Asgard | donderdag 7 augustus 2008 @ 00:19 |
Waar kan je die kopen? ![]() Ik heb al verschillene geprobeerd maar ze zijn allemaal smerig, iets te sterk (weet ff niet hoe ik het moet uitleggen), terwijl die van de shoarmazaak wat zoeter is. Ik heb de normale knoflooksaus van Remia geprobeerd (meeste ranzige zooi ooit), Remia Fresh Garlic (nieuwe verpakking iets minder ranzig) en de knijpfles van Heinz. Maar geen van allen haalt het bij die van de shoarmazaak. De visboeren hebben die trouwens ook. Voorspelbare reacties over bepaalde menselijke ingredienten hoef ik niet ![]() ![]() ![]() BVD | |
Maotrien84 | donderdag 7 augustus 2008 @ 00:20 |
Puik Topic. | |
Knekwurst | donderdag 7 augustus 2008 @ 00:26 |
Die van de shoarmazaak smaakt zoeter omdat ze kanker oh wacht wheheh ik post in CUL. ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 7 augustus 2008 @ 00:28 |
Knoflooksaus zoals we dat kennen is iets typisch Nederlands. Het zal dus wel gewoon een typisch Nederlands traditioneel bereid Unilever product zijn ofzo ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 augustus 2008 @ 00:28 |
Turkse shoarmaboer? Langs een Turk in de buurt gaan? | |
SiGNe | donderdag 7 augustus 2008 @ 00:33 |
Die halen gewoon bakken Wijcko knoflooksaus bij de groothandel. zelf maken is veel lekkerder: 125ml creme fraiche, mayonaise naar smaak toevoegen (zo'n beetje dezelfde hoeveelheid als de creme fraiche doe ik meestal), knoflook (2 teentjes minimaal), peterselie en een theelepel suiker in een schaaltje mengen: klaar ![]() | |
Asgard | donderdag 7 augustus 2008 @ 00:38 |
Dat zelf maken klinkt wel goed eigenlijk. Zal dat ff proberen anders maar ff rondvragen. ![]() | |
SiGNe | donderdag 7 augustus 2008 @ 00:51 |
En als je tzaziki wil dan voeg je er gewoon komkommer aan toe ![]() | |
Biogarde | donderdag 7 augustus 2008 @ 00:52 |
Ze lengen het 85 keer aan bij de gemiddelde Baba. | |
Mr.Noodle | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:14 |
Hoe kun je nou vers gemaakte knoflooksaus met "verse" knoflook niet lekker vinden... ![]() Als je alleen maar uit die standaard-flesjes en potjes hebt geproeft weet je niet wat echte knoflook is... Verder kun je zelf een beetje de sterkte bepalen, dan houdt je het maar bij 1 teentje oid.. | |
Terpentin07 | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:15 |
quote:Dat vermoeden had ik ook al. ![]() | |
Mr.Noodle | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:16 |
quote:Met hun eigen "speciale ingredient"... ![]() | |
Morwen | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:20 |
Verschil is ook dat ze het gekoeld verkopen, dat bevorderd de smaak. Zet maar eens een potje knoflooksaus van Calve (géén remia) weg voor een dag in de koeling. Smaakt heel anders en veel lekkerder. Overigens is Tzaziki op basis van yoghurt, zeker niet op basis van mayo of creme fraiche. | |
Mr.Noodle | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:22 |
Lauw/warme Shoarmasaus... *ril ![]() | |
Terpentin07 | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:23 |
quote:Natuurlijk alleen voor Nederlanders. ![]() | |
ElizabethR | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:32 |
quote:Zo doe ik het meestal ook ja, maar dan met een bol knoflook. Twee teentjes eet ik op mijn boterham met kaas. | |
SiGNe | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:33 |
quote:weet ik, maar deze smaakt ook erg lekker, ik hou zelf niet zo van yoghurt. | |
Mr.Noodle | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:34 |
quote:Special Sauce for you... ![]() ![]() | |
Terpentin07 | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:35 |
quote:met de toevoeging..."my friend" ![]() | |
Mr.Noodle | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:38 |
Mjah, waarbij vervolgens je hele eetlust bederft is en maar naar de meest dichtsbijzijnde friet/patatboer gaat en vervolgens alles zonder saus besteld.. ![]() | |
heiden6 | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:44 |
quote:Als je dat zo aanhoudt heb je gewoon mayonaise man, dat kun je geen knoflooksaus noemen. Ik erger me zo onwijs aan zogenaamde knoflooksaus die amper knoflook bevat en gewoon verkapte ![]() ![]() | |
Mr.Noodle | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:46 |
Trouwens Mayo is zo ranzig vet... ![]() | |
SiGNe | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:07 |
quote:ik zou zeggen, maak 'm eerst eens voor je oordeelt, dan verandert je mening vanzelf. zelf gooi ik er een teentje of 3-4 knof in maar TS zei dat ie 'm niet zo sterk wilde. | |
heiden6 | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:09 |
quote:Ik heb vaak genoeg knoflooksaus geproefd om te weten wat ik lekker vind, en dat is iets heel anders dan wat jij post. Maar goed, smaken verschillen. Echter, als je gewoon mayonaise wilt eten, noem het dan geen knoflooksaus. ![]() | |
Morwen | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:18 |
quote:Vertel, hoe maak jij knoflooksaus ![]() | |
Matje-1989 | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:18 |
Ik weet waar het aan ligt. 's Nacht heb je veel gedronken en lijkt de smaak minder sterk ![]() | |
heiden6 | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:20 |
quote:Heel veel knoflook natuurlijk. Maar ik heb daar een heel handig apparaat voor, dat heet een vriendin. Ik doe het niet zelf. ![]() | |
Morwen | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:23 |
quote: ![]() Dat kan ook nog, maar veel knoflook is wel een must idd ![]() | |
SiGNe | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:25 |
quote:Dan doe je er wat minder mayo bij.. Of je neemt yogonaise.. 't is geen gulden regel ofzo, koken is experimenteren. Wel jammer dat je zelf geen recept kan geven omdat je niet eens weet hoe je een knoflooksaus kan maken. | |
heiden6 | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:30 |
quote:Wat lul je nou slap? Zo moeilijk is het niet om goede knoflooksaus te maken en die van mij smaakt prima. | |
SiGNe | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:54 |
gemaakt door je vriendin ja.. dus niet van jou. geef het recept anders maar, dan zal ik mijn saus vergelijken met die van je vriendin. Je moet niet met de eer van een ander gaan strijken, da's kinderachtig. | |
heiden6 | donderdag 7 augustus 2008 @ 03:03 |
quote:Alsof ik nog nooit zelf knoflooksaus gemaakt heb. Wat een aannames en conclusies allemaal. ![]() | |
Bonzi_Buddy | donderdag 7 augustus 2008 @ 03:22 |
quote:Begin dan ook niet over dat je vriendin het maakt, wanneer iemand vraagt hoe JIJ het maakt. ![]() | |
heiden6 | donderdag 7 augustus 2008 @ 03:26 |
quote:Mijn vriendin maakt het vrijwel hetzelfde als dat ik dat deed, de keren dat ik dat zelf heb gemaakt. En tja 'beginnen over je vriendin'... dat jij met je gebrekkige communicatieve vaardigheden niet kan inschatten hoe je die opmerking moet inschatten, kan ik ook niets aan doen. quote: | |
Bonzi_Buddy | donderdag 7 augustus 2008 @ 03:36 |
quote: Leer lezen. Iemand vraagt hoe JIJ het maakt, jij zegt dat je vriendin dat doet. Vervolgen reageer je verbaasd als iemand aanneemt dat je het zelf nooit maakt. Als je een eigen recept hebt, en iemand vraagt daarom, is het een stuk handiger om dat gewoon te geven ipv te beginnen over je vriendin die dat altijd maakt, dat is namelijk totaal niet relevant op dat moment. Wel stoere taal in je post trouwens, maar dat is altijd zo lekker makkelijk op internet he! | |
heiden6 | donderdag 7 augustus 2008 @ 04:02 |
quote:Ja, in het echt durf ik nooit 'gebrekkige communicatieve vaardigheden' te zeggen. Ga nu maar weer mayonaise eten ofzo. ![]() | |
lighted | donderdag 7 augustus 2008 @ 10:39 |
quote:Hee stoere, heb je niks beters te doen om 3 uur s'nachts? Kansloze discussie. ** Nog steeds benieuwd naar het juiste antwoord i.p.v. de "zelfgemaakte" indrukwekkende recepten ** | |
LeeHarveyOswald | donderdag 7 augustus 2008 @ 12:19 |
quote:Knoflooksaus is op yoghurtbasis, en niet op cholesterolbasis. | |
PluisigNijntje | donderdag 14 augustus 2008 @ 16:43 |
De oplossing is dus yoghurt-knoflooksaus van Verstegen! ![]() Lekker zacht en precies die van de shoarma/donerzaak. Ook heel lekker bij een gepofte aardappel. | |
heiden6 | donderdag 14 augustus 2008 @ 17:00 |
Een paar dagen geleden weer eens heerlijke knoflooksaus gemaakt. ![]() 1 bol knoflook 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel olijfolie peper, zout, peterselie, bieslook, paar druppels citroensap ![]() ![]() ![]() [ Bericht 57% gewijzigd door heiden6 op 14-08-2008 17:08:27 ] | |
Oblivion | donderdag 14 augustus 2008 @ 17:04 |
Ik maak 'm zo: Remia frietsaus een beetje aanlengen met water, verse knoflook erin, beetje peterselie (droog of vers) en dan een paar druppels stevia. (Kan ook een theelepeltje suiker doen) | |
Erasmo | donderdag 14 augustus 2008 @ 17:07 |
quote:Stevia ![]() | |
Oblivion | donderdag 14 augustus 2008 @ 17:12 |
quote:Bakje nodig? ![]() | |
heiden6 | donderdag 14 augustus 2008 @ 17:14 |
quote:Wat vind je daar zo ranzig aan? Heb het nog nooit geprobeerd maar ik geloof dat mijn vriendin van plan was het te gaan kopen. ![]() | |
Oblivion | donderdag 14 augustus 2008 @ 17:16 |
Is niks ranzig aan... De meningen zijn er alleen heel erg verdeeld over. Ik vind het handig een flacon te hebben in mijn kruiden kast. En soms een drupje in de thee. Vind het prima spul. | |
Trusten | donderdag 14 augustus 2008 @ 18:52 |
![]() Deze is erg lekker hoor | |
shmoopy | donderdag 14 augustus 2008 @ 18:59 |
Gewoon half (Zaanse) mayo, half Bioroer, peper, zout, paar schepjes suiker en wat peterselie. Knoflook naar smaak uiteraard. ![]() | |
Raissa | donderdag 14 augustus 2008 @ 20:27 |
quote:Thanks! Dat ga ik binnenkort ook ff proberen! | |
4EverBlackEyed | donderdag 14 augustus 2008 @ 20:36 |
Hier maken ze het wel degelijk zelf. Ze gebruiken hiervoor mayonaise/ frittessaus, gedroogde kruiden en knoflook uiteraard. Echt precieze recepten kan ik niet geven, want ik maak het zelf nooit. | |
r2d22 | dinsdag 19 augustus 2008 @ 16:17 |
Het is vrij simpel: Frietsaus een beetje verdunnen met melk. Knoflookpoeder toevoegen en wat gedroogde peterselie oid. Klaar. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 19 augustus 2008 @ 16:34 |
quote:Dat is alioli, geen knoflooksaus ![]() | |
Erasmo | dinsdag 19 augustus 2008 @ 16:34 |
quote:Het is een vies surrogaat voor suiker. Dat. | |
heiden6 | dinsdag 19 augustus 2008 @ 18:23 |
quote: ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 19 augustus 2008 @ 18:32 |
quote:Vraag het maar aan je keukenmachine ![]() |