1-of-6Billion | maandag 4 augustus 2008 @ 10:06 |
Voegt dat nou écht wat toe, of blijft het gewoon kei-duur keukenzout? ![]() | |
Dibble | maandag 4 augustus 2008 @ 10:08 |
gaan huisvrouwen fuckin hard van trippen! | |
dollyking | maandag 4 augustus 2008 @ 10:23 |
Keukenzout NaCl dus. proef het verschil nou maar. Steen zout uit tibet (roze) Jozo zout van akzo Fleur du sel | |
1-of-6Billion | maandag 4 augustus 2008 @ 10:25 |
quote:Uit welke hoge hoed komt dit konijn nou weer? ![]() | |
kabouter.muts | maandag 4 augustus 2008 @ 11:30 |
alle zout is zeezout. er is nog een leuk programma wat daar over gaat. keuringsdienst van waarde, kan de goede uitzending zo gauw niet vinden. | |
hierissieweer | maandag 4 augustus 2008 @ 11:56 |
tvp, de materie klinkt interessant! | |
ColdFeet | maandag 4 augustus 2008 @ 12:36 |
Bij fleur de sel, grof zeezout e.d. bevat het zout naast de NaCl ook nog wat andere minderalen. Sommigen beweren het smaakverschil te kunnen proeven (denk bijv aan de toegevoegde jodium bij keukenzout, dat proef je wel). Nou ja, hoe dan ook: als je het gewoon gebruikt om je tomatensaus mee te zouten, neem je gewoon keukenzout, maar als je het niet oplost, neem je een fancier zoutsoort. Althans, dat is de stelregel in mijn keuken. Korrels grof zeezout door de kruidenboter, bijvoorbeeld. Of maldon-vlokken over je groenten. De 'bite' van duurdere zoutsoorten is namelijk wel degelijk lekkerder ![]() | |
NoCigar | donderdag 7 augustus 2008 @ 01:58 |
Fleur de sel is een van de weinig zouten die inderdaad een iets anders smaak heeft. Laatst stond er nog een smaaktestje in het NRC en de FDS werd er feilloos uitgehaald. Het wordt in Bretagne gewonnen uit verdampte stukken zee, en dat zit natuurlijk ook in de prijs. Maar hoewel de meeste speciale zouten inderdaad geldklopperij zijn, is FDS een van de uitzonderingen. En inderdaad meer te gebruiken als garnering oid en niet om er de dagelijkse dingen mee te zouten. | |
MinderMutsig | donderdag 7 augustus 2008 @ 02:19 |
quote:Smaakt wel degelijk anders. ![]() | |
maartenducrot | donderdag 7 augustus 2008 @ 11:44 |
quote:In Italië zag ik verschillende potjes met Himalayazout, Cypruszout, Iranzout, Bretagnezout en nog wat soorten, maar het meeste maakt dus niet echt verschil? | |
ColdFeet | donderdag 7 augustus 2008 @ 11:46 |
Bij Himalayazout is het vooral de presentatie-wijze: die roze brokken, die je aan tafel raspt. Zo chic ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 7 augustus 2008 @ 12:16 |
quote:NeZo (blauw) heeft geen toegevoegd jodium, JoZo (rood) wel ![]() | |
maartenducrot | donderdag 7 augustus 2008 @ 12:26 |
quote:Dat Himalayazout wat ik heb gezien was al geraspt, dus daar ging het iig niet om ![]() Jurrasic Salt is trouwens ook zo'n roze brok die je moet raspen, en dat heeft iig wel een eigen smaak. | |
NoCigar | donderdag 7 augustus 2008 @ 12:32 |
quote:Er zijn er wel die verschil maken hoor, maar welke dat allemaal zijn zou ik niet durven zeggen. Veel is denk ik ook vanwege het uiterlijk: zo kreeg ik ooit zwart zout uit Thaïti geserveerd bij een gerecht. |