FOK!forum / Culinesse à gogo / Kipkarbonaadjes
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 17:10
Hallo lieve keukenprinsesjes, koelkasttijgers en wok-wizzards,

Ome Santax heeft gisteren een grote bak met 3 kipdelen gekocht.
Er staat karbonade op, maar volgens mij hebben ze gewoon een kip in 3 stukken gehakt.
Nu is deze prachtig gemarineerd en zou ik deze in een 20 minuutjes in de pan moeten bakken.
Maar ik heb helemaal geen zin vet vandaag dus vroeg ik mij af, kan ik die kip eigenlijk niet gewoon in de oven flikkeren? En hoelang zou dat ongeveer moeten denken jullie?

Iemand die een lichtje erop wil schijnen?
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 17:59
Heb ik weer... alle keukenwonders overleden aan voedselvergiftiging
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 18:10
Niemand? Ik heb vreselijke honger
Jerruhwoensdag 20 augustus 2008 @ 18:13
quote:
Boen de limoen schoon en halveer ze. Knijp de limoen licht boven een kom uit. Pel de knoflook en pers het uit boven de limoen. Roer de azijn en olijfolie erdoor. Laat de kipfilets 15 minuten in de marinade marineren en keer ze halverwege. Druk de limoenen met het snijvlak in de poedersuiker. Vet een langwerpige ovenschaal in met olie. Maak de stoneleeks schoon en snijd ze in stukjes. Schep de stoneleeks en kruiden door elkaar en strooi het in de ovenschaal. Neem de kipfilets uit de marinade en leg ze op de kruiden. Zet de limoenen ernaast en schenk de marinade erover. Zet de schotel tot gebruik in de ijskast. Neem de schaal uit de ijskasts en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Bak de kipfilets in het midden van de oven in 25 minuten gaar en bruin.
lekker recept, maar ik neem aan dat je bot hebt in je kip... volgens mij moet je het dan wel langer in de oven doen, gezien de tijd voor kipfilets...

waarom niet gewoon de kip bakken in de pan? doe er wat knoflook of komijnzaad bij, wat champignons, ui, sperzieboontjes etc? kan ook lekker zijn!
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 18:17
Oh dat kan zeker lekker zijn! Maar ik heb geen zin in vette kip
Ik wil een lekker oven kippie. Ik heb inderdaad bot in de kip. Enig idee hoelang ik hem dan ongeveer in de oven zou moeten doen? 40 minuutjes of zou ie dan zwart zijn...

Dank je trouwens!
Tezzwoensdag 20 augustus 2008 @ 18:46
Gewoon in de oven gooien! Ben een beetje te laat nu (je ligt nu vast op de keukenvloer van de honger). Ongeveer 45 minuten op 180 graden, halverwege keren. Dan nog 10 minuten de grill er op voor een lekker korstje.

Voor zover ik begreep is je kip al voorzien van een marinade, dus it's simple.
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 18:48
Hehehe, ik was de oven inderdaad al aan het voorverwarmen lol.
Hou het niet meer... maar 45 minuutjes zal ik aanhouden. Dank je!
Kali-Mist1woensdag 20 augustus 2008 @ 18:50
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 18:48 schreef santax het volgende:
Hehehe, ik was de oven inderdaad al aan het voorverwarmen lol.
Hou het niet meer... maar 45 minuutjes zal ik aanhouden. Dank je!

vergeet hem niet in te smeren met mosterd!!!!
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 18:53
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 18:50 schreef Kali-Mist1 het volgende:

[..]

vergeet hem niet in te smeren met mosterd!!!!
Pardon? Met mosterd?
Kali-Mist1woensdag 20 augustus 2008 @ 18:55
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 18:53 schreef santax het volgende:

[..]

Pardon? Met mosterd?
van oma geleerd, als je het lekker vind kan je hem een beetje insmeren met mosterd, zit vet in tegen het uitdrogen en kan (als je er van houdt) een lekkere smaak aan je kip geven...
ik vind het persoonlijker lekkerder bij een karbonade!
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 18:57
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 18:55 schreef Kali-Mist1 het volgende:

[..]

van oma geleerd, als je het lekker vind kan je hem een beetje insmeren met mosterd, zit vet in tegen het uitdrogen en kan (als je er van houdt) een lekkere smaak aan je kip geven...
ik vind het persoonlijker lekkerder bij een karbonade!
Ah ok! Dat zal voor de volgende keer worden denk ik, want deze heb ik gemarineerd gekocht. En ik wil met mijn kookkunsten hem zeg maar niet eh... vernachelen

Maar volgende keer zal ik dat testen
Kali-Mist1woensdag 20 augustus 2008 @ 19:00
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 18:57 schreef santax het volgende:

[..]

Ah ok! Dat zal voor de volgende keer worden denk ik, want deze heb ik gemarineerd gekocht. En ik wil met mijn kookkunsten hem zeg maar niet eh... vernachelen

Maar volgende keer zal ik dat testen

dat kan je idd beter doen als je het al wat vaker hebt gedaan en zelf wilt gaan marineren...
maar denk dat ik morgen ook maar een kippie uit de oven ga maken, doe het meestal met een frisse salade en dan zo'n stokbrood met kruidenboter!
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 19:01
KLinkt goed! Zelf heb ik er vandaag rijst bij (van die pandan rijst, nog nooit gehad) en mais en kidneyboontjes
Kali-Mist1woensdag 20 augustus 2008 @ 19:06
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 19:01 schreef santax het volgende:
KLinkt goed! Zelf heb ik er vandaag rijst bij (van die pandan rijst, nog nooit gehad) en mais en kidneyboontjes
pandan FTW!!!
Die geur alleen al, eetze!!
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 19:09
Thanks! Ik ga de kip maar eens erin mieteren want die oven is volgens mij al een kwartier op temp hehehe
Erasmowoensdag 20 augustus 2008 @ 22:09
En, heeft het gesmaakt?
santaxwoensdag 20 augustus 2008 @ 22:11
Ja was super! 45 minuutjes op 180 graden, 1 keer keren. Super malse kip, heel vochtig nog. Erg lekker! Dank jullie
Muckwoensdag 20 augustus 2008 @ 22:51
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 22:11 schreef santax het volgende:
Ja was super! 45 minuutjes op 180 graden, 1 keer keren. Super malse kip, heel vochtig nog. Erg lekker! Dank jullie
mooi zo