FOK!forum / Culinesse à gogo / Sate kambing probleem!!! ( Graag Indo-hulp )
SHEdinsdag 22 juli 2008 @ 21:17
Hopend op de strenge blik van een Indo of een sate liefhebber:, ik heb iets heel ergs gedaan en ja, ik schaam mij.

Normaal is mijn sate echt to die for, arrogant is dat zeker..maar dat interesseert me niet zoveel. Ik doe dingen nu eenmaal graag goed.
Vandaag echter is er iets verschrikkelijks gebeurd. Iets heel ergs en zo erg dat ik het schaamrood op de kaken heb staan, mezelf mijn met hoofd tegen de BBQ wil slaan en eigenlijk nooit meer naar buiten durf.

Mijn recept voor de marinade ( min 8 uur staan )normaal gesproken=

geitenvlees ( met vetjes )
kaki tiga ketjap
gekneusde knof
lepeltje ketoembar
lepejtje djinten
lepeltje djahe
citroentje ( sap )


Nu was er een hoop op, dus ik heb maar zitten rommelen...en het ergste komt nog: HET WAS ZO GOOR DAT MIJN OMA ZICH OMDRAAIT IN HAAR GRAF!!!!


ik had:

geitenvlees
ketjap van AH eigen merk
lepeltje gebakken sambal ( niet slaan!! )
citroen
geplette knof

Nu zou je denken dat de sate gewoon ranzig zou zijn geweest; maar het was niet eens ranzig, het was ON eetbaar.
Zo zout dat ik het letterlijk uitgespuugd heb.

Omdat ik graag wil weten waar ik dit gruwelijks aan te danken heb, graag uw visie.
Heb ik de doodzonde begaan door de AH eigen merk kecap te gebruiken?
Of moet ik een pak slaag voor de eetlepel gebakken sambal die ik door de marinade gejast heb? En vooral: hoe komt het zo godvergeten zout? Ik heb de zout niet aangeraakt!

Ik wil heel graag weten wat deze blamage heeft veroorzaakt. Alvast heel erg bedankt.


In alle nederigheid en schaamte,

SHE
Pundit_wannabedinsdag 22 juli 2008 @ 21:31
Combinatie ketjap/gebakken sambal zou het zoutgehalte kunnen verklaren (maar dat ligt wel erg aan de soorten: Asin is natuurlijk bremzout; en ik ken verschillende goedkopere gebakken sambals die inderdaad ook tongverdorrend zout zijn).
SHEdinsdag 22 juli 2008 @ 21:34
Ik had een sambal manis van koningsvogel
En dat lepeltje was zeg maar wel een eetlepel.

Maar de kecap zelf is toch zoet, kan de sate alleen van de sambal zo vies zout geworden zijn? Of de combi toch ?
Pundit_wannabedinsdag 22 juli 2008 @ 21:35
(O, en tussen haakjes: dank je wel nog voor de klussertip! Ben ik zeer dankbaar voor, maar ik heb nooit meer gereageerd. )
SHEdinsdag 22 juli 2008 @ 21:35
de nada
Pundit_wannabedinsdag 22 juli 2008 @ 21:36
Manis zou geen probleem moeten zijn, zelfs niet in goedkopere variant (en Koningsvogel gaat heus wel)...dan *kan* het alleen maar de sambal zijn: ik heb een paar goedkope huismerken geproefd waar ik spontaan haring in had kunnen zouten om voor de eeuwigheid bewaard te blijven!)
krakkemiekedinsdag 22 juli 2008 @ 21:56
Voor mijn sate babi gebruik ik altijd ketjap en olie, zowat half om half. Dan blijft de ketjap plakken aan het vlees en verdrink je het niet in de ketjap. Ook manis vind ik aardig zout.....
Curiositydinsdag 22 juli 2008 @ 22:27
Ik vermoed de citroen, verklaart niet het zoute, maar hadden ze dat toevallig niet in de winkel al gezouten?

Als ik het maak doe ik ketjap manis (ABC) zonnebloemolie, knoflook en sambal.
Meer niet.
krakkemiekedinsdag 22 juli 2008 @ 22:32
Olie, dat zeg ik.......
SHEdinsdag 22 juli 2008 @ 23:33
Kuttttttttt....ik ben de olie vergeten
krakkemiekewoensdag 23 juli 2008 @ 00:32
Mooi, probleem opgelost!
Voor She, niet meer doen he......
golferwoensdag 23 juli 2008 @ 00:38
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 23:33 schreef SHE het volgende:
Kuttttttttt....ik ben de olie vergeten
Dat maakt het niet zouter.
Ik vermoed toch dat het de combi van die ketjap en de gebrande sambal is die het wat zout heeft gemaakt, tenzij het geitenvlees misschien al voorgezouten zou geweest zijn?
krakkemiekewoensdag 23 juli 2008 @ 00:41
De olie verdunt het zout Golfer.........
bluejeanwoensdag 23 juli 2008 @ 01:11
Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar misschien ketjap asin gebruikt ipv. de manis? AH-ketjap en aanverwanten vind ik overigens over het algemeen ook minder goed te pruimen.
Anubis1984woensdag 23 juli 2008 @ 09:38
Volgens mij is de Ketjap van de AH zelf sowieso al bocht, en ik heb ook altijd de indruk dat hij niet zo zoet smaakt als hoort.
Kaki Tiga is prima spul, Indo oma zweert erbij, en het zou me dus niks verbazen als de Ketjap toch zout is.
Dat proef je zo uit de fles niet, maar als je de smaak van je originele sate in je hoofd hebt kan het dus toch fflink tegenvallen.

Verder vermoed ik idd ook dat gebakken sambal compleet van smaak verandert, niet meer zo verfijnd smaakt als normale sambal, en dat je combi gebakken sambal/AH Ketjap dus funest is geweest.
ColdFeetwoensdag 23 juli 2008 @ 17:58
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 00:41 schreef krakkemieke het volgende:
De olie verdunt het zout Golfer.........
Ho even, dat is niet waar... Olie en sojasaus mengen niet/nauwelijks. Wellicht voorkomt de olie dat de zoute sojasaus in het vlees trekt?
Underdoggywoensdag 23 juli 2008 @ 18:47
de basis is normaal ketjap en olie
Nu marineerde je in ketjap en citroensap. Natuurlijk, de smaak (en de zout) wordt dan veel intenser.
kaasplankjewoensdag 23 juli 2008 @ 18:56
@TS, zelfs het beste paard struikelt wel eens wel balen trouwens
EricTdonderdag 24 juli 2008 @ 18:06
Kecap = zout (Kecap Asin is zo goed als onbehandelde kecap)
Kecap Manis = Kecap + gebrande suiker


De kut kecap van de AH heeft het verneukt. Dat lepeltje sambal maakt niet uit.
Black_Tulipdonderdag 24 juli 2008 @ 18:25
Ik denk dat het de ketjap is geweest inderdaad. Moet je ook niet doen, dingen klaarmaken als je niet alle ingrediënten in huis hebt...
SHEdonderdag 24 juli 2008 @ 19:30
Het was absoluut die vieze ketjap van de AH; ik heb er geen seconde bij stilgestaan dat het echt niet kon.
Toevallig vandaag een lepeltje geproefd en ondanks dat er manis op staat, is het fucking zout 2 the max
Dat hoort niet.

Vandaag braaf een nieuwe fles Kaki gehaald en de rust is wedergekeerd in huize SHE.
Geit is op, dus vanavond een subtiele japanse sate met sake, sojasaus, olie, gember, bruine suiker en knof.

Ik voel me wel heel stom. Bijna een kilo aan miniscule blokjes geitenvlees weg moeten gooien. AH sterf. En SHE verdient een pak slaag.
SHEdonderdag 24 juli 2008 @ 19:32
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 18:47 schreef Underdoggy het volgende:
de basis is normaal ketjap en olie
Nu marineerde je in ketjap en citroensap. Natuurlijk, de smaak (en de zout) wordt dan veel intenser.
Ik doe altijd een half citroentje door mijn marinade voor de kambing. Het is nog nooit zo smerig geweest.
Bovendien heb ik geen zout aangeraakt dus ik begreep er niets van.
Volgens mijn mama had de olie er geen flikker mee te maken; maar was het die heidense kecap.

Ik ben geneigd haar te geloven
Black_Tulipdonderdag 24 juli 2008 @ 20:03
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 19:30 schreef SHE het volgende:
Bijna een kilo aan miniscule blokjes geitenvlees weg moeten gooien.
Dat is naar.
SHEdonderdag 24 juli 2008 @ 20:20
Ik heb gehuild zelfs.
Mr.Noodledonderdag 24 juli 2008 @ 20:24
AH ketjap dan kun je nog beter aan de Conimex ketjap gaan en die is ook maar
SHEdonderdag 24 juli 2008 @ 20:26
Ja leuk, maar ik was in de naieve veronderstelling dat het nooit zooooo kut kon zijn.
Ik bedoel, hoe doet de gemiddelde Nederlander dit dan? Eet die gewoon altijd kut saté ?
Verdrinkt de Nederlander zijn nasi dan in dit duivelse goedje?

Ik begrijp het niet!
Sorelladonderdag 24 juli 2008 @ 20:28
Hmmm wat is knof
Mr.Noodledonderdag 24 juli 2008 @ 20:29
Heb je eens ooit de Euroshopper saté geproefd...
Je gaat je niet goed voelen..

Je ziet die NL'ers een "zwembadje" maken van satésaus en vervolgens gaan ze de hele bende bij elkaar prakken..

Het is godverdomme geen stamppot..
SHEdonderdag 24 juli 2008 @ 20:29
Knoflook, sorry
SHEdonderdag 24 juli 2008 @ 20:31
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:29 schreef Mr.Noodle het volgende:
Heb je eens ooit de Euroshopper saté geproefd...
Je gaat je niet goed voelen..
Nee, dat heb ik niet. Want als ik ergens agressief van word dan is dat sate met pindasaus.
Sowieso lijkt het me niet dat daar normaal vlees voor gebruikt wordt...dat zal vast separator vlees zijn..en DAT mag ik niet van mijn moederrrr
Sorelladonderdag 24 juli 2008 @ 20:51
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:29 schreef SHE het volgende:
Knoflook, sorry



Nog een vraagje, geitenvlees smaakt dat ongeveer als lamsvlees maar dan sterker ?
bakkiepleurvrijdag 25 juli 2008 @ 14:15
Geitenvlees is wat zachter van smaak dan lamsvlees. Voor kambing moet je altijd geitenvlees gebruiken!

1 keer gegeten met lamsvlees inplaats van geit bbbrrrr.

En altijd 3 voeten

[ Bericht 27% gewijzigd door bakkiepleur op 25-07-2008 14:23:13 ]
EricTvrijdag 25 juli 2008 @ 14:26
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:31 schreef SHE het volgende:

[..]

Nee, dat heb ik niet. Want als ik ergens agressief van word dan is dat sate met pindasaus.

Sateh en pindasaus wordt ook gewoon in indonesie gegeten hoor

Zelf eet ik alleen sateh kambing of udang met kecap sausje
EricTvrijdag 25 juli 2008 @ 14:28
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 14:15 schreef bakkiepleur het volgende:
Geitenvlees is wat zachter van smaak dan lamsvlees. Voor kambing moet je altijd geitenvlees gebruiken!

1 keer gegeten met lamsvlees inplaats van geit bbbrrrr.

En altijd 3 voeten
Ja natuurlijk neem je geitenvlees, als je van schaap maakt is het sateh domba en dat wordt nergens gegeten
bakkiepleurvrijdag 25 juli 2008 @ 14:33
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 14:28 schreef EricT het volgende:

[..]

Ja natuurlijk neem je geitenvlees, als je van schaap maakt is het sateh domba en dat wordt nergens gegeten
De persoon die deze sate had gemaakt dacht dus dat lams en geit wel te vergelijken waren met elkaar.
EricTvrijdag 25 juli 2008 @ 14:34
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 14:33 schreef bakkiepleur het volgende:

[..]

De persoon die deze sate had gemaakt dacht dus dat lams en geit wel te vergelijken waren met elkaar.
Oh mijn excuses
pureleganzevrijdag 25 juli 2008 @ 15:08
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:26 schreef SHE het volgende:
Eet die gewoon altijd kut saté ?
Hmm....nooit gehad....Kijken welke vrouwpersoon zich daarvoor wilt opofferen ghe ghe...

enniewees....omtrent het gebeuren kecap van de AH....Nooit geprobeerd...en eigenlijk ook
niet van plan om het ooit te proberen..
Kaki Tiga is normaal gesproken wel het merk dat in NL word gebruikt onder de indo's (ikzelf wil
ook alleen die tjak als het hier is gekocht)
Wat ik merk is dat in Indo de kecap vaak wat dikker is, en afhankelijk van welke regio, de smaak
zoeter is...(dan is er natuurlijk de mogelijkheid ook nog om er een pleuris zooi suiker bij te gooien...)
Tis dus echt wat voorn smaak je wilt....want ik heb vaak genoeg in Indoland gezien dat ze bij t maken van de marinade in zo'n vreetschuurtje aan de kant van de weg echt super veel suiker dr bij gooien...
Sambal achtig spul doen ze dr weer niet bij.....wel wat olie kecap LIMOEN knof (niks kneuzen...gewoon fijn malen die hap) en ui (rode, sjalot versie dus;))
En 8 uur laten weken??....nou....daar doen ze in indo echt niet zo moeilijk over hoor....een keertje door
de zooi halen ff laten liggen (laat het een paar minuten zijn) en druppend op de bbq smijten...

Maar jah...ze hebben daar natuurlijk ook niet allemaal de luxe van een koelkast oid....dus 8 uur laten liggen...
dan loopt het geitje alweer weg (of vliegen)

Wat ik dan ook merk is dat ze dan een soort van dip sausje hebben....
een mengsel van verdund kecap(manis) limoen knof (zoals bovenstaand, maakt t ook weer wat pittiger) en wederom de rode ui (gewoon snipperen die zooi), eventueel wat aangesterkt met rawit (die kleine pepertjes weet je)....
Reken er op dat je daarna niet meer te genieten bent...Tenminste.....je hoeft niet te verwachten dat
iemand anders die het niet heeft gehad nog lekker openhartig nose to nose met je wilt praten

Maar ach ja.....ONCE YOU GO INDO YOU'LL NEVER GO SOLO
EricTvrijdag 25 juli 2008 @ 15:24
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 15:08 schreef pureleganze het volgende:

[..]


Kaki Tiga is normaal gesproken wel het merk dat in NL word gebruikt onder de indo's (ikzelf wil
ook alleen die tjak als het hier is gekocht)
Probeer ook eens ABC, die vind ik beter dan Kaki tiga
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 15:08 schreef pureleganze het volgende:

Reken er op dat je daarna niet meer te genieten bent...Tenminste.....je hoeft niet te verwachten dat
iemand anders die het niet heeft gehad nog lekker openhartig nose to nose met je wilt praten

Maar ach ja.....ONCE YOU GO INDO YOU'LL NEVER GO SOLO
Als je vriendin ook sateh eet maakt niemand er een probleem van
SHEvrijdag 25 juli 2008 @ 16:19
Morgen in de herhaling.

Grappig dat je't zegt van die 8 uur weken..ik laat mijn sate altijd uren zwemmen, maar mijn Timorese vriendin haalt ze een keertje door de marinade en flikkert 'm dan op de BBQ; ondertussen wel braaf strijkend met de marinade.
Misschien toch maar eens haar manier proberen.
EricTvrijdag 25 juli 2008 @ 21:54
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 16:19 schreef SHE het volgende:
Morgen in de herhaling.

Grappig dat je't zegt van die 8 uur weken..ik laat mijn sate altijd uren zwemmen, maar mijn Timorese vriendin haalt ze een keertje door de marinade en flikkert 'm dan op de BBQ; ondertussen wel braaf strijkend met de marinade.
Misschien toch maar eens haar manier proberen.
Waar vandaan ?
SHEvrijdag 25 juli 2008 @ 22:00
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 21:54 schreef EricT het volgende:

[..]

Waar vandaan ?
Staat er toch? Timor.
EricTvrijdag 25 juli 2008 @ 22:09
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 22:00 schreef SHE het volgende:

[..]

Staat er toch? Timor.
Oke.. echt weer een Indo opmerking
Doodkapjemaandag 28 juli 2008 @ 12:04
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 21:17 schreef SHE het volgende:
...
Mijn recept voor de marinade ( min 8 uur staan )normaal gesproken=

geitenvlees ( met vetjes )
kaki tiga ketjap
gekneusde knof
lepeltje ketoembar
lepejtje djinten
lepeltje djahe
citroentje ( sap )

...
Ga ik ook eens proberen

Onze saté kambing-marinade is net iets anders, maar ook de moeite waard om te proberen
-Geitenvlees (of lamsvlees; net zo lekker)
-Gemalen ui
-Geperste knoflook
-Geraspte Laos
-Geraspte Jahé
-Limoen
-Ketjap manis
-Zonnebloemolie
-Lepeltje sambal

Nachtje marineren en BBQ'en; serveren met lontong en GEEN pinda/saté/pecel-saus, maar gewoon een eenvoudige ketjap-bawang merah-rawit sausje...
SHEmaandag 28 juli 2008 @ 12:08
Ik eet het ook alleen met lontong hoor en een ketjap saus. Ik vind sate met pindasaus heel vies.

Ik ga je recept proberen morgen; bedoel je met gemalen ui een heel fijngesneden ui? Als in bijna gepureerd?
Axiamaandag 28 juli 2008 @ 12:13
quote:
Op maandag 28 juli 2008 12:04 schreef Doodkapje het volgende:

[..]

Ga ik ook eens proberen

Onze saté kambing-marinade is net iets anders, maar ook de moeite waard om te proberen
-Geitenvlees (of lamsvlees; net zo lekker)
-Gemalen ui
-Geperste knoflook
-Geraspte Laos
-Geraspte Jahé
-Limoen
-Ketjap manis
-Zonnebloemolie
-Lepeltje sambal

Nachtje marineren en BBQ'en; serveren met lontong en GEEN pinda/saté/pecel-saus, maar gewoon een eenvoudige ketjap-bawang merah-rawit sausje...
hoe maak je een ketjap-bawang merah-rawit-sausje? Ben namelijk al een hele tijd op zoek naar een goede ketjap-saus

[ Bericht 6% gewijzigd door Axia op 28-07-2008 12:54:36 ]
Sorellamaandag 28 juli 2008 @ 12:49
Gisteren geitensate gemaakt en de winkelier gevraagd om vlees voor sate maar het was harstikke taai.
Heeft hij me gewoon verkeerd vlees mee gegeven ?
SHEmaandag 28 juli 2008 @ 13:24
Ja, dat gebeurt vaker dat ze je proberen taaie stukken mee te geven, is gewoon een oud beest geweest.
Heb je het wel bij een turk of marokkaan gehaald?
Hier zitten er een heleboel, waarvan de 1 gewoon zachter vlees heeft dan de ander. Ik pak meestal de vettere stukken, die zijn malser.
Doodkapjemaandag 28 juli 2008 @ 13:34
quote:
Op maandag 28 juli 2008 12:13 schreef Axia het volgende:

[..]

hoe maak je een ketjap-bawang merah-rawit-sausje? Ben namelijk al een hele tijd op zoek naar een goede ketjap-saus
Doe een scheut ketjap in een sauskommetje, snijd sjalotjes of kleine rode uien in dunne ringetjes, pak wat rawit (hoeveel je aankunt) en snijd dit ook in ringetjes en voeg alles bij elkaar. Je kunt evt. nog 1 of 2 jeruk limo (mini limoentjes) of partjes gewone limoen (met schil en al) erin leggen voor de frisse smaak...
Doodkapjemaandag 28 juli 2008 @ 13:35
quote:
Op maandag 28 juli 2008 13:24 schreef SHE het volgende:
Ja, dat gebeurt vaker dat ze je proberen taaie stukken mee te geven, is gewoon een oud beest geweest.
Heb je het wel bij een turk of marokkaan gehaald?
Hier zitten er een heleboel, waarvan de 1 gewoon zachter vlees heeft dan de ander. Ik pak meestal de vettere stukken, die zijn malser.
Je kunt ook de lamsbout van de Makro proberen... het is dan geen echte 'Kambing' maar het smaakt er gewoon naar en is malser.
Axiamaandag 28 juli 2008 @ 13:47
quote:
Op maandag 28 juli 2008 13:34 schreef Doodkapje het volgende:

[..]

Doe een scheut ketjap in een sauskommetje, snijd sjalotjes of kleine rode uien in dunne ringetjes, pak wat rawit (hoeveel je aankunt) en snijd dit ook in ringetjes en voeg alles bij elkaar. Je kunt evt. nog 1 of 2 jeruk limo (mini limoentjes) of partjes gewone limoen (met schil en al) erin leggen voor de frisse smaak...
Gebruik je ketjap manis of asin?
en ik ga deze zeker opslaan en gauw proberen! Dank je wel
Doodkapjemaandag 28 juli 2008 @ 13:57
quote:
Op maandag 28 juli 2008 13:47 schreef Axia het volgende:

[..]

Gebruik je ketjap manis of asin?
en ik ga deze zeker opslaan en gauw proberen! Dank je wel
manis! Graag gedaan
Sorellamaandag 28 juli 2008 @ 15:46
quote:
Op maandag 28 juli 2008 13:24 schreef SHE het volgende:
Ja, dat gebeurt vaker dat ze je proberen taaie stukken mee te geven, is gewoon een oud beest geweest.
Heb je het wel bij een turk of marokkaan gehaald?
Hier zitten er een heleboel, waarvan de 1 gewoon zachter vlees heeft dan de ander. Ik pak meestal de vettere stukken, die zijn malser.
Kwam bij een turk vandaan, ik haal daar dus geen vlees meer alleen als ik wil stoven.
Volgende keer bestel ik het wel bij een slager.

P.s. dat kecap sausje wat al eerder gepost is hier was wel errug lekker
P.s. 2 Wij hebben geen makro en we hebben maar 2 turkse winkeltjes hier bij die andere haal ik ook geen lams of geitevlees.
hassanjassandonderdag 31 juli 2008 @ 15:59
Hee jullie drie voeten liefhebbers.....ik was ook een gelover in de drie voeten, maar sinds een tijdje ben ik over op Cap Bango.



Cap Bango zeg ik je....heerlijk dik van samenstelling, zoet en vooral lekker in van alles. Te koop bij de toko in een glazen fles.

Enne SHE, je moest je schamen om AH Ketjap te kiezen....voortaan kijken naar de samenstelling van de ketjap, alstie dun en vloeibaar als gewoon water is, dan istie zout, kan je zien zonder te proeven. Maar goed je hebt geleerd....zo krijg je alleen de beste recepten...door ervaring.
vatsdonderdag 31 juli 2008 @ 17:45
Als jouw sate do die for is wat is de mijne dan?

Vlees naar keuze (kip, varken, rund, geit, hond, schoonmoeder, whatever)

Snij je vlees in stukjes en doe in een grote schaal. Nu maak ik een marinade van de volgende spullen: (genoeg voor anderhalve kilo vlees ongeveer)

- 3 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- flink stukje verse gember
- flink stukje verse loas
- 2 verse spaanse pepers of andere verse pepers die je lekker vind
- 3 a 4 eetlepels honing
- stukje palmsuiker
- 1 verse limoen (vruchtvlees en sap)
- 1 blik kokosmelk (niet die conimex shit)

Snij alles in stukken en gooi het in de blender, voeg kokosmelk toe en blend lekker verder
Schenk de kokosmilkshakemarinade over je vlees en zet het afgedekt in de koelkast. Na een x aantal uur (3 uur is al lekker, langer is beter) in de koelkast is het ready to BBQ (wel boven houtskool, geen electrisch nep ding!)

Genieten maar! Satesaus kan er bij, maar ook zonder saus is deze Sate echt goddeljk! eetze!
Delianadonderdag 31 juli 2008 @ 17:51
Ik mis de suiker en azijn. Waar het zoute vandaan komt weet ik niet.
Doodkapjevrijdag 1 augustus 2008 @ 02:02
quote:
Op donderdag 31 juli 2008 17:45 schreef vats het volgende:
Als jouw sate do die for is wat is de mijne dan?

Vlees naar keuze (kip, varken, rund, geit, hond, schoonmoeder, whatever)

Snij je vlees in stukjes en doe in een grote schaal. Nu maak ik een marinade van de volgende spullen: (genoeg voor anderhalve kilo vlees ongeveer)

- 3 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- flink stukje verse gember
- flink stukje verse loas
- 2 verse spaanse pepers of andere verse pepers die je lekker vind
- 3 a 4 eetlepels honing
- stukje palmsuiker
- 1 verse limoen (vruchtvlees en sap)
- 1 blik kokosmelk (niet die conimex shit)

Snij alles in stukken en gooi het in de blender, voeg kokosmelk toe en blend lekker verder
Schenk de kokosmilkshakemarinade over je vlees en zet het afgedekt in de koelkast. Na een x aantal uur (3 uur is al lekker, langer is beter) in de koelkast is het ready to BBQ (wel boven houtskool, geen electrisch nep ding!)

Genieten maar! Satesaus kan er bij, maar ook zonder saus is deze Sate echt goddeljk! eetze!
Klinkt ook lekker... satésaus is zooo overrated In ID kreeg je er nooit een kwak pindasaus bij...
zquingwoensdag 13 augustus 2008 @ 23:19
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:31 schreef SHE het volgende:

[..]

Nee, dat heb ik niet. Want als ik ergens agressief van word dan is dat sate met pindasaus.
niets mis mee hoor
EricTdonderdag 14 augustus 2008 @ 03:30
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 23:19 schreef zquing het volgende:

[..]

niets mis mee hoor
Bij de chinees niet nee


Oh wacht.. Je bent Chinees
zquingdonderdag 14 augustus 2008 @ 12:19
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 03:30 schreef EricT het volgende:

[..]

Bij de chinees niet nee


Oh wacht.. Je bent Chinees

en ik ben geen chinees
EricTdonderdag 14 augustus 2008 @ 13:09
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 12:19 schreef zquing het volgende:

[..]


en ik ben geen chinees
oh


je naam en fobo doen anders vermoeden

[ Bericht 11% gewijzigd door EricT op 14-08-2008 13:18:06 ]
Whittycutemaandag 29 december 2008 @ 19:07
Hi, I dont really speak Dutch that well, but if you want real authentic Indonesian sate you can come and see it on my foodblog

http://www.whittycute.com/2008/12/sate-kambing.html

http://www.whittycute.com/2008/12/sate-ayam-madura.html

And always always use real Indonesian kecap manis for example kecap manis ABC or Bango.

Veel success
golfermaandag 29 december 2008 @ 19:11
Een origineel spam-account aangemaakt alleen maar om deze post te zetten en reclame te maken voor een blog.
Black_Tulipmaandag 29 december 2008 @ 20:46
quote:
Op maandag 29 december 2008 19:07 schreef Whittycute het volgende:
Hi, I dont really speak Dutch that well, but if you want real authentic Indonesian sate you can come and see it on my foodblog

http://www.whittycute.com/2008/12/sate-kambing.html

http://www.whittycute.com/2008/12/sate-ayam-madura.html
Kijken, kijken..? Wat is er gebeurd met eten?
Whittycutemaandag 29 december 2008 @ 21:51
Wow what is going on here???? I just came accros here accidentally from google and wanted to help.......all you folks shouldn't think negative first. I am an Indonesian and I cook and I thought I share my recipe........ckckckck...what a narrow minded!!!
SHEmaandag 29 december 2008 @ 22:08
Shitty dutch people

They eat crappy and they are so negative

Thnx Whitty! Your Kambing looks fab
golfermaandag 29 december 2008 @ 22:16
quote:
Op maandag 29 december 2008 22:08 schreef SHE het volgende:
Shitty dutch people

They eat crappy and they are so negative

Thnx Whitty! Your Kambing looks fab
Roadmousemaandag 29 december 2008 @ 22:23
quote:
Op maandag 29 december 2008 19:11 schreef golfer het volgende:
Een origineel spam-account aangemaakt alleen maar om deze post te zetten en reclame te maken voor een blog.
Leuk Golfer, ik zie jouw nog niet met een antwoord op de vraag komen. Maar zeiken kan je wel!
golfermaandag 29 december 2008 @ 22:27
quote:
Op maandag 29 december 2008 22:23 schreef Roadmouse het volgende:


Leuk Golfer, ik zie jouw nog niet met een antwoord op de vraag komen. Maar zeiken kan je wel!

Eerst even teruglezen naar 23 juli misschien?
En het is : ik zie jou...
Jouw is een bezittelijk voornaamwoord, maar dat leer je waarschijnlijk pas volgend jaar in groep acht.?

Maar toch aardig dat je je eerste post op Fok! aan mij besteedt.
zovtydinsdag 30 december 2008 @ 16:09
Waar haal je geitenvlees?
Windigodinsdag 30 december 2008 @ 16:18
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 16:09 schreef zovty het volgende:
Waar haal je geitenvlees?
Turkse of Marokkaanse slager.

Saté kambing
progjewoensdag 31 december 2008 @ 00:42
@She: is het nog gelukt met die kambing??

Mijn vriend kan mega goed indo koken, dus als je nog wat tips wil?

zijn sate kambing (naja helaas niet met echt geitenvlees ), sate oedang eet ik echt mijn vingers bij op

Mocht je trouwens een keer goed Indo willen eten, voor niet belachelijk veel geld, Jimbaran in Den-Haang , die sate kambing daar is echt geweldig... Je moet daar niet voor de rijst-tafel gerechten gaan, die zijn daar niet echt geweldig, maar de sate oedang, sate kambing, gado gado , sambal goreng telor, whaaaaa zo lekker
Hikwoensdag 31 december 2008 @ 09:33
Zeg, waar halen jullie geitenvlees eigenlijk? Heb nogal moeite eraan te komen...
zovtywoensdag 31 december 2008 @ 10:24
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 16:18 schreef Windigo het volgende:

[..]

Turkse of Marokkaanse slager.
Xal eens beter opletten dan.
Hikwoensdag 31 december 2008 @ 14:38
quote:
Op woensdag 31 december 2008 10:24 schreef zovty het volgende:

[..]

Xal eens beter opletten dan.
Ik ook...

(Overigens vond mijn Turkse slager het destijds een héééle rare vraag!