abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_62644171
En net in de stad nog Kook ook Oven, Kook ook Marokko ( voor mn tajine) en het nieuwe kookboek van Jamie Oliver, Kookrevolutie gekocht En nog een leeg "boek" met harde kaft om mn internetrecepten in te plakken ( zodat ik ze niet steeds hoef uit te printen)

( het wordt echt hoog tijd dat mn vriend in de keuken een plank gaat maken voor mn kookboeken. )
pi_62644510
Mijn nieuwste aanwinst is "Vegeterranean" van Alberto Musacchio. Heel mooi boek. Geweldige recepten. Zeker ook een aanrader voor niet vegetrariėrs .
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 15:44:13 #103
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62644666
Mediterrane gerechten neem ik aan, gezien de naam?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62644705
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 15:44 schreef -Mellow- het volgende:
Mediterrane gerechten neem ik aan, gezien de naam?
Ja, sorry. Italiaans dus.
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 16:08:24 #105
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_62645385
Heeft iemand nog een aanrader voor een kookboek met Indiase recepten? Het liefst vegetarische.. Lijkt me heerlijk .
pi_62645412
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 15:27 schreef Sylvana het volgende:
En net in de stad nog Kook ook Oven, Kook ook Marokko ( voor mn tajine) en het nieuwe kookboek van Jamie Oliver, Kookrevolutie gekocht En nog een leeg "boek" met harde kaft om mn internetrecepten in te plakken ( zodat ik ze niet steeds hoef uit te printen)

( het wordt echt hoog tijd dat mn vriend in de keuken een plank gaat maken voor mn kookboeken. )
En staan er lekkere makkelijke recepten in de nieuwe jamie oliver?
pi_62645478
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 16:08 schreef BlaatschaaP het volgende:
Heeft iemand nog een aanrader voor een kookboek met Indiase recepten? Het liefst vegetarische.. Lijkt me heerlijk .
Niet enkel Indiasche recepten, maar de boeken van vego-chef Kurma Dasa bevatten veel Indiase recepten.
http://www.kurma.net/
Als je het niet vervelend vindt om Engelstalige kookboeken te gebruiken is dat wel een aanrader
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 16:31:52 #108
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_62646048
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 16:11 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Niet enkel Indiasche recepten, maar de boeken van vego-chef Kurma Dasa bevatten veel Indiase recepten.
http://www.kurma.net/
Als je het niet vervelend vindt om Engelstalige kookboeken te gebruiken is dat wel een aanrader
Oeh, lekkere recepten . Bedankt voor de tip! Als iemand anders nog wat weet, hoor ik het graag.
pi_62647205
1080 recepten

kent iemand deze? Ik zag hem net staan en buiten dat je een steekwagentje nodig hebt om hem de winkel uit te krijgen is het wel een mooi boek om te zien maar ik ben een beetje afgeknapt door de zilveren lepel, die ik gortdroog en niet zo leuk vond achteraf...

dus.. kent iemand deze?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62647388
Die zou je in moeten kijken. Ik heb m wel zien staan, maar verder niet gekeken. Ik heb sterk de indruk dat dit boek op dezelfde doelgroep mikt als de Zilveren Lepel.
pi_62647464
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 17:25 schreef ColdFeet het volgende:
Die zou je in moeten kijken. Ik heb m wel zien staan, maar verder niet gekeken. Ik heb sterk de indruk dat dit boek op dezelfde doelgroep mikt als de Zilveren Lepel.
kheb hem ook even ingekeken en het deed me er inderdaad aan denken, maar toen ik voor de tweede keer omver gelopen werd door een of andere ordinaire Brasschaatse tuthola vond ik het mooi en dacht: ik vraag het hier wel
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62648222
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 16:08 schreef BlaatschaaP het volgende:
Heeft iemand nog een aanrader voor een kookboek met Indiase recepten? Het liefst vegetarische.. Lijkt me heerlijk .
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten!
pi_62652005
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 16:09 schreef Stansfield het volgende:

[..]

En staan er lekkere makkelijke recepten in de nieuwe jamie oliver?
Ja

Het boek begint bijvoorbeeld met 20-minuten maaltijden. Heb je bijvoorbeeld stroganoff van kip en prei en fajitas met kip. Daarna heb je vlugge pastagerechten, en daar staat dus ook gewoon echt de klassieke spaghetti met tomaat in, of pasta met gebakken camembert, of tagliatelle met broccoli en pesto. En er staan bijvoorbeeld ook makkelijke roerbakschotels en curry's in, soepen, snelkoken met vlees en vis, salades, en dat zijn echt allemaal dingen die makkelijk te maken zijn en met niet al te veel ingrediėnten. Echt een basiskookboek eigenlijk

En van elk recept staat er een pagina vol met foto's. Echt een heel goed en makkelijk boek, niet gewend van Jamie
pi_62675594
Dankzij de CUL-SCdames is het boek duizend en een smaken van Claudia Roden inmiddels mijn bijbel
(verjaardagskadootje was het van de meiden)
  zaterdag 25 oktober 2008 @ 22:05:07 #115
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_62676076
Vandaag het nieuwe kookboek van Jamie Oliver gekocht, super lekkere recepten !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_62676334
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 10:01 schreef DarkElf het volgende:
500 soepen
Oh die wil ik.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62676698
quote:
Op woensdag 3 september 2008 21:59 schreef sigme het volgende:
De weg tot het hart
Ik heb ze alle vier. Uit de briljante serie De Baedeker voor de vrouw, met daarin ook meesterwerken als bijvoorbeeld Huishouden op rolletjes.
Ik heb de hele serie. Die is nog van mijn oma geweest.

Wat ik me afvraag: gebruiken jullie die kookboeken dan ook om gerechten uit te maken? Ik koop kookboeken omdat daar technieken in staan die ik nog niet onder de knie heb, omdat ze een mooie basis geven of omdat ze een keuken beschrijven die mij nog vreemd is maar ik kook zelden met een recept in de hand. Dat doe ik eigenlijk alleen bij gerechten waarvan zowel de techniek als de keuken me compleet vreemd zijn. Verder gebruik ik recepten en kookboeken voornamelijk voor de inspiratie.

[ Bericht 29% gewijzigd door MinderMutsig op 25-10-2008 22:35:42 ]
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62682047
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 22:28 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik heb de hele serie. Die is nog van mijn oma geweest.

Met Dank u dokter, Wat moet ik met mijn kind (I & II) en Mevrouw knapt het op?

Ik heb er ook een heleboel gehad, maar uiteindelijk heb ik ze weer van de hand gedaan, met uitzondering van de weg tot het hart en het huishouden op rolletjes.

En ik gebruik kookboeken op jouw wijze. Ik kan zelfs niet een recept getrouw opvolgen, te eigenwijs .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_62683106
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 09:13 schreef sigme het volgende:

[..]


Met Dank u dokter, Wat moet ik met mijn kind (I & II) en Mevrouw knapt het op?
Zo'n heerlijk foute 'hoe word ik de perfecte huisvrouw' serie. Daar kan Nigella een puntje aan zuigen.
quote:
Ik heb er ook een heleboel gehad, maar uiteindelijk heb ik ze weer van de hand gedaan, met uitzondering van de weg tot het hart en het huishouden op rolletjes.
Ik kan er geen afstand van doen. Het grootste deel ligt in een doos op zolder maar als ik ooit ruimte genoeg heb in de keuken komen ze er allemaal te staan. Naast al mijn andere kookboeken.
quote:
En ik gebruik kookboeken op jouw wijze. Ik kan zelfs niet een recept getrouw opvolgen, te eigenwijs .


Wat ik trouwens een erg fijn boek voor de oosterse keuken vind is het Groot Aziatisch kookboek van Charmaine Solomon.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 26 oktober 2008 @ 11:18:15 #120
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62683716
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 21:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Dankzij de CUL-SCdames is het boek duizend en een smaken van Claudia Roden inmiddels mijn bijbel
(verjaardagskadootje was het van de meiden)
Haar boeken zijn vooral van de keukens van Marokko en het Midden Oosten toch?

Ik kook overigens wel eens met het recept bij de hand, maar ik hou me er eigenlijk nooit exact aan.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62683990
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 22:28 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik heb de hele serie. Die is nog van mijn oma geweest.

Wat ik me afvraag: gebruiken jullie die kookboeken dan ook om gerechten uit te maken? Ik koop kookboeken omdat daar technieken in staan die ik nog niet onder de knie heb, omdat ze een mooie basis geven of omdat ze een keuken beschrijven die mij nog vreemd is maar ik kook zelden met een recept in de hand. Dat doe ik eigenlijk alleen bij gerechten waarvan zowel de techniek als de keuken me compleet vreemd zijn. Verder gebruik ik recepten en kookboeken voornamelijk voor de inspiratie.
Ja, ik gebruik de kookboeken echt om recepten uit te maken. Natuurlijk zijn de technieken enzo ook erg handig, maar ik volg toch meestal wel gewoon de recepten. Alleen als er iets in staat wat ik niet lust, of wat niet makkelijk te verkrijgen is, laat ik het weg of verander ik het. Maar verder volg ik het recept meestal wel gewoon
pi_62684117
Een paar van mijn favorieten:

1. Heston Blumenthal - op zoek naar de perfectie
2. De kunst van het koken - Julia Child e.a.
3. Rick Stein's Seafood - Rick Stein
4. Le Cordon Bleu Handboek kooktechnieken
5. Over eten en koken - Harold McGee
  zondag 26 oktober 2008 @ 12:21:44 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62684919
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 22:28 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Wat ik me afvraag: gebruiken jullie die kookboeken dan ook om gerechten uit te maken? Ik koop kookboeken omdat daar technieken in staan die ik nog niet onder de knie heb, omdat ze een mooie basis geven of omdat ze een keuken beschrijven die mij nog vreemd is maar ik kook zelden met een recept in de hand. Dat doe ik eigenlijk alleen bij gerechten waarvan zowel de techniek als de keuken me compleet vreemd zijn. Verder gebruik ik recepten en kookboeken voornamelijk voor de inspiratie.

Ik gebruik kookboeken gewoon om uit te koken. Dat voelt een beetje als uit eten gaan, kijjken wat een ander ervan maakt. En als ik het recept dan aan zou passen of links zou laten liggen weet ik het nog niet. Als ik het nog een keer zou maken zou ik het wel aan kunnen passen, maar de eerste keer volg ik behoorlijk strak het recept.

Maar uiteraard word je er ook door geinspireerd en kun je erdoor op gedachten gebracht worden, maar ik blijf het leuk vinden om iets na te maken. Het zijn ook vaak niet de minsten he, die zo'n recept bedacht hebben. Dus wie ben ik om dat beter te kunnen?
  zondag 26 oktober 2008 @ 12:22:32 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62684935
quote:
Ik heb haar curry bijbel en als ik naar vegetarische gerechten op zoek was zou ik zeer zeker dat boeken kopen! Goeie tip!
pi_62861391
Mijn kookboeken hebben nu een mooie plaats in de keuken





ps: De planken hangen wel recht hoor, mn foto's zijn gewoon scheef
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')