abonnement Unibet Coolblue
pi_68740227
en het zit er alweer op, geweldige tijd gehad en Marokko is een mooi land
pi_68833705
Schitterend land! In 2007 ben ik er 3 weken geweest.

Marrakech is overrated..Die stad is de afgelopen jaar veel te toeristisch geworden. Het massatoerisme lijkt daar op te rukken en het zou me werkelijk niets verbazen als daar binnen nu, en 3 jaar, een Nederlandse friettent haar deuren opent (zoals aan de costa's in Spanje). Ik zou voor de wat meer kleinere en even authentieke plaatsen gaan, iets ten zuiden van Marrakech, zoals Ouarzazate, Taroudannt en Zagora.

Tanger,

Dit is een leuke stad! Wij zijn hier een weekje geweest en hebben ons uitstekend vermaakt. 's middags kun je lekker bakken aan het strand bij Malabata (Oost-Tanger) of hangen bij het zwembad in één van de vele beachclubs aan het strand. Ga niet zwemmen of baden aan het hoofdstrand, zowel het zand als het water is vergiftigd. 's avonds gingen wij altijd wandelen of hangen bij de boulevard (zoals de meeste jonge vakantievierende Marokkanen doen). Het is hier altijd druk en van alles te zien. Praatje maken met Marokkaanse jongeren uit Nederland en Belgie (opmerkelijk zijn ze zeer relaxed tegen 'Hollanders', zelfs het tuig) muziek luisteren, dure auto's kijken, flirten met mooie Marokkaanse meisjes, je hoeft je niet te vervelen. Je kunt hier 's avonds ook uitgaan als je wilt.

Casablanca,

Persoonlijk vond ik deze stad een topper! Het is bruisend, kosmopolisch en modern. Behalve de omaatjes heb ik hier nauwelijks een gesluierde vrouw gezien. De Marokkaanse dames hier verzorgen zich uitstekend en zien er vrouwelijk en sexy uit. De grote moskee aan het strand moet je beslist gezien hebben. Elke taxichauffeur of local zal je dat ook aanraden. Het strand is super! Hoge golven, brede stranden, beachclubs, zwembaden. Ik adviseer jullie om naar het strand bij Ain Diab te gaan of La Corniche, dit is ons erg goed bevallen.

Hotels, voor 10 euro per nacht hebben wij verbleven in hotel Galia in het centrum van Casa vlakbij de haven. Netjes, schoon, vriendelijk personeel en er verblijven veel backpackers. Enige nadeel was dat uit de douche een klein straaltje water kwam en dat, indien je de wasbak op de kamer gebruikte, een putlucht door de hele hotelkamer waaide. BOEIEND, voor die 10 euro Casablanca is echt een westerse stad, mensen zijn modern en westers gekleed, dure auto's met clubmuziek scheuren over de stadswegen, chique winkelstraten, hippe koffiebarretjes en restaurants en ze spreken er bijna allemaal Engels. De voertaal in Casa is Frans. Prijzen in Casa zijn vaak vastgesteld en op Europees niveau. In een lunchroom betaal je voor een lasagne en een glas jus al gauw rond de 11,00 euro.

Uitgaan,

Volop clubs en disco's, deze bevinden zich in de chique wijk Ain Diab en langs de promenade la Corniche. In het centrum van Casa heb je ook nog een aantal clubs. Ga netjes gekleed, anders kom je er niet in. Uitgaan in Marokko is alleen iets voor de 'upperclase' Gemiddelde entree bedraagt 10 á 15 euro inclusief één drankje. Voor een flesje bier betaal je al snel 8 euro. Ik ben er uitgeweest en was zeer verrast over het uitgaansleven. Geen Arabische muziek (heel soms tussendoor) maar voornamelijk opzwepende house en clubmuziek, underground en R&B, goede lichtshows, knusse lounges, grote dansvloeren. Wel veel hoeren in de disco's maar de meisjes vallen je niet lastig. Kortom, topavonden gehad Marokkanen in Casablanca zijn een zeer voorkomend en pro-westers ingesteld volk.

Nadelen,

-Casablanca stinkt, overal ruikt het naar benzine en vrijwel in elke straat zie je rotzooi
-Het verkeer is chaotisch en gevaarlijk
-Het stikt er van de hoeren. Op straat zie je op elke hoek (vooral in de avonduren) een groepje straatdames. Ook in de clubs wemelt het van de dames van plezier, ze laten je met rust tot sluitingstijd. Dan worden ze opdringerig of krijg je een overkill aan aandacht en aanbiedingen. Ook in de kleine hotels struinen ze rond.
-De taxichauffeurs kunnen oplichters zijn, maak goede afspraken vooraf! Anders kun je geheid problemen krijgen
-PAS OP voor de straatkinderen. Deze struinen vaak bij Mac Donalds rond en schooien om geld. Geef je geen geld dan krijg je een trap onder je kont of knijpen ze je. Ja zo brutaal zijn ze!

Voordelen,

-vriendelijke en mooie mensen
-genoeg te doen
-uitvalsbasis om andere delen van Marokko te verkennen
-Relatief makkelijk om contact te leggen/of een date te scoren met een gewone Marokkaanse dame (vaak gescheiden of studentes) Deze lopen vaak in vriendengroepjes 's avonds op de promenade, zitten op het terras, Mac Donalds of zitten cocktailtje te drinken in één van de vele cafeetjes.
-Leuke bestemming!

Marokko
  zaterdag 9 mei 2009 @ 15:03:02 #78
138914 Slappy
ambtenaar
pi_68842365
Het tegenovergestelde van bepaalde Marokkanen hier in Nederland dus
Op woensdag 27 mei 2009 23:08 schreef Lambiekje het volgende:Afgezien van de datums,en natuurlijk niet van de inividuele personen van jouw en mij, maar van de werldgeschiedenis is 99,999999% verdraaid.
  zaterdag 9 mei 2009 @ 15:18:37 #79
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_68842711
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 13:44 schreef HetwasietsmeteenF het volgende:
Wel heftig hoor, als vrouw alleen. Ik vond het al moeilijk met een andere vrouw samen, maar wij hebben ook een beetje pech gehad wat dat betreft. In ieder geval zou ik niet naar Casablanca gaan, dat heb ik echt als het minst prettig ervaren als vrouw zijnde, en Marokkaanse studiegenootjes van me waarschuwen daar ook voor (zij mochten van de familie alleen door Marokko reizen, maar niet naar Casablanca). Essaouira zou dan wel weer leuker zijn, dat is iets 'gemakkelijker'. En wellicht kun je in hostels mensen leren kennen om samen mee de straat op te gaan?
Verder: schouders en knieen bedekken, niet teveel oogcontact maken en zelfverzekerd rondlopen werkt het best, denk ik .
het is dan ook geen vrouwenland. het is meer een mannenland.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 10 mei 2009 @ 19:28:29 #80
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_68880784
even een tvp ik ga er in de zomer voor 18 dagen heen
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 15 mei 2009 @ 20:34:02 #81
138914 Slappy
ambtenaar
pi_69068590
Hoe zit het daar nou met cultuur,uit betrouwbare bronnen heb ik gehoord dat ze daar erg Westers zijn geworden?
Op woensdag 27 mei 2009 23:08 schreef Lambiekje het volgende:Afgezien van de datums,en natuurlijk niet van de inividuele personen van jouw en mij, maar van de werldgeschiedenis is 99,999999% verdraaid.
  zondag 17 mei 2009 @ 18:05:04 #82
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_69124241
Zijn daar gewone europese stopcontacten trouwens ?
met 240v ?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_69124959
quote:
Op zondag 17 mei 2009 18:05 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Zijn daar gewone europese stopcontacten trouwens ?
met 240v ?
Gewone stopcontacten. Of het 240 is durf ik niet te zeggen, zou ook 220 kunnen zijn. Onze apparatuur doet 't er.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 6 juli 2009 @ 11:51:20 #84
168979 Plasterk
Is de plas sterk?
pi_70694815
Zijn hier mensen die in Marokko geweest zijn en met hun creditcard betaald hebben? Werd er om een pincode gevraagd? Ik ben die van mij namelijk een beetje kwijt .
pi_70695659
Ik vertrek morgen voor 18 dagen, zijn er nog tips voor een groepje rondreizende studenten
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_70716458
@ Plasterk:
Ik heb er niet met een creditcard betaald, wel gepind. Het lijkt me sowieso handig om die code terug te vinden of opnieuw aan te vragen of hoe dat ook gaat

@ Icecream:
Gaan jullie georganiseerd of op de bonnefooi? Ik ben onlangs in Marokko geweest, als vrouw alleen. Aanraders vind ik: Fez!!!! Veel mooier en authentieker dan Marrakech, dat overrated is en bedolven onder toeristen-met-witte-sportsokken-en-blote-schouders. Fez is echt geweldig om een paar dagen rond te dwalen. De eerste dag had ik echt zoiets van: whaaa, hier ga ik nooit alleen de weg vinden in de medina. Maar na de tweede dag begon ik het leuk te vinden en dan is het ineens zo gaaf daar!
Verder: Chefchaouen is de moeite waard, kleine en vooral blauwe medina met een gezellig pleintje vol terrasjes. Ik heb daar niet veel meer gedaan dan mensen kijken en me verplaatsen van het ene naar het andere terrasje...
Essaouira als laatste tip: heel gezellig en relaxed vissersplaatsje. Wel veel toeristen, maar niet vervelend veel. Prima plek om souvenirs te shoppen, zonsondergang te bekijken en verse sardines te eten aan de haven.
Casa di Carlo is daar een goede overnachtingsplek, meer een soort kunstgalerie waar je een kamer kunt huren vol kunst van lokale mensen.
pi_70717698
Ik ben er een paar jaar geleden geweest (rondreis van 2 weken), o.a. Fez, Essaouira, Marrakech, maar een van de hoogtepunten vond ik toch echt de nacht slapen in de woestijn onder de blote sterrenhemel...heb nog nooit zoveel vallende sterren in een nacht gezien

Prachtige vakantie gehad
Het leven is een spel, speel het! (moeder Theresa) * Play is the highest form of research. (Albert Einstein) * Alles wat je aandacht schenkt, groeit. * En zo niet? Dan toch!
pi_70717801
quote:
Op maandag 6 juli 2009 21:07 schreef Hoothoot het volgende:
@ Plasterk:
Ik heb er niet met een creditcard betaald, wel gepind. Het lijkt me sowieso handig om die code terug te vinden of opnieuw aan te vragen of hoe dat ook gaat

@ Icecream:
Gaan jullie georganiseerd of op de bonnefooi? Ik ben onlangs in Marokko geweest, als vrouw alleen. Aanraders vind ik: Fez!!!! Veel mooier en authentieker dan Marrakech, dat overrated is en bedolven onder toeristen-met-witte-sportsokken-en-blote-schouders. Fez is echt geweldig om een paar dagen rond te dwalen. De eerste dag had ik echt zoiets van: whaaa, hier ga ik nooit alleen de weg vinden in de medina. Maar na de tweede dag begon ik het leuk te vinden en dan is het ineens zo gaaf daar!
Verder: Chefchaouen is de moeite waard, kleine en vooral blauwe medina met een gezellig pleintje vol terrasjes. Ik heb daar niet veel meer gedaan dan mensen kijken en me verplaatsen van het ene naar het andere terrasje...
Essaouira als laatste tip: heel gezellig en relaxed vissersplaatsje. Wel veel toeristen, maar niet vervelend veel. Prima plek om souvenirs te shoppen, zonsondergang te bekijken en verse sardines te eten aan de haven.
Casa di Carlo is daar een goede overnachtingsplek, meer een soort kunstgalerie waar je een kamer kunt huren vol kunst van lokale mensen.
bonnefooi
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 6 juli 2009 @ 21:44:35 #89
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_70718238
quote:
Op maandag 6 juli 2009 21:35 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

bonnefooi
dan komt het wel goed. genoeg plekken voor onderdak en heel veel gastvrije mensen. zorg er wel voor dat je reisdocumenten, geld en passen op je lijf geplakt zijn. anders heb je een heel groot probleem. zeker als groep.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_70718353
quote:
Op maandag 6 juli 2009 21:44 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

dan komt het wel goed. genoeg plekken voor onderdak en heel veel gastvrije mensen. zorg er wel voor dat je reisdocumenten, geld en passen op je lijf geplakt zijn. anders heb je een heel groot probleem. zeker als groep.
en dat was dus niet de bedoeling, ik hebw el kopieen van paspoort endergelijke op internet staan voor het geval dat maar om nu met een heuptasje rond te lopen trekt mij niet
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 6 juli 2009 @ 21:55:46 #91
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_70718839
quote:
Op maandag 6 juli 2009 21:46 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

en dat was dus niet de bedoeling, ik hebw el kopieen van paspoort endergelijke op internet staan voor het geval dat maar om nu met een heuptasje rond te lopen trekt mij niet
hoezo heuptasje? je kan bij kofferwinkels en hema gewoon nektasjes kopen. voor een euro of 3. onder de kleding is dit een heel probaat middel tegen een vingersmid.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_70719416
quote:
Op maandag 6 juli 2009 21:55 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

hoezo heuptasje? je kan bij kofferwinkels en hema gewoon nektasjes kopen. voor een euro of 3. onder de kleding is dit een heel probaat middel tegen een vingersmid.
ok dat zien we morgen op het vliegveld dan wel
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_70719632
Ik vond het wel meevallen met de hoeveelheid potentiële zakkenrollers. Vaak zijn het de kleine jochies die je goed in de gaten moet houden. Ik heb dan ook niet alles op mn lichaam gedragen, gewoon in een schoudertas die je kruislings draagt. En briefgeld ook daarin, kleingeld los in je broekzak zodat men niet telkens de grote flappen in je portemonnee ziet bij het betalen van kleine dingen. Als ze zien dat je een briefje van 100dh hebt, kost die fles water ineens geen 5dh maar vragen ze schaamteloos 20dh
  maandag 6 juli 2009 @ 22:28:30 #94
-1 #ANONIEM
Integere Lul
pi_70720565
quote:
Op maandag 6 juli 2009 22:10 schreef Hoothoot het volgende:
Ik vond het wel meevallen met de hoeveelheid potentiële zakkenrollers. Vaak zijn het de kleine jochies die je goed in de gaten moet houden. Ik heb dan ook niet alles op mn lichaam gedragen, gewoon in een schoudertas die je kruislings draagt. En briefgeld ook daarin, kleingeld los in je broekzak zodat men niet telkens de grote flappen in je portemonnee ziet bij het betalen van kleine dingen. Als ze zien dat je een briefje van 100dh hebt, kost die fles water ineens geen 5dh maar vragen ze schaamteloos 20dh
Hier in Nederland betaal je toch niet veel anders.
Feyenoord Rotterdam
  maandag 6 juli 2009 @ 22:29:19 #95
-1 #ANONIEM
Integere Lul
pi_70720601
En eensch, Marokko is echt totaal het tegenovergestelde van de Marokkanen die we hier kennen.
Feyenoord Rotterdam
pi_70756063
ik vertrek vrijdag naar Marokko, voor 2.5 week.
Marakech, Dadesvallei, woestijn en Hoge Atlas

beetje trekken dus
  dinsdag 7 juli 2009 @ 21:02:43 #97
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_70756816
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 20:49 schreef molleymijsje het volgende:
ik vertrek vrijdag naar Marokko, voor 2.5 week.
Marakech, Dadesvallei, woestijn en Hoge Atlas

beetje trekken dus
wat leuk! een reis is altijd mooi om te maken. ga je samen met iemand? je vriend? je route ziet er erg avontuurlijk uit. daar houd ik van.

veel plezier.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_70757000
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 21:02 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

wat leuk! een reis is altijd mooi om te maken. ga je samen met iemand? je vriend? je route ziet er erg avontuurlijk uit. daar houd ik van.

veel plezier.
ik ga samen met een groep jongeren (die ik nog niet ken) en een reisleidster (maar zij is er ook nog nooit geweest)
we doen veel te voet, met jeeps, kamelen dat soort dingen!
best avontuurlijk jah, dus ben benieuwd want heb nog nooit zoiets gedaan. Maar komt vast goed
  dinsdag 7 juli 2009 @ 21:20:29 #99
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_70757851
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 21:06 schreef molleymijsje het volgende:

[..]

ik ga samen met een groep jongeren (die ik nog niet ken) en een reisleidster (maar zij is er ook nog nooit geweest)
we doen veel te voet, met jeeps, kamelen dat soort dingen!
best avontuurlijk jah, dus ben benieuwd want heb nog nooit zoiets gedaan. Maar komt vast goed
ik denk dat je hele leuke mensen zult ontmoeten!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 27 juli 2009 @ 16:09:25 #100
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_71368336
quote:
Op zondag 26 juli 2009 23:37 schreef Djaser het volgende:
In het zuiden zal men best relaxter zijn, dat wil ik best van je aannemen.

Wat de betekenis in het Arabisch is doet niet zo veel ter zake. In het Nederlands wordt er de taal en etniciteit van de oorspronkelijke bevolkings groep van Noord Afrika mee bedoeld; daar hoef je niet zo denigrerend over te doen. Er bestaan trouwens geen betrouwbare cijfers over percentage Berbers.

Hoe dan ook, jammer voor die "overige" zestig procent maar de Berbers vormen nog altijd wel de oorspronkelijke bevolking van Marokko en hebben de cultuur daar sterk bepaald om over de etniciteit maar niet te zwijgen. En laten we eerlijk wezen, echt Arabisch spreekt die overige zestig procent nou ook niet bepaald.
mee eens ik ben net terug en idd langs de kust en zuidelijker zijn ze veel relaxter dan het bergvolk, maar in zowel noord als zuid noemt men zich berber.

Overigens viel het jullie op hoe een grote vuilnisbelt ze van hun eigen land aan het maken zijn
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')