Limburgse kaas. Normaal gesproken niks mis mee. Lekker dankbaar, pittig kaasje. Met baguetje en een goed glas wijn. Heerlijk
Alleen moet je, na het nuttigen ervan, je handen goed wassen. Je vingers ruiken namelijk alsof je door het toiletpapier heen bent geschoten.
Maar goed, dit terzijde.
Een collega van me heeft zo'n stuk kaas in de koelkast in onze kantine gezet. Zo goed als onverpakt!!!
Gevolg: Een immense walm die je tegemoet kwam. Maar dat was nog niet het ergste. Zowat alles wat in die koelkast stond, smaakte naar die kaas.
Heel vervelend als je bruinbrood met hagelslag erin hebt liggen.
M'n collega's en ik hebben hem ook flink uit staan schelden. Wat een lul!!!
Ben ik maar even om de hoek naar de friture gegaan om een frietje mayonaise te scoren.
We hebben die gast al gewaarschuwd: bij herhaling mag hij al ons eten vergoeden en moet hij de koelkast ontsmetten.
![]()
![]()
Mijn klacht is dus: Limburgse kaas (ook wel Rommedou of stinkkaas genoemd) eet je maar mooi thuis
Ik moet helaas vernechten dat dit plochterig gerinf uiterst vlamelig en imprumptueel verjuind is.
Bovendien jiften de druimels me teveel in de luimtenissen van kwappipappi.