abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61584012
Iemand suggesties?
pi_61584073
Gewoon kleine stukjes snijden en dat nog een beetje pletten met een plat mes?
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  vrijdag 12 september 2008 @ 19:39:56 #3
112790 Koepert
Parttime Nutcase
pi_61584144
Leg t ergens neer, Platte kant van n mes idd, Lepel, Bakje/schaaltje, schoenzool, spade, wees creatief
It starts with a shiver, an itch, a slow boil
pi_61584278
Met een scheermesje zo dun snijden dat je er doorheen kunt kijken...
pi_61584566
Knofloog moet je sowieso niet persen.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  vrijdag 12 september 2008 @ 19:58:25 #6
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_61584649
Met een goed scherp mes snijden, krijg je nog meer smaak ook
pi_61584764

maar daar heb je nu niks aan denk ik?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 12 september 2008 @ 20:36:50 #8
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_61585786
Op een snijplank leggen, beetje zout erop en dan pletten met de achterkant van een flinke lepel.
The love you take is equal to the love you make.
pi_61589160
Knoflook eerst in zo dun mogelijke plakjes snijden (ongeveer 1 mm). Die plakjes weer in zo dun mogelijke reepjes snijden. Tot slot de reepjes weer zo dun mogelijk in blokjes snijden.
pi_61597641
Raspen!
bla
blabla
blablabla
blablablabla
pi_61598088
in hele kleine stukjes snijden?
in keukenmachine flikkeren?
Ja doei.
pi_61599170
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 12:16 schreef tuiterdespuiter het volgende:
Raspen!
Inderdaad!!!
Ik doe het altijd met een kaasschaafrasp.
Dat geeft hetzelfde effect als klein snijden.
pi_61600379
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 19:55 schreef DroogDok het volgende:
Knofloog moet je sowieso niet persen.
Ligt eraan voor welke toepassing! Het maakt voor het eindresultaat best verschil of je hakt, perst of poft. Persen geeft een scherp/pittige smaak. Lekker
  zaterdag 13 september 2008 @ 17:16:03 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_61603088
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 14:52 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ligt eraan voor welke toepassing! Het maakt voor het eindresultaat best verschil of je hakt, perst of poft. Persen geeft een scherp/pittige smaak. Lekker
Idd erg lekker voor door een dressing ofzo
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_61603817
Pellen, wat zou erop, dan leg ik mijn chinese koksmes er plat op en sla daar een paar keer met de vuist op. Nog even de lange vezels doorhakken en nog een keer slaan en je hebt een mooi papje. Knoflookpersen zijn ondingen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_61605486
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 17:16 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd erg lekker voor door een dressing ofzo
Dat vind ik snel te scherp; ik laat liever een heel teentje even 'trekken' in de dressing.
pi_61605798
gewoon fijnsnijden
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_61607329
heel fijn snijden, zout erop en dan pletten met je koksmes
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:07:23 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_61611056
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 12:16 schreef tuiterdespuiter het volgende:
Raspen!
Oh, da's eigenlijk wel een goeie..normaal snijd ik het altijd (met en goed koksmes gaat dat supermakkelijk) maar met raspen krijg je het natuurlijk nog weer een stuk fijner dan met snijden.
Gember rasp ik ook altijd omdat dat in de pers niet helemaal makkelijk gaat (toch een stuk stugger dan knoflook)
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:08:44 #20
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_61611081
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 19:34 schreef MLI het volgende:
Iemand suggesties?
gewoon hakken? is nog lekkerder ook veel subtieler van smaak
Ik ben een eckte rapnegert
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:09:37 #21
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_61611107
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 19:00 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dat vind ik snel te scherp; ik laat liever een heel teentje even 'trekken' in de dressing.
kort blancheren. haal je de scherpte er vanaf en hou je de smaak over
Ik ben een eckte rapnegert
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:23:06 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_61611359
Ook lekker, bolletje knoflook een half uurtje op zeer laag vuur in olie laten koken, de olie bewaar je als knoflookolie en de knoflook pureer je met een lepel, zeer lekker op vers stokbrood, de knoflook is een dagje of 3 houdbaar in de koelkast en de knoflookolie is net zolang houdbaar als ze olie zelf, lekker over salades of om in te bakken.
Ook lekker om te gebruiken als marinade-olie.
pi_61611874
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 23:23 schreef SiGNe het volgende:
Ook lekker, bolletje knoflook een half uurtje op zeer laag vuur in olie laten koken, de olie bewaar je als knoflookolie en de knoflook pureer je met een lepel, zeer lekker op vers stokbrood, de knoflook is een dagje of 3 houdbaar in de koelkast en de knoflookolie is net zolang houdbaar als ze olie zelf, lekker over salades of om in te bakken.
Bedoel je stoven? Want bij "koken in olie" denk ik aan frituren.
  zaterdag 13 september 2008 @ 23:57:42 #24
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_61612208
Ik bedoel stoven ja, de knoflook moet absoluut niet frituren.
de temperatuur van de olie moet ongeveer tussen de 60 en de 90 graden blijven, dus een warmhoudplaatje gebruiken is aan te raden.
Maar je krijgt er "oh" zo lekkere knoflookolie door en de knoflookpuree is ook al heerlijk (alleen veel te kort houdbaar helaas)
pi_61612579
Niets zo lekker als in de oven gepofte knoflook
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')