau | zondag 14 september 2008 @ 19:07 |
Griekse of Turkse yoghurt met walnoten en honing ![]() | |
qltel | zondag 14 september 2008 @ 19:07 |
Goed laten drogen en je kunt ze minimaal 2 jaar bewaren.quote:Kom langs! Dan zorgen wij voor de walnoten bij de yoghurt.. ![]() | |
Cracka-ass | zondag 14 september 2008 @ 19:10 |
quote: ![]() | |
Stephan123 | zondag 14 september 2008 @ 19:11 |
Walnoten yoghurt of lekker door je muesli heen? | |
Blues | zondag 14 september 2008 @ 19:13 |
Theebrood met walnoten ![]() *1 grote appel, *50 g gehakte walnoten, *125 g bruine basterdsuiker, *125 g zachte boter, *125 g rozijnen, *2 grote eieren, *1 el honing, *175 g zelfrijzend bakmeel, *50 g volkorenmeel, *1 tl koekkruiden, *snufje zout Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Vet een groot (900 g) cakeblik in (of 2 kleinere van 450 g) en bekleed ze daarna met bakpapier. Schil de appel, verwijder het klokhuis, en hak of snijd hem in kleine stukjes. Doe alle ingredienten in een grote kom en meng 2 minuten met de mixer op de hoogste stand. Doe het mengsel in de klaargemaakte vormen. Bak de cakes ongeveer een uur in de oven op 180 gr. C - gasstand 4. Verlaag dan de temperatuur naar 160 gr. C - gasstand 3 en bak de cake(s) nog 15-20 minuten. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen. | |
Againzender | zondag 14 september 2008 @ 19:45 |
quote:Drogen is idd wat ik nu aan het doen ben, het zijn overigens 243 noten ![]() En dank voor de tips, zie er graag meer ![]() | |
Blues | zondag 14 september 2008 @ 19:55 |
quote:Nog meer noten? ![]() | |
Rewimo | zondag 14 september 2008 @ 20:09 |
Dan moet je hier komen. We hebben nu alweer vele kilo's. En dan bedoel ik héél veel kilo's. We zijn pas enkele dagen aan het rapen ![]() | |
qltel | zondag 14 september 2008 @ 20:09 |
quote:Wij hadden vorig jaar 200 KG van 1 boom. Da's zo'n 50 a 60 emmers. Dus zou best kunnen dat die ouders er nog meer hebben binnenkort... ![]() | |
David | zondag 14 september 2008 @ 20:20 |
met rucola een pesto van maken, heerlijk op brood of bij pasta. klein handvol walnoten (gepeld) mooie verse rucola parmezaan en/of pecorino olijfolie alles gewoon blenden in de keukenmachine, de olijfolie in een straaltje toevoegen tot je een saus krijgt die vloeibaar maar niet té dun is (kwestie van smaak). kruiden met zout, wat zwarte peper en eventueel een beetje citroensap. | |
kahaarin | zondag 14 september 2008 @ 20:30 |
quote:Slagroomijs Blik kersen op zware siroop Vanillesuiker (Met echte vanille natuurlijk) Kaneelstokje Walnoten in kleine stukjes gehakt. (zoveel als je wil) Kersen, vanillesuiker en kaneelstokje in een pan doen en de siroop een kwart laten inkoken, kaneelstokje er uit halen en de kersen met ijs in een bakje/op een bordje doen en de walnoten er overheen sprenkelen. | |
Againzender | zondag 14 september 2008 @ 20:55 |
quote:Dit is zo ongeveer de eerste oogst inderdaad, er gaat nog VEEL meer van die boom komen. Daarom zijn tips altijd welkom ![]() | |
Susanne81 | maandag 15 september 2008 @ 16:35 |
Met broodmix in de broodbakmachine (wel de nootjes klein maken) en dan heb je heerlijk walnotenbrood! | |
Stephan123 | maandag 15 september 2008 @ 19:18 |
Aan de eekhoorntjes geven dieren vriend ![]() | |
fietsmiep | maandag 15 september 2008 @ 21:24 |
Lekker zelf baklava maken; heb je wel veel noten voor nodig. | |
Black_Tulip | maandag 15 september 2008 @ 21:25 |
quote:En die heeft die, dus dat komt wel goed ![]() | |
Devrim_ | maandag 15 september 2008 @ 21:27 |
quote:baklava is zeer lastig om zelf goed te maken en al helemaal in een "normale" oven. | |
#ANONIEM | maandag 15 september 2008 @ 21:33 |
Gewoon op brood met geitenkaas en honing ![]() Je zou ze bij mij kunnen dumpen ![]() | |
Againzender | maandag 15 september 2008 @ 22:14 |
quote:zat ik ook aan te denken, maar dat gaat mij niet lukken denk ik ![]() Misschien eens aan m'n Turkse buren vragen ![]() | |
borisz | maandag 15 september 2008 @ 22:16 |
Gister had ik walnoten in een saus met zure room en bosuien. Dat was erg lekker ![]() | |
Morwen | dinsdag 16 september 2008 @ 03:12 |
Gewoon opeten en de rest in een bos losgooien, is de natuur je erg dankbaar voor ![]() ![]() | |
Rewimo | dinsdag 16 september 2008 @ 07:13 |
quote: ![]() ![]() | |
ColdFeet | donderdag 18 september 2008 @ 13:50 |
Baklava en allerhande soorten middenoosters gebak, walnotentaart, door de appeltaart, in een salade met bietenloof, appel, bacon en parmezaan, in/over crumble, door de couscous, door de muesli, als snack, in caramel gedoopt als friandise, als versiering op chocoladetaart of brownies, door de mango- of appelchutney, malen tot een sausje met room, gebruiken om pesto-achtige prutjes mee te maken, om champignons te vullen... | |
Weltschmerz | donderdag 18 september 2008 @ 15:11 |
Pangrillen, in brokjes op laag vuur in een dikke pan zonder olie. En dan door de salade mikken. Combineert ook erg goed met vette en gerookte vis. | |
donleo | zondag 21 september 2008 @ 15:41 |
Pindakaas maken, maar dan met walnoten? Of een deel van de pinda's vervangen door de walnoten. Geeft toch wel een apart smaakje. Walnoten zijn in ieder geval ook goed te waren in de vriezer. Ze worden dan niet ranzig. | |
Maringo | maandag 22 september 2008 @ 10:43 |
Pistoletje of ciabatta bakken. 1 minuut eerder eruit halen; geitenkaas, walnoten en een klein beetje honing erop doen. dan laatste minuut in de oven dan de geitenkaas erg zacht is, maar niet vloeibaar. Dan eventueel nog wat rucola of andere sla erop, misschien nog wat extra honing. Dat is allemaal naar eigen smaak. En smullen maar! ![]() Of waar ik ook walnoten bij gebruik: precieze maten weet ik niet precies, ik weet ondertussen gewoon wat ik ervoor moet kopen ![]() 1 krop ijsbergsla 1 bak aardbeien 1 punt brie (van president ofzo) 1 bakje walnoten (is dacht ik iets van 50 of 100 gram) en honing/mosterd dressing (ik maak het doorgaans zelf, maar je kan het ook in flesjes kopen) Sla snijden, aardbeien vierdelen, brie in kleine stukjes, walnoten ook vierdelen. alles in een kom doen, mengen met de dressing. Ligt eraan hoeveel je in totaal heb, maar begin met wat minder dressing, later naar smaak meer toevoegen. Als je dat af heb nog een half uurtje in de koelkast koud laten worden en dan serveren bij het eten of met een lekkere warme ciabatta ![]() |